LIBANEZUL Postat Februarie 8, 2012 Partajează Postat Februarie 8, 2012 Salutari si bine v-am regasit. Am o nelamurire cu cardanele de Samurai. Intrebarea este cum se aliniaza sau daca se aliniaza cardanele la Sami??? Va multumesc anticipat ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
LIBANEZUL Postat Februarie 9, 2012 Autor Partajează Postat Februarie 9, 2012 Re: Aliniere cardane Samurai Chiar nu vrea sa ma ajute nimeni ? Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
alex44 Postat Februarie 9, 2012 Partajează Postat Februarie 9, 2012 Re: Aliniere cardane Samurai pai la ce te referi tu cu aliniere???? Fii un pic mai exact la ce te referi. Daca te referi cum le montezi, bine este sa pui culisanta in partea de sus, spre reductor pentru a fi un pic mai protejata. Daca te referi la echilibrare asta se face pe strung....e complicat. Succes. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
TÂLVETE Postat Februarie 9, 2012 Partajează Postat Februarie 9, 2012 Re: Aliniere cardane Samurai Daca te referi lla alinierea furcilor se aliniaza furca fixa de pe culisanta cu furca fixa de pe cardan altfel vei avea trepidatii in mers. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
LIBANEZUL Postat Februarie 9, 2012 Autor Partajează Postat Februarie 9, 2012 (editat) Re: Aliniere cardane Samurai Cred ca furcile nu sunt aliniate cum trebuie,am trepidatii mari cand trec de 40 km/h. Specific,cardanele au fost demontate in intregime Editat Februarie 9, 2012 de LIBANEZUL Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
geo samurai Postat Februarie 10, 2012 Partajează Postat Februarie 10, 2012 Re: Aliniere cardane Samurai este foarte simplu, cauti un semn pa ambele corpuri ale cardanului adica intre culisanta si cardan . acolo sunt doua semne cu un punct sau o sageata gen <. trebuie ca sageata sau punctul sa fie pe aceeasi linie >< . sa nu fie decalate . prin montajul celor doua corpuri sa se pupe cele doua sageti sau puncte. trepidatia in cardan o mai da si lipsa materialului manson dintre cardan si culisanta. daca nu m am facut inteles ,da mi un tel la nr 0721096047 si o rezolvam. multa sanatate! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
PYZ Postat Februarie 10, 2012 Partajează Postat Februarie 10, 2012 Re: Aliniere cardane Samurai Baga un ochi in pagina 3 unde am pus un filmulet care sper sa te lumineze. http://forum.club4x4.ro/showthread.php?62696-cum-scap-de-trepidatiile-din-cardan/page3&highlight=cardan+Suzuki Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
dan chiperi Postat Februarie 10, 2012 Partajează Postat Februarie 10, 2012 (editat) Re: Aliniere cardane Samurai sa-mi bag picioarele:br, bai da de ce tre sa stiu eu cacaturile astea, mecanicii ce pana mea fac, sa se mai linisteasca prafu asta de afara si am sa verific si eu dar sigur de la asta cand stau cu mana pe schimbator parca am parkinson :ha: (si am tot verificat bucse reductor, cutie etc si nimic) si nu stiam de ce imi omoara simeringurile de la grup inspre cardanul din spate:( de aceea cat traiesti inveti, numai ca nu invata cine trebuie, mecanicii:ha: Editat Februarie 10, 2012 de dan chiperi :lr blackhttp://forum.club4x4.ro/showthread.php?61857-LADA-NIVA-IASI-quot-Natasha-quot/page15&highlight=iesire+iasi :lr whitehttp://forum.club4x4.ro/showthread.php?65728-Lada-Niva-1-7-i-multipunct/page52&highlight=lada+niva Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
PYZ Postat Februarie 11, 2012 Partajează Postat Februarie 11, 2012 (editat) Re: Aliniere cardane Samurai In afara de alinierea gresita a cardanului, vibratiile mai pot aparea si in urmatoarele situatii: -montarea gresita a cardanului, adica cu capul in jos -joc in culisanta -joc (mare) la una sau ambele cruci - una sau ambele cruci gripate(intepenite, agata intr-un anumit punct sau cum vreti sa ii mai spuneti) -urechea in care se monteaza crucea crapata/sparta -lipsa placutelor de echilibrare a cardanului(rupte, dezlipite); toate cardanele, la sfirsitul procesului de fabricatie se echilibreaza(precum rotile auto cu plumbi) cu ajutorul unor fisii de tabla care sint aftuite La ce virsta au Samuraiele, in general, greu sa mai gasesti unul care sa aiba cardanele cum trebuie.Eu unul, dupa ce am luat doua cardane de pe piata sh, ambele mai proaste decit cel care il aveam pe masina, m-am jurat ca nu mai pun pe masina decit nou.Tin sa va spun ca dupa montarea celui nou, mi-au disparut jumatate din zgomotele si bataile pe care le avea masina. Editat Februarie 11, 2012 de PYZ Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Marius C alias Turagmes Postat Februarie 11, 2012 Partajează Postat Februarie 11, 2012 Re: Aliniere cardane Samurai pe piata sunt si cardane sh in stare buna......trebuie doiar sa fi atent ce cumperi...si cum montezi....dar mai ales cum le intretii ontopic...cardanele la Samurai nu le aliniezi pe toate intre ele....se aliniaza crucile intre ele.... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
PYZ Postat Februarie 11, 2012 Partajează Postat Februarie 11, 2012 Re: Aliniere cardane Samurai pe piata sunt si cardane sh in stare buna......trebuie doiar sa fi atent ce cumperi...si cum montezi....dar mai ales cum le intretii ontopic...cardanele la Samurai nu le aliniezi pe toate intre ele....se aliniaza crucile intre ele.... ..ai dreptate in cea ce priveste piata sh, de cardane, eu am povestit doar de patania mea.Trebuie sa mai recunosc ca am 30.5" pe masina si ca ma dau mai mult in teren decit pe sosea, de aici si o scurtare considerabila a vietii cardanului.De intretinut si gresat, asta o fac periodic la toata masina. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
LIBANEZUL Postat Februarie 11, 2012 Autor Partajează Postat Februarie 11, 2012 Re: Aliniere cardane Samurai :tk Multumesc tuturor pentru ajutor. Intradevar crucile nu erau aliniate. Gata cu trepidatiile:banana. Inca o data :tk. Din partea mea topicul se poate inchide. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
PYZ Postat Februarie 11, 2012 Partajează Postat Februarie 11, 2012 Re: Aliniere cardane Samurai Lasa-l! Sa il mai vada si altii.Acum te-ai vazut cu treaba rezolvata si vrei sa inchizi topicul? :ang3 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
LIBANEZUL Postat Februarie 11, 2012 Autor Partajează Postat Februarie 11, 2012 Re: Aliniere cardane Samurai OK. PYZ, mi-ai fost de mare ajutor:tk Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
PYZ Postat Februarie 11, 2012 Partajează Postat Februarie 11, 2012 Re: Aliniere cardane Samurai OK. PYZ, mi-ai fost de mare ajutor:tk Nu era un repros. :h5 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
LIBANEZUL Postat Februarie 14, 2012 Autor Partajează Postat Februarie 14, 2012 Re: Aliniere cardane Samurai Salutari. Am rezolvat problema cu trepidatiile si am facut alta prostie,am rupt cardanul spate. Daca ma poate ajuta cineva,am nevoie de cardan spate,SH sau NOU, Sami an1999 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
PYZ Postat Februarie 15, 2012 Partajează Postat Februarie 15, 2012 Re: Aliniere cardane Samurai Vad ca la locatie scrie Spania.Cred ca mai repede si mai ieftin gasesti gasesti unul acolo.Daca esti in tara, gasesti si aici, sau poate il repari pe cel vechi. Important este ce tip de cardan ai, pentru ca sint de doua feluri.Nu mai stiu exact dimensiunile exacte, dar parca unele au gaura surubului( cele cu care se prinde cardanul de flansele grupului/reductorului) de 8 mm si altele de 10 mm diametru.De asemenea difera si distanta intre gauri.Banuiesc ca tu il ai pe cel cu suruburi de 10, dar mai bine verifica intii ca sa fi sigur de ce ai nevoie. Acum, problema este de ce s-a rupt si cum.Asta ca sa nu pui unul nou si sa o patesti din nou.Cel mai bine ar fi daca ai putea pune o poza cu el.Ce anume s-a rupt, cruce, ureche culisanta?Daca nu e facut praf, eu zic sa il dai la reparat.Daca iei unul sh, casca bine ochii.Asa cum am spus si mai sus, mi-am luat tzeapa de doua ori.Si asta dupa ce discutasem exact cea ce doresc(dimensiuni, starea produsului) si am primit un cardan mai prost ca ala care il aveam pe masina.Deci nu da nici un ban la curier pina nu verifici produsul.Telefonul primului tzepar nu il mai am, dar il am pe al celui de al doilea si o sa il postez ca sa stiti de ce sa va feriti ( 0748 369 867).Nu cred ca are cont pe forum, dar daca luati ceva de la el, verificati bine marfa.dupa ce i-am explicat foarte clar ce cardan am nevoie(gauri de 10) si ca sa nu aiba joc in cruci, si culisanta, mi-a trimis cardanul cu gauri de 8 si intr-o stare trista de tot.Unde mai pui ca avea bucati de pamint pe el.Toate astea le-am constatat dupa ce platisem curierul si el plecase.L-am sunat si i-am spus ca mi-a trimis cardanul gresit, necomentind si de calitatea produsului.A zis ca l-a trimis fii-susi ca de aia a ajuns gresit, si ca mi-l schimba.L-am sunat mai bine de doua luni.Ba ca nu are si sa mai astept doua saptamini, apoi a inceput sa nu imi mai raspunda.Am sunat de pe alte numere de telefon, iar cind imi auzea vocea incepea sa zica ca nu ma aude sau sa vorbeasca ungureste si cum ca nu intelege romana.Si asta pentru o piesa de 300 de roni, piesa cu care eu nu aveam ce face, iar el sigur o putea da mai departe. Imi cer scuze de off-topic dar m-am simtit obligat sa spun povestea pentru a intelege exact de ce numesc pe cineva tepar pe un forum public, si sa stiti sa va feriti de el. Asa ca vezi ce tip de cardan ai, pune poze cu el, ca eu zic ca se poate repara. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
LIBANEZUL Postat Februarie 15, 2012 Autor Partajează Postat Februarie 15, 2012 Re: Aliniere cardane Samurai PYZ , cardanul l-am rupt din prostia mea,am ramas intepenit in zapada si l-am fortat pana sa rupt urechea de la culisanta. Se pare ca a fost un pic fisurata si nu am vazut cand am aliniat furcile. Din cate am citit aici, optez pentru unul nou,vorba ceia dai un ban dar sti ca nu-l mai ai , dar ai lucru bun. Daca nu gasesc in RO, in 2 saptamani plec in Spania si o sa caut acolo. Eu nu consider off-topic tot ce ai spus tu aici,e bine sa stim de cine sa ne ferim,chiar te apreciez. Cred ca ar trebui deschis un topic ca teparii de piese si masini. Multumesc pentru sfaturi si sa ne auzim cu bine. O sa va informez cum au decurs lucrurile.:tk Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
corrad Postat Decembrie 13, 2013 Partajează Postat Decembrie 13, 2013 Re: Aliniere cardane Samurai In afara de alinierea gresita a cardanului, vibratiile mai pot aparea si in urmatoarele situatii: -montarea gresita a cardanului, adica cu capul in jos -joc in culisanta -joc (mare) la una sau ambele cruci - una sau ambele cruci gripate(intepenite, agata intr-un anumit punct sau cum vreti sa ii mai spuneti) -urechea in care se monteaza crucea crapata/sparta -lipsa placutelor de echilibrare a cardanului(rupte, dezlipite); toate cardanele, la sfirsitul procesului de fabricatie se echilibreaza(precum rotile auto cu plumbi) cu ajutorul unor fisii de tabla care sint aftuite Va salut, dupa o revizie la samurai, am springuit arcurile, care erau lasate rau, schimbat tamponul de la cutie si pe cele de la reductor, la reductor am optat pentru niste tampoane de ford fiesta pe care le aveam cumparate de mai demult, pretul la cele originale mi se pare destul de mare iar aftermarket... sunt destule pareri contra pe aici pe forum. Problema este ca am niste vibratii mari in transmisie de pe la 25-30 la ora, zilele astea o sa verific daca am aliniat corect cardanul spate, posibil sa nu... probabil am verificat doar planeitatea furcilor fara sa tin cont de acel semn... pentru ca nu l-am gasit, dar o sa insist. Intrebarea este cum adica se poate monta cu "fata in jos"? Afecteaza cu ceva daca masina s-a inaltat cativa cm datorita springuirii si/sau ca reductorul cu noile tampoane sta mai sus (cele de ford sunt mai inalte si se potrivesc oricum cu cateva modificari)? Culisanta pe loc drept (adica pe rampa) nu mai ajunge la capatul cursei, adica sta mai scoasa in afara datorita modificarii unghiului cardanelor... trebuie sa pun o flansa? Nu am facut doar BL sau SL... crucile sunt ok, nu au joc dar nu am reusit sa le scot si nu am mai insistat cu ciocanul. Ai dracu" rusi au fost romanii... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
corrad Postat Decembrie 17, 2013 Partajează Postat Decembrie 17, 2013 Re: Aliniere cardane Samurai Rezolvat, am demontat degeaba cardanul, vibratiile sunt doar cand am MRL-urile cuplate, care ar fi cauza? Ai dracu" rusi au fost romanii... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
uadi Postat Decembrie 17, 2013 Partajează Postat Decembrie 17, 2013 Re: Aliniere cardane Samurai Cred ca ar trebui sa verifici si cardanul fata. Cruci, culisanta, flanse. Samurai 1.3i '98 mic da' rau, insa turbo special track 195/80/15, difflock spartan locker, troliu 6800lbs Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate