iulian1andrei Postat Februarie 17, 2012 Partajează Postat Februarie 17, 2012 Ieri am gresat XJ meu din 1994 Jamboree model facut pentru export si am constatat ca nu sunt gresoare la crucile cardanice. De asemenea, am observat ca la crucile de la planetarele fata, capacele unde se afla rulmentii cu ace sunt sudate de corpul planetarei si nu au siguranta la interior cum este specificat in manualul de reparatie. Imi poate spune cineva daca e ceva in neregula sau asa este la modelele pentru export. De asemenea as vrea sa aflu cum se face etansarea la diferentialul fata la iesirea planetarelor: imediat dupa carterul diferentialului, unde intră planetara in el sau la capatul puntii, in vecinatatea articulatiei cardanice (aiciexista cumva si rulment sau este doar cel din fuzetă). Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Heavy D. Postat Februarie 17, 2012 Partajează Postat Februarie 17, 2012 Re: Pozitie gresoare si inlocuire cruci cardanice XJ Buna seara ! Unele cruci au gresoare, altele nu, dupa cum au gasit pe rafturi baietii la momentul respectiv. Si ma indoiesc ca sunt sudate pastilele crucilor de corpul furcii. Unele cruci au siguranta la interior, altele la exterior. Si daca nu gasesti sigurantele, cineva si-a facut de cap acolo cu sudura aia de care zici, caz in care n-o sa poti scoate crucile... La diferentialul fata, semeringurile de etansare sunt chiar la iesirea trompelor din carcasa, si se schimba prin interiorul carcasei, dupa ce dai jos capacul, ansamblul coroana/cos purtator si ambele planetare. La puntea fata, unicul rulment exterior carcasei diferentialului este in fuzeta, si nu se poate schimba de capul lui, trebuie schimbat intreg butucul, ca rulmentul este incapsulat inauntru. Stima, Dragos Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
iulian1andrei Postat Februarie 18, 2012 Autor Partajează Postat Februarie 18, 2012 Re: Pozitie gresoare si inlocuire cruci cardanice XJ Multumesc pentru ajutor. La sudura m-am uitat bine si nu pare facuta aiurea, pare de fabrica. Maine pun si niste poze sa va dati cu parerea. Si sper ca prim polizarea sudurii sa iasa pastila crucii de la planetara, ca pe dreapta am ceva joc, si apoi sa pun cruce normala cu sigurante la interior. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
iulian1andrei Postat Februarie 19, 2012 Autor Partajează Postat Februarie 19, 2012 Re: Pozitie gresoare si inlocuire cruci cardanice XJ Am curatit bine furcile planetarei dreapta astazi si am avut surpriza sa vad ca nu e sudat, era multa mizerie si rugina, iar siguranta e la interior, deci la primavara nu imi ramane decat sa iau cruce si sa inlocuiesc. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Heavy D. Postat Februarie 19, 2012 Partajează Postat Februarie 19, 2012 Re: Pozitie gresoare si inlocuire cruci cardanice XJ Buna seara ! Deci, asa cum era de asteptat, ai gasit sigurantele. Era absurd sa fie sudat ceva acolo, oricum... Si banuiesc ca o sa schimbi crucile la ambele planetare, nu numai la una... Stima, Dragos Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
iulian1andrei Postat Februarie 19, 2012 Autor Partajează Postat Februarie 19, 2012 Re: Pozitie gresoare si inlocuire cruci cardanice XJ Dupa bugetsi dupa starea celeilalte o sa decid ce fac. Oricum pana la primavara asa sta. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
zaza Postat Iulie 10, 2012 Partajează Postat Iulie 10, 2012 Re: Pozitie gresoare si inlocuire cruci cardanice XJ Buna ziua Am si eu o inrebare la crucile palnetare ,ca acum am schimbat discurile de frana fata si vad ca partea dreapta ,efectiv crucea , e dusa de tot . E greu de schimbat crucea respectiva ,ca cum am vazut si eu ,e ca sudata ,ca si cum ar fi intreg tot cu crucea cu capatul planetarei ? Trebuie desfacut partea cu rulmentul ,si se poate trage afara cu tot ?sau e mai greu ? Azi am schimbat discuri fata si placute ,e foarte simplu de schimbat ,si credeam mai inreb pe cineva cu articulatia asta planetara . multumesc zaza Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
hdragos Postat Iulie 10, 2012 Partajează Postat Iulie 10, 2012 Re: Pozitie gresoare si inlocuire cruci cardanice XJ desfaci cele 3 suruburi care tin rulmentul si tragi afara planetara,ai grije cand tragi si bagi la loc,cu miscari mai line sa nu ciupesti semeringul din punte. cel mai usor mod de a scoate crucea este sa tai toate patru capetele cu flexul,dupa care scoti pastilele din exterior spre interior. la montaj scoti pastilel cu grije si mai adugi putina vasilina ca sa tina acele pe peretii pastilelor,bagi crucea printre gaurile de la una din parti si presezi pastilele pe cruce din exterior spre interior asigurandute ca acele pastilelor raman la locul lor pina intra extremitate crucii si le preseaza asa incat pe urma bati cu nadejde pina reusesti sa pui sigurantele la interiorul pastilelor. gasesti mai multe filmulete pe youtube doar ca eu nu am gasit acum niciunul care sa inceapa cu inceputul ci doar partea mai usoara cind era deja scoasa crucea din una din parti. cred ca m-am facut inteles. Sunt modest din fire,toti au gipane,eu am doar JEEP Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Marius C alias Turagmes Postat Iulie 10, 2012 Partajează Postat Iulie 10, 2012 Re: Pozitie gresoare si inlocuire cruci cardanice XJ dupa montajul crucii musai sa o gresezi asa cum trebuie...vaselina cu care vine din fabrica e doar ptr transport si depozitare....daca nu o gresezi....o vei schimba din nou mult mai repede decat ti-ai dori :grin: Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
zaza Postat Iulie 11, 2012 Partajează Postat Iulie 11, 2012 Re: Pozitie gresoare si inlocuire cruci cardanice XJ Buna ziua Da ,multumesc .Nu stiam oare se poate trage cu totul,dupa ce e desfacut acolo cu rulmentul,si odata, am patit si eu cu crucea de cardan la diferentialul spate ,a trebuit sa tai cu flexul-pentru ingrijorarea mea am atins si cardanul,dar nu mult.:op Cu gresarea e cam naspa ,dupa parerea mea ,ca anul trecut am schimbat prima data cruce cardan si a tinut un an ,si acum am cerut cruce cu posibilitate de gresare dar la 4x4 factory nu am gasit .Ma intreb asa, oare articulatia panetara e cu gresoare ?Aveti sfaturi unde se gasesc cruce cardan la diferentialul spate cu gresoare (jeep cherokee 1999 xj)? Si mai ,am incercat sa pun la strung sa fac gaurile pentru gresare dar e atat de tare materialul ca nu am reusit nici macar sa zgariez . Multumesc pentru sfaturi zaza Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
hdragos Postat Iulie 11, 2012 Partajează Postat Iulie 11, 2012 Re: Pozitie gresoare si inlocuire cruci cardanice XJ exista toate cruciile si in varianta cu gresoare,depinde de producator,cele cu gresoare sunt mai scumpe dar isi merita banii mai ales ca nu este o diferenta foarte mare. Sunt modest din fire,toti au gipane,eu am doar JEEP Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
selariu Postat August 17, 2018 Partajează Postat August 17, 2018 Re: Pozitie gresoare si inlocuire cruci cardanice XJ Salutare, Nu o sa deschid alt post, asa ca o sa intreb si eu aici: Ce cruce pentru cardanul spate la intrarea dinspre punte pot gasi ca alternativa rapida de inlocuire? Am schimbat azi crucile la planetare si se pare ca din chitul comandat, crucile pentru cardan comandate sunt asemanatoare ca dimensiune cu cele de la planetare si mai mici decat ce am eu pe cardanul din spate... Mentionez ca nu merg de Patrol (are aceeasi dimensiune cu crucea planetara de XJ), sau ARO Aveti o varianta la indemana si rapida? Multumesc Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate