LADA17ABS Postat Februarie 25, 2012 Autor Partajează Postat Februarie 25, 2012 Re: LADA - vanzari auto noi? In ce ma priveste in mod cert doresc sa achizitionez o Niva noua si ma bucur ca imi spuneti care sunt defectele ei desi am pus cateva intrebari concrete la care raspunsul a fost evitat. Totusi la 8500 cu tot cu TVA o masina noua este bine. Aerul conditionat nu ma priveste eu intentionez sa folosesc masina foarte rar, la vanatoare de cateva ori pe an si iarna cand drumurile nu sunt dezapezite, fapt pt care caut si anvelope de iarna exceptionale de dimensiunea originala cu profil M+S si cu posibilitatea de a monta cuie, clutabile. Probabil ca o antifonare cu 200 Euro ii fac si personal deoarece se gasesc sparyuri de teroson marca Teroson care le poate da oricine. In usi si aripile spate intentionez sa bag tectil lichid sau ceara speciala. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
scaiceanu marian Postat Februarie 25, 2012 Partajează Postat Februarie 25, 2012 (editat) Re: LADA - vanzari auto noi? ....Te rog sa-mi spui ce provenienta avea diferentialul, ce provenienta avea sistemul 4x2 si cum functiona... tragea mai bine doar cu spate, consuma mai putin, era mai silentioasa...? Care erau avantajele simtite in urma testarii la sistemul 4x2?.... Nu stiu de cine erau fabricate ,prospectul de utilizare si montare erau scrise in lb. rusa! La drum intins foloseam 4x2 se simtea masina mai vioaie ,puteam sa fac depasirile mai usor,consumul a scazut cu 1.5-2 litrii la suta. Din punct de vedere al zgomotelor parca s-au diminuat cu 15-20% Diferentialul autoblocabil se simte fata de una care are diferentialul deschis! LSD-ul si sistemul 4x2-4x4 le-am cumparat de la Tigbal-Cluj! p.s. Vezi ca in cazul achizitionarii unei Nive trebuie sa mai adaugi si taxa de mediu care e minim 1000eur! Editat Februarie 25, 2012 de scaiceanu marian Un intelectual rezolva problemele.Un geniu le evita. -Einstein- Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
LADA17ABS Postat Februarie 25, 2012 Autor Partajează Postat Februarie 25, 2012 Re: LADA - vanzari auto noi? Multumesc pentru raspunsuri! Am sa tin cont de ce mi-ai spus. Acum Niva noua este EURO 5 si taxa de mediu este putin sun 330 EURO. Pentru sistemul 4x2 am gasit o firma in occident care-l produce si mi-l poate livra la cca 300Euro. Probabil ca in cca 10 zile am sa achizitionez si masina prin firma de care v-am spus mai devreme. Ei pot personaliza Niva la maxim doar trebuie sa fie sustinuti financiar in demersurile lor. Pot inlocuii si motorul cutia de viteze... dar costurile de omologare sunt foarte mari. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
teo pes Postat Februarie 25, 2012 Partajează Postat Februarie 25, 2012 (editat) Re: LADA - vanzari auto noi? Alo....Fratilor ! Ascultati de unul care a avut 2 buc de noi model 2008/2009/ si care si-a pus cam tot ce se poate pune pe ea: Lsd puntea spate/Ac pe care am dat 2200eur si l-am vandut lui Liviuvisani cu 700eur. punte decuplabila 4x2/4x4/ dvd/bixenon/ o gramada de accesorii ....Rezultatul: tot NIVA facuta de rusi fara frica de Dumnezeu ! De banii pe care ii dai pe o Niva noua si plus ce mai bagi in ea iti iei alta marca de nu te doare capul! Nu tu service .nu tu piese fiabile ,totul aleatoriu si la nimereala! Asta este parerea mea despre noile modele de Niva! Sunt sigur si am constatat ca vechile modele sunt mai fiabile si lucrate mai atent! Ps: la noile modele dupa primul an iese rugina pe la toate imbinarile! ,,De banii pe care ii dai pe o Niva noua si plus ce mai bagi in ea iti iei alta marca de nu te doare capul! Nu tu service .nu tu piese fiabile ,totul aleatoriu si la nimereala! Asta este parerea mea despre noile modele de Niva!" Daca tot ai tu asa parere buna despre alte marci de ce nu te menajezi sa nu ti mai faci probleme in sectiunea asta ? Nu de alta dar a cam inceput sa semene a reclama ascunsa . Sa stii ca nu vreau sa fiu rautacios , dar am pe mana si ce ai tu, si multe marci de prestigiu, in domeniul meseriei mele sunt folosite majoritar in teren , si uite ca tot la niva mea luata noua raman si nu mi pare deloc rau , si nici rusine nu mi e cu ia , mai ales in zapada de la noi unde am facut serviciu cu masina de acasa :ha:...nascuta la -30 de grade Deci inca odata sa ma scuzi ,dar nu e un site de critici si eu zic ca baietii vor sa afle mai mult despre masina care o au , si o permi , si le place . :2dr Editat Februarie 25, 2012 de teo pes VIATA-I GREA DAR TRECE !!!:ypu Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
scaiceanu marian Postat Februarie 25, 2012 Partajează Postat Februarie 25, 2012 (editat) Re: LADA - vanzari auto noi? Citeste mai atent si discerne in acelasi timp la ce am scris! Iti multumesc pt grija care mi-o porti dar nu esti tu in masura sa-mi sugerezi sectiunile la care sa postez! La ce reclama ascunsa te referi! Eu mi-am spus un punct de vedere pe care poti sa ti-l insusesti sau nu ,de aia e forum sa asculti si pareri pro si contra ,nu atunci cand nu-ti convine ceva sa iei foc! Iti doresc km multi si fara evenimente cu Niva pe care o ai in dotare ,pt mine capitolul Niva este inchis pt totdeauna! Editat Februarie 26, 2012 de scaiceanu marian Un intelectual rezolva problemele.Un geniu le evita. -Einstein- Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
LADA17ABS Postat Februarie 25, 2012 Autor Partajează Postat Februarie 25, 2012 Re: LADA - vanzari auto noi? Personal nu vreau sa ridic stratuie la o Lada dar in fata calitatilor ei si a pretului trebuie sa dau jos palaria. Acum exista cineva care vinde lada si ofera si garantie internationala Lada. Problema este ca nu sunt reprezentante oficiale la noi dar oricum discuti si omul ofera garantie pe perioada agreeata. Cer este ca nu trebuie sa ne certam probabil fiecare si-ar dori un Jeep veritabil un Rubicon nou nout si cu accesoriile care il recomanda, dar... E misto si cu Lada sa se face ceva frumos, merita aceasta atentie, iar eu vreau sa ma apuc usurel de ea si sa remediez elegant orice problema apare pana cand scot din ea o masina cu adevarat buna. Dar ca sa destind putin atmosfera va pun un filmulet cu o masina de rally in zapada: Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
scaiceanu marian Postat Februarie 25, 2012 Partajează Postat Februarie 25, 2012 Re: LADA - vanzari auto noi? @lada17abs exact ce vrei tu sa faci eu am incercat si nu cu o masina ci cu 2 ! M-am lovit de o gramada de probleme din cauza calitatii pieselor si aici am vrut sa atrag atentia spunand ca tot sau aproape tot ce e din 2007 incoace nu prea mai respecta norme de calitate! Nu am nimic personal cu Niva dar mie unul mi-a ajuns pt ca am vrut s-o aduc la alte standarde si am esuat tocmai din cauza pieselor si a subansamblelor ce se fabrica la ora actuala! Un intelectual rezolva problemele.Un geniu le evita. -Einstein- Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
LADA17ABS Postat Februarie 25, 2012 Autor Partajează Postat Februarie 25, 2012 Re: LADA - vanzari auto noi? Cred ca mult depinde si de pret. Poti sa-mi dai exemplu de o piesa care nu ti-a rezistat, sa vedem ce variante ar fi pentru ea? Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
scaiceanu marian Postat Februarie 25, 2012 Partajează Postat Februarie 25, 2012 Re: LADA - vanzari auto noi? De exemplu LSD-ul l-am schimbat de 3 ori deoarece nu se potrivea la gauri/coroana nu puteam s-o prind in cele 12 suruburi ,erau putin deplasate/ Probleme nenumarate cu bucsa deformabila care daca iei 5 buc si le strangi la 220daN cum spune cartea se blocheaza grupul undeva de pe la 170 daN pana la 200daN nicidecum la 220 si ca atare trebuie s-o strangi din putin in putin..... Compresorul de la AC l-am schimbat de 4 ori in garantie ,m-am saturat cate drumuri am facut la Bucuresti pt constatare! Tabloul de sigurante l-am schimbat de 3 ori . Chiuloasa plus compensatorii hidraulici ,bobina de 3 ori ,rampa injectoare....etc Rulmenti in cutie pt ai lua suieratul cel avea ,si multe multe altele .am facut 100 de drumuri la Bucuresti ca de era in garantie iar aia de la AFUMATI lucrau pe nimerite nu stiau sigur de la in ceput care era problema! Un intelectual rezolva problemele.Un geniu le evita. -Einstein- Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Liviu-San Postat Februarie 25, 2012 Partajează Postat Februarie 25, 2012 Re: LADA - vanzari auto noi? Cica vb romaneasca"pana nu te dai cu capul de pragul de sus,nu-l vezi pe ala de jos"Eu 1 zic sa incerce,pt ca atunci cand iti doresti ceva si ti se pune pata,nu stiu in ce masura mai conteaza parerile altora. Despre garantia aia internationala, nu cred ca e cazul la Niva,pt ca nu stiu in ce masura ar avea cineva curajul sa paraseasca tara cu masina asta.Eu am mers nu niva pana la Agnita(cel mai lung drum al ei) si am avut impresia ca am condus pana la Istambul.Sa mergi sute de km,cu 90 la ora,cred ca te intorci in timp,prin anii '30 mai exact:grin: Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
scaiceanu marian Postat Februarie 25, 2012 Partajează Postat Februarie 25, 2012 Re: LADA - vanzari auto noi? Poti sa mergi si cu 120km/h dar cand te dai jos esti KEAUN 3zile! Un intelectual rezolva problemele.Un geniu le evita. -Einstein- Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Liviu-San Postat Februarie 25, 2012 Partajează Postat Februarie 25, 2012 Re: LADA - vanzari auto noi? :ha:I-am dat eu 150,pe o distanta scurta ce-i drept,pt ca ma manca buzunarul,si asta cand era noua,inainte sa-si bage nasu' un mecanic,sa-mi regleze transmisia,dupa ce am schimbat puntea decuplabila de 4x2. Aia la afumati,cand am fost la ei si le-am spus ca uruie masina cand o scot pe liber,s-au apucat si mi-au schimbat toti rulmentii din reductor (asta la 15.000km)si Attila a mers cu ea 2km si mi-a zis ca e din culisa cardanului,deci,trageti concluzii...:grin: Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
LADA17ABS Postat Februarie 25, 2012 Autor Partajează Postat Februarie 25, 2012 (editat) Re: LADA - vanzari auto noi? Cica vb romaneasca"pana nu te dai cu capul de pragul de sus,nu-l vezi pe ala de jos"Eu 1 zic sa incerce,pt ca atunci cand iti doresti ceva si ti se pune pata,nu stiu in ce masura mai conteaza parerile altora. Despre garantia aia internationala, nu cred ca e cazul la Niva,pt ca nu stiu in ce masura ar avea cineva curajul sa paraseasca tara cu masina asta.Eu am mers nu niva pana la Agnita(cel mai lung drum al ei) si am avut impresia ca am condus pana la Istambul.Sa mergi sute de km,cu 90 la ora,cred ca te intorci in timp,prin anii '30 mai exact:grin: Daca este sa conduci cu doar 90Km/h intradevar este o problema insa am inteles ca la 120km/h cea noua se comporta mult mai bine. Poti sa mergi si cu 120km/h dar cand te dai jos esti KEAUN 3zile! Am inteles ca cea noua este ok la 120-130Km/h si zgmotele , vibratiile care erau sunt mult dimnuate, folosint un alt tip de cardan si alte unchiuri la planetarele fata. Pentru cei care doresc sa aiba zgomot mai mic in transmisie la aceste masini e recomandat sa introduceti ulei Motul 140 de culoare albastra. :ha:I-am dat eu 150,pe o distanta scurta ce-i drept,pt ca ma manca buzunarul,si asta cand era noua,inainte sa-si bage nasu' un mecanic,sa-mi regleze transmisia,dupa ce am schimbat puntea decuplabila de 4x2. Aia la afumati,cand am fost la ei si le-am spus ca uruie masina cand o scot pe liber,s-au apucat si mi-au schimbat toti rulmentii din reductor (asta la 15.000km)si Attila a mers cu ea 2km si mi-a zis ca e din culisa cardanului,deci,trageti concluzii...:grin: Se pare ca Afumatii erau chiar afumati, eu nu discut de ei. 150 e chiar o viteza destul de mare, e mare lucru ca a urcat asa de mult, dar cu 4x2 nu mai dezvolta atat? Asa cum am mai spus cardanul s-a schimbat cu rezultate foarte bune, pentru fiabilitate , zgomot si vibratii. Despre piesele care nu echipeaza masina original imi este greu sa ma exprim si nici nu vreau sa fac asta dar la comanda quaife poate face un diferential blocant sau autoblocant LSD reglat la cati Nm trebuie si functioneaza o viata doar ca costa in plus. Nu as remedia cu piese rusesti de piata, prefer la bobine sa caut un echivalent occidental sau asiatic de preferinta corean, japonez si cred ca e rezolvat pe viata. AC-ul este si el un ansamblu prost la vanzare dar se poate adapta ceva bun, cu cunostinte, rabdare sim bani. Personal nu as monta AC pe Niva. Editat Februarie 25, 2012 de LADA17ABS Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
LADA17ABS Postat Februarie 25, 2012 Autor Partajează Postat Februarie 25, 2012 Re: LADA - vanzari auto noi? De exemplu LSD-ul l-am schimbat de 3 ori deoarece nu se potrivea la gauri/coroana nu puteam s-o prind in cele 12 suruburi ,erau putin deplasate/ Probleme nenumarate cu bucsa deformabila care daca iei 5 buc si le strangi la 220daN cum spune cartea se blocheaza grupul undeva de pe la 170 daN pana la 200daN nicidecum la 220 si ca atare trebuie s-o strangi din putin in putin..... Compresorul de la AC l-am schimbat de 4 ori in garantie ,m-am saturat cate drumuri am facut la Bucuresti pt constatare! Tabloul de sigurante l-am schimbat de 3 ori . Chiuloasa plus compensatorii hidraulici ,bobina de 3 ori ,rampa injectoare....etc Rulmenti in cutie pt ai lua suieratul cel avea ,si multe multe altele .am facut 100 de drumuri la Bucuresti ca de era in garantie iar aia de la AFUMATI lucrau pe nimerite nu stiau sigur de la in ceput care era problema! Ce marca sunt injectoarele stock? Bobina cred ca se poate inlocuii foarte usor cu alta asa cum am specificat mai sus. Tabloul de sigurante... este intradevar o problema... Rulmentii se pot comanda de la SKY, Koyo pe cod, dimensiuni si aplicatie apoi se regleaza de un om cunoscator si garantez ca este OK mai ales cu ulei Motul 140 de transmisie. Trebuie uitat de vechile serviceuri pentru ca au pus sub o lumina proasta aceste masini, cred ca calitatea operatilor de acolo era cu mult sub calitatea masinilor. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
scaiceanu marian Postat Februarie 25, 2012 Partajează Postat Februarie 25, 2012 (editat) Re: LADA - vanzari auto noi? Tocmai aici e problema nu prea exista echivalente pe alti producatori!! Crezi ca eu nu am cautat bobina pe un alt producator?\ Rulmenti nu exista decat rusesti si mai exista seturi de rulmenti de la nemti eu de aia am pus si degeaba iar ulei poti sa-i pui si mama care l-a facut pe amotul ca tot aia e! Editat Februarie 25, 2012 de scaiceanu marian Un intelectual rezolva problemele.Un geniu le evita. -Einstein- Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
LADA17ABS Postat Februarie 25, 2012 Autor Partajează Postat Februarie 25, 2012 Re: LADA - vanzari auto noi? Adica ce fel de bobina este? Cum ti-a cedat, mergand frumos pe strada... ce simptonme a avut? Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Liviu-San Postat Februarie 25, 2012 Partajează Postat Februarie 25, 2012 Re: LADA - vanzari auto noi? Cand i-am dat 150,eram in 4x2 si probabil o mai ajunge si acum, dar nu i-am mai dat,pt ca nu are sens sa-mi bat joc de banii mei si oricum zgomotul este pe masura. in viitorul apropiat,intentionez sa-i schimb si cardanele,cu cele model nou,numai ca,daca nu se face reglajul bine,le schimb degeaba zic eu. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
LADA17ABS Postat Februarie 25, 2012 Autor Partajează Postat Februarie 25, 2012 Re: LADA - vanzari auto noi? Reglajul la schimnarea cardanului? Cardanul nu-l schimbi si gata? Daca ai de modificat, echilibrat cardan sunt cei de la Rune in bucuresti care fac asta. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
scaiceanu marian Postat Februarie 25, 2012 Partajează Postat Februarie 25, 2012 Re: LADA - vanzari auto noi? Adica ce fel de bobina este? Cum ti-a cedat, mergand frumos pe strada... ce simptonme a avut? Check engine aprins! Pus tester pe fisa 2si4 curentul dezvoltat dadea variatii mari si motorul mergea intrerupt! Un intelectual rezolva problemele.Un geniu le evita. -Einstein- Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
LADA17ABS Postat Februarie 26, 2012 Autor Partajează Postat Februarie 26, 2012 Re: LADA - vanzari auto noi? OK am inteles, dar cum a cedat mergand frumosel cu ea sau exploatare extrema si a dat de apa? Nu se poate ca bobina asta sa fie unicat in lume trebuie sa gasim ceva care sa o inlocuiasca. Posibil doar sa nu avem aceeasi mufa. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
scaiceanu marian Postat Februarie 26, 2012 Partajează Postat Februarie 26, 2012 Re: LADA - vanzari auto noi? A cedat mergand in regim normal si fara figuri! Cauta si tu alternativa la bobina de inductie si ai sa vezi ca nu exista ca si multe altele! Oricum eu iti doresc noroc in alegerea facuta si multi km lipsiti de evenimente! Un intelectual rezolva problemele.Un geniu le evita. -Einstein- Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
LADA17ABS Postat Februarie 26, 2012 Autor Partajează Postat Februarie 26, 2012 (editat) Re: LADA - vanzari auto noi? Multumesc, Inca nu am dat banii dar cred ca o sa o fac, insa despre bobina ce sa zic, sa vedem cat o sa functioneze ... acum pare si un alt sistem de gestiune electronica mai avansat, poate au remediat si treaba cu bobinele. La modele vechi clapeta de acceperatie era tot drive by wire? Adica fara cablu, pedala are potentometru si clapeta de acclerarie este comandata electromagnetic. Cu bobina ai macar o poza o schema electrica? Daca nu gasim la auto poate gasim la moto. Asa arata bobina despre care vorbesti? http://www.russian4x4.de/en/tag/2110-2112/Ignition-Coil-Lada-1117-1119-2110-2112-Lada-Niva-21214-1700i-Injector-2111-3705010.html Cate picioruse are mufa? Editat Februarie 26, 2012 de LADA17ABS Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
teo pes Postat Februarie 26, 2012 Partajează Postat Februarie 26, 2012 (editat) Re: LADA - vanzari auto noi? sunt mai multe tipuri de bobine , da datele masinii celor de la cluj si o gasesti la ei ,trebuie mare atentie la strangerea ei pe suport(sa nu fie tensionata ) altfel la dilatari si contractari repetate si bruste crapa ,se cam intampla pe ger Editat Februarie 26, 2012 de teo pes VIATA-I GREA DAR TRECE !!!:ypu Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
LADA17ABS Postat Februarie 26, 2012 Autor Partajează Postat Februarie 26, 2012 (editat) Re: LADA - vanzari auto noi? Ca de obicei plasticul lasa de dorit. Plasticul se crapa... probabil ca acesta este si motivul pentru care se strica asa de repede. Oricum asezarea lor pe motor e insotita de foarte multe fibratii si mai ar fi o problema cu masa. Cred ca se poate incerca ceva pentru remedierea lor. Probabil ca acoperirea lor cu un strat siliconic foarte subtire si adaugarea inca a unei mase de la ea la carosere ar fi de bun augur. Editat Februarie 26, 2012 de LADA17ABS Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
scaiceanu marian Postat Februarie 26, 2012 Partajează Postat Februarie 26, 2012 Re: LADA - vanzari auto noi? ....Asa arata bobina despre care vorbesti? http://www.russian4x4.de/en/tag/2110...1-3705010.html Cate picioruse are mufa?....... Aceea este bobina /este o bobina pt masinile cu Euro4.iar de strans nu ai cum s-o strangi mai tare sau mai slab pt ca are turnat in corpul ei niste bucsi metalice prin care se face prinderea de blocul motor! Un intelectual rezolva problemele.Un geniu le evita. -Einstein- Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate