Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Anvelope 31x10.50 R15 Silverstone MT-117 Xtreme pt. Jimny

dorin4x4

Postări Recomandate

Re: Anvelope 31x10.50 R15 Silverstone MT-117 Xtreme pt. Jimny

Cu o suspensie,un bodylift si coafat din aripi bagi 31 sub jimny dar cu ce le tragi?

Se poate pune o cutie de transfer de SJ410 care ajuta si ideal ar fi sa-i pui si un motor de 1.6 ca sa mearga bine.

Maqi ramane problema planetarelor fata care nu or sa tina si cu 1000E mai tarziu rezlovi si asta.

Personal daca as face masina pentru treren as opta pentru roti de 235,rezista transmisia mai mult cu ele si o sa le invarta decent motorul de jimny,daca as face masina de show as merge pe 31 puse pe jante de 8 si mi-as pune transfer de 410 sa o pot misca decent pe strada.

Toate cele bune :grin:

• Like 2

Offroad Racing Romania-THE ORIGINAL since 2006

KAMIKAZE TEAM

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Mersi de raspuns, te rog sa imi '' traduci ''' ce inseamna body si suspension lift, sunt incepator eventual ce implica si financiar

Pei trebuie un body de vreo 2" .. un suspension de 4" si taiate aripile fata spate. Asta asa' date=' doar inaltarea:grin:. Mai ai de munca cu restul:wink:[/quote']
Link spre comentariu

Am ramas cu 4 anvelope noi, rulate 2000km, de la fosta mea masina pt. offroad, un Frontera Sport, cu care am iesit in offroad si de la care m-a prins microbul .... pot sa spun ca la un nivel mediu de offroad am fost foarte multumit de masina si mai ales de anvelope MT-117 Xtreme, pe care le-am pastrat la vanzarea Fronterei. Momentan caut sa cumpar un Jimny, pe care vreau sa il modific, momentan am doar anvelopele :banana

Stiu ca am multe de modificat, si ma si astept la ceva costuri pe care sper sa le duc pana la capat.

O sa va tin la curent cu modificarile facute si costurile aferente.

Ce distantiere trebuie puse pt jante de 8j ?

Cu o suspensie,un bodylift si coafat din aripi bagi 31 sub jimny dar cu ce le tragi?

Se poate pune o cutie de transfer de SJ410 care ajuta si ideal ar fi sa-i pui si un motor de 1.6 ca sa mearga bine.

Maqi ramane problema planetarelor fata care nu or sa tina si cu 1000E mai tarziu rezlovi si asta.

Personal daca as face masina pentru treren as opta pentru roti de 235,rezista transmisia mai mult cu ele si o sa le invarta decent motorul de jimny,daca as face masina de show as merge pe 31 puse pe jante de 8 si mi-as pune transfer de 410 sa o pot misca decent pe strada.

Toate cele bune :grin:

Link spre comentariu

te rog sa imi '' traduci ''' ce inseamna body si suspension lift, sunt incepator eventual ce implica si financiar

Body lift: body lift-ul este un set de diferite mărimi şi alte componente (vedeti poza) care servesc pentru a ridica caroseria vehiculului cu privire la şasiu. Misiunea principală a body lift-ului este de a face loc pentru dimensiunile pneurilor mai mari ca cele originale.

1020826965_Body20Lift.jpg.6b736358fc06f73ed7b6113753d22ec0.jpg

Suspension lift: este o modificare pentru a ridica garda la sol a autovehiculului. Kituri-le permit abordarea mai abruptă, unghiuri breakover, garda la sol mai mare, şi ajută la acomodarea de jante si anvelope mai mari.

imagesCA18NIJY.jpg.f7d06f12f14cf4d1c7cdd677d022d87a.jpg

Referitor la costuri puteti gasi diferite oferte pe net, sau chiar si aici pe forum (vanzatori autorizati).

Cu respect,

Teodor.

Editat de Teodor4x4
4x4, Way of Life !
Link spre comentariu

Sau, pe romaneste:

bodylift: niste distantiere care se pun intre sasiu si caroserie, marind distanta dintre ele. vezi ca e cineva din sibiu care vinde asa ceva.

suspension lift: alte arcuri si amortizoare, care inalta masina. in plus, au avantajul ca suspensia lucreaza mult mai bine.

oricum, nu pot sa nu remarc ca situatia ta seamana cu a tiganului care a gasit o potcoava, si zice ca nu-i mai trebe decat inca trei potcoave si un cal:grin:

Jimny VVT, ex Toyota KZJ70 - "cand ma fac mare, imi iau Defender"
Link spre comentariu

Suspension lift: este o modificare pentru a ridica garda la sol a autovehiculului. Kituri-le permit abordarea mai abruptă, unghiuri breakover, garda la sol mai mare, şi ajută la acomodarea de jante si anvelope mai mari.

Suspension lift si body lift NU maresc garda la sol, carcasa diferentialelor tot acolo va fi. Se imbunatateste in schimb capacitatea de trecere, puntile pot flexa mai bine si pot fi montate anvelope mai mari. Atentie: vorbim de masini off-road cu punti rigide.

Ca sa maresti garda la sol, trebuie sa pui anvelope mai mari. Ca sa pui anvelope mai mari, faci lift-urile de mai sus.

Editat de unde
  • Like 2

Suzuki Jimny 1.3i 2004

"There is nothing wrong with the planet... people are f*cked" - George Carlin Saving the planet

Link spre comentariu

@cfantana Arata-mi si mie un Jimny cu reductorul original care duce simex de 235 bine. Te rog......... Depinde pe ce trasee...... La noi in zona jimny-ul meu deabia ducea 205 cu reductorul original......... De cand am pus reductorul de sj410 parca e alta viata... Nici cu asta nu poti sa urci o panta abrupta cu a2a.niciodata.......:h5

Link spre comentariu

revenind la subiect.

vinde anvelopele 31x10.50 R15 Silverstone MT-117 Xtreme pt ca sunt foarte grele si mari pt Jimny

cumpara (masina visata) jimny sau altceva si ma apoi incalt-o cu ce poate duce

ancuta_laurentiu@yahoo.com

tel. 0767585379

Link spre comentariu

Suspension lift si body lift NU maresc garda la sol, carcasa diferentialelor tot acolo va fi. Se imbunatateste in schimb capacitatea de trecere, puntile pot flexa mai bine si pot fi montate anvelope mai mari. Atentie: vorbim de masini off-road cu punti rigide.

Ca sa maresti garda la sol, trebuie sa pui anvelope mai mari. Ca sa pui anvelope mai mari, faci lift-urile de mai sus.

In sfarsit ! Pe bune, ieri chiar vroiam sa deschid un topic nou despre asta, prea toata lumea crede ca pui un bodylift si gata garda mai mare!

Link spre comentariu

Body lift: body lift-ul este un set de diferite mărimi şi alte componente (vedeti poza) care servesc pentru a ridica caroseria vehiculului cu privire la şasiu. Misiunea principală a body lift-ului este de a face loc pentru dimensiunile pneurilor mai mari ca cele originale.

[ATTACH=CONFIG]131014[/ATTACH]

Din cate puteti vedea mai sus (cu galben), eu nu am spus ca body lift-ul mareste garda la sol. Referitor la suspension lift (in cazul masinilor 4x4 cu punte rigida) practic ce mareste, nimic? Nici la masinile 4x4 fara punte rigida nu se mareste garda la sol odata ce se monteaza un suspension lift (deoarece @unde a subliniat ca se refera la masini off-road cu punte rigida)? Si referitor la anvelopele mai mari (find cele care maresc garda la sol), modifica pozitia la carcasa diferentiarelor cu privire la sol ? (deoarece vad ca va bazati pe acest punt ca sa putem vorbi de marirea gardei la sol).

Ma scuzati pentru intrebarilea ''inutile'' si pentru off-topic, dar daca nu stiu/inteleg, intreb.

:tk.

Cu respect,

Teodor.

Editat de Teodor4x4
4x4, Way of Life !
Link spre comentariu

Ma scuzati pentru intrebarilea ''inutile'' si pentru off-topic, dar daca nu inteleg, intreb.

Cu respect,

Teodor.

daca tot e pe explicate, explica-mi si mie, te rog, ce inseamna 'set de marimi'. volti sau amperi is buni ?ca sa nu te intreb cum ajuta un suspenson lift la abordarea mai abrupta (nu e clar abordarea cui:grin:)

daca tot iti dai silinta sa cauti ceva si sa traduci cu google translate, macar verifica o data si tu, ca scrii balarii si mai ia vreunul ca bune toate prostiile

Link spre comentariu

daca tot e pe explicate, explica-mi si mie, te rog, ce inseamna 'set de marimi'. volti sau amperi is buni ?ca sa nu te intreb cum ajuta un suspenson lift la abordarea mai abrupta (nu e clar abordarea cui:grin:)

daca tot iti dai silinta sa cauti ceva si sa traduci cu google translate, macar verifica o data si tu, ca scrii balarii si mai ia vreunul ca bune toate prostiile

Intradevar, explicatia body lift-ului am traduso din spaniola in romana si explicatia SL-ului din engleza in romana. Dupa cum puteti vedea in explicatia body lift-ului am atasat o poza si am spus (vedeti poza), pentru ca ce am scris nu e clar si d'aia am vrut sa ma ajut cu aceea poza. Adica raspunsul la 'set de marimi' il gasiti in poza atasata. Referitor la abordare, ma refer la abordarea obstacolelor. Imi cer scuze pentru ne-claritatea explicatiei :al .

Cu respect,

Teodor.

Editat de Teodor4x4
4x4, Way of Life !
Link spre comentariu

revenind la subiect.

vinde anvelopele 31x10.50 R15 Silverstone MT-117 Xtreme pt ca sunt foarte grele si mari pt Jimny

cumpara (masina visata) jimny sau altceva si ma apoi incalt-o cu ce poate duce

Subscriu.

Daihatsu Feroza, adio pietre la rinichi.
Link spre comentariu

Din cate puteti vedea mai sus (cu galben), eu nu am spus ca body lift-ul mareste garda la sol. Referitor la suspension lift (in cazul masinilor 4x4 cu punte rigida) practic ce mareste, nimic?

Ai spus in paragraful urmator (pe care ai omis sa-l citezi) ca suspension lift-ul mareste garda la sol. Lucrul asta e valabil doar in cazul suspensiei independente, insa aici sintem pe aria Jimny care are punti rigide fata/spate.

Inca o data: in cazul masinilor cu punti rigide, singura marire a garzii la sol se poate face montind cauciucuri mai mari. Ca sa poti monta cauciucuri mai mari ai nevoie de suspension lift si/sau body lift, dupa caz.

Mai exista si varianta inlocuirii puntilor normale, cu unele portal, dar asta e deja o modificare majora.

Suzuki Jimny 1.3i 2004

"There is nothing wrong with the planet... people are f*cked" - George Carlin Saving the planet

Link spre comentariu

@dorin4X4 ... pastreaza anvelopele, vinde puntile de Jimny si cumpara unele de Toyota ... astfel o sa ai transmisie si rapoarte mai mult decat suficiente cu diferenta de cost pana in 500Euro. Cumpara de la Englezi suspensie ProComp cu 3-400Euro si eventual mai ramane sa decupezi putin din aripi sau sa pui distantiere intre caroserie si sasiu (body lift) . Cost total <1000Euro. Daca mai pui si un blocant la combinatia asta o sa ai o masina foarte performanta dar si rezistenta.

Club Sportiv x3m

Valcea

Link spre comentariu

Daca pui puntile de toyota, anvelopele de 31" sunt cam mici pt garda la sol, nu cred ca e vreo toyota pe forum care sa ramana pe cauciucurile de 31. Si diferenta de raport (4.88 la toyota, 4.3 sau 4.09 la Jimny) nu cred ca e suficienta pt a compensa marimea cauciucurilor.

Link spre comentariu

Daca pui puntile de toyota, anvelopele de 31" sunt cam mici pt garda la sol, nu cred ca e vreo toyota pe forum care sa ramana pe cauciucurile de 31. Si diferenta de raport (4.88 la toyota, 4.3 sau 4.09 la Jimny) nu cred ca e suficienta pt a compensa marimea cauciucurilor.

Am dat o solutie buna si ieftina pentru cineva care vrea sa puna 31 pe Jimny. Puntile de Toyo sunt foarte potrivite pentru orice Jimny/Samurai pentru ca au cel mai bun raport greutate, dimensiuni/rezistenta. Din experienta spun ca rapoartele 4.88 merg foarte bine si pentru 33 , iar cu 31 are degajare mai buna decat orice Jimny cu punti stoc care se da in teren.

Club Sportiv x3m

Valcea

Link spre comentariu

• 1 lună mai târziu...

Dupa multe cautari si plimbari prin tara, astazi am reusit sa imi cumpar si eu un agregat :banana, l-am gasit in Sibiu, prima inmatriculare in Germania in 2003, 1,3 benzina 82CP, aer conditionat, geamuri electrice, carlig remorcare ( !?), 146k km, cutie viteze manuala, reductor la maneta, culoare verde ( inca ), anvelope stock Insa Turbo resapate profil BFG AT aproape noi ( vreau sa le vand ) neinmatriculat in RO.

Am si iesit la o noroiala :dr1si am ramas pe camp:ypu , a trebuit sa sun un prieten sa ma scoata de acolo.

O sa pun si poze.

Link spre comentariu

salut

nu cred ca pot sa te ajut prea mult,deja s-a cam discutat tot ce era.

in concluzie cauciucurile Silverstone sunt cele mai bune,deci merita sa incerci.iti trebuie o inaltare de aproximativ 10cm si trebuie umblat si la reductor,la planetare nu cred ca o sa ai probleme,eu asa am de un an de zile si n-am avut probleme la Samurai.

oricum da vrei sa faci ca lumea te costa o gramada de bani,2500-3000euro

Link spre comentariu

Subscriu si eu la ideea cu schimbatul puntilor cu totul (de Toyota) Decat sa te chinui cu modificari etapizate care sa inghita si bani si timp, mai bine faci un pas mai mare de la inceput. Si e posibil sa fie si mai rentabil, pt ca puntile tale originale poti sa le vinzi cum sunt, si mai recuperezi din cheltuiala :grin: Suspensie oricum iti trebuia, dar body0lift mai bine nu... 2 chestii sunt f. importante: cine iti monteaza puntile sa faca treaba buna, si sa gasesti o pereche de punti in stare buna, ca sa nu mai cheltui pe piese noi si scumpe de toyota...

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare