razvan-xbike Postat Februarie 2, 2012 Partajează Postat Februarie 2, 2012 salut.am un range rover p38 din 96 cu multi kilometri si as vrea sa ii schimb motorul pe motiv ca nu mai trage cum trebuie,scoate mult fum etc.are mai multe probleme.intrebearea mea ar fi daca se potriveste un alt motor,identic cu al meu,dar varianta cu 80 de kw in locul motorului meu,dar care este varianta cu 100 kw.este vreo diferenta intre ele,in afara de putere? astept raspunsuri.va multumesc! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
teddybear Postat Februarie 2, 2012 Partajează Postat Februarie 2, 2012 Re: schimbare motor rr p38 Salut! Inainte de toate, treci matale pe aici: http://forum.club4x4.ro/showthread.php?53876-gt-gt-Regulament-Forum&p=592098 Dupa care pe aici:http://forum.club4x4.ro/showthread.php?37712-Topic-de-prezentare-a-membrilor Dupa toate astea, incearca sa explici mai clar ce motor ai si ce motor vrei sa pui. O seara buna! It's not a "Jeep thing" it's the real thing ....LAND ROVER ! Land Rover Owners Club Romania Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
razvan-xbike Postat Februarie 2, 2012 Autor Partajează Postat Februarie 2, 2012 Re: schimbare motor rr p38 Asa,cu prezentarea am rezolvat. Pai masina mea are motor BMW 2497 cmc,TDI,100 kw,cod motor 256 TM. Am gasit la cineva un motor tot de pe un RR p38,tot din 96,cu putini km,dar este varianta cu 80 kw si as dori sa stiu daca se potriveste si aici ma refer la prinderi,pozitie etc.eu banuiesc ca sunt la fel dar nu vreau sa iau o decizie fara sa ma asigur ca este corecta.multumesc anticipat! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
teddybear Postat Februarie 2, 2012 Partajează Postat Februarie 2, 2012 (editat) Re: schimbare motor rr p38 Asa,cu prezentarea am rezolvat. Pai masina mea are motor BMW 2497 cmc,TDI,100 kw,cod motor 256 TM. Am gasit la cineva un motor tot de pe un RR p38,tot din 96,cu putini km,dar este varianta cu 80 kw si as dori sa stiu daca se potriveste si aici ma refer la prinderi,pozitie etc.eu banuiesc ca sunt la fel dar nu vreau sa iau o decizie fara sa ma asigur ca este corecta.multumesc anticipat! Deci: Motorul M51 de la BMW (6 cilindri in linie) e unul foarte bun (faptul ca te-a dus atat de multi km nu-ti spune nimic?). "Varianta cu 80Kw"... presupun ca e vorba de unul din motoarele de provenienta VM: motoare cu multe probleme (gasesti chiar aici pe forum mai multe topicuri despre asta). Ca sa vezi totusi daca se potrivesc, ar trebui sa verifici daca masina de pe care vrei sa iei acest motor are aceeasi cutie de viteze (daca motorul e deja desfacut, nu stii ce cutie de viteze a avut si nu-l poti proba inainte, sincer nu te sfatuiesc sa il iei). Concret, sfatul meu ar fi urmatorul: gaseste un mecanic bun si incearca sa refaci motorul pe care il ai: te va duce pe putin tot atatia km ca pana acum! (PS - eu am chiar acest motor pus pe un Disco 1 si, desi nu merge inca cum mi-ar place, n-as renunta la el decat daca n-as putea sa-l readuc "in mintile lui") O seara buna! Editat Februarie 2, 2012 de teddybear It's not a "Jeep thing" it's the real thing ....LAND ROVER ! Land Rover Owners Club Romania Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
razvan-xbike Postat Februarie 2, 2012 Autor Partajează Postat Februarie 2, 2012 Re: schimbare motor rr p38 multumesc pt raspuns. m-am gandit si eu sa refac motorul dar nu stiu exact cam la ce costuri as ajunge cu el,pe cand motorul celalalt l-am gasit la un pret foarte bun 300 euro.totusi solutia mai buna ar fi sa il refac acesta al meu,chiar daca are aproape 400 mii km? Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
teddybear Postat Februarie 2, 2012 Partajează Postat Februarie 2, 2012 Re: schimbare motor rr p38 Tot ce pot sa-ti mai spun e ca motorul pe care il am eu a mai fost pe doua masini pana a ajunge pe a mea! Pe a mea are vreo 60.000km...cati are real...asta n-am de unde stii:grin: It's not a "Jeep thing" it's the real thing ....LAND ROVER ! Land Rover Owners Club Romania Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
buggymaker Postat Iulie 29, 2012 Partajează Postat Iulie 29, 2012 Re: schimbare motor rr p38 Pana la urma ai gasit motor? Ce cod sa caut? nu se potrivesc cele din BMW tds cu 102 kw ? "Faca-se voia ta si sa vina imparatia mea" Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
teddybear Postat Iulie 29, 2012 Partajează Postat Iulie 29, 2012 Re: schimbare motor rr p38 Pana la urma ai gasit motor? Ce cod sa caut? nu se potrivesc cele din BMW tds cu 102 kw ? Motorul diesel de pe P38 are codul M51-D25 http://en.wikipedia.org/wiki/BMW_M51 La noi, la dezmembrari poate fi gasit mai des pe BMW E34 si E39. Diferentele intre un motor provenit de pe P38 si unul provenit de pe BMW sunt minore si pot fi rezolvate usor de un mecanic priceput. It's not a "Jeep thing" it's the real thing ....LAND ROVER ! Land Rover Owners Club Romania Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
buggymaker Postat August 17, 2012 Partajează Postat August 17, 2012 Re: schimbare motor rr p38 Na am schimbat motorul cu unul dintr-un BMW 525 TDS si merge super bine. Nu e nimik complicat doar ambreiajul m-a f....t ca nu am stiut de faptul ca nu e unul obisnuit ci e ala la care rulmentul de presiune nu impinge in placa de presiune ci trage de el deci rulmentul tre asamblat in placa (ca eu l-am tras afara cand am scos motorul) dupa care trebuie agatat carligul care trage de el. Usor de spus dar greu de facut, adica dupa ce am pus motorul la loc vad ca nu merge ambreiajul,am dat jos cutia uriasa de pe care tre dat jos inelul care-l leaga de motor dupa care asamblat ambreiajul cu rulment...inel cu carlig si cutia. Mi-a luat inca trei zile sa-l fuck. Concluzia e ca am mai invatat ceva din cartea Rangie Potter PS;a meritat? DAAA am cheltuit 250 euro pe motor.:banana restul e ulei etc. "Faca-se voia ta si sa vina imparatia mea" Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate