giorgel Postat Februarie 15, 2012 Partajează Postat Februarie 15, 2012 se pare ca am o mica problema cu solenoizii (poate e doar iarna de vina, dar chiar daca nu am intradevar acum o problema, o sa am candva:ha:) am studiat un pic problema, am intrebat in stanga-dreapta, si se pare ca solenoizii care vin OEM pe trolii sunt de circa 80-100 A:uameni, iar troliul "suge" 350-400 A in sarcina.... e chiar normal sa crape saraciile alea dupa cateva trolieri... cel putin cei de la Warn-ul meu XD9000 sunt nishte idiotenii facute pe genunchi, nu sunt profi. de unde luam rapid solenoizi profi, care sa duca intradevar cei 350-400A fara sa se arda la a 10-a troliere? si oare cam cat costa? ceva de genul asta: Cînd te-ai nascut, tu ai plîns, iar altii s-au bucurat. Traieste-ti viata astfel încît, cînd vei muri, toti sa plînga, iar tu sa zîmbesti. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
nissan4x4 Postat Februarie 15, 2012 Partajează Postat Februarie 15, 2012 Re: solenoizi pt. troliu renunta la cutia de relee si baga un contactor industrial. Costa cam 30% din valoareu unei cutii de relee noi......... ing. Luigi PIRSU www.nissan4x4.ro service si tunning NISSAN Facebook PAGE: NISSAN4x4 SERVICE Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
gaganul Postat Februarie 15, 2012 Partajează Postat Februarie 15, 2012 Re: solenoizi pt. troliu Uite aici http://gigglepin4x4-shop.co.uk/epages/eshop343529.sf/en_GB/?ObjectPath=/Shops/eshop343529/Products/G70102 A sa ceva folosesc pe masina si sunt ok MITSUBISHI DE FAMILIE Toyota LJ70 - Gaganodrack de noroaie Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
cos Postat Februarie 15, 2012 Partajează Postat Februarie 15, 2012 Re: solenoizi pt. troliu Aceasi problema ma roade si pe mine , de mai mult timp , de la inceputurile civilizatiei . O mare problema la releul industrial e gabaritul . Cei de 450 A la care am avut acces direct (si i-am demontat ca sa ma conving ca ar fi ce trebuie ) sint mari , iar doua relee ar fi cam la gabaritul troliului . La cele de 350 A dimensiunile se reduc , dar tot mari sint , unul singur e mai mare decit cutia de relee . Comparind marimea contactelor si modul de fabricatie , solenoidul de troliu nu va rezista prea mult la ce depaseste 100 A . Si e cam nasol , un troliu de 12500 suge la gol cam 60-80 A , ( adica cit demarorul in sarcina ). Iar in sarcina nu prea vad sa reziste prea mult modelul de solenoid care e doar cu lamele + terminale fara pastile de contact . Modelul cu pastile de contact pereche ar avea din partea mea o apreciere ceva mai favorabila , dar nu de bine . Tinind cont de faptul ca sint de diametrul mic ( 12-14 mm ) , le apreciez ( empiric vorbind ) la 100 A /12 V, sarcina calculata ca fiind temporara ( deci dubla decit sarcina continua ) . Norocul lor e ca bateria se descarca , si motorul se incinge cu mult mai repede decit moare solenoidul , care si el face cartofi prajiti intre contacte , dar nu e nimeni care sa-i dea atentia cuvenita . Comparatia empirica e facuta prin comparatie cu releul de 350A /12-24 V , care e incomparabil ca si electromagnet , arcuri de presare pe contacte , dimensiune pastile de contact ( din aliaj , nu 'aurite'...iar ca dimensiuni sint chiar duble sau mai mult ) si faptul ca unele relee industriale de CC au si contacte suplimentare sacrificiu pentru evitarea ruperii contactului sub sarcina . O solutie ar fi doua relee simultan , dar e cam cu bataie lunga ....nu sint identici si cel mai 'harnic' se va termina mai repede decit ala 'lenes '. ... sa fim corecti pana la capat ! Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
crt82sil Postat Aprilie 20, 2016 Partajează Postat Aprilie 20, 2016 Re: solenoizi pt. troliu Va salut! Scriu aici ca sa nu mai deschid alt topic. Am demontat cablurile de alimentare de la troliul meu si acum nu mai stiu unde vine plusul. Eu cred ca vine pe surubul unse sunt prinse cele 3 fire subtiri rosii. Asa e? An investment in knowledge always pays the best interest. Dacă crezi că educaţia este scumpă, să vezi ignoranţa cât te va costa. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Max Postat Aprilie 20, 2016 Partajează Postat Aprilie 20, 2016 Re: solenoizi pt. troliu [ATTACH=CONFIG]262519[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]262519[/ATTACH] Eu cred ca vine pe surubul unse sunt prinse cele 3 fire subtiri rosii. Asa e? Asa e. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
crt82sil Postat Aprilie 27, 2016 Partajează Postat Aprilie 27, 2016 Re: solenoizi pt. troliu va cer din nou ajutorul. Firul acela subtire negru nu vine de la surubelul din mijloc si duce la troliul la surubul de masa(adica cel din stanga de pe troliu)? Daca nu vin asa, atunci unde vine? Le-am pus asa si daca actionez troliul face plici. An investment in knowledge always pays the best interest. Dacă crezi că educaţia este scumpă, să vezi ignoranţa cât te va costa. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
crt82sil Postat Aprilie 27, 2016 Partajează Postat Aprilie 27, 2016 Re: solenoizi pt. troliu am descoperit unde vine firul acela negru...vine prins de un surub de sub troliu. problema mea acum e ca daca actionez troliul nu mai face plici, tocane ceva in solenoid si atat. unde sa fie problema? cand am demontat troliul eracablul intepenit si a trebuit sa desfac troliul sa pot sa scot cablul. Oare nu am pus la loc tot ce trebuia? Pe liber pot sa invart de tambur cu mana... An investment in knowledge always pays the best interest. Dacă crezi că educaţia este scumpă, să vezi ignoranţa cât te va costa. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
cos Postat Aprilie 27, 2016 Partajează Postat Aprilie 27, 2016 Re: solenoizi pt. troliu Contacte arse in releu , carbuni blocati/uzati la motor ... ... sa fim corecti pana la capat ! Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
crt82sil Postat Aprilie 27, 2016 Partajează Postat Aprilie 27, 2016 Re: solenoizi pt. troliu Pot sa pun troliul pe direct sa vad daca merge? An investment in knowledge always pays the best interest. Dacă crezi că educaţia este scumpă, să vezi ignoranţa cât te va costa. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
cos Postat Aprilie 27, 2016 Partajează Postat Aprilie 27, 2016 Re: solenoizi pt. troliu Ceva mai complicat pe direct dar se poate . Te sfatuiesc sa dai jos capacul de la motor , e mai sigur si deloc complicat sa desfaci doua surube cu cheia de 10 , e obisnuit sa se blocheze carbunii de la putintica rugina . ... sa fim corecti pana la capat ! Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
worldscape Postat Aprilie 27, 2016 Partajează Postat Aprilie 27, 2016 Re: solenoizi pt. troliu va recomand sa folositi Solenoizi industriali ... ori de la Gigglepin4x4 ori DW-uri de 450A sau 550A cu double sens. Jeep Wrangler YJ - 1989 - 2.5" Lift Jeep Wrangler TJ - Sahara Limited Edition 2001 - 4" Lift Jeep Wrangler TJ - Rubicon Express - Custom Made 1997 - 6" Lift http://www.ClubJeepRomania.ro Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
crt82sil Postat Aprilie 28, 2016 Partajează Postat Aprilie 28, 2016 Re: solenoizi pt. troliu Va salut! Nu am avut timp sa dau jos capacul la motor insa am incercat din sa actionez troliul si a inceput din nou sa faca plici:) Eu tind sa cred ca nu sunt puse bine firele. Poate cineva sa-mi spuna exact cum se fac legaturile la solenoid? Merci anticipat! An investment in knowledge always pays the best interest. Dacă crezi că educaţia este scumpă, să vezi ignoranţa cât te va costa. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
giorgel Postat Aprilie 28, 2016 Autor Partajează Postat Aprilie 28, 2016 Re: solenoizi pt. troliu E greu bre cu spusu'. Releul ala are 2 contacte normal inchise si doua normal deschise, unul dintre cele 3 cabluri este comun (se pune pe plotul solitar de pe motor) etc., eu nu stiu sa-ti explic de-a fir-a-par, stiu doar sa fac. Cred ca rezolvi supersimplu mergand la cineva care stie. Cînd te-ai nascut, tu ai plîns, iar altii s-au bucurat. Traieste-ti viata astfel încît, cînd vei muri, toti sa plînga, iar tu sa zîmbesti. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
crt82sil Postat Aprilie 28, 2016 Partajează Postat Aprilie 28, 2016 Re: solenoizi pt. troliu Ma gandeam ca poate are cineva solenoidul la vedere si se uita cum sunt facute legaturile si scrie si aici... An investment in knowledge always pays the best interest. Dacă crezi că educaţia este scumpă, să vezi ignoranţa cât te va costa. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
maxian paul Postat Aprilie 28, 2016 Partajează Postat Aprilie 28, 2016 (editat) Re: solenoizi pt. troliu Uite o poza cu Kingone Plusul vine la surubul liber din releu. Posibil la superwinch sa fie asemanator. Editat Aprilie 28, 2016 de maxian paul Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
crt82sil Postat Aprilie 28, 2016 Partajează Postat Aprilie 28, 2016 Re: solenoizi pt. troliu Este exact la fel. Multumesc pentru raspuns. Inseamna ca le-am pus bine si ca problema e din alta parte. An investment in knowledge always pays the best interest. Dacă crezi că educaţia este scumpă, să vezi ignoranţa cât te va costa. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
worldscape Postat Aprilie 29, 2016 Partajează Postat Aprilie 29, 2016 Re: solenoizi pt. troliu uite o schema de montaj ... doar ca tu ai un singur motor si o singura baterie ... Jeep Wrangler YJ - 1989 - 2.5" Lift Jeep Wrangler TJ - Sahara Limited Edition 2001 - 4" Lift Jeep Wrangler TJ - Rubicon Express - Custom Made 1997 - 6" Lift http://www.ClubJeepRomania.ro Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
giorgel Postat Aprilie 29, 2016 Autor Partajează Postat Aprilie 29, 2016 Re: solenoizi pt. troliu In poza ta se vede ca pe plotul A al solenoidului (conform schemei lui Laur) ai prinse 2 cabluri. Nu e bine. Cînd te-ai nascut, tu ai plîns, iar altii s-au bucurat. Traieste-ti viata astfel încît, cînd vei muri, toti sa plînga, iar tu sa zîmbesti. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
crt82sil Postat Aprilie 29, 2016 Partajează Postat Aprilie 29, 2016 Re: solenoizi pt. troliu Insemna ca minusul de la baterie se duce direct la surubul de sub troliu? Cred ca aici am gresit, eu am tras minusul la solenoid... An investment in knowledge always pays the best interest. Dacă crezi că educaţia este scumpă, să vezi ignoranţa cât te va costa. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
giorgel Postat Aprilie 29, 2016 Autor Partajează Postat Aprilie 29, 2016 Re: solenoizi pt. troliu Insemna ca minusul de la baterie se duce direct la surubul de sub troliu? Cred ca aici am gresit, eu am tras minusul la solenoid... Iegzakt:wink: Cînd te-ai nascut, tu ai plîns, iar altii s-au bucurat. Traieste-ti viata astfel încît, cînd vei muri, toti sa plînga, iar tu sa zîmbesti. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
worldscape Postat Mai 3, 2016 Partajează Postat Mai 3, 2016 Re: solenoizi pt. troliu Insemna ca minusul de la baterie se duce direct la surubul de sub troliu? Cred ca aici am gresit, eu am tras minusul la solenoid... exact .... schema e pt 2 motoare de troliu - Gigglepin ... dar se deduce repede cum e si pentru unul singur ... minusul se duce direct la baterie asa cum ai observant deja. Jeep Wrangler YJ - 1989 - 2.5" Lift Jeep Wrangler TJ - Sahara Limited Edition 2001 - 4" Lift Jeep Wrangler TJ - Rubicon Express - Custom Made 1997 - 6" Lift http://www.ClubJeepRomania.ro Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
crt82sil Postat Mai 5, 2016 Partajează Postat Mai 5, 2016 Re: solenoizi pt. troliu Am pus cablurile bine si acum merge troliul:grin: Multumesc :cl pentru ajutor! An investment in knowledge always pays the best interest. Dacă crezi că educaţia este scumpă, să vezi ignoranţa cât te va costa. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
worldscape Postat Mai 9, 2016 Partajează Postat Mai 9, 2016 Re: solenoizi pt. troliu ne bucuram pentru tine :sp Jeep Wrangler YJ - 1989 - 2.5" Lift Jeep Wrangler TJ - Sahara Limited Edition 2001 - 4" Lift Jeep Wrangler TJ - Rubicon Express - Custom Made 1997 - 6" Lift http://www.ClubJeepRomania.ro Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate