ised8u Postat Ianuarie 21, 2012 Partajează Postat Ianuarie 21, 2012 Salutare! Sunt pe punctul de a cumpara o Vitara1,6 16V cutie automata, din 1994 adusa din Austria. Vanzatorul se pretinde habarnist, si asa si pare. Care este problema mea: Am testat azi masina. Desi are buton OD pe levier, nu am auzit sa schimbe in a 4 a desi am mers cu 120 km.h. Se poate sa fie in trei trepte si sa aiba buton OD? Ce folos are atunci acel buton? Nu pare sa faca nimic cand il apas si nici nu am vazut vre+un bec aprins pe bord cand il apas. La terrano se aprinde ODOFF cand apas butonul si masina nu trece de a 3a. Se poate sa schimbe atat de lin incat sa nu sesizez? Este cineva din zona Cluj, cunoscator care ar putea, contra cost desigur, sa mearga cu mine pana in Turda si sa o vada? Eu as duce+o la Autotest 2000 la Gilau, dar vanzatorul nu prea agreaza ideea, ca nu are numere, ca e departe, ca nu are timp, etc. Sanatate! vitara 92, 1,6, 8v, gpl, at Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
danciucu Postat Ianuarie 22, 2012 Partajează Postat Ianuarie 22, 2012 Re: Cutie AT in 3 trepte cu OD? Parea mea e ca nu trebuie sa "auzi" daca schimba a 4 a. Trebuie doar sa te uiti la turometru cand mergi cu 120 . Daca e in jur de 2500-3000 rpm e clar ca e schimbata a 4 a dar daca are in jur de 3500-4000 e clar ca e a 3a. Si eu vreau sa iau o masina cu 6 trepte automata si iti dai seama ca nu stau sa numar sau sa le "ascult" toate treptele ci merg cu diferite intervale de viteza si ma uit pe turometru (avand in cap raportul viteza masini vs. rpm - cu aproximatie - de la cutia manuala). Deci turometrul e baza , pe el vezi toate bunele si relele de la automata. Sfatu meu e ca daca scartie proprietarul la un autotest este sa il convingi sau sa mai astepti XJ '96 2.5i, WJ '00 4.7 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
ised8u Postat Ianuarie 22, 2012 Autor Partajează Postat Ianuarie 22, 2012 Re: Cutie AT in 3 trepte cu OD? Merci Danciucu Masina era turata la 120 dar este pe benzina si eu nu stiu daca asta este sau nu normal, conducand doar diesel. Mie imi place sa "ascult" fiecare treapta la o masina pentru ca stiu cat dureaza, si stiu la ce ma pot astepta de la masina in diferite situatii. Pe vanzator nu testul in sine il sperie ci logistica, masina trebuind sa parcurga 40 km pentru asta trebuiesc scoase numere rosii etc... El a spus sa duc la el pe cine vreau sa o testeze, are elevator, etc. O alta chestie care ma deranjaza este ca nu are RAR facut si spune ca nu are timp sa il faca, sa il fac eu... Ce ma tem eu este ori ca masina are cutia schimbata, ori levierul, in ideea de a fi cosmetizata pentru vanzare. Masina arata "prea bine" pentru varsta ei si pretul cerut, are prea putini km. Poate sa fie o afacere foarte buna sau o teapa. Un amanunt: este foarte uzata in jurul contactului, contrastand cu restul plasticelor in stare excelenta. Si contactul cam joaca. Iese greu cheia, agata putin. In rest... excelenta. Nu bate nu troncane, nu se aud planetarele cu 4x4 cuplat si virat la maxim, am urcat pe zapada cu ea, am coborat pe zapada cu ea, nu o ia la vale pe low, tin bine franele, nu are joc volanul. Ma cam mananca cu masina asta si doar la ea imi sta capul de ieri. Mi+o doresc mult, dar stiu ca nu am cunostintele necesare sa evit o teapa. Planul meu este sa il conving sa ii scoata numere rosii, sa ma lase sa ii fac eu RAR si sa o duc si la Autotest cu ocazia asta, fiind aproape una de alta, si daca totul este OK o cumpar. II las eventual ceva bani garantie... ce ziceti? Pot eu sa ma prezint la RAR cu masina nefiind proprietarul ei? Ar trebui sa se poata, doar sunt oameni care pentru 50 Ron "fac ei RARul" Merci de ajutor! :hl Poate stie cineva vanzatorul si imi spune daca este serios. Este parcul de dezmembrari pe dreapta cum cobori Dabagul de la Cluj spre Turda. Hai ca nu raman dator!!! :dr vitara 92, 1,6, 8v, gpl, at Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
luckgil Postat Ianuarie 22, 2012 Partajează Postat Ianuarie 22, 2012 Re: Cutie AT in 3 trepte cu OD? vad ca aici este discutie despre cutie automata. Poate gasesc si eu niste sfaturi despre asa ceva. Am gasit la fel sa cumpar una bucata vitara cu motorul ala 2.0 16v de 132 cp si care are cutie automata si din ce vad in poze si overdrive. Ce face overdriva asta si ce anume se poate strica la masina asta s ce ar fi de verificat inainte de a o lua? Multumesc Suzuki Vitara '92 1.6 8V metaltop putin gadilata, Aprilia Pegaso '97 plus inca ceva utilaje de sosea Jeep Cherokee 2001 4.0 automatic + GPL sevential putin gadilata Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
ised8u Postat Ianuarie 23, 2012 Autor Partajează Postat Ianuarie 23, 2012 Re: Cutie AT in 3 trepte cu OD? Multumesc de ajutor ! Din pacate un client mai hotarat decat mine mi-a "suflat" azi masinuta. Sa ii fie de bine si sa se bucure de ea! Sper sa fie Ok cu RAR ul. Eu nu am primit recomandari prea bune despre vanzatori. Se poate inchide multumesc!!! vitara 92, 1,6, 8v, gpl, at Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
luckgil Postat Ianuarie 23, 2012 Partajează Postat Ianuarie 23, 2012 Re: Cutie AT in 3 trepte cu OD? nu are rost sa te superi, inseamna ca nu a fost masina ta aia, sigur masina ta te asteapta undeva pusa bine sa o gasesti Suzuki Vitara '92 1.6 8V metaltop putin gadilata, Aprilia Pegaso '97 plus inca ceva utilaje de sosea Jeep Cherokee 2001 4.0 automatic + GPL sevential putin gadilata Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
ised8u Postat Ianuarie 23, 2012 Autor Partajează Postat Ianuarie 23, 2012 Re: Cutie AT in 3 trepte cu OD? Pai nu ma supar..... Eu sunt mai sceptic in privinta samsarilor, si exagerez uneori in prudenta.... Mi se pare totusi ciudat sa vina cineva atat de hotarat incat sa cumpere o masina la prima vizionare, mai ales ca era tot clujan. Nu a batut sute de km. Nu tu RAR facut, nu tu VIN verificat.... Curajos baiat. La ora 10 vorbesc cu vanzatorul sa imi trimita sms cu VIN, la 10.30 il trimite, la 14 imi trimte SMS ca s+a dat, desi i-am spus ca ma duc vineri sa o cumpar. Macar asa mi-am rezolvat problema financiara... Pana vine masina mea, ma mai dau cu terrano-ul sotiei. Legat de problema ta vezi ca este undeva "cutie automata in offroad" s-a discutat pe acolo cam tot ce e de discutat. Eu conduc de 2 ani automata si putine lucruri m-ar convinge sa ma intorc la manuala. O.D apasat limiteaza cutia la a 3.a nu trece mai sus de ea. Poti sa faci frana de motor frumos cu butonul asta. Sanatate! vitara 92, 1,6, 8v, gpl, at Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
luckgil Postat Ianuarie 23, 2012 Partajează Postat Ianuarie 23, 2012 Re: Cutie AT in 3 trepte cu OD? dar nu inteleg dc vrei Vitara cand ai terano ca sincer m-am dat odata cu 1 terano II tot cu motorul ala 2.7TD de 7 locuri si a fost frumos, se simte bine si pe sosea si in afara ei, are din fabrica garda mare la sol, motor trage bine, proportionat perfect pentru masina, numai de bine de acel terano Suzuki Vitara '92 1.6 8V metaltop putin gadilata, Aprilia Pegaso '97 plus inca ceva utilaje de sosea Jeep Cherokee 2001 4.0 automatic + GPL sevential putin gadilata Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
f_zoltan Postat Ianuarie 23, 2012 Partajează Postat Ianuarie 23, 2012 (editat) Re: Cutie AT in 3 trepte cu OD? @Luckgil Ai deschis topic pe problema ta, lasa-l pe Is8edu sa-si ia masina care si-o doreste. Topic inchis. Is8edu, daca vrei sa redeschizi topicul, da doar un semn si se face. Editat Ianuarie 23, 2012 de f_zoltan Samurai incepator Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate