Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Montare directie hidraulica spate la M

pinti

Postări Recomandate

Din dorinta de a vira mai mult decat poate o amarata masina din 1965 doresc sa montez o directie hidraulica pe spate la IMS.Ceva sfaturi legate de montaj m-ar ajuta enorm.Mentionez ca nu vreau sa fie o directie viratoare normala ci doar o directie hidraulica prin intermediul unei manete cu trei pozitii:

pozitia unu ->virat stanga

pozitia doi ->roti drepte

pozitia trei->virat dreapta

Multumesc anticipat pentru sfaturi.

P.s.Cei pusi pe mistocareala ii rog sa se abtina pe topicul meu.

ARO M461 din '65

Daca doi oameni iti zic ca esti beat este bine sa te duci sa te culci.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: Montare directie hidraulica spate la M

om bun, ai luat o masina buna, pe care mai ai ceva de lucru sa ajunga la starea PERFECT PENTRU UZ

nu te baga in proiecte fantastice care or sa iti manance banii si timpul pentru ca la urma sa mergi in teren cu morcov...ca au o suta de piese in plus care toate au motiv sa se rupa decat atunci cand l-ai cumparat

e pacat

boscheteaza masina

pune la punct motorul )ulei, filtre, etc)

rezolva transmisia aia pe spate, care e o bomba cu ceas, pune la punct cardanele, capetii de bara si ai masina cu care sa te dai mult si bine

parerea mea

forumistul ce se pricepe la toate, in orice topic intervine si baga niste axiome iar cand nu are argumente trece la atacuri la persoana, amenintari, "chemari la interval", jigniri gratuite. Noa, asta e "cocalarul de forum" .
Link spre comentariu

@ zep cam asta as vrea ,scurt si la obiect.

@ soimu la ce te referi legat de transmisia spate?Legat de motor cel nou sau cel vechi?Cand ai vazut ultima data masina in actiune?Masina vreau sa o fac de trial-extrem, petru padure si off road am Nissanul.

ARO M461 din '65

Link spre comentariu

Ce idee ai pentru directia pe spate ? Punte fata pe spate , conversia puntii spate la fuzete de fata , tendoane reglabile pe spate ....

Ia loc comod , nu ne-aude nimeni , spune tot , linisteste-ti sufletelu' ....

... sa fim corecti pana la capat !

Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul !

Link spre comentariu

solutii ai multe unele ieftine altele scumpe

parere personala -daca vrei trial extrem cauta 2 punti viratoare (fata)de unimog , mai extrem de atat nu poti gasi

ai si reductie suficienta pt gume foarte mari , ai si blocant serios si uiti de planetare rupte si piese distruse

ca dezavantaj ai doar greutatea in plus

tu fa calculele mai departe

cu punte de ims ai 2 variante -intorci pur si simplu o punte de fata si vezi tu cum si daca poti directiona cardanul

-sau te complici si modifici puntea cu diferentialul pe mijloc si planetare custom '

la ambele variante ca avantaj ar fi teoretic ieftin la inceput insa presimt ca iese scump in timp

partea cu acctionarea si comanda hidraulica este cea mai simpla etapa a problemei tale

Link spre comentariu

Vreau sa folosesc o punte fata ,maneta cu trei pozitii(cred ca am gasit deja ce trebe), piston cu actionare la un singur capat.Problema cardanului la mine nu exista cum credeti pentru ca nu am cutie si reductor clasica de Ims.Astept piesele si apoi dam jos o punte de Ims si una de Tv sa vedem pentru care optam.

ARO M461 din '65

Link spre comentariu

http://www.polyperformance.com/shop/PSC-Rear-Steer-Directional-Valve-p-17022.html

Asta e distribuitorul de la PSC ... nu stiu alternativa autohtona .

In privinta M-ului pentru extrem sfatul meu ar fi sa sa-l lasi pe asta asa cum e si sa construiesti o cutie din teava unde sa pui un motor si doua scaune si in fata sa-i pui o capota si grila de M, copie in fibra. E mult mai simplu si mult mai eficient decat sa incerci sa echilibrezi un M.

Bft !

Club Sportiv x3m

Valcea

Link spre comentariu

• 2 săptămâni mai târziu...

nu ma stiu in ale mecanici dar din perspectiva mea este o problemaa

o maneta cu trei pozitii fixe e oarecum mai greu adica nimici nu e greu doar complicat ( explicam logic :)) )

un cilidru normal cu o singura iesire cum se vede pe youtube e complicata rau fara revenire la centru elctric sau elctronic (explicam iara :)

luam un cilidru de 50mm interior marime si pistonu de 25 mm grosime sa fie simplu ,daca bucsa cu simeringuri si garnituri e la capat adica piston inchis iti trebuie aproximativ ca sal scoti afara vreo 25 cm cam cati tiar trebui tie de la stanga maxim pana la dreapta maxim tiar trebui matematic aproximatim 490cm cubi de ulei (lipsa piston)

ca sa impingi pistonul inapoi de la deschis maxim dreapta pana la maxim stanga tiar trebuie aproximativ vreo 370cm cubi de ulei(matematic pistonu ocupa loc),asa

deci o maneta cu trei poziti baga o anumita cantitate de ulei care depinde de ce maneta iei 100,200,300 cm cubi la dreapta sau stanga

amu daca pui cilidru explicat mai sus cumparat de la o firma de hidraulica il pui la jumatate il legi de bara dintre roti si se intampla urmatoarele

pui cilidru la jumatate ca asa trebe sa mergi drept o sa ai pe inchis aproximativ 185 cm cubi iar pe deschis la vreo 245 cm cubi deci daca iei o maneta cu trei poziti care la drepata sau stanga da drumu la 200 cm cubi o sa ai oarecum un inconvenient asa se intampla si cu acelasi piston pus pe fata ,ajungi sa intorci volanu de 2 ori pt stanga si de 3 ori pt dreapta

simplu ar fi sa iei aceasi maneta cu optiunea ca daca misti maneta dreapta sau stanga sai bage ului pana ii da pe nas ,o problema e la revenirea la zero sau mers drept dar te descurci tu ca esti baiat mare

mai este problema punti spate care daca pui viratoare de fata o sa fie parerea mea o problemuca la flex mai mare decat e normal si sar putea sa trosneasca oarece ,parerea mea ca e ar fi mult mai simplu sa pui fuzete de fata la puntea spate ca freza este la deva si un sudor bun sigur gasesti iei doua ansamle planetara stanga interior exterior le duci fain frumos la scurtat adica numa pe aia interioara si ai scapat de tot balamucu

referitor la reductor dupa cate stiu eu toate reductoarele sau mai toate au iesirea spate dreapta cu axu cutie iar daca tie die diferentialul pe stanga mers inainte la un flex mai tapan sigur pusca vreo incheietura de cardan

toate spuse mai sus sunt parerea mea personala iar daca cumva de gresesc rog a ma corecta cu explicatii detaliate :D

Editat de romihd
Link spre comentariu

• 5 luni mai târziu...

Eu am tot citit in topicul asta si pana la urma nimeni nu ma lamurit cu nimic...care ar fi sistemul cel mai usor de pus pe spate la o punte viratoare de fata de tv? ca si eu vreau sa fac asa ceva si nu prea stiu cum...adica solutii ar fi dar nu stiu pe care sa o aplic, si sa ma lamureasca unul cocret.....

Cu respect,

Cristi Dan

Christian Dan :grin:
Link spre comentariu

tot incerc sa inteleg motivatia din acest topic....si imi tot da cu virgula:

- puntea viratoare spate merita pentru o masina lunga sau lata care implicit foloseste gume mari peste 38", punti serioase si motorizare adectvata.

- un IMS, pe langa faptul ca e depasit din punct de verere moral si tehnic.... chiar nu duce gume mari, iar sa pui o punte viratoare spate hidraulica...cred ca cu banii aia mai cumperi inca vreo 3 IMS-uri.

- pt trial de extrem....nu prea are ce cauta un IMS ( in cel mai rau caz o carcasa de IMS si cu alta motorizare, punti...etc )

- cred ca cea mai inspirata varianta pe care ti-o recomand este sa incepi sa il pui la punct si sa-l restaurezi si sa te bucuri de el asa...sau sa il vinzi....:)

Jeep Wrangler YJ - 1989 - 2.5" Lift

Jeep Wrangler TJ - Sahara Limited Edition 2001 - 4" Lift

Jeep Wrangler TJ - Rubicon Express - Custom Made 1997 - 6" Lift

http://www.ClubJeepRomania.ro

Link spre comentariu

Pana la urma cam poate sa fie orice punte, daca ii sa rupi o planetara sau ceva tot o rupi....poate sa fie ea de Patrol, sau G, tot degeaba ca tot iesi prin ea....si pe mine ma intereseaza sa pun o directie pe spate la o punte de TV, dar sincer nu prea stiu cum....ma tot intereseaza un cilindru cu 2 iesiri, ca am tot vazut pus la masini in special la puntea din fata, dar as vrea sa pun fata-spate un cilindru asemanator....

Numai Bine

Editat de Astral
Christian Dan :grin:
Link spre comentariu

Eu stiu ca Laur este mare fan americane si eu sunt dar numai de cauciucuri americane din acest motiv merg si acum cu 36/12,5/15 tsl noi .Legat de trial poti sa verifici un pic clasamentele de la Eurotrial de anul trecut la care a participat masina.Este adevarat ca nu are motorizare 100% Ims dar este un motor asemanator cu cel care s-a montat pe Aro,cutie ce s-a montat pe Aro ,punti 100% stoc fabricatie 1965,grupuri 1965,blocant electrod romanesc si autoblocant Aro,servo romanesc.

Legat de directie eu am un piston de la nu stiu ce utilaj,manete si distribuitor de motostivuitor,pompa de mercedes.Cam atat deocamdata nu am mai avansat pentru ca vreau sa fac un proiect dedicat trial si acolo o voi folosi.

ARO M461 din '65

Link spre comentariu

Poti sa cauti pistoane cu 2 iesiri.... eu ce folosesc si ce montez, sunt directiile hidraulice de la PSC MotorSports....

deci daca sti ce caracteristici vrei pentru un piston Double Linked....spune-mi si iti dau cotatia de pret.

Jeep Wrangler YJ - 1989 - 2.5" Lift

Jeep Wrangler TJ - Sahara Limited Edition 2001 - 4" Lift

Jeep Wrangler TJ - Rubicon Express - Custom Made 1997 - 6" Lift

http://www.ClubJeepRomania.ro

Link spre comentariu

Nu e neaparata nevoie de un piston dublu ,. Unul simplu se poate adapta , simplifica constructia , dar trebuie sa stii ce faci . In cazul unei punti spate directoare conditiile de folosire sint mai simple , diferite de o punte fata directoare - asta face totul mai simplu , singurele conditii obligatorii sint revenirea la centru si pastrarea acestei pozitii . Restul actionarii poate fi in trepte , continua , variabila , cu pozitii prestabilite , manuala su coordonata de puntea fata .... sau orice mai vrea muschiu' lu' Mos Cireasa care are si banii pentru matzocarie .....

Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul !

Link spre comentariu

Asa este ,mult mai usor de pus pe spate directie hidraulica pentru ca vreau sa am doar stanga maxim si dreapta maxim dar am o mare virgula cum sa revina la punctul zero.Din acest motiv deocamdata este on hold joaca asta.

ARO M461 din '65

Link spre comentariu

Asa este ,mult mai usor de pus pe spate directie hidraulica pentru ca vreau sa am doar stanga maxim si dreapta maxim dar am o mare virgula cum sa revina la punctul zero.Din acest motiv deocamdata este on hold joaca asta.
pai montezi un cablu de frana de bicicleta sau ceva asemanator , care ,un capat se lega la unul din bratele de dirctie , iar celalalt in cabina undeva sub forma de indicator. sa-ti fie ca un repersi astfel sa sti cat sa mai ajustezi pana ce sta in pozitia convenabila roata (sper sa intelegi). Editat de cernescucosti
Link spre comentariu

Asta cu transmiterea reperului vizual e tare de tot .Genial de simplu si eficient .

Automat poate ramine la mijloc daca intervine un limitator . In caz ca nu e scos din circuit limitatorul ai cursa completa .

Link spre comentariu

• 5 luni mai târziu...

Am luat o pauza cu Ims-ul pentru ca ma ceva probleme electrice,adica daca am pus tot nou in motor,punti si cutie vreau sa fac si partea electrica noua.

ARO M461 din '65

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare