Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

sfat achizitie mitsubishi pajero dupa 2008

lucianalbu

Postări Recomandate

Salutari tuturor,

am ajuns la momentul in care vreau sa imi iau un 4x4 si am de ales intre Nissan Patrol 2005, Toyota Land Cruiser si preferatul meu Mitsubishi Pajero dupa 2008 si de aceea as vrea opiniile voastre pro si contra despre acesta. Nu stiu multe despre Mitsubishi Pajero dar pot sa spun ca forma si designul sunt cu mult peste restul . Stiu ca acestea nu sunt criterii pentru alegerea unui 4x4 de aceea astept opiniile voastre, multumesc !

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: sfaturi pro si contra mitsubishi pajero dupa 2008

Depinde ce vrei sa faci cu masina...!

Daca vrei s-o tii pt. tavaleala nu prea ai ce cauta cu modelele astea noi care sunt pline de electronica.

Ia-ti un model al anilor 85-98 care nu sunt asa pretentioase la modul de exploatare!

Bafta multa si alegere inteleapta...!

Un intelectual rezolva problemele.Un geniu le evita. -Einstein-

Link spre comentariu

Re: sfat achizitie mitsubishi pajero dupa 2008

Salut,

As fi si eu interesat de raspunsul la intrebarea lansata de initiatorul topicului. Are cineva in posesiune un utilaj din/dupa 2008 sa ne spuna o parere despre cum se comporta, daca mai apar unele din discutatele probleme legate de rezervor/alimentare, electronica de pe modelel mai vechi, etc. Multumim.

The difference between the road and the zoo is that when you tease the animals on the road their cages can come after you!
Link spre comentariu

Eu am pajero din 2008, cu 60k km la bord. Probleme frecvente:

- depuneri pe galeria de admisie ce dau senzorul MAP peste cap. Se manifesta prin pierderea de putere a motorului si incapacitatea de a mai creste in ture, aprinderea martorilor check engine si asc. Am patit-o, dar s-a rezolvat cu costuri 0 prin simpla curatare cu o sarma :grin:

- filtrul de particule, martorul PDF are tendinta de a se aprinde des. Se recomnda ca atunci cand se aprinde sa nu se opreasca motorul si sa se mearga intr-un mod mai sustinut pt ca acesta sa-si faca corect regenerarea.

Am patit-o, o singura data, dar martorul s-a stins de la sine.

-discurile de frana se ovalizeaza. Patit, n-am rezolvat inca.

- consumul urban (Bucuresti) este de 17-18%. Extraurban 11-12% (cv at)

- impozitul, a mea este inmatriculata ca autoutilitara, deci 480 ron pe an.

- intinzatorului lantului de distributie se lasa, asta din auzite.

Cam asta din ce am obs pana acum si am auzit. La care poti sa mai adaugi preturile enorme din retele Mitsu.

Daihatsu Rocky 2.8td since '85

Mitsu Pajero 3.2did since '08

Link spre comentariu

@fyn11

Multumesc pentru raspunsul coerent, punctual si detaliat. Sunt in prospectiuni pentru o viitoare masina "de familie" si am gasit niste oferete asemanatoare pentru Mitsu 3.2 D si Pathfinder 2.5. Sunt in faza de colectare de date despre fiecare asa ca orice informatie este apreciata.

Oricum, sa inteleg ca niciuna dintre problemele intalnite uzual, nu va pune masina in totala impsibilitate de a ajunge acasa, chiar daca ajungi mai incet?

The difference between the road and the zoo is that when you tease the animals on the road their cages can come after you!
Link spre comentariu

si ca un raspuns la problemele descrise mai sus

toate apart la oricare dintre masinile dupa anul 2000 la orice marca de masina si se datoreaza mersului la consum

adica masinu nu este exploatata cum trebuie pt a se curata atat admisia cat si filtrul de particule si mai ales la noi in tara unde aerul este prin de jeg

adisia se curata relativ usor ..doar ca trebuie demontata si spalata bine

filtrul de particule se curata prin mers constant minil 30 min peste 3000 ture

asta in cazul in care se mai poate curata ...daca se ajunge la imbacsirea lui trebuie dat jos si curatat si necesita experienta ...

land cruiseru e net superior unui pajero la orice domeniu

patrolul net inferior

intretinerea la pajero este foarte ieftina ..o revizie ajunge la maxim 1000 lei asta incluzant uleiuri +filtre + placute frane si facut in service

piesele de caoroserie si restul in cazul unui accident sau defectiuni sunt extrem de scumpe ...

masine este fiabila si destul de robusta...in schimb nu este prea luxoasa paterialele si finisajele de interior ca la orice japoneza sunt de calitate prosta si slab executate .

fetele de usi de plastic neramforsate care isi fac jos si produc vibrati

partea de antifonare este jalnica sau chiar inexistenta

masina pe sub nu este antifonata fonic are doar sub mocheta un strat de 1cm de pasla .

daca mai doresti si alte informati despre alte aspecte ale ei te pot ajuta cu injormati de la orice model chiar si cele de 2011

Link spre comentariu

si ca un raspuns la problemele descrise mai sus

toate apart la oricare dintre masinile dupa anul 2000 la orice marca de masina si se datoreaza mersului la consum

adica masinu nu este exploatata cum trebuie pt a se curata atat admisia cat si filtrul de particule si mai ales la noi in tara unde aerul este prin de jeg

adisia se curata relativ usor ..doar ca trebuie demontata si spalata bine

filtrul de particule se curata prin mers constant minil 30 min peste 3000 ture

asta in cazul in care se mai poate curata ...daca se ajunge la imbacsirea lui trebuie dat jos si curatat si necesita experienta ...

land cruiseru e net superior unui pajero la orice domeniu

patrolul net inferior

intretinerea la pajero este foarte ieftina ..o revizie ajunge la maxim 1000 lei asta incluzant uleiuri +filtre + placute frane si facut in service

piesele de caoroserie si restul in cazul unui accident sau defectiuni sunt extrem de scumpe ...

masine este fiabila si destul de robusta...in schimb nu este prea luxoasa paterialele si finisajele de interior ca la orice japoneza sunt de calitate prosta si slab executate .

fetele de usi de plastic neramforsate care isi fac jos si produc vibrati

partea de antifonare este jalnica sau chiar inexistenta

masina pe sub nu este antifonata fonic are doar sub mocheta un strat de 1cm de pasla .

daca mai doresti si alte informati despre alte aspecte ale ei te pot ajuta cu injormati de la orice model chiar si cele de 2011

Ai dreptate, chiar cei de la reprezentanta mi-au recomandat sa curat galeria de adminsi la fiecare 40k km, cat despre PDF si exploatarea corecta se cam impute treaba cand 70% din km ii faci in Bucuresti. Eu consider ca dpv al interiorului, Pajero e superior celor 2 de mai sus, la mine totul e din piele inclusiv fetele de usi, nu se compara cu nemtoaicele premium sau RR dar calitatea se vede. Mai mergeau cativa cai in plus, dar asta ramane de vazut dupa ce imi expira garantie (masina e fabricatie 2008, dar prima inmatriculare a fost in 10.2009). @pacman, ca esti vrancean de-al meu, putem sa ne intalnim sa vezi si sa testezi un Pajero, daca vrei.

Daihatsu Rocky 2.8td since '85

Mitsu Pajero 3.2did since '08

Link spre comentariu

Va multumesc pentru sfaturile primite si astept cu interes si altele. Desi vad ca nu exista probleme negative, altele decat cele uzuale, majoritatea cumparatorilor prefera Land Cruiser-ul. In ceea ce am citit si vazut pe net ambele au cam acceleasi performante on si off road. Cred ca Pajero sta ceva mai bine on road pentru ca are suspensie independenta pe toate rotile. Si atunci dece asa putine pe strada. La ce palmares are aceaste masina nu cred ca se pune problema de fiabilitate slaba, sau poate ma contraziceti voi cei care le stiti mai bine? Chiar astept un raspuns. Poate sa fie de vina impozitul care este dublu fata de Toyota cca 5000 ron sau pe acolo. In ceea ce priveste interiorul eu cred ca Pajero sta cel mai bune ca design si calitate. Problemele descrise de voi sunt la toate masinile diesel cu filtru de particule. Intreb din nou de ce Toyota si nu Pajero. Va multumesc.

Link spre comentariu

vad ca aici ai pus intre Pajero, LC si Patrol. Fara sa se supere colegi de la Mitsu pe mine eu as alege LC sau Patrol. De ce :

LC 1 punte rigida

Patrol 2 punti rigide

Mitsu 0 punti rigide

Nissan Terrano R20 Panzer II BFG MT

Nissan Patrol Y61 Panzer IV BFG MT

Natura si aventura

Link spre comentariu

vad ca aici ai pus intre Pajero, LC si Patrol. Fara sa se supere colegi de la Mitsu pe mine eu as alege LC sau Patrol. De ce :

LC 1 punte rigida

Patrol 2 punti rigide

Mitsu 0 punti rigide

defineste puntea rigida ...termenu asta nu am mai auzit pana acuma

Link spre comentariu

defineste puntea rigida ...termenu asta nu am mai auzit pana acuma

pai la masina din semnatura ta nici nu ai cum :grin:. Pentru astra trebuie MK1 sau MK2.

Natura si aventura

Link spre comentariu

pai la masina din semnatura ta nici nu ai cum :grin:. Pentru astra trebuie MK1 sau MK2.

tinand cont ca le-am avut pe toate de la primu pana ala ultimul ....cam stiu cu ce se mananca

ce zici tu punte rigida e cum zic alti la mk2 planetara pe spate .

punte rigida are tanku

cat timp ai suspensie nu prea vad unde e rigida

si ca ideea dezavantajul e la punte nu la planetare ...

stabilitate mica . greutate mare in rest ca si tractiune cuplu de transmitere e acelasi lucru

Editat de ugod
  • Like 1
Link spre comentariu

tinand cont ca le-am avut pe toate de la primu pana ala ultimul ....cam stiu cu ce se mananca

ce zici tu punte rigida e cum zic alti la mk2 planetara pe spate .

punte rigida are tanku

cat timp ai suspensie nu prea vad unde e rigida

si ca ideea dezavantajul e la punte nu la planetare ...

stabilitate mica . greutate mare in rest ca si tractiune cuplu de transmitere e acelasi lucru

pai zici ca ai avut inainte MK1 si MK2 :grin:, pai cum ai ajuns la masina din semnatura :grin:?

Natura si aventura

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare