radusin Postat Ianuarie 21, 2012 Partajează Postat Ianuarie 21, 2012 Buna tuturor, as dori sa ma ajutati intr-o problema: - la viraje imi suna planetarele- fie viraj stanga, fie dreapta - in mers suna parca agata ceva metal, tot din zona rotilor - cateodata se opreste, nu suna nimic- am incercat si puna in N in miscare dar tot asa face Intrebarea mea este : sa fie planetarele sau doar capatul care intra in roate?; sa fie ceva "cruce" ( nu stiu unde vine)? Va intreb pentru ca, chiar nu stiu ce sa caut... Va Multumesc, Radu S. Cluj Napoca Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Heavy D. Postat Ianuarie 21, 2012 Partajează Postat Ianuarie 21, 2012 (editat) Re: planetare Grand Cherokee 2.7 / 2001 Buna seara ! La acest model, s-ar putea (in functie de anul de fabricatie si de ce au avut cei de la Chrysler prin magazii la acel moment) ca planetarele fata sa nu fie cu cruci clasice, ci cu articulatie CV cu bile. Daca acesta e cazul, ai nevoie de planetare noi. Indiferent de tipul de articulatie, capatul respectiv este undeva in mijlocul rotii, ca sa-ti faci o idee. Vezi mai jos: Nu te lua suta la suta dupa faptul ca acolo, la pozitia 22 vezi o cruce, poza e doar informativa, si nu neaparat corecta. Treaba e mai simpla, de fapt. Daca ai burdufuri de cauciuc la partea de catre roata, ai planetare cu articulatie CV. Daca nu ai burdufuri, se vede chiar crucea in sine, si stii clar cum stau treburile. Daca ai versiunea cu cruci clasice, asa ca in poza a doua, scapi mult mai usor, ca doua cruci costa mult mai putin decat doua planetare noi... Stima, Dragos Editat Ianuarie 21, 2012 de Heavy D. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
stilgar Postat Ianuarie 22, 2012 Partajează Postat Ianuarie 22, 2012 Re: planetare Grand Cherokee 2.7 / 2001 am avut si eu aceleasi simptome. Insa rezultatul a fost unul surprinzator.... nu era nici una din crucile cardanice ale planetarelor ci colivia de la dif fata care avea ceva bucati metalice prin ea de la un pinion explodat. jaguar X-Type 2.5 Mitsu L200 Jeep XJ 4.0 BMW R1200GS HONDA CBR600RR HUSABERG 450e Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
radusin Postat Ianuarie 22, 2012 Autor Partajează Postat Ianuarie 22, 2012 Re: planetare Grand Cherokee 2.7 / 2001 Multumesc de raspunsuri, - la capatul de la roata este burduf de cauciuc Dupa cum ma gandesc eu ( merg pe logica mea si a raspunsurilor primite), s-ar putea sa fie si planetara uzata si ceva bucatica de metal, dat fiind faptul ca suna in viraje iar apoi si la mers drept. - aceste planetare se schimba cu totul?, se pot reconditiona?, se gasesc dintr=o bucata?, nu am idee... - o alta intrebare ar fi , care este cauza? nu am fortat masina... Multumesc, Radu S Cluj Napoca Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Heavy D. Postat Ianuarie 22, 2012 Partajează Postat Ianuarie 22, 2012 Re: planetare Grand Cherokee 2.7 / 2001 Buna ziua ! Deci, ai planetare cu CV si bile/role. Asa ceva nu se reconditioneaza, se monteaza planetare noi, complete, nu din bucati sau mai stiu eu cum. Din 2001 pana acum, masina a facut ceva kilometri, vreo 200000, probabil. Si pentru ca e 4x4 permanent, e logic sa se uzeze si chestiile din fata aproape la fel ca si cele din spate. Cum planetarele spate sunt drepte, fara articulatii, pe ele n-o sa vezi prea curand uzura. Cele de fata, in schimb, fiind articulate, cu sau fara "a forta" masina, tot se duc, cu timpul... Si probabil acum a venit acel timp. In plus, "Quadra Drive" e de obicei cuplat cu diferentiale "Vari-Lok" in ambele punti, ceea ce aduce un plus de stres pe planetare. Quadra Trac II este fara Vari-Lok in punti. Stima, Dragos Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
radusin Postat Ianuarie 23, 2012 Autor Partajează Postat Ianuarie 23, 2012 Re: planetare Grand Cherokee 2.7 / 2001 Multumesc tare mult de raspuns, am inteles despre ce este vorba.:( - trebuie sa caut planetare, de preferinta noi - banuiesc ca trebuie sa caut si burdufe Multumesc, Radu S. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Heavy D. Postat Ianuarie 23, 2012 Partajează Postat Ianuarie 23, 2012 Re: planetare Grand Cherokee 2.7 / 2001 Buna seara ! Radu, nu fii nebun, planetarele noi vin cu burdufe noi si coliere noi pe ele, totul pregatit de montat. Si sa nu vii sa plangi pe-aici daca umbli dupa planetare la mana a paispea, le pui sus si face tot ca inainte. Ia legatura cu worldscape, macfero sau Hodea4x4, vanzatori autorizati aici pe forum, te rezolva ei cu planetarele alea. Noi, binenteles, sa nu aud ca pui trompete pe masina. Stima, Dragos Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
macfero Postat Ianuarie 23, 2012 Partajează Postat Ianuarie 23, 2012 Re: planetare Grand Cherokee 2.7 / 2001 cam asa arata : Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
radusin Postat Ianuarie 23, 2012 Autor Partajează Postat Ianuarie 23, 2012 Re: planetare Grand Cherokee 2.7 / 2001 Multumesc Dragos, :)), am ras la faza cu "nu fi nebun"- ai dreptate ca daca se pun la mana a doua, e la fel ori imediat, ori dupa un timp. Am sa caut noi, si mersi mult de informatii, Cu stima, Radu S. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
alin-jeep Postat Ianuarie 23, 2012 Partajează Postat Ianuarie 23, 2012 Re: planetare Grand Cherokee 2.7 / 2001 cam asa arata : ...............pretul cam cum ,,arata" ?:grin: ALIN :h5 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
radusin Postat Ianuarie 30, 2012 Autor Partajează Postat Ianuarie 30, 2012 Re: planetare Grand Cherokee 2.7 / 2001 Buna tuturor, revin cu acelasi subiect, dar de data aceasta un pic mai ciudat: - nu mai suna nimic, nici cand virez nici cand merg drept, nu imi dau seama ce poate fi?.... - poate sa fi virat eu mai tare la un moment dat, sa fi sarit ceva pe acolo iar acum s-a asezat? - ar putea fi ceva de genul acesta? imi cer scuze pentru atatea intrebari... Radu S. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
alin-jeep Postat Ianuarie 31, 2012 Partajează Postat Ianuarie 31, 2012 Re: planetare Grand Cherokee 2.7 / 2001 ??????????????????? te invit la mine pentru verificare (gratis) ALIN:h5 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate