nissan4x4 Postat Februarie 20, 2012 Partajează Postat Februarie 20, 2012 Deci, cine stie sa ne spuna ce metode de crestere a puterii motoarelor pe benzina, cunoastem ? Cine si-a modificat motorul pt "more power"? ing. Luigi PIRSU www.nissan4x4.ro service si tunning NISSAN Facebook PAGE: NISSAN4x4 SERVICE Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
cretu Postat Februarie 20, 2012 Partajează Postat Februarie 20, 2012 Re: BENZINARE - Ce metode de cresterii a puterii cunoastem? Mituri si realitati... Eu am cochetat cu ideea la un Renault Megane cu motor de 1.6 in 16 valve. Raspunsu a fost foarte corect : nu merita investitia de cipuire. Se obtine undeva intre 5 si maxim 8 cai. Deci, am renuntat la idee Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
mac01 Postat Februarie 20, 2012 Partajează Postat Februarie 20, 2012 (editat) Re: BENZINARE - Ce metode de cresterii a puterii cunoastem? Mituri si realitati... daca este vorba de motoare aspirate pentru o crestere de putere ar fi montarea unui turbo cu intercooler. cu cipuiala nu se obtine mare lucru la un benzinar, cica ceva intre 10-12% din puterea initiala. totusi cred ca o harta bine gandita schimba mult comportamentul masinii. ar mai fi galeria de admisie de inox, evacuarea la fel. deja unii fabricanti au ajuns ca dintr-un benzinar de 2.0l aspirat care scotea inainte 100-125cp acum sa scoata 240-300 cp. Editat Februarie 20, 2012 de mac01 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Cornel4x4 Postat Februarie 20, 2012 Partajează Postat Februarie 20, 2012 Re: BENZINARE - Ce metode de cresterii a puterii cunoastem? Mituri si realitati... Cu topic-ul asta vrei sa reinventezi roata:grin: Fara suparare dar despre tuning la benzinare s-a scris cat apa din oceane. Reteta este foarte simpla: mai multa benzina + mai mult aer = mai multa putere. De la formula asta se incepe modificarea motorului: Aer: filtru performant, admisie mai mare , Turbosuflanta cat mai mare posibil:grin: , intercooler mare sa raceasca aerul cat mai mult, sa creasca densitatea aerului... Benzina:Pompa mai mare, Injectoare cu debit marit, Motorul:interne schimbate cu altele forjate pt a sustine arderile, pistoane, biele, axe cu came, garnituri. Toate astea duc la crestera temperaturii deci trebuie racit: radiator mai mare, radiator de ulei, pompa de apa cu debit marit Evacuare mai mare Soft modificat conform modificarilor hard. Si un sfat pt amatori, prima modificare facuta masinii trebuie sa fie Frane mai bune apoi mai multa putere Asta ar fi rezumatul.Pt. fiecare motor solutiile sunt custom 1 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
ciprian28 Postat Februarie 20, 2012 Partajează Postat Februarie 20, 2012 Re: BENZINARE - Ce metode de cresterii a puterii cunoastem? Mituri si realitati... totul tine de buget ai un buget mare si vrei mult power atunci ai nevoie: interne in motor biele forjate pistoane forjate cuzineti ACL axe supape arcuri la supape garnitura de chiuloasa metalica prezoane la chiuloasa ARP benzina pompa wallbro 255l sau aeromotive de480l injectoare de 1000cc rampa injectoare regulator de presiune pt a raci temperatura din motor si pt inca vreo 50 -60 de hp in plus injectie cu apa si metanol aer turbo ideal hibrid pt.a avea o plaja de putere mai mare adica motorul sa traga cat mai de jos sa ai ful bost undeva in 3.500 de ture si sa poata sa sutina presiune pana in cate ture trage motorul radiator de intercoler clapeta de acceleratie mai mare ideal 100 in diametru pt. a avea un raspuns foarte bun bloof actuator wastgate extern electronica sa ai cu ce gestiona toate cele recomand vi-pec v44 sau v88 motec apexi si bine inteles pe cineva care sa o regleze softul parerea mea este un mare CACAT. posibil sa mai fi omis ceva dar in lini mari cam astea ar fi :h5 range rover classic range rover vogue l322 4.4 v8 Nissan skyline R33 GTR :banana Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
mac01 Postat Februarie 20, 2012 Partajează Postat Februarie 20, 2012 (editat) Re: BENZINARE - Ce metode de cresterii a puterii cunoastem? Mituri si realitati... Reteta este foarte simpla: mai multa benzina + mai mult aer = mai multa putere. nu neaparat. multi producatori de masini au crescut performantele motorului si au scazut fr mult consumul de benzina. nu vreau sa fac reclama dar stiu motor pe benzina de 2.0l 240 cp care consuma in oras exact cat dieselul meu de 2.0l 150cp, adica 10-12%. iar acel motor care acum are 240 cp inainte avea maxim 140 cp si era un aspirat simplu, plus ca avea un consum in oras intre 14-18%. deci reteta ta este un pic cam de moda veche. Editat Februarie 20, 2012 de mac01 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Cornel4x4 Postat Februarie 21, 2012 Partajează Postat Februarie 21, 2012 (editat) Re: BENZINARE - Ce metode de cresterii a puterii cunoastem? Mituri si realitati... "nu neaparat. multi producatori de masini au crescut performantele motorului si au scazut fr mult consumul de benzina. nu vreau sa fac reclama dar stiu motor pe benzina de 2.0l 240 cp care consuma in oras exact cat dieselul meu de 2.0l 150cp, adica 10-12%. iar acel motor care acum are 240 cp inainte avea maxim 140 cp si era un aspirat simplu, plus ca avea un consum in oras intre 14-18%. deci reteta ta este un pic cam de moda veche." Un motor de 2l aspirat care sa consume 14-18 in oras mi se pare o aberatie.Al meu Subaru Impreza Wrx Sti 2.5 turbo 350 CP consuma 13-14 in oras in mers normal(daca bag talpa sare la 20).Imbunatatire de consum se datoreaza unei reparatii la motor si nu tuningului neaparat.Motorul ala ar fi trebuit sa consume in mod normal intre 9-11 in oras... Ceea ce se realizeaza printr-o remapare a ecu in versiunea stock a masinii fara modificari de piese poate duce la o crestere de putere de max 30% si daca motorul nu era setat cum trebuie sa consume din fabrica sa duca si la o mica, repet mica imbunatatire a consumului. Daca vrei mai mult CP reteta e aceeasi. Sau mai e variata inlocuirii benzinei cu alti combustibili: cherosen, alcool si pentru scurte perioade de timp NOS:grin: Faza cu producatorii care au facut si au dres e de marketing(pe bune):ha: Imbunatatirile nu sunt deloc semnificative si iti dau un exemplu: Pana nu de mult masina mea de oras a fost un BMW 116i 122CP cu start/stop cu Dinamic blablabla si tot pachetul, productie 2008.Datele de la producator : consum urban 7,5l si extra 5,5l. Dupa 3 ani si ceva de uz iti pot spune ca consuma 9,5 l urban si 7 extra. In concluzie cred ca >CP<consum este doar un urban-mith, pardon tuner-mith:ha: :ha: Editat Februarie 21, 2012 de Cornel4x4 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate