Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Sfat achizitie disco3 - unde il pot verifica ?

sacal

Postări Recomandate

mi a iesit in cale o posibilitate de a achizitiona la un schimb un disco3, an 2007, 54k km, automata.

unde recomandati sa o inspectez inaintea cumpararii? gtc sau reprezentanta- care dintre ele?

si la ce altceva ar trebui sa ma uit.

multumesc anticipat.

Editat de sacal
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: unde verific un disco3

Salut. La 54.000 de km sincer nu prea sunt multe de inspectat. Verifica articulatiile la orice service dotat indiferent de numele lui.Pana la urma verificarea o poti face si tu cu urechea ta la un drive test pe un drum mai prost. Cutia are ulei long life iar motorul este unul foarte fiabil. Pernele de aer sunt foarte rezistente si se schimba dupa multi ani si multi km.

Link spre comentariu

constatare cu probleme

intentionez sa cumpar un disco3 2007, 53k km.

la constatare s-au gasit urmatoarle probleme:

-caseta de directie- pierdere de lichid- se recomanda una noua.

-capete bara st, dr

- bbs fata spate (cred ca or fi bucsa bara stabilizatoare)

-joc in coloana de directie volan

-suruburi coloana inferioara volan

-tiranti reglabili

-pivoti inferiori st dr

-bucsi mari bascula inf

-suruburi saibe

-ulei servo de completat un litru

in mai anul trecut a fost la revizia de 45k km.

sunt normale toate problemele astea? la kilometri astia? inginerul de acolo a zis ca ei au facut o constatare la sange si au trecut tot, tot.

vanzatorul a fost de acord sa repare tot.

merita cumpararea?????

Editat de sacal
Link spre comentariu

Re: constatare cu probleme

Nu sunt expert in mecanica, si cu atat mai putin la modelele Landrover, dar in 8k km atatea probleme, mi se pare absurd de mult. Nici macar nu i sa implinit timpul schimbului de ulei, si deja trebuie schimbata o caruta de bucse, 1 L ulei de servo? Caseta aia picura nu gluma. Eu zic ca in km parcusi de la revizie so tras de ea... Nah, asteapta si parerile oamenilor experimentati de pe forum. Daca schimba el tot, si iti justifica schimbarile prin factura/piese vechi/cutii piese noi, poate mai are vreo sansa.... :grin:

Don't :dr1 faster than your angel can :pl1 .

symy139@yahoo.com

0766718187 - Service 4x4 Iasi

Link spre comentariu

Salut. Destul de multe probleme avand in vedere km pe care ii are. Nu cred ca atunci cand ii faci revizia esti obligat sa ii schimbi si tot felul de alte consumbile care tin de articulatii/directie s.a.m.d. Probabil acestea s-au adunat in timp si pe proprietar l-a durut in cot. Daca face totul pe banii lui merita luata. Sau poate iti face tie un discount fix echivalent cu costurile reparatiei si o rezolvi tu pentru a avea siguranta unei bune lucrari. Bafta !

Link spre comentariu

vanzatorul e dispus sa faca discountul pentru toata suma: 3800E.

teoretic apoi ar trebui sa am o masina noua.

suna ok/

dar, mi se pare totusi ciudat ca la 53.000 km sa cada atatea...

sa ma astept ca peste inca 53.000 km sa refac toata lucrarea? e o masina ne-fiabila?

cei de la service au spus ca la revizie ei schimba doar ceea ce trebuie, ei nu fac o evaluare completa a masinii...

Link spre comentariu

Re: Sfat achizitie disco3 - unde il pot verifica ?

@Sacal :

Te rog frumos, nu mai deschide cate un topic nou pentru fiecare informatie noua despre aceasta masina.

Ti-am unit cele doua topicuri ca sa ai toate informatiile centralizate, sa le poti urmari mai usor, inclusiv raspunsurile si nu in ultimul rand, sa fie utile si altor colegi de forum.

Link spre comentariu

pana la 40k km a fost condusa de o femeie...

sa fi dat ea in toate gropile?

din ce motive se poate ajunge la aceasta pierdere de lichid in caseta de directie?

Link spre comentariu

in doar 50k km???

inginerul de la service zicea ca de vina ar fi drumurile astea ale noastre... dar oare chiar asa de rele sa fie drumurile astea incat sa strice o masina chipurile capabila de offroad?

Link spre comentariu

Buna seara.

Nu cred ca vei afla cat de fiabila este sau nu este in conditia in care nu o vei detine. Eu unul acum citesc pentru prima oara astfel de probleme legate de acest model. In cei 7 ani de la achizitie am schimbat bieletele antiruliu, acestea cedand probabil de la drumurile dese facute pe drumuri mai accidentate gen cabana Cuibul Dorului - Releu Costila(exemplu de drum destul de cunoscut). Daca pretul este unul bun si proprietarul sustine ca va face reparatiile sau iti va face o reducere a pretului echivalenta cu pretul reparatiei eu zic sa o achizitionezi. Bafta !

Editat de Cristi S
Link spre comentariu

E real kilometrajul? Eu am mers pe drumuri mult mai rele decat cred ca a mers doamna respectiva si a inceput sa curga la 225 mii din care 75 mii la noi (la Disco 2 ce-i drept).

Daca pretul e convenabil si-ti place masina,poti lua piese din Anglia si o repari aici si iesi la jumate (piesele, in afara de caseta,te duc la maxim 1500 Ron).

PS ; uite si oferta de reconditionat caseta cu 2 ani garantie,la 420 euro (si la reprezentanta se face la fel, dar te costa de 5 ori mai mult).

http://www.ebay.de/itm/Lenkgetriebe-Land-Rover-Discovery-ab-2004-Servotronic-/170780248569?pt=DE_Autoteile&fits=Model%3ADiscovery+III&hash=item27c34bc9f9

Editat de flay

Land Rover Discovery td5 1999

Jaguar XJ8 2002

Ford Mustang Ecoboost 2017, Land Rover Discovery Sport (benzina) 2017

Link spre comentariu

Nu cred ca km sunt reali ... 2007 ..... 54'000 km .....

Zic sa-ti cauti o Toyota , la cata electronica are Disco in el si la cat costa reparatiile la Disco mi-ar fi frica sa il bag in teren .

:ha: nu cred ca exista nici o piesa comuna intre Disco 2 si Disco 3 ... Poate piulitele de la roti :grin:

Editat de calinvas

http://bestwinch.ro/14-exemplu-de-montaj

Trolii Kingone

Trolii BestWinch

Link spre comentariu

cam de asta ma tem si eu: sa nu fie reali km.

dar exista o carte de service si cel putin ultima revizie de 45k a fost facuta la servisul din zona bul mosilor. la ei am dus-o pt constatare si i-am intrebat daca e posibil sa fie km mai multi... inginerul respectiv a zis ca nu prea...

acum nu prea stiu ce sa cred.

caseta aia de directie e vreo 80de milioane...

vanzatorul a zis ca accepta reducere de pret care sa acopere toata cheltuiala.

dar nici sa iau o masina de 200k km nu prea imi surade.

Link spre comentariu

O curiozitate personala ...

Din ce vad ai opta ptr una din urmatoarele variante:

-Toyota LC120

-Disco3

-Jeep Grand Cherokee

De ce ai exclus din start (nu ai luat in calcul) varianta Nissan?

Si o mica mingie aruncata la fileu:

In general cei care isi cumpara masini scumpe nu prea intreaba pe forumuri ptr ca parerea noastra a celor care apreciem fenomenul 4x4 nu prea e importanta ptr ei.

Un sfat practic din partea mea: pastreaza masina de strada daca ai una si ia un acaret vechi dar bun (+20 ani vechime) din gama Nissan, Toyota, Land Rover, Jeep si o sa cunosti cu adevarat satisfactia unui 4x4 autentic.

consiliere - diagnoza - evaluare - recovery

Link spre comentariu

Buna dimineata.

Sacal, eu am 75.000 de km in 7 ani. Vanzatorul este un samsar sau este primul proprietar? Nu ai de ce sa iti faci probleme. Nu toti soferii fac un numar mare de km anual. Dar, asa cum sustin si colegii, daca nu esti total convins treci mai departe, orienteaza-te spre Toyota LC120 ( parerea mea).

Link spre comentariu

@yonutz: intentia mea e de a baga banii astia intr o masina si sa stau linistit apoi cel putin 5 ani. motivul pentru care inclin catre 4x4 nu e atat pasiunea pentru offroad ci doar gandirea pragmatica- soselele noastre sunt potrivite pentru 4x4 si nu pt berline: gropi multe, putini km de autostrada, santuri, damburi, gropi multe si mari, multa piatra cubica, pietre aruncate in drum, dezapezire defectuoasa etc.

cu berlina am avut cateva intamplari neplacute despre care inclin sa cred ca nu ar fi existat cu o masina cu garda inalta, exemplific doar cu ultimele trei:

-un cauciuc aruncat pe autostrada, chiar pe banda 2, noaptea 100km/h, l-am luat intre roti- airbag sarit si alte avarii=dauna totala. (bine ca nu m-am rasturnat sau altele mai grave)

-un pietroi cam de 10/10cm, tot pe autostrada= janta total distrusa, cauciuc distrus, plus bucse planetara etc...

-pod de gheatza inalt cam de 10cm=pana cauciuc dreapta.

mentionez ca sunt un sofer destul de cuminte la volan, niciodata nu merg sportiv, nu depasesc 110 pe autostrada, 100 pe dn. etc.

asa ca m-am decis la o masina cu garda inalta, cu cauciucuri inalte in balon, cu suspensii ceva mai rezistente, cu tractiune integrala pentru a nu mai fi obligat sa dau la lopata ore intregi in fiecare iarna.

am si un teren la munte- la comarnic, anul asta incep lucrarile pt o casa.

nu caut neaparat o masina scumpa, ci doar rezistenta. si se pare ca astea rezistente sunt maim scumpe...

land cruiserul din ce am inteles are un consum foarte rezonabil, e foarte rezistenta, service onorabil plus alternativa gtc. aceasta ar fi fost prima optiune.

solutia discovery3 a aparut pt ca omul e interesat de schimb si mi-a evaluat corect berlina.

pathfinderul am inteles ca are un consum totusi mare, la fel si grand cher.

daca ma interesau fitele luam un tuareg- dar numai pareri proaste am auzit despre ea referitor la fiabilitate.

Link spre comentariu

Nu cred ca km sunt reali ... 2007 ..... 54'000 km .....

La LR-urile de la Disco3, Freelander2, etc. incoace, e destul de greu sa dai km inapoi...

Aceasta informatie este stocata in 6 (sase) locuri, in diferite ECU-uri. Motor, ABS, Airbag, Instrumente, Usa sofer si Usa pasager.

Masina la punerea contactului verifica toate aceste locatii si daca sunt diferite una de alta cu mai mult de 300 km, stocheaza o eroare si ia in calcul valoarea cea mai mare.

Deci trebuie sa fii foarte dibaci sa stii sa modifici in toate aceste locuri. Degeaba modifici in chiar 5 din cele 6, ca tot varianta reala de km. apar in bord.

Deci, parerea mea, daca 54kkm scrie, atata este....

Link spre comentariu

intentionez sa cumpar un disco3 2007, 53k km.

la constatare s-au gasit urmatoarle probleme:

-caseta de directie- pierdere de lichid- se recomanda una noua.

-capete bara st, dr

- bbs fata spate (cred ca or fi bucsa bara stabilizatoare)

-joc in coloana de directie volan

-suruburi coloana inferioara volan

-tiranti reglabili

-pivoti inferiori st dr

-bucsi mari bascula inf

-suruburi saibe

-ulei servo de completat un litru

in mai anul trecut a fost la revizia de 45k km.

sunt normale toate problemele astea? la kilometri astia? inginerul de acolo a zis ca ei au facut o constatare la sange si au trecut tot, tot.

vanzatorul a fost de acord sa repare tot.

merita cumpararea?????

Salut

spui ca toate astea s-au constatat la ATT Mosilor? Nici un tester pus pe masina? Nici un cod de eroare stocat in computere? Nici o interventie in garantie (modelul 2007 a avut multe bug-uri la vremea lui, remediate prin actiuni de service gratuite ulterioare)?

Scuze, dar totusi pare o constatare data de service-ul din coltul strazii. Masina are multa electronica si aceasta este cea mai stufoasa problema.

O seara buna

Marius

Land Rover Discovery 2 V8 Automatic -Thor

Land Rover Discovery 2 Td5 Manual - Phoenix

www.lroc.ro

Link spre comentariu

constatarea a fost facuta la auto trading team srl.

inginerul de la desk a fost costin ionescu.

operatiunea facuta se numeste constatare. asta cred ca include tot ce se poate verifica la masina, inclusiv testere.

ei au masina in evidenta din mai 2011 cand s-a facut revizia de 45k.

cel mai probabil bugurile au fost remediate pana in 2011.

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare