Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Revizie frane Samurai

stane

Postări Recomandate

Re: compatibilitati piese samurai

Salut

una e pompa de frana si alta sunt pistoanele de la roti.

Pompa de frana pe original o sa gasesti doar la pretul masinii, e prohibitiv de scumpa. Eu am luat pentru sj410 un kit de reparatie, a functionat perfect.

In rest la roti incearca sa cureti fiecare piston in parte si unde garniturile nu mai sunt ok, le in locuiesti pe alea, sau intreg pistonul. Sunt mai multe versiuni atit pe fata cat si in spate, deci atentie la ce cumperi!

SJ410 - '86 - in reconstructie.

Ex:Samurai Sj413, V-50 (high-top), '88.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Unde gasesc pompa de frana in afara de Unix care nu are pe stoc?

Am gasit numai kit de reparatie(cauciucuri) dar mecanicul spune ca daca au inceput sa se blocheze franele sunt pistoanele de vina.

vezi ca uneori problema asta cu blocarea franelor se poate remedia prin polizarea urechilor placutelor de frana care se intampla sa ramana blocate in etrier, lucru greu de diagnosticat, dar usor de prevenit.

Va salut !

Link spre comentariu

cum am rezolvat eu problema blocarii si a scartaitului franelor.

-am desfacut etrierii complet, am curatat rugina, i-am dat la peria de sarma de la polizorul de banc si apoi le-am tras o vopsea, hamerite in doua straturi. dupa un sezon nu s-a ars, nu s-a schimbat culoarea. asa ca vopseaua aia foliatec speciala pt vopsit etrierii care costa 150 de ron 10ml poa sa mai astepte.

-am curatat cu cif pistoanele de la etrieri, apoi le-am lustruit la peria de pasla. aveau pe ele depuneri de rugina si calcar.

-am desfacut culisantele de la etrieri, le-am curatat de rugina si unsoare arsa si le-am lustruit la peria de pasla.

-am curatat cu diluant bucsele de bronz ale culisantelor din portetrieri si apoi cu betisoare de urechi am scoz tot zmacul adunat in fundul gaurilor.

-am luat de la autokarma, ca la unix nu avea, set reparatie etrieri fabricat de autofren, a costat vreo 30 de ron, care cupride: garnitura de la piston, burduf protectie piston, doua burdufe mici protectie culisante, capac cauciuc aerisitor. daca ai frane lucas codul este D4029/D4130, daca ai frane aisin codul este D4146.

-am luat de la unix aerisitoare etrieri ca alea originale erau praf.

-am cumparat o cutie cu vaselina cupru (copper grease), a costat vreo 80 de ron o cutie de 0,8kg.

-am reasamblat totul, cea mai dificila parte este sa montezi burduful de protectie de la piston.

-pistonul si garnitura lui se ung cu lichid de frana sa lunece usor la montaj

-am uns cu vaselina cupru culisantele, placutele de frana pe zonele de contact cu portetrierul si cu pistonul. peste tot unde sunt piese in miscare mai putin pistonul. nu trebuie exagerat cu vaselina ca altfel o sa adune toate gunoaiele care-i ies in cale

-suruburile de la culisante trebuiesc unse inainte de montaj cu loctite 243. pentru cine nu stie, loctite 243 este asigurator (adeziv) de filete de rezisteta medie.

si pentru ca tot desfacusem instalatia, am desfacut si pompa de frana de i-am schimbat garniturile. la mine pompa de frana era lucas, diametrul de 22,2mm, cod set reparatie D1747 (autofren). dupa ce am cercetat site-ul producatorului www.seinsa.es, am descoperit ca toate pompele de frana puse pe sj410/sj413/samurai au acelasi kit de reparatie, chiar daca pe dinafara arata diferit.

s-a montat totul la loc, am inlocuit cu ocazia asta si furtunele de frana de pe fata cu unele de matiz si tevile de la distribuitor pana la furtune cu tevi de cupru de dacia. am aerisit franele, i-am pus lichid de frana mobil dot 4. totul merge perfect de mai bine de 9 luni.

costuri:

set reparatie etrier: 2x24=48 ron

set reparatie pompa frana: 30 ron

adeziv filete loctite 243: 30 ron

vaselina cupru: 80 ron

furtun frana matriz: 2x60 ron=120 ron

teava cupru frana 3m: 30 ron

holendere M10x1: 1ron/buc

set bercluit tevi: 40 ron

aerisitoare etrieri: 12 ron

lichid frana mobil 0,5L: 25 ron

Editat de minitehnicusro

3x Suzuki Jimny

1x Suzuki Samurai

Dacia DoubleCab 4x4

Link spre comentariu

Consecinta defectiunii la pompa de frana coroborat cu maniera de condus a nu spun cui care a ignorat mirosul de ars, m-a costat un disc de ambreiaj tocmai pus nou.

Imi va trebui ceva timp sa ma obisnuiesc cu pretul ala. E Lucas-seinsa.es, daduse link si minitehnicus-multumesc.

Intre timp am sa incerc kit-ul de reparatie si disc nou.

Editat de stane
Link spre comentariu

Parerea mea, din ce ai scris, este sa verifici intii sistemul de frinare si pe urma sa vezi daca dai banii pe pompa sau nu.Daca nu e ovalizata sau deformata in interior, ia-i doar garniturile.Cit despre discul de ambreiaj, parerea mea este sa iti iei Exedi.Exedi vine ambreiaj original pe Suzukiuri, si nu am auzit pe nimeni sa se plinga de ele.De Sachs am mai auzit sa le termine in timp record.

Link spre comentariu

Re: Revizie frane Samurai

Subscriu cu conductele de frana de dacia: la revizia punte spate s-au inlocuit conductele de otel cu un "colac" conducta frana dacia papuc, s-au scos conductele de otel si s-a modelat dupa ele cu cele de cupru.

Atentie: pasul de filet de la holendere (daca se deformeaza la desfacut) se potrivesc cu cele de pe masinile germane (opel, vw, etc) si bineinteles de pe suzuki.

Hyundai Elantra

Suzuki Samurai - momentan zis PowerSquirrel

Link spre comentariu

Este foarte simplu. Canalul interior al furtunului din cauya inbatrinirii cauciucului nu mai permite trecerea lichidului decit spre un sens respectiv pompa etrier astfel etrierul ramane sub presiune ,deci masina merge infrinata.

Link spre comentariu

Este foarte simplu. Canalul interior al furtunului din cauya inbatrinirii cauciucului nu mai permite trecerea lichidului decit spre un sens respectiv pompa etrier astfel etrierul ramane sub presiune ,deci masina merge infrinata.

interesant fenomen. e bine de stiut in viitor :h5

Va salut !

Link spre comentariu

Exact asta mi s-a spus ca fost. As fi preferat sa fie vara si sa o remediez cu mana mea. Ar fi fost mult mai ieftin.

stane, daca spuneai te ajutam cu furtunele mele vechi de frana care erau bune

Va salut !

Link spre comentariu

• 3 săptămâni mai târziu...

Era sa fac beleaua, dupa 1 sapt de stat in parcare intr-o zi am iesit cu Samurache la drum si de la plecare mi s-a parut ca merge infranata putin , dar am zis ca mi se pare pt ca masina de zi cu zi este una mai noua si la o franare mai brusca eram f aproape sa intru in ala din dreapta ca mi-a smuls volanul din mana la calcare franei spre deapta, concluzia a fost ca roata din stg mergea infranata si cea din dreapta a fost singura care a franat .

M-am intors la garaj, am desfacut etrierul de pe partea aia si am descoperit ca o glisiera si pistonasul erau blocate, am desfacut tot etrierul in bucati, am comandat kit de reparatie de la unix pt frana Aisan(are diametrul de 51 la cilindru fata de 48 la ate sau valeu) si placute noi pe JapanParts si lichid de frana si in 2 ore mi-am reviziut tot sistemul de franare pe fata.

Set reparatie etrier = 2 x 43lei

Set placute frana = 1 x 62lei

1l lichid de frana = 1 x 18lei(dot 4)

Acum am super frane la mititica.

Proaspat iubitor de Suzuki Samurai, vechi iubitor de dragrace !
Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare