Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Acte necesare schimb auto cu auto

Klez

Postări Recomandate

Salutare,

Am niste intrebari caci urmeaza sa schimb o masina cu o alta. Problema e ca celalalt auto e din brasov, am stabilit cu proprietarul sa ne intalnim in Bacau, pe "teren neutru" la jumate de drum.

Ce documente sunt necesare pentru a face schimbul legal, sa pot sa o scot pe a mea de la impozit si sa o inmatriculez pe cealalta pe numele meu. De specificat e ca ambele masini sunt inmatriculate RO.

Am inteles ca trebuie ca fiecare sa aiba:

contract vanz-cump,

identificare RAR,

fisa fiscala... si mai ce ?

Cantractul se face de mana, cu martori, sau e necesar sa fie facut la notar?

OMU'e inainte de toate!
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: Acte necesare schimb auto cu auto

Cand am cumparat ultima masina (2011), din cate imi aduc aminte am avut nevoie de Cartea de identitate, talonul masinii (pe care se specifica instrainata catre...), contract de vanzare cumparare facut la un birou de acte auto (am inteles ca se poate si la notar, dar e ceva mai scump) si certificatul fiscal. Identificare, din cate stiu, se face de cumparator ulterior. Daca vrei sa schimbi masina cu alta, se fac doua contracte de vanzare-cumparare, in unul ii vinzi masina ta cumparatorului si in celalalt, el vinde masina lui catre tine. Si el si tu sa aveti actele enumerate mai sus (C.I vehicul, talon, Fiscal, si CI (buletin)). Nu recomand acte de mana ca nu o sa o poti inscrie. Atentie mare la acte, nu le are pe toate, nu faci tranzactia, indiferent de scuzele si promisiunile celuilalt.

"Majoritatea oamenilor se tem atat de mult sa piarda ceva

incat toata viata au grija sa nu aiba ce sa piarda."

Link spre comentariu

Re: Acte necesare schimb auto cu auto

Se face contractul de vinzare-cumparare la un birou de acte auto.Fiecare vinzator opreste al treilea exemplar (cel roz) pe care il depune insotit de o cerere de eliberare a certificatului fiscal la circumscriptia financiara de care apartine si dupa 48 de ore primeste certificatul fiscal pe care il trimite prin posta sau curier cumparatorului.Dupa care cumparatorul merge la RAR face identificarea si dupa aceea inmatriculeaza autovehiculul.

Gandirea corectã vine din experienta. Din nefericire experienta vine din gandirea gresita.
Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare