Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Jeep Cherokee XJ 4L - 1996 - cutie automata

YO2BTW

Postări Recomandate

Am un Jeep Cherokee XJ 4L - 1996 cu 174 000 Km la bord, cutia este automata...

La cat timp se schimba uleiul din cutia automata?

Agregatul functioneaza ireprosabil, trag la munte de 5 ani cu el, fac aprovizionarea la ferma...

Cu prietenie,

Adrian YO2BTW

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: Jeep Cherokee XJ 4L - 1996 - cutie automata

Asa des ?

Dar este foarte scump,... am cumparat masina in 2006 si inca nu am schimbat uleiul din cutia automata,

decat ~3L o inprospatare, deoarece nu am gasit filtrul special...

Cu prietenie,

Adrian YO2BTW

Link spre comentariu

Buna seara !

Ceva este "foarte scump" sau "foarte ieftin" doar prin perceptia proprie. Si asta nu scuza intretinerea incorecta a autovehiculului.

http://www.ebay.de/sch/i.html?_nkw=atf4%2B

In link-ul de ebay de mai sus ai ATF4+ in diverse cantitati. Litrul este intre 6 si 15 Euro, in functie de volumul recipientului. Nu cred ca daca ai fi schimbat anual sase sau noua litri te-ar fi adus la sapa de lemn, nu-i asa ?

Filtrul este unul normal, nimic special, doar ca este dedicat pe cutia AW4, la care se recomanda schimbarea la cate 20000km, in conditii mai grele de utilizare (Ferma and stuff, de exemplu...)

In link-ul de Summit ai preturile la americani.

http://www.summitracing.com/search/?keyword=AW4%20filter&dds=1

Nici aia 30 de Euro nu cred ca te-ar fi falimentat...

Stima, desi m-ai suparat...

Dragos

Link spre comentariu

:grin:..............daca ti se pare scumpa intretinerea te ajut eu cu o varianta mai ,,ieftina"----500 euro alta cutie:ha::ha::ha:

:h5ALIN

Link spre comentariu

frumoasa masina, sa o stapanesti sanatos.

Jeep Wrangler YJ - 1989 - 2.5" Lift

Jeep Wrangler TJ - Sahara Limited Edition 2001 - 4" Lift

Jeep Wrangler TJ - Rubicon Express - Custom Made 1997 - 6" Lift

http://www.ClubJeepRomania.ro

Link spre comentariu

Buna seara !

Ceva este "foarte scump" sau "foarte ieftin" doar prin perceptia proprie. Si asta nu scuza intretinerea incorecta a autovehiculului.

In link-ul de ebay de mai sus ai ATF4+ in diverse cantitati. Litrul este intre 6 si 15 Euro, in functie de volumul recipientului. Nu cred ca daca ai fi schimbat anual sase sau noua litri te-ar fi adus la sapa de lemn, nu-i asa ?

Filtrul este unul normal, nimic special, doar ca este dedicat pe cutia AW4, la care se recomanda schimbarea la cate 20000km, in conditii mai grele de utilizare (Ferma and stuff, de exemplu...)

In link-ul de Summit ai preturile la americani.

http://www.summitracing.com/search/?keyword=AW4%20filter&dds=1

Nici aia 30 de Euro nu cred ca te-ar fi falimentat...

Stima, desi m-ai suparat...

Dragos

DA, astea sunt alte preturi...

Cand am fost la service si am spus ca vreau sa schimb uleiul de la cutia automata, au facut un deviz de ~ 900 lei fara filtru ( nu aveau in stoc ) + manopera 400 lei total 1200 lei ...

Sunt constient ca este importanta cutia, este un mecanism foarte fin...

Lasa ca iti trece supararea,...multumesc de sfaturi...

Acum trebuie sa ma gandesc si la antigel, la mine au ajuns la -25 C , am schimbat antigelul in 2009, nu am facut testul la cat rezista, dar banuiesc ca undeva pe la -30 C...

Asta da iarna,...

Nu am asa conditii foarte grele de urcat, fac acest drum vara, saptamanal, iarna face nani... din luna mai incep iara drumurile sa fie bune...

Cu prietenie,

Cu prietenie,

Adrian YO2BTW

Link spre comentariu

:grin:..............daca ti se pare scumpa intretinerea te ajut eu cu o varianta mai ,,ieftina"----500 euro alta cutie:ha::ha::ha:

:h5ALIN

Alin, 500e este un pret bun... pentru cutie...

Treabuie sa caut si un reductor, sa am de rezerva... eu am modelul 242J

Cu prietenie,

Adrian YO2BTW

Link spre comentariu

DA, astea sunt alte preturi...

Cand am fost la service si am spus ca vreau sa schimb uleiul de la cutia automata, au facut un deviz de ~ 900 lei fara filtru ( nu aveau in stoc ) + manopera 400 lei total 1200 lei ...

Sunt constient ca este importanta cutia, este un mecanism foarte fin...

Lasa ca iti trece supararea,...multumesc de sfaturi...

Acum trebuie sa ma gandesc si la antigel, la mine au ajuns la -25 C , am schimbat antigelul in 2009, nu am facut testul la cat rezista, dar banuiesc ca undeva pe la -30 C...

Asta da iarna,...

Nu am asa conditii foarte grele de urcat, fac acest drum vara, saptamanal, iarna face nani... din luna mai incep iara drumurile sa fie bune...

Cu prietenie,

Super service...

Operatia e relativ simplu de realizat in garaj si te costa doar materialele si poate niste carpe cu care sa faci curat...

'02 WG CRD - EGR delete

'94 MX5 NA8 - Low, fast and stupid.

Link spre comentariu

Buna seara !

500 Euro este un pret mare pentru cutia automata la mana a doua, de care nu stii nimic.

Aici ai o automata cu tot cu reductor la 500 Euro:

http://www.ebay.de/itm/Jeep-Cherokee-4-0i-XJ-Automatikgetriebe-Getriebe-30-43LE-/180742337712?pt=DE_Autoteile&hash=item2a151534b0

Aici ai cutie plus convertorul ei, la 300 Euro:

http://www.ebay.de/itm/Jeep-Grand-Cherokee-BJ-93-Automatik-Getriebe-Wandler-4-0l-/380321995850?pt=DE_Autoteile&hash=item588cf51c4a

Aici e doar cutia:

http://www.ebay.de/itm/Jeep-Cherokee-4-0-XJ-Getriebe-Automatikgetriebe-/360361352801?pt=DE_Autoteile&hash=item53e735de61

Aici alta, tot la 300 Euro:

http://www.ebay.de/itm/Jeep-Cherokee-Automatikgetriebe-/170765454878?pt=Autoteile_Zubeh%C3%B6r&fits=Make%3AJeep&hash=item27c26a0e1e

Deci, se poate mult mai jos de 500 Euro...

Stima,

Dragos

Link spre comentariu

.............era totusi o gluma ,vice-a-vice de cat de scump este sa faci intretinerea la o cutie de viteze automata,in comparatie cu inlocuirea c.v.

-oricum ,MULTUMESC Heavy D pentru ,,ajutor" ,roman adevarat,deci banii romanesti trebuie sa mearga pe EBAY

-a spus cineva ca nu se stie nimic de cutie ????????? nu cred

Heavy D ,ma crezi IDIOT sa-mi fac reclama la o rubrica necorespunzatoare ?:uameni

..........sper sa nu abuzezi de ,,puterea" pe care o ai si sa stergi aceasta discutie care este posibil sa fie Off-topic:tk

ALIN :h5

Editat de alin-jeep
Link spre comentariu

Buna ziua !

@alin-jeep:

Banul romanului trebuie sa mearga acolo unde el considera ca e mai bine.

Cat despre "ajutor", eu nu sunt aici ca sa favorizez pe unul sau pe altul, iar ceea ce ai tu de vanzare isi are locul in alta parte, daca chiar vrei sa vinzi ceva.

In caz ca te deranjeaza ca gasesc variante mai ieftine la acelasi produs pe care-l oferi tu, e strict problema ta. Si ca deschid ochii potentialului interesat si asupra acestor variante, nu cred ca e o chestiune care sa te preocupe, nu-i asa ?

La urma urmei, e treaba fiecaruia de unde isi procura cele necesare. Ce trebuie totusi sa intelegi este ca aici nu este vorba de reclama sau antireclama, nici ca incerc sa descurajez pe cineva sa cumpere de la tine.

Clientul vede lucrurile asa cum le vad si eu, pentru ca si eu am fost client in diverse ocazii. In cazul cutiei oferite de tine, sau a oricarui ansamblu asemanator, el, clientul, nu stie cum a fost manipulat, cum i s-a facut intretinerea, cat il va mai tine, etc. Si nici tu nu stii ce e cu cutia aia, ca masina de pe care provine sigur n-a fost la tine de noua...

Si mi se pare normal sa pun sub semnul intrebarii un pret, si sa caut produsul la un pret mai bun, cate vreme conditiile de achizitie sunt aceleasi. Adica, nu e nou, deci garantie nu exista. Si daca tot nu exista, atunci de ce sa dau 500 Euro, cand pot sa dau doar 300 ?

Si intr-adevar, discutia pe aceasta tema este putin off-topic, iar daca vrei s-o continuam, poti deschide alt topic la "Discutii diverse", sau sa ma cauti pe PM, cum doresti tu.

Stima,

Dragos

Editat de Heavy D.
Link spre comentariu

• 1 an mai târziu...

Am si eu un cherokee din 98 ! Am acum niste mt dimensiune cum erau alea stoc si as vrea sa-i pun simex pe 33! Trebuie sa-i schimb planetare sau sa-i umblu la rapoartr ? Sau merge ok cu cele de pe masina ? Multumesc

Link spre comentariu

Pina in 33" merge fara sa umbli la rapoarte,planetarele este posibil sa iti cedeze dar asta depinde cat de mult dai in ea,trebuie in schimb sa o inalti macar 5cm ca sa iti intre anvelopele daca nu e deja.

Sunt modest din fire,toti au gipane,eu am doar JEEP
Link spre comentariu

Am deja suspensie completa ! Urcarile nu-mi plac , sunt nebun dupa noroi!optez intre 31 si 33 insa 33 dau bine tare insa in acelasi timp ma gandesc sa nu o stric ! Mersi mult ! Sunt nou in bransa

Link spre comentariu

Cu 33-uri si rapoarte standard o sa se miste groaznic masina si o sa consume la fel de groaznic, indiferent ce motor e.

'02 WG CRD - EGR delete

'94 MX5 NA8 - Low, fast and stupid.

Link spre comentariu

Sunt de putin timp in chestia asta si imi place foarte tare insa nu am habar de nimic ! In acelasi timp ss vinde-o , pentru ca nu-i dau de cap ca se ineaca in mers asa ! As baga si bani ,multi spun ca sunt pacatoase ,chiar nu stiu in ce parte sa o iau ! Am schimbat motoras pas cu pas , bujii, fise , tot la fel face ! Bag picioru un ea, da in nas ,apoi o ia ! I-am dat jos si catalizator , sonda lamda ca mi-a zus cineva ca isi drumu ! Degeaba ! Am cheltuit milion cu milion sa-si bage nasu fiecare ca cica toti sunt experti ! Mersi

Link spre comentariu

Pai daca tu vrei sa vinzi o masina care iti place doar pt ca da in nas cind o accelerezi atunci cred ca nu prea face de tine masinile astea pentru ca astea nu sunt probleme,ce mai faci cand vei rupe planetare,rapoarte sau cruci intr-o veselie.

Masina pe care o ai tu nu este una pacatoasa ba din contra este o masina buna cu unul dintre cele mai prietenoase si simple motoare.

Probabil in zona la tine nu sunt mecanici care se pricep la astfel de motoare cu toate caci ca si conceptie ele sunt simple,aparte putina electronica rstul ca si conceptie se aseamana cu c el de la dacia 1300,sistemul de injectie este unul simplu,daca nici astfel de motoare nu sunt in stare sa le dea de cap atunci sunt curios ce motoare reusesc sa repare.

In bucuresti gasesti cateva service-uri care stie foarte bine cu ce se manaca motoarele americane,unii sunt putini mai scumpi dar daca tot iti da atata bataie de cap faci un sacrificiu si mergi la sigur rezolvand problema,care nu pare a fi una foarte complicata,iar cu cateva detalii mai amanuntite poti gasii rezolvarea chiar aici pe forum.

Link spre comentariu

Ca sa mergi la sigur dute la george la Jeepcomservice,este scump omul(parerea mea) dar stie cu ele,are tester,te duci la el pt o diagnosticare,spui ca vrei sa sti doar ce are masina si in functie de asta o vei face pe loc sau mai strangi bani,cat poate sa iti ceara pt asata.

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare