Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

scaune incalzite freelander 2005

broschi2002

Postări Recomandate

Re: scaune incalzite freelander 2005

Intrebarea ar fi daca incalzirile la LRF, sunt decat in sezut sau si in spatar...

In functie de precomanda, dar stock cu incalzire si in spatar a fost doar varianta Sport Premium (tapiterie din piele).

Editat de DKW

Reading the Owners Manual doesn't hurt.

NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL

Td4 ESX CommandShift MY02 3Dr (M.O.D.)

KV6 CommandShift MY01 3Dr (Măgaru')

SD4 S CommandShift MY11 5Dr (Sarah)

KV6 XEI CommandShift MY01 5Dr (Phoenix)

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Intr-un final am montat rezistentele si pe spatar la un scaun, maine urmeaza celalalt.La sezut,am prelungit decat firul gri si cel alb,care erau legate direct la rezistenta.Am masurat sa nu cumva sa fie circuitul intrerupt si le-am conectat la o baterie sa vad daca fac treaba.De incalzit, se incalzeste,incet si sigur:grin:

Acum,nu stiu care-i treaba, ca din mocheta nu-mi iese niciun fir.Este decupata pe alocuri,am niste suruburi care ies din podea, dar fire nexam. Singura instalatie care iese din mocheta, este cea pentru centuri,adica o mufa galbena si una gri,care este libera. Ma gandesc ca aia ar putea sa fie pt incalzire. De verificat,n-o pot verifica,pt ca nu am deocamdata butoanele.Intrebarea ar fi daca releele pt incalzire ar trebui sa se afle sub scaune, sau sunt pe undeva prin bord.Si unde se duce instalatia de la butoane.Inca mai stau in dubiu daca sa mai astept sa iau butoanele originale din dezmembrari, sau daca sa pun butoane de vw cu trepte variabile si sa le pun in consola centrala.Inclin sa cred ca daca ii pun butoanele originale si le mufez la instalatie, ma scuteste de tras niste fire de alimentare,masa,relee....idei?

L.E-tapiseria,este piele cu alcantara,alpaca si este varianta de echipare S,fara E si H

Editat de Liviu-San
Link spre comentariu

Releele se fixeaza sub scaune, am mai scris asta de cateva ori.

Pentru cablaraie rasfoieste si tu RAVE> Freelander > Electrical Library.

tapiseria,este piele cu alcantara,alpaca si este varianta de echipare S,fara E si H

Acelasi tip de tapiterie am pus eu pe Magar, cu tot cu incalzirea in scaune. Avantajul meu a fost ca Magaru' avea incalzire in scaune din fabrica, doar ca era tapiteria patata in ultimul hal.

Editat de DKW

Link spre comentariu

Ok, ma uit maine, ca am rave pe alt calculator. Nu prea ma pricep la instalatii electrice si trebuie sa stiu ce sa le spun la cei care o sa-mi faca legaturile, sa nu fac nasoale p-acolo...:grin: :tk

Link spre comentariu

Acelasi tip de tapiterie am pus eu pe Magar, cu tot cu incalzirea in scaune. Avantajul meu a fost ca Magaru' avea incalzire in scaune din fabrica, doar ca era tapiteria patata in ultimul hal.

Off-topic! Aveai incalzirea si in spatar? Cum ai reusit sa o dezlipesti de pe burete,ca am vazut ca este lipita super bine. Se mufau cumva 2 fire din sezut cu 2 din spatar?

Cu ce ai curatat alcantara?

Link spre comentariu

Am uitat sa precizez, am schimbat scaunele + bancheta spate cu totul, n-am stat sa curat nimic.:ha:

L.E.: Alexa stie cum le-a desfacut de pe vechile scaune, sunt puse la pastrat pe undeva prin casa.:f2

Editat de DKW

Link spre comentariu

Am pus azi incalzirea si in scaunul soferului, care spre mirarea mea, nu a avut incalzire in sezut si a trebuit sa muncesc mai mult, dar intr-un final a iesit ce mi-am propus.

Urmeaza butoanele si sa merg la un electrician sa faca legaturile. Cum descarc pozele din aparat, o sa le postez,poate ajuta pe cineva.

Link spre comentariu

Urmeza sa imi pun si eu incalzire in scaune pe freelander dar o sa cumpar rezistente pentru BMW sunt mult mai bune decat cele de logan (am mai pus asa ceva pe un tico acum vreo 2 ani si merge fara probleme). Asa ca va recomand sa puneti rezistente de BMW.

Editat de Bordi
Link spre comentariu

Urmeza sa imi pun si eu incalzire in scaune pe freelander dar o sa cumpar rezistente pentru BMW sunt mult mai bune decat cele de logan (am mai pus asa ceva pe un tico acum vreo 2 ani si merg fara probleme). Asa ca va recomand sa puneti rezistente de BMW.

Acum, daca tot ai pus, argumenteaza si de ce, sa stim si noi care este diferenta intre ele. E posibil sa nu difere nici firma producatoare.

Link spre comentariu

Sunt mai mari decat cele de logan iar materialul pare de o calitate mai buna...

Rezistente de logan doar am vazut, nu stiu cat de bine incalzesc sau cat rezista in timp...

Editat de Bordi
Link spre comentariu

• 2 ani mai târziu...

salve!

Oameni buni nu puneti si ceva poze? Recunosc ca ar fi de real folos

Eu le-am montat acum 2 ani,din pacate nu mai am pozele. In principiu, se gasesc tutoriale pe youtube pentru desfacut tapiseria scaunelor,iar rezistentele se lipesc pur si simplu. Au 2 benzi adezive.Pentru partea electrica, eu am apelat la cineva calificat. Nu ma bag unde nu ma pricep.

Link spre comentariu

erau de folos . ca nici ale mele aparent nu au rezistente ... si poate reuseam sa imi dau seama fara sa desfac toate cele!:x

Land Rover freelander td4 2001 :n1 " I've rather push my Landy ,than drive your cruiser ":old
Link spre comentariu

• 1 an mai târziu...

Salut ,

nu stiu daca mai e de actualitate dar tocmai ce mi-am schimbat scaunul de la sofer ca arata deplorabil si am mutat si incalzirea pe scaunul cel nou .

Scaunul arata asa :IMG_4324.thumb.JPG.2bbb9b7af3a3b14f4ecf5f5f30852a6c.JPG

Am cumparat unul second-hand din Anglia in stare buna si sa ii montez incalzirea luata de la cel vechi. Am inceput cu spatarul care se declipseaza din partea de jos si se ridica destul de usor pana ajungi la inelele de metal pe care eu le-am taiat :IMG_4327.thumb.JPG.b5da0a40a563c680d6a1c7ad2f28977c.JPG

Apropo asa arata mufele de sub scaun: una e pentru incalzire , una pretensionare centura si a treia libera :

IMG_4323.thumb.JPG.6bc236dd9f2708fdf09807ba505ef0c3.JPG

Husa de pe partea de jos a scaunului se declipseaza din fata si din spate plus lateral apoi se ajunge din nou la inelele de metal. Apoi am dezlipit rezistentele de pe burete , se desfac destul de usor dar trebuie atentie sa nu rupi rezistentele pe care apoi le-am lipit pe noul scaun cu un lipici la spray un fel de perlandez pulverizabil :

IMG_4331.thumb.JPG.bd7d539e11543a8d6eb4e817d4b007b9.JPGIMG_4335.thumb.JPG.a84cb28aa6476e7e93ba59bcbebad4dd.JPGIMG_4338.thumb.JPG.3c9ab6b5706cfef2089caa5d1c363875.JPGIMG_4330.thumb.JPG.c3110001df9c106f6eda21395182bb04.JPGIMG_4337.thumb.JPG.15cbf26aa0470cabfdf3d46c5ee42a1a.JPG

Am pregatit colierele de plastic inainte sa montez husele din nou :

IMG_4338.thumb.JPG.3c9ab6b5706cfef2089caa5d1c363875.JPG

La montat va spun sincer ca a fost destul de greu ca si sfat pot sa va spun sa puneti totusi coliere mai lungi sa va chinuiti mai putin . Si produsul final aproape complet uscat:

IMG_4344.thumb.JPG.bc0011fb5969846b8ad14ff7dc592125.JPG

Toata treaba a durat vreo 6 ore cu tot cu spalat noile huse .

Sper ca va este de folos .

Editat de asderian
Link spre comentariu

• 1 lună mai târziu...

Salut ,

nu stiu daca mai e de actualitate dar tocmai ce mi-am schimbat scaunul de la sofer ca arata deplorabil si am mutat si incalzirea pe scaunul cel nou .

Scaunul arata asa :[ATTACH=CONFIG]282563[/ATTACH]

Am cumparat unul second-hand din Anglia in stare buna si sa ii montez incalzirea luata de la cel vechi. Am inceput cu spatarul care se declipseaza din partea de jos si se ridica destul de usor pana ajungi la inelele de metal pe care eu le-am taiat :[ATTACH=CONFIG]282562[/ATTACH]

Apropo asa arata mufele de sub scaun: una e pentru incalzire , una pretensionare centura si a treia libera :

[ATTACH=CONFIG]282561[/ATTACH]

Husa de pe partea de jos a scaunului se declipseaza din fata si din spate plus lateral apoi se ajunge din nou la inelele de metal. Apoi am dezlipit rezistentele de pe burete , se desfac destul de usor dar trebuie atentie sa nu rupi rezistentele pe care apoi le-am lipit pe noul scaun cu un lipici la spray un fel de perlandez pulverizabil :

[ATTACH=CONFIG]282557[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]282558[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]282559[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]282560[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]282564[/ATTACH]

Am pregatit colierele de plastic inainte sa montez husele din nou :

[ATTACH=CONFIG]282559[/ATTACH]

La montat va spun sincer ca a fost destul de greu ca si sfat pot sa va spun sa puneti totusi coliere mai lungi sa va chinuiti mai putin . Si produsul final aproape complet uscat:

[ATTACH=CONFIG]282569[/ATTACH]

Toata treaba a durat vreo 6 ore cu tot cu spalat noile huse .

Sper ca va este de folos .

Salut , foarte bine ti=a iesit ...Pe mine ma bate gandul sa fac treaba asta pentru bancheta din spate doar pentru sezut ....la scaunele din fata am incalzire . Ale mele sunt de piele si cele din fata si bancheta spate . Inca nu am reusit sa vad cum si ce am de facut ,dar pe viitor sper sa prind curaj si sa ma apuc de ele.

Link spre comentariu

• 2 luni mai târziu...

Salutare. Am achizitionat un Land rover Freelander din 2004. As dori sa-i pun incalzire in scaune. Am gasit pe siteurile de vanzari scaune cu incalzire. Atat fata cat si spatele.

Ce ar trebui sa fac sa pot instala incalzirea?

In afara de butoane, ar mai trebui si altceva?

Link spre comentariu

Salutare. Am achizitionat un Land rover Freelander din 2004. As dori sa-i pun incalzire in scaune. Am gasit pe siteurile de vanzari scaune cu incalzire. Atat fata cat si spatele.

Ce ar trebui sa fac sa pot instala incalzirea?

In afara de butoane, ar mai trebui si altceva?

Salut! Daca ai parcurs topicul..., atunci mai ai nevoie doar de putina indemanare, timp si un spatiu incalzit .... pentru a te putea desfasura

.... orice supraapreciere duce la dezamagire.....

Link spre comentariu

Salut! Daca ai parcurs topicul..., atunci mai ai nevoie doar de putina indemanare, timp si un spatiu incalzit .... pentru a te putea desfasura

Scaune incalzite in spate? M-ar interesa si pe mine... Dar e posibil sa nu fie instalatia originala...

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare