Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Aparate de sudura?! Voi ce folositi?

nisda

Postări Recomandate

Salut si bine v-am gasit! In speranta ca nu o sa dau cu nasul in ciorba si o sa fiu in sectiunea gresita pentru acest topic incerc sa aflu cateva lucruri de la voi in legatura cu aparatele de sudura in special cele mig-mag si cele de tip invertor-wig-wag.

Deci, intentionez sa imi aduc un aparat mig-mag de la miller sau lincoln care sa imi ajute la o mica afacere pe care as dori sa o demarez.Insa,stiind ca nu am asigurata garantia in tara si poate nici consumabilele ma gandesc ca as putea gasi asa ceva si prin Romania. Echivalent nu neaparat aceleasi marci dar sa se poata alimenta la 220 v si sa am asigurat un amperaj de lucru max pana in 180.

Acum din ceea ce am mai aflat de pe net cele ce se gasesc in tara ar cam avea probleme de fiabilitate si mai ales cu o functionare normala(se blocheaza derulatorul,fluctuatii de amperaj,etc).Singura oferta buna am avut-o de la esab dar cam scumput la ceea ce stia sa faca si la gabarit.

Voi ce aparate folositi si cat de multumiti sunteti?Cum va descurcati cu toate consumabilele?Nu vreau sa ma apuc de sudat tabla de vapoare asa ca utilizarea nu o sa fie in regim prea greu dar nici oferte de invertor la 2000 de euro nu ma incanta ca am bataturi de la atata dat la cheie in palme si pe greier de la suportat negrii si hispanicii! Am muncit destul de greu si parca nu ar merita!

Sa aveti o zi buna !(Rog moderatorii sa ma ierte daca am gresit si sa mute topicul unde considera dansii)

D22 King Cab
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: Aparate de sudura?! Voi ce folositi?

la aprox 720 euro 160 A marca ergus si pot fi utilizate si cu alimentare de la generator, sau incearca marca helvi...inca nu mi s-au plans clientii de ele, si sunt relativ ieftine desi cam maricele ca si gabarit...1300 -1500 ron la ce ai tu nevoie

http://www.agt.ro, gasesti aici detalii tehnice pt ergus

http://www.best-tools.ro/catalog-produse - helvi

Link spre comentariu

Telwin 220 A bun gasesti service ,Astia au fost printre primi

Tuburi de cargon daca vrei sa cumperi din cele pana in 20-25 litri ,sa nu iti iei mai mari ca-ti cocosezi aparatul.Sau pentru inceput poti sa-ti inchiriezi tubul de la Linde Gaz.4 metri cubi cam 220 roni.

Land Rover Discovery I

Mercury Sable

LR serie III

Link spre comentariu

Eu folosesc Telwin 200A (model 200 Turbo) si e ok.

Nu il am de mult ca sa-ti spun de fiabilitate dar mi se pare bun ca raport calitate-pret.

Consumabile gasesti pentru Telwin.

Offroad Racing Romania-THE ORIGINAL since 2006

KAMIKAZE TEAM

Link spre comentariu

Salut! Am mai facut ceva cautari pe site-urile romanesti dar informatii destul de putine mai ales la preturi!Sarma de sudura care nu necesita gaz stiti cumva daca se gaseste la un pret bun sau este mai avantajos cu folosirea gazului?Aici de ii intrebi pe astia folosesc fara gaz si numai in cazul cand sudeaza AL folosesc gazul.La noi care mai sunt conditiile de transport pentru tuburi?

Mi-am achizitionat o masca Speed Glass 9000 x si am si trimis-o in Romania iar taica-miu a vrut sa o arunce crezand ca este ceva cu sticla pentru ca nu era neagra!! :ha: Si nu am dat decat vreo 400$ pe ea!

Numai bine! :cl multumesc!

D22 King Cab
Link spre comentariu

• 4 luni mai târziu...

Salut,

daca urmeaza sa folosesti aparatul de sudura in scop profesional, te-as indruma sa iti iei ceva calumea, cum ai zis si tu Miller sau Lincoln. Cei pe care ii stiu eu ca livreaza Miller in Romania si fac serviceul complet (sunt unici importatori) sunt Maticom de la Sibiu, pe drumul spre Agnita. Eu nu ma pricep la sudura, dar te poti lasa indrumat de ei.

Radu

Link spre comentariu

• 3 luni mai târziu...

Resuscitez putin topicul asta cu o intrebare.

Exista aparate de debitat cu plasma (de la 1-10 mm) cu care sa se poata si suda (de la 1-2 mm in sus)?

Ceva de genul cum au aia de la tv la "Biker Build Off".

Unde si cu cit?

Merci

I Have No Idea What You Are Talking About

Link spre comentariu

Eu folosesc Telwin 200A (model 200 Turbo) si e ok.

Nu il am de mult ca sa-ti spun de fiabilitate dar mi se pare bun ca raport calitate-pret.

Consumabile gasesti pentru Telwin.

subscriu la ce spune Cfantana cu completare in legatura cu fiabilitatea. stiu pe cineva care foloseste aceasta marca in uz profesional de aprox 3 ani si nu a avut nici o problema cu aparatul.

Link spre comentariu

eu folosesc un TIG 180 AC/DC de la GYS - franta

http://www.gys.fr/spip.php?page=produit ... 49&lang=fr

sarma o tin cu mana ca cu alea automate nu ma descurc. folosesc adaos de inox de la italinox.

Al am sudat doar cand l-am cumparat, sa se convinga okiu ca functioneaza.

avand amandoua mainile ocupate trebuie si o masca LCD.

argonu de la linde. butelie mica, de 2.8mc.

Link spre comentariu

pai 2.8 mc e cea mai mica de la linde. da 2.8 mc are gazu cand nu e comprimat.

:P

are 1.40m. incape la fix in nissan pe lat.

pana la urma gasesc argon si la butelie cat deodorantu... da le skimb ca pe ciorapi cred...

si alea nu se reincarca, AL nu se recicleaza la noi asa ca deocamdata car bomba dupa mine.

Link spre comentariu

• 2 săptămâni mai târziu...

Am vazut aceasta discutie si as vrea sa va intreb daca pot suda aluminiu cu un aparat HELVI MONOMIG 186 si daca se poate ce gas trebuie folosit.Am sudat inox si merge foarte bine dar astazi am vrut sa sudez tabla de aluminiu si nu am putut.Sa fie din reglajul de amperaj si cel de viteza a sarmei?

Link spre comentariu

Am vazut aceasta discutie si as vrea sa va intreb daca pot suda aluminiu cu un aparat HELVI MONOMIG 186 si daca se poate ce gas trebuie folosit.Am sudat inox si merge foarte bine dar astazi am vrut sa sudez tabla de aluminiu si nu am putut.Sa fie din reglajul de amperaj si cel de viteza a sarmei?

Din cate stiu eu, pentru aluminiu este necesar un aparat de cel putin 250 de amperi. Asta ca sa iasa bine sudura.

Link spre comentariu

• 2 săptămâni mai târziu...

din cate stiu eu Al se sudeaza cu TIG de curent alternativ. la acaretu meu se regleaza curentu de la 40 A pt Al. asta pentru table foarte subtiri. cum voi gasi electrozi de al fac teste si va zic.

imi aduc aminte prin liceu cand faceam practica ziceau maishtrii aia ca sudeaza Al cu generator DC, si se pune + la masa. da nu am vazut cu okiu meu cum se face. insa e clar ca se suda Al si inainte de epoca semiconductorilor...

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare