daniel Postat Februarie 7, 2012 Partajează Postat Februarie 7, 2012 (editat) Am urmatoarea problema. - Am un mk1 2.5 td din 90, cutie manuala pe care l-am achizitionat cu un set de 4 roti Pneus Elite profil Fimex 225/75 r 15. Dupa ce am "busit" iremediabil una am constatat ca nu mai gasesc alta la fel noua in tara asa ca am luat 2 bucati Insa Turbo 235/75 r15 pe care le-am montat pe spate si doua din cele vechi pe fata + a treia de rezerva. Diferenta intre ele (umflate pe geanta) la diametru este de aproape 3 cm (cele noi sunt mai mari). Daca merg necuplat am inteles ca nu e nici o problema, dar daca cuplez 4x4 cateodata si prin oras (zapada afanata sau polei) ce pot sa patesc? Dar daca pe vremea asta merg mai mult cuplat chiar la greu prin padure, chiar si 70-80 de km pot distruge transmisia? Dar daca mai tractez prin padure si cate o Dacie papuc pe o distanta de 10 km cuplat la greu? Cu cauciucuri normale de asfalt de acelasi diametru poti merge cuplat 4x4 sa zicem 150-200 km in conditii de iarna (zapada catre se inmoaie pe asfalt, zloata, pericol de derapaj) cu viteza mica 50-60 km/h fara sa distrugi transmisia? Multumesc anticipat celor care vor avea amabilitatea sa-mi raspunda! P.S. Toate cele de mai sus le-am facut deja si nu am patit nimic deocamdata (cel putin asa cred eu) dar daca continui...? Editat Februarie 7, 2012 de daniel Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
proof Postat Februarie 7, 2012 Partajează Postat Februarie 7, 2012 Re: Diferenta diametru roti. Mai mult decat sa crape ceva prin grupuri, planetare nu are ce sa se intample. In urmatoarele conditii: in sarcina, in viraje si aderenta maxima. Cu putina rabdare si serch ai sa gasesti si explicatiile tehnice detaliat.:wink: SAMURAI SJ stock Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
flaviu Postat Februarie 7, 2012 Partajează Postat Februarie 7, 2012 Re: Diferenta diametru roti. daca masina ta este un 4x4 nepermanent,asta inseamna ca nu are diferential central,si atunci nu are cine sa preia diferentele de turatie dintre puntea fata si cea spate,aceste diferente apar si in conditiile in care ai acelesi gume fata spate daramite cu diferenta de 3 cm intre punti in conditii de alunecus nu ai nici o problema ca diferentele de turatie se pierd prin patinarea rotilor ,dar daca prinzi ceva asfaslt sau orice suprafata cu aderenta si esti cuplat atunci in mod sigur se va rupe ceva, ori planetara (de obicei cea lunga) ori grup, ori reductor/cutie de transfer Toyota RJ 70 1991 2.4 b http://www.cert-transilvania.ro/ Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Irod Postat Februarie 10, 2012 Partajează Postat Februarie 10, 2012 Re: Diferenta diametru roti. sigur o sa se rupa ceva daca umblii asa. Nissan Terrano R20 Panzer II BFG MT Nissan Patrol Y61 Panzer IV BFG MT Natura si aventura Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
TÂLVETE Postat Februarie 10, 2012 Partajează Postat Februarie 10, 2012 Re: Diferenta diametru roti. Vreti nu vreti mai trebuie sa cumparati doua cauciucuri aceiasi dimensiune.Daca ne gindim la avantajele unui 4x4 lucrurile astea nu sunt atit de costisitoare. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate