Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

turometru samurai

carpionutz

Postări Recomandate

Re: turometru samurai

Pt turometru: trebuie sa elimini defectele posibile pe rand:

- ceasul in sine e bun sau nu?

- conexiunea la ceas, si in partea cealalta - BI e ok?

- firele de legatura (conductorii + conectorii sunt OK)

In rest bordul merge OK, se aprind becurile?

Editat de manu-2lgp
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Cu ce se poate inlocui vitezometru/kilometrajul fara a schimba toata plansa ??? Poate era pe undeva scris si nu m-am uitat cum trebui deci imi cer scuze in avans!!!:grin:

PS offtopic:@carpionutz: dar ce zgarcit esti la poze sa ne arati si noua masina sa murim de invidie!!!

Editat de Laurentiu.C

Hyundai Elantra

Suzuki Samurai - momentan zis PowerSquirrel

Link spre comentariu

Trebuie sa elimini defectele posibile pe rand:

- ceasul in sine e bun sau nu?

- conexiunea la ceas, si in partea cealalta - BI e ok?

- firele de legatura (conductorii + conectorii sunt OK)

In rest bordul merge OK, se aprind becurile?

BI, banuiesc ca te referi la bobina de inductie.in mod normal, daca erau probleme la bobina de inductie, erau probleme si la buna functionare (sau nefunctionarea totala) a motorului

Link spre comentariu

Prima verificare ce trebuie facuta e in capatul cablului de vitezometru dinspre reductor. Se intampla sa sara surubul de siguranta care tine cablul fixat in reductor. Dupa ce ai facut verificarea asta urmatorul pas e sa desfaci indicatoarele de la bord pentru a verifica celalalt capat al cablului. Aici o sa ai un pic de lucru dar pentru mai multa usurinta citeste topicul (pana la punctul 21):

http://forum.club4x4.ro/showthread.php?66789-Scurt-tutorial-despre-desfacerea-bordului-si-scoaterea-aerotermei&highlight=scurt+tutorial

Sa ne spui si noua la final unde era buba.

Va salut !

Link spre comentariu

Revin cu intrebarea: se poate inlocui/repara DOAR vitezometru/kilometraj, pentru ca am citit pe undeva ca resetarea in mers a kilometrajului duce la stricarea acestuia. Cei drept nu am desfacut sa verific cablul ........ dar "coincidenta" face ca "distanta parcursa" sa arate exact "0000"!?!

Hyundai Elantra

Suzuki Samurai - momentan zis PowerSquirrel

Link spre comentariu

luminile la bord ,ceasul indicator de benzina merge la fel si de temperatura a apei acuma am sa ma uit la bobina sa vad firele daca sunt ok si cat tine de kilometraj sa ma bag dedesupt sa vad daca nu a sarit surubul care tine cablu.

Link spre comentariu

BI, banuiesc ca te referi la bobina de inductie.in mod normal, daca erau probleme la bobina de inductie, erau probleme si la buna functionare (sau nefunctionarea totala) a motorului

ma refeream la legaturile acelui cablu maro care leaga bobina de inductie cu turometru.

Vezi pozele

186935276_BobinaSuzuki_schema.jpg.24a2bb5af3b4010bffbab52b23b24cd9.jpg

1296949292_BobinaSuzuki_turometru.thumb.jpg.7d5bb4b9f628d682ef363a1c3f1b0aa5.jpg

Link spre comentariu

Revin cu intrebarea: se poate inlocui/repara DOAR vitezometru/kilometraj, pentru ca am citit pe undeva ca resetarea in mers a kilometrajului duce la stricarea acestuia. Cei drept nu am desfacut sa verific cablul ........ dar "coincidenta" face ca "distanta parcursa" sa arate exact "0000"!?!

nu cred ca merita sa faci improvizatii incercand sa adaptezi instrumentele de bord de la alta masina. cel mai bine, daca ai instrumentele de bord defecte e sa schimbi blocul cu unu cumparat de la dezmembrari.

blocul cu instrumente este foarte compact la samurai, contine oarecare electronica, are 2 conectori care se cupleaza la cablaj + cablul vitezometru si se inlocuieste relativ usor

Va salut !

Link spre comentariu

Buna ziua sunt proaspatul detinator al unui samurai din '96 si am si eu cateva probleme 1. nu imi merge kilometrajul si nici turometrul pt kilometraj am citit ca trebuie schimbat dar la turometru ce pot sai fac sa mearga?

S-ar putea sa incurc un pic borcanele asa ca te intreb: vitezometrul iti merge?

manu s-ar putea si el sa aiba dreptate pentru ca turometrul masoara impulsurile preluate de la bobina in timp ce vitezometrul si kilometrajul sunt indicatoare date de rotatia unuia din axele reductorului prin intermediul cablului vitezometru.

:h5

Va salut !

Link spre comentariu

S-ar putea sa incurc un pic borcanele asa ca te intreb: vitezometrul iti merge?

manu s-ar putea si el sa aiba dreptate pentru ca turometrul masoara impulsurile preluate de la bobina in timp ce vitezometrul si kilometrajul sunt indicatoare date de rotatia unuia din axele reductorului prin intermediul cablului vitezometru.

:h5

Deci, asa cum inteleg eu din descriere, sunt 2 probleme distincte:

1. Vitezometrul - unde zicea ca trebuie sa schimbe cablul

2. Turometrul - eu doar despre turometru am scris.

Link spre comentariu

m-am uitat la bobina dar bobina mea nu este exact cum arata in poza atasata de colegul nostru este ceva ceva mic care intra fisa din delcou si are o mufa cu 2 fire unul maro si unu galben parca e o cutiuta de marimea mica

Link spre comentariu

• 1 lună mai târziu...

salut

ai reusit cu turometrul?

langa bobina pe cablaj ai o mufa in care intra un patratel negru,ala este o dioda poate sa-ti lipseasca ala s-au sa fie defecta,prin asta primeste semnal intrumentul de mas. din bord

Link spre comentariu

• 2 luni mai târziu...
  • 7 luni mai târziu...

le la borna de minus a bobinei (patrat cum spui tu) vine un fir direct in bord care leaga turometrul (circuitul integrat) , verifica daca ajunge curent acolo care scade in proportie cu turatia motorului daca ajunge e defect turometrul (la modelul pe carburatie merge turometru de dacie 20ron la dezmembrari polizat un pic in partea opusa magnetului)

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare