Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

buton rosu langa maneta schimbator

bob_cox

Postări Recomandate

Buna!in coltul asta al forumului sunt mai nou si deja vin cu o intrebare!De curand sunt propietarul unui cherokke 4.0l high output din 1994 si nu pot sa imi dau seama la ce foloseste un buton rosu aflat langa maneta schimbatorului de viteze,are doua pozitii iar cand tragi maneta in 1-2 se aprinde lumina in buton atunci cand e activat.

daca stie cineva la ce foloseste ar fi super,din cate ma pot gandi eu ar opri cutia sa schimbe in a 2-a ca si la grand cherokee care se poate bolca in a 1-a si nu 1-2.

????????

Cand m-am trezit azi dimineata,mi-am dat seama ca sunt mai batran cu o zi!-nu e nimic,voi compensa prin comportamentul meu copilaresc:j... MASINI: Toyota Rav4 d-cat,Aro M461 '71 l27d,Jeep cherokee '94 4 l high output
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: buton rosu langa maneta schimbator

scuze pentru intarziere dar intre timp am fost cam ocupat...acesta e butonul:

Am incercat si se pare ca butonul blocheaza cutia in treapta 1. si nu lasa sa schimbe in a 2-a atunci cand e in pozitia 1-2,asadar permite masinii sa mearga in a 1. pe decuplaj fara sa schimbe in a 2. preluand un avantaj foarte mar ce pana acum il avea doar grand cherokee-ul.:banana

o alta nelamurire ce a aparut insa(poate un pic off-topic,so sorry)e urmatoarea:de ce se aprinde aceasi lumina cu inscriptia ''Part Time" si atunci cand maneta e in pozitia 4x4 part-time si cand e in pozitia 4x4 Lo,cutia avand urmatoarle pozitii;-4x2

-4x4 part time

-4x4 full time

-4x4 Lo.

inseamna oare ca la mic 4x4 e doar part-time fiindca atunci cand e pe full time se aprinde alt martor...

599761760_Redbutton.thumb.jpg.4b2d0193a77b278cd39cf0e4fe359a56.jpg

Editat de bob_cox
Cand m-am trezit azi dimineata,mi-am dat seama ca sunt mai batran cu o zi!-nu e nimic,voi compensa prin comportamentul meu copilaresc:j... MASINI: Toyota Rav4 d-cat,Aro M461 '71 l27d,Jeep cherokee '94 4 l high output
Link spre comentariu

Part-time inseamna ca ai diferentialul central blocat si nu poti folosi tot timpul si pe toate suprafetele 4x4. In 4x4 Part-Time si Low diferentialul central e blocat. Nu are sens sa ai diferential central deschis cand esti in Low :)

Cu Full-time poti merge linistit pe suprafete dure.

'02 WG CRD - EGR delete

'94 MX5 NA8 - Low, fast and stupid.

Link spre comentariu

Buna ziua !

Exceptand aspectul ca ai pus poza cu capul in jos, chestia aia nu cred ca ar trebui sa fie acolo, ca la altele nu este. Poate este ceva facut de proprietarul anterior. Oricum, acel spatiu este dedicat depozitarii monedelor, in mod normal.

Pozitiile levierului cutiei de transfer sunt urmatoarele, incepand din fata:

- 2WD = tractiune exclusiv spate

- 4x4 Part Time = 4x4 pe mare, cu diferentialul central blocat

- 4x4 Full Time = 4x4 pe mare, cu diferentialul central deschis

- N = neutral, cutia decuplata de reductor

- 4x4 LO = 4x4 pe mic, cu diferentialul central blocat

Daca observi, in consola levierului de comanda a reductorului, marcajele ce implica Part Time sunt de alta culoare.

Banuiesc ca la tine asa arata:

801821845_ConsolalevieruluilaNP242.jpg.42dbead0fb55636f4e4c5b7ce3c8ab7f.jpg

Si, ca sa fie clar, pe ambele pozitii de Part Time ai diferentialul central blocat.

Stima,

Dragos

Editat de Heavy D.
Link spre comentariu

In primul rand multumesc mult pt raspunsuri!

In alta ordine de idei da, intr-adevar asa este logic cum spuneti voi,si eu stiind la fel!Ce mi-a pus semnul de intrebare e ca pe simbolul asociat pozitiei full-time apare diferentialul central evidentiat ,acest fapt punandu-ma pe ganduri...Insa e clar part-time se foloseste pe suprafete mai grele,alunecoase si full time pe cele dure(asfalt,etc.)

iar butonul sigur este ''after-market'' insa pe mine ma bucura fiindca in trecut mai multi ''super-mecanici'':grin: de la noi din oras au incercat sa faca aceasta modificare si nu au reusit!

Link spre comentariu

Pentru cutia automata de Cherokee se poate face un montaj cu 2 intrerupatoare ca sa blochezi cutia in orice treapta vrei :)

'02 WG CRD - EGR delete

Link spre comentariu

da probabil insa inainte sa am cherokee nu am aprofundat problema asa tare,stiam doar ca niste prieteni au incercat insa nu au reusit sa faca modificarea!

Link spre comentariu

Se poate face complet manual, secvential controlul, dar selectia D, P, N si R ramane de la maneta.

Buna seara,

poti explica putin (aici sau in alt topic) ce implica aceasta modificare de a ramane blocata cutia intr-o anumita treapta (I-a)?

Multumesc

Nissan Patrol Y61 3.0 auto *gamedog*

"A journey of a thousand miles begins with a broken fan belt and a flat tire." :dr2

Link spre comentariu

• 10 luni mai târziu...

da,tot asteptam de la colegul ssrli raspunsul,si adica cum se poate bloca cutia intr-o anumita viteza(a 1-a de ex. ca aia ma intereseaza)fiindca pana la urma la mine butonul schimba intre 1 si 2 insa nu tine a 1-a pe decuplaj,pe la 5000 rpm ii da a doua!cel mai mare dezavantaj la cherokee fata de gc ca nu are 1 in cutie doar 1-2!daca are colegul ssrli un raspuns il rog sa il impartaseasca fiindca m-ar ajuta enorm!!!la genul de offroad mai hard pe care il fac eu acel moment cand schimba a 2-a e ca si cum ar mai lega cineva o masina dupa mine!!!! :ha1

Link spre comentariu

da,tot asteptam de la colegul ssrli raspunsul,si adica cum se poate bloca cutia intr-o anumita viteza(a 1-a de ex. ca aia ma intereseaza)fiindca pana la urma la mine butonul schimba intre 1 si 2 insa nu tine a 1-a pe decuplaj,pe la 5000 rpm ii da a doua!cel mai mare dezavantaj la cherokee fata de gc ca nu are 1 in cutie doar 1-2!daca are colegul ssrli un raspuns il rog sa il impartaseasca fiindca m-ar ajuta enorm!!!la genul de offroad mai hard pe care il fac eu acel moment cand schimba a 2-a e ca si cum ar mai lega cineva o masina dupa mine!!!! :ha1

Rusine sa-mi fie ca nu am mai detaliat...

http://jeep-xj.info/HowtoAutoSwitch.htm

Daca e cineva dispus sa lucreze pe partea electrica (montaj doar), eu pot furniza partea electronica de comanda si restul componentelor. Schimbare de viteza la buton :ha:

'02 WG CRD - EGR delete

Link spre comentariu

multumesc colegului ssrli,am citit cu atentie informatiile din link de mai multe ori!in prima parte se vorbeste de acel buton (care este si pe masina mea)care elimina viteza a 1-a cand maneta e in pozitia "1-2" cea ce functioneaza si la mine bine-merciPe mine ma intereseaza exact opusul,adica sa mearga pe 1 pe decuplaj asa cum face GC-ul!!!!Se mai vb in a doua parte de inca un switch pentru torque-converter insa acolo nu am mai inteles exact despre ce e vorba si autorul zice ca nu il recomanda deoarece ar afecta masina!Deci....daca mai are cineva idei pt. a bloca cutia in viteza 1. va rog,idei!:h5

Link spre comentariu

Mă Bob, (ca sa-l parafrazez pe Ilarion Ciobanu intr-o binecunoscuta comedie romaneasca) uita-te in tabel ca sa te lamuresti in ce treapta blochezi cutia. Ai, la alegere, fix ce treapta vrei tu.

Scump si prost am tot vazut. Ieftin si bun NU EXISTA! :grin:

Prahova 4x4

Link spre comentariu

tabelul l am vazut,pe partea electica e clara treaba insa avand in vedere ca la cherokee e o singura pozitie la 1-2 si nu separat ca la gc in cutie probail mai exista niste supape de presiune care sunt concepute sa lucreze la o anumita presiune!de asta vb si autorul pe cand pe mine ma intereseaza sa nu schimbe in a 2-a nici dupa minute de mers pe decuplaj!s ar putea sa fie un pic mai complicat cu a 1-a,sa mearga doar cu a 2-a e simplu....

Link spre comentariu

Omul din link vrea sa ramana blocat in treapta a 2-a.

Daca vrei sa ramai blocat in treapta 1, alimentezi doar primul solenoid si tai alimentarea la al doilea solenoid, asa ca daca computerul cutiei vrea sa alimenteze al doilea solenoid pentru a cupla treapta a 2-a, nu poate, pentru ca tu ai intrerupt circuitul.

Simplu ca buna-ziua...

'02 WG CRD - EGR delete

Link spre comentariu

• 2 săptămâni mai târziu...

da stiam eu ca nu poate fi asa de simplu!azi s-a pus in practica treaba ,s-a taiat alimentarea solenoidului nr.2 insa cutia tot schimba,dar se pare ca in a 3-a!nu am avut doar 3 min la dispozitie sa incerc....daca ar exista cineva care sa fi pus in practica chestiunea si functioneaza ar fi mirific!!!

Link spre comentariu

:ypu doamne fereste sa raman pieton tocmai acum cand ninge asa frumos...cu viteza 1. am rezolvat ,functioneaza insa se pare ca pompa de benzina cam da rateuri la 1 pe decuplaj (dadea mai demullt) si trebuie alta!cred ca se potriveste cel de logan,mai vedem ce presiune face...

Link spre comentariu

da se poate insa acum frustrarea e maxim

a din cauza pompei care tot da rateuri...trebuie gasita o varianta,trebuie sa aflu ce parametri are cea originala!

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare