Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Posta romana... o companie infecta

soimu

Postări Recomandate

in luna noiembrie am primit un telefon de la un domn (0741534771) care imi comnada un cutit de jupuit, si ma roaga sa il trimiti cu posta romana... ca nu are sediu fan curier in apropiere (diaconu florentin, str. cotunei nr 124 loc ion creanga jud. neamt).

pun coletul cu ramburs de 350 ron

dupa 4 saptamani primesc aviz sa imi ridic coletul pt ca "destinatar necunoscut"

cand am pus mana pe el, am simtic ca nu e in regula

coletul era un plic mare iar cutitul era in teaca si invelit in panza... ori in colet se simteau mai multe obiecte

am deschis in fata factorului postal coletul....inauntru, o pensula, un robinet si un holsurub in locul cutitului , invelite in aceeasi panza.

sa facut proces verbal si eu am facut o reclamatie scrisa pe loc.

nu sa intamplat absolut nimic 2 saptamani

dupa 2 saptamani am facut o noua sesizare on line

na.,..sa raspuns azi (prima plangere a fost din 6 dec)

eu am primit inapoi coletul intact si cu gramaj exact, deci nu au nici o problema cu continutul

oricum, eu nu aveam voie sa trimit cutit cu posta si deci... nu am dreptul nici la reclamatie macar

eu unu IN VECI nu mai trimit nimic cu posta si daca primesc ceva... prefer sa platesc mai mult, dar sa vina cu un curier

aviz amatorilor

forumistul ce se pricepe la toate, in orice topic intervine si baga niste axiome iar cand nu are argumente trece la atacuri la persoana, amenintari, "chemari la interval", jigniri gratuite. Noa, asta e "cocalarul de forum" .
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: Posta romana... o companie infecta

da NU sunt sigur ca nu ai voie sa trimiti cutite .....pai orice 'arma alba 'se poate considera exact cum scrie legea de impuns ,taiat, lovit de la facalete de bucatrie pana la bara de directie........

Si au am patit cu pasta romana sa fac o aripa de defender 45 de zile si sa mi-o aduca la oficul postal desi era platit door to door si basca indoita........bugetarii nu se dezmint.......sa vezi cand s-o privatiza si mai scapam de likele.....ce or sa mai planga ce de grevee ce sindicate...si ei sunt neiste obositi dupa ghisee.....evident nu toti sunt la fel....

Land Rover Discovery I

Mercury Sable

LR serie III

Link spre comentariu

Posta Romana e mai mult dcat infecta. Mie, cu toate ca am contract cu ei, mi-or pierdut o cerere de infiintare poprire la o banca, si, drept urmare, poprirea nu o putut fi pusa pe conturile unui debitor. Drept urmare, banii s-or evaporat din cont, si eu trebuia sa recuperez undeva la 90.000 lei.

Dar, mie, dupa vreo 4 reclamatii trimise la foc automat, in 3 saptamani mi-or dat raspunsu si acuma trag de mine sa merg sa dau declaratie ca vreau despagubiri pentru ceea ce or pierdut ei, respectiv suma de 4,9 lei cat m-o costat trimiterea.

Traim in romania si asta ne sufoca.

Link spre comentariu

Probabil coletul tau s-a deschis in timpul manipularii si a atras atentia unui angajat,acesta inlocuind continutul cu ce ai descris tu.Deh renumeratie mica cheltuieli mari,coletul trecind prin mai multe maini angajatii stiu ca nu prea ai cum s-ai verifice nimeni de continutul coletelor mai ales ca nu toti expeditarii declara continutul coletului.In anii '90 la inceputul migratiei poporului roman in Europa a fost un mare scandal cu privire la scrisorile care erau primite din tarile straine pentru ca acestea contineau in multe cazuri bani,bani care de regula intrau in buzunarele angajatilor Postei Romane si nu ajungeu niciodata la destinatar.:uameni

Gandirea corectã vine din experienta. Din nefericire experienta vine din gandirea gresita.
Link spre comentariu

Probabil coletul tau s-a deschis in timpul manipularii si a atras atentia unui angajat,acesta inlocuind continutul cu ce ai descris tu.Deh renumeratie mica cheltuieli mari,coletul trecind prin mai multe maini angajatii stiu ca nu prea ai cum s-ai verifice nimeni de continutul coletelor mai ales ca nu toti expeditarii declara continutul coletului.In anii '90 la inceputul migratiei poporului roman in Europa a fost un mare scandal cu privire la scrisorile care erau primite din tarile straine pentru ca acestea contineau in multe cazuri bani,bani care de regula intrau in buzunarele angajatilor Postei Romane si nu ajungeu niciodata la destinatar.:uameni

exclus,

a fost o capcana din start

destinatarul este necunoscut in localitate

aceasi lucru la patit un coleg de pe forumul de cutite, si el a primit telefonic comanda, acelasi destinatar, aceeasi adresa, tot un cutit, dar la el sa intors destinatar necunoscut fara sa fie inlocuit, probabil la ales pe cel mai scump sau pe cel mai prost ambalat ....

sigur un angajat al postei a comandat cutitele cu intentia de a isi insusi unul

ps

si la noi este infractiune violarea corespondentei...doar ca, binenteles, nu se sanctioneaza in practica

forumistul ce se pricepe la toate, in orice topic intervine si baga niste axiome iar cand nu are argumente trece la atacuri la persoana, amenintari, "chemari la interval", jigniri gratuite. Noa, asta e "cocalarul de forum" .
Link spre comentariu

Inainte de a citi ultima postare, mijise in mine banuiala ca destinatarul e mana in mana cu postasul. Din ce scrii tu, consideri posibil ca "destinatarul" sa fie chiar postasul. Poate merita cercetat nitel slujbasul postei din localitatea de destinatie, eu zic ca e fie faptas, fie complice si cu siguranta nu esti singurul tepuit.

Samurai incepator
Link spre comentariu

Inainte de a citi ultima postare, mijise in mine banuiala ca destinatarul e mana in mana cu postasul. Din ce scrii tu, consideri posibil ca "destinatarul" sa fie chiar postasul. Poate merita cercetat nitel slujbasul postei din localitatea de destinatie, eu zic ca e fie faptas, fie complice si cu siguranta nu esti singurul tepuit.

dar cine sa faca asta...

eu sa merg pana in neamt?

posta trebuia

in lacrimatie am specificat clar, ca in principal solicit sa se identifice infractorul si in subsidiar sa recuperez paguba...

ei au inteles altceva

coletul cum a plecat asa a venit si eu oricum nu trebuia sa trimt cutit...

Link spre comentariu

Soimule stii ce merita asta? Trimite-i niste otrava intr-o sticla de Jack Daniels ...pe aceeasi adresa ...si poate iti vine retur o sticla de tuica dar macar aia sa fie autentica ...cine stie?! :ha:

Nu posta romana e de vina ...ci postasul ...ai fost "lucrat" ... e clar!

Macar ai depus plangere la posta ...ca robinetu care ti l-a pus ala era defect? :ha: (facem si noi haz de necaz)

Acu la modul cel mai serios ...

Nr de telefon 99,99% e un prepaid

Numele ala e 101% e fals

Adresa aia nu exista...

Fa rost de un numar de la militia locala si trimite-le prin posta o plangere ...http://www.primariaioncreanga.ro/contact.php asa de fun ... :grin:

consiliere - diagnoza - evaluare - recovery

Link spre comentariu

Soimule stii ce merita asta? Trimite-i niste otrava intr-o sticla de Jack Daniels ...pe aceeasi adresa ...si poate iti vine retur o sticla de tuica dar macar aia sa fie autentica ...cine stie?! :ha:

Nu posta romana e de vina ...ci postasul ...ai fost "lucrat" ... e clar!

Macar ai depus plangere la posta ...ca robinetu care ti l-a pus ala era defect? :ha: (facem si noi haz de necaz)

Acu la modul cel mai serios ...

Nr de telefon 99,99% e un prepaid

Numele ala e 101% e fals

Adresa aia nu exista...

acum ma sunt suparici

si el a fost tepuit identic de o lanterna ...tot cu posta, tot localitatea ion creanga

Fa rost de un numar de la militia locala si trimite-le prin posta o plangere ...http://www.primariaioncreanga.ro/contact.php asa de fun ... :grin:

acum ma sunt suparici

si el a fost tepuit identic de o lanterna ...tot cu posta, tot localitatea ion creanga

Fa rost de

Link spre comentariu

Eu am avut probleme cu niste plicuri cu acte destul de scumpe 250-300 euro pe bucata trimise in AUSTRIA si ITALIA.Au ajuns foarte greu si m-am jurat ca nu ii mai folosesc.

Acum eu nu cred ca postasul ar avea vreo treaba.Coletele ramin la sediu si ei duc instiintarile clientului.

Eu cred ca mai plauzibil ar fi agentul sau soferul pentru ca poate inventa orice nume si adresa pe care o poate urmari ,astfel putind intercepta coletul inainte de a ajunge la sediul postei.Si apoi tot el il poate aduce inapoi cu adresa sau destinatar necunoscut.

Invata din experienta altora....ca pina inveti din a ta...mori.
Link spre comentariu

Soimule' imi pare rau :(

daca as fi scris eu treaba asta cand am patit-o, poate acuma nu ramaneai fara cutit.

1. IMG_6097.JPG.4fbe9f410c10657dca2fff8d2a2e4a18.JPG 2.IMG_6098.JPG.ddecbf5f7fd71c71bb642bbdc041ef5f.JPG3. IMG_6100.JPG.834d64959140e2784744558c0fa024ea.JPG 4.IMG_6101.JPG.a01df759bfc55acd2d5309723d750057.JPG

Si omul cu dare la mana, nu s-a zgarcit si a comandat "contra cost" :uameni un suport in plus :)

IMG_6102.JPG.7299a6c0a0f02d7e8ddf874a709ee91e.JPG

Eu sa zic drept, m-am bucurat ca nu a comadat una mai scumpa si m-am tot mirat 2 zile cum a desfacut coletul de nu a lasat nicio urma.

De atunci lipesc coletele si cu banda adeziva si la persone dubioase lipesc o eticheta personalizata.

Si stai linistit, cred ca treaba asta se poate intampla si la firmele de curierat, cel mai bine e sa ne protejam noi cat mai bine.

Link spre comentariu

Ups ...prin aceasta "coincidenta" se pare ca individu ARE legatura cu forumul ...adica e posibil sa aiba cont aici ...sau cel putin a accesat forumul asta sau pe comunitate online mai activati voi impreuna ...Suparici banuiesc ca tot de aici sau dintr-un spatiu similar te-a racolat individu ...

Situatia devine din ce in ce mai clara ...sunati la primarie ...vedeti cine e postasul in zona ...este evident ca e acelasi in ambele cazuri (modul de operare similar)...PLANGERI PENALE (doua) trimise prin posta ...impotriva aceleasi persoane! Nu sumele in joc sunt importante ...

Adresa:

Primăria Ion Creangă

str. I.C. Brătianu, nr. 105

Ion Creangă, 617260

jud. Neamţ

Contact

Tel.: 0233-780013

Tel2.: 0233-780142

Fax.: 0233-780266, 0233-780142

Email: primariaioncreanga@clicknet.ro

Web: http://www.primariaioncreanga.ro

Bafta si tineti-ne la curent! :h5

Editat de Yonutz

consiliere - diagnoza - evaluare - recovery

Link spre comentariu

nu cred ca are legatura.

pe forum nu am dat anunt cu aceast lanterna. singurul loc unde am dat anunt este un site de vanatoare.

eu am patit asta in 4 aprilie anul trecut.

Dupa ce am desfacut pachetul, prima data m-am socat, apoi m-am enervat apoi am ras ( a paguba ), cat de migalos a impachetat: o bucata de coada de matura, un incarcator nokia si o lanterna din aceea cu dinam cu 3 leduri FUNCTINALA :)

Link spre comentariu

Se pare ca e vorba de tepe bine organizate.

Aceleasi discutii legate de acelasi individ si pe alte forumuri.

ROSU IONUT sau RUSU IONUT din comuna ION CREANGA,JUD ROMAN sau JUD. IASI

http://www.vinatoare.ro/phpbb/viewtopic.php?f=42&t=7059&p=271009

http://www.arw.ro/forum/viewtopic.php?f=6&t=2792&start=15

Editat de Max
Link spre comentariu

Am ales sa nu depun reclamie nici macar la posta pentru ca nu am vrut sa stric relatia buna care a am cu oficiantele de la posta si din pacate am ales bine, am citit pe celelalte forumuri ca sunt pagubiti care au dupus reclamatii si plangeri penale pe la politie si nimic nu s-a rezolvat, individul continua.

Link spre comentariu

Salutare am un sfat pentru ca am achizitionat cate ceva de la voi.Nu mai trimiteti cu posta romana chiar daca este mai ieftin trimiteti cu o firma de curierat sunt multe si au tarife destul de ok plus ca poti urmarii mai usor coletul.Curierul nu accepata desfacerea coletului decat dupa ce primeste banii.Pe langa asta au trecut vremurile cand se umbla in colete acum au camere de supraveghere in depozite si sunt destul de atenti cu coletele.Daca trimiti un obiect scump ,cu risc de deteriorare eu stiu o camera video etc poti asigura coletul (platesti un pic mai mult) dar daca pateste ceva firma de curierat este obligata sa iti returneze contravaloarea.Am alergat 2 zile pe la posta sa-mi dea lanterna de la Suparici telefoane, scandal, reclamatii ca de ce am dat ca adresa de livrare adresa firmei unde lucrez ca sa le aduc stampila rotunda bla blaaaa.Niste incompetenti si hoti fura pensile batranilor singuri semneaza in locul lor.Cu firmele de curierat nu am avut niciodata probleme.

Editat de Caphonne

Dacia Duster 4x4

Daihatsu Feroza ''Facocerul gurmand'' 1.6 16V.

Link spre comentariu

• 1 an mai târziu...

Cu toate ca topicul este mai vechi iar problema soimului n-a fost cauzata chiar de Posta Romana, vreau sa-l readuc in atentia voastra.

Mare atentie oameni buni! De ceva vreme incoace... mai exact de pe la inceputul anului, Posta Romana fura in draci coletele venite din afara tarii si care nu au nevoie sa treaca pe la vama.

Din tot ceea ce am cumparat de pe net de la inceputul anului si ar fi trebuit sa-mi fie livrat de posta de sector, e adevarat nu marfa scumpa, nimic nu mi-a ajuns acasa. Dintre toate acestea una din marfuri mi-a fost relivrata dar tot nu mi-a ajuns. Este adevarat 3 dintre colete veneau de la englezoi iar ei, sa nu-i subestimam, sunt mai mari ciorditori decat noi. Dar una din marfuri care trebuia livrata sub forma unui plic venea din USA si avea tracking number care confirma parasirea tarii de livrare.

Am vrut sa fac plangere dar cand am cautat pe net si am vazut cati pagubiti sunt, unii pe colete valoroase nu gluma, si cand am mai vazut ce flegme le-a tras Posta in cap pentru sesizarile lor, am hotarat sa ma las pagubas.

In concluzie: evitati Posta Romana! Este o companie de hoti!

Va salut !

Link spre comentariu

Si mentin politica de cacao de a-si selecta continutul pachetului si de a te obliga sa faci pachet cu hartie alba, legat cu sforicica lila in dungi cu picatele, cu sau fara noduri la intretaieri ( ca naiba mai stie care le e regula). Am incercat sa trimit o sticla de sirop de brad unui amic (ambalata in asa fel incat doar daca dadeai cu toporul riscai sa strici coletul) si am comis greseala de a ma scapa despre continut. In clipa aia functionara a devenit opaca si mi-a explicat ca oricat de bine ar fi ambalata sticla in cauza, le este imposibil sa transporte asa ceva, pentru ca un eventual incident ar duce la alterarea unei intregi masini de colete.

Nemo nu a refuzat nimic, desi a stiut ce e in colet. A venit acasa, a ridicat coletul (pe care l-a etichetat chiar curierul), l-a transportat in jumatatea timpului necesar Postei Romane la un pret nu cu mult mai mare decat compania cu monopol expirat. Si atinci sa nu le f.. m.. 'n c... si sa-i lasi sa se sinucida prin faliment? Regula de aur spune ca "cine e prost, sa moara!"

Samurai incepator
Link spre comentariu

Pentru că am tot lucrat cu firmele de curierat rapid ... ca tot omu` nu mi-a venit să cred câți bani am putut să arunc când am făcut un calcul așa sumar. Așa că, în ultimul timp, dacă nu era grabă alegeam să primesc, mai ales, prin jegoșii ăștia. Ba chiar unii vânzători care aveau inclus transport în prețul produsului, preferau să trimită cu poșta română.

Până aici, toate bune și frumoase. Dar, am avut momente când am folosit-o să și trimit. Mai exact săptămâna trecută. Am vândut o stație CB. Și omul fiind de departe, a avut doleanța asta. Am trimis-o, în cutie de carton pe care am scris cu marker negru FRAGIL! STATIE CB.

A ajuns, pusesem 200 lei la valoare a coletului, deși rambursul a fost 320 lei. Transportul a fost 13 sau 14 lei. Apoi am cumpărat alta și am ales să îmi vină tot cu jegoșii, că nu mă grăbeam. A ajuns și asta, dar au fost niște probleme cu stația (defecte de care vânzătorul spunea că nu știa) dar omul a fost corect și zis că o primește înapoi.

Mă duc la poștă cu ea în același ambalaj în care venise - un carton îmbrăcat în coală albă ... bla bla - doar am inversat cu marker-ul expeditorul și destinatarul. O primisem la ora 11.00 si m-am dus s-o pun la poștă la ora 16.00 pe altă tură. Păi nu se poate ... în acest ambalaj, zice retardata aia, ... trebuie îmbrăcat în coală albă ... nu vedeți că sunt ștampilele de la poștă pe ambalaj ... M-am întors acasă (stau aproape), am găsit o cutie nouă, albă (crezând că e importantă curățenia și culoarea asta, albul imaculat) ... am băgat stația în trânsa, am scris destinatar și expeditor cu marker negru, am lipit-o cu mult scotch lat de 5 cm pe la toate îmbinările și m-am întors la poștă. Am stat la coadă 50 de minute ... că era o fată care trimitea vreo 15-20 de colete cu produse cosmetice Ori:fr2 și la ghișeu mai așteptau 2 persoane care aveau de ridicat colete. Am completat mizeriile alea de formulare greoaie, neschimbate de pe vremea lui Ceaușescu (mandat, căcat) și am așteptat frumos la rând, până când am ajuns și eu și-mi zice vaca aia ... păi nu se poate, nu v-am zis că trebuie învelită în coală albă? Pai de unde coală albă așa de mare doamnă? Și de ce? Pai ... de la librărie ... pentru că altfel vă taie cineva scotch-ul ăsta transparent cu lama de cutter și vă ia marfa din cutie și apoi o lipește la loc ... dvs știți prin câte mâini trec aceste colete? Doamnă ... eu știam că sunt și proști angajați pe aici, dar nu știam că sunteți și hoți pe deasupra! Am plecat la o librărie, care era peste stradă, am cumpărat o coală mare, albă și o rolă nouă de scotch lat (că nu avea jigodia de la serviciul coletărie) și m-am întors într-un minut, două. Am îmbrăcat cutia în coală, am lipit-o am scris din nou destinatarul și expeditorul, de data asta cu un pix ... și am așteptat încă 10 minute să cântărească să facă calculele și actele ...

Păi credeți că mă mai duc vreodată?!? Azi mi-am cumpărat altă stație CB de pe net. Vine mâine cu Fan Courier. Mă cac pe Poșta Română. Păi merită pentru 10-15 lei diferență să treci prin nervi așa gratuit, sau să riști să rămâi păgubit (furat) cum au pățit alții mai ghinioniști?

Ce mă frapează e cum morții mamelor lor, săptămâna trecută când am vândut stația mea nu era regula cu coala albă? Sau e din cauză că am fost pe altă tură? Instituție de căcat, reguli de căcat. De parcă hoțul nu poate să te facă și prin foaia albă dacă vrea ...

Eu sincer, vă recomand tuturor să vă vedeți de treabă - curieratele rapide sunt departe ... serioși, rapizi, responsabili.

P.S.: Uitasem, retardatele ălea de la ghișeu m-au învățat și prima și a doua oară să declar la valoare suma minimă adică 20 lei, ca să coste mai puțin transportul. Și care-i diferența doamnă am întrebat? Pai dacă declarați 20 lei valoarea e 9-10 lei, dacă declarați 200 e 12-14 lei la greutatea asta. Păi și dacă se întâmplă ceva cu coletul, se deteriorează, se fură, se pierde? Aaaa... nu, nu ni s-a întâmplat niciodată!:ha:

Numai bine!

All-Wheel Drive - it`s all we'll drive! lllllll
Link spre comentariu

Legat de Poata Romana, nu mai nimic de adaugat, sunt o institutie invechita si multi functionari se ascund dupa reguli rigide.

Detest sa trimit prin ei.

Totusi, tot ce mi-a fost trimis din Germana prin DHL->Posta Romana cu tracking number mi-a ajuns fara probleme, si chiar unele fara tracking number. Unul singur (fara tracking number) s-a ratacit vreo 4 luni, mi-a ajuns acasa cand eram plecat din tara, apoi returnat la expeditor si retrimis catre mine cu tracking number si l-a primit intr-un final.

Dar nici cu serviciile de curierat nu mi-e rusine. Daca nu esti 'client fidel', multi uita sa sune inainte de a aparea la usa ta, si apoi tre sa umbli tu dupa ei.

Doresc sa mentionez in special DPD-ul, care a reusit performanta ca din 3 pachete livrate, sa buleasca 2!

Unul a venit din Polonia, a ajuns lovit/trantit, continea un amplificator audio de 1000 euro. Mi l-a receptionat un prieten dupa multe plimbari si discutii cu DPD-ul, nu a sesizat la exterior nimic iar plangerea si constatarile ulterioare nu mi-au ajutat la nimic, cica nu s-au facut la momentul predarii.

Am ramas cu paguba, adica sa repar aparatul. Har Domnului ca merge si acum.

Al doilea a venit din UK, a juns desfacut si relipit, cu lipsa la continut (o telecomanda si un cablu). Mi-am invatat lectia, am facut imediat constatare, poze,.... dar eu nu pot depune plangere, ci doar expeditorul. Care a preferat sa imi trimita telecomanda pe alta cale (A AJUNS :ha: prin Posta Romana in 4/5 zile - DPD a facut livrarea in 10 zile).

Experienta si experiente!

"Destinul alearga dupa noi ca un nebun cu briciul in mana" A. Tarkovski

Nissan Patrol GR Y60 4.2, Nissan Patrol GR Y60 2.8 (deja de piese), Toyota Avensis 2.2D-CAT 177CP

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare