saw Postat Februarie 27, 2012 Partajează Postat Februarie 27, 2012 Prima parte : Oglinzi incalzite Am adunat cateva geamuri de oglinzi [crapate/sparte] le-am incalzit cu feonul si am incercat sa scot intreaga rezistenta lipita intre geam si rama de plastic. Procedura minutioasa [daca nu ai grija se rupe rezistenta] si periculoasa [te poti frige, taia ] ! Am stricat 3 din 6 resitente desfacute ! Apoi se demonteaza geamul de oglinda de pe vitara. Eu am inceput cu oglinda din dreapta, am zis ca sigur voi face ceva greseli sau macar sa folosesc experienta de la prima oglinda la cea de a doua,cand am venit ultima oara cu vitara pe vreme rea oglinda de la sofer se incarca de gheata mai tare... Tot cu feonul se incalzeste si se incearca sa se desfaca sticla de pe rama de plastic fara sa se rupa nici una din ele. Le-am desfacut pe ambele fara mar avarii...Au putut fi folosite in toatalitate ! La prima oglinda am lipit rezistenta de geam cu solutie de lipit parbrizul, alegere gresita pentru ca este un strat cam gros prin care se pierde caldura....nu va recomand...plus ca nu mai pot desface in veci ...cred.. La prima oglinda am folosit o rezistenta de la o oglinda de astra h, care este mai lunga si am fost nevoit sa o indoi....[daca o decupam intrerupeam si circuitul] La a doua oglinda am folosit o rezistenta de la o oglinda de opel insignia s-a integrat perfect , era chiar un pic mai ingusta si care avea un lipici propriu sa zic asa...aceasta da un randament mult mai bun. Pe aceasta am lipit-o mai superficial , in ideea sa o mai pot desface sau sa nu existe pierderi de caldura... Instalatia este simpla : se pune un intrerupator, eu am comandat unul original de dezaburire la un dezmembrator de pe forum si urmeaza sa cuplez si luneta hardopului si oglinzile pe acelasi buton. Momentan instalatia este in probe si folosesc un stecher la bricheta masinii. Atasat pun cateva poze ! Pentru cei interesati de detalii, astept intrebari ! :clVitara 16B:cl Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
saw Postat Februarie 27, 2012 Autor Partajează Postat Februarie 27, 2012 Re: 2 proiecte : oglinzi incalzite si scaune incalzite pe masinile care nu au asa ceva in dotare ! Partea a doua : scaune incalzite ! Am facut rost de rezistente [existe anumite cazuri in care se fac campanii si se inlocuieste o piesa la o masina , asa preventiv...] teoretic din gunoi, dar se pot lua si de pe alte scaune de pe masini dezmembrate la care de exemplu exteriorul este deteriorat... Se dezbraca fiecare scaun in parte, se desfac copcile din sirma otelita si se inlocuiesc cu "soricei" , intra cam 20 de soricei la fiecare scaun. Mai este nevoie de cablu litat, doua intreurpatoare, ma mai gandesc daca pun si relee.... Pe fiecare scaun am pus cate 2 rezistente [la sezut si spatar] Initial am pus niste fire prea subtire de 1,5 mm care se incalzesc de-mi e cam frica ca vor lua foc....Le voi inlocui cu altele de 2 sau 2,5 mm... Intrerupatoarele le-am luat cu leduri in ele si am pus si o siguranta pe plusul care vine catre aceasta instalatie auxiliara facuta de mine... Atasat poze , pentru ce-i care vor lamuriri, stau la dispozitie ! :clVitara 16B:cl Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
u2_2 Postat Februarie 27, 2012 Partajează Postat Februarie 27, 2012 Re: 2 proiecte : oglinzi incalzite si scaune incalzite pe masinile care nu au asa ceva in dotare ! felicitari! Si eu mi-am facut la Korando, doar ca am folosit fir de nichelina - se poate scoate de la fierbatoare de masina, eu l-am avut de la branturile unor clapari vechi incalziti. L-am lipit pe spatele oglinzii cu banda dublu adeziva, care se foloseste pentru lipirea diverselor accesorii de caroserie - firul intre banda si oglinda. Merge foarte bine. 1 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
saw Postat Februarie 27, 2012 Autor Partajează Postat Februarie 27, 2012 Re: 2 proiecte : oglinzi incalzite si scaune incalzite pe masinile care nu au asa ceva in dotare ! da, este o alta idee...si eu am trecut prin mai multe faze , dar am considerat ca este mai sigur succesul daca merg pe o cale batatorita si am avut si avantajul sa pot face rost gratis [in timp] de oglinzile sparte de la mai multe modele ! :clVitara 16B:cl Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Patrolator Postat Februarie 27, 2012 Partajează Postat Februarie 27, 2012 (editat) Re: 2 proiecte : oglinzi incalzite si scaune incalzite pe masinile care nu au asa ceva in dotare ! Prima parte : Oglinzi incalzite Am adunat cateva geamuri de oglinzi [crapate/sparte] le-am incalzit cu feonul si am incercat sa scot intreaga rezistenta lipita intre geam si rama de plastic. Procedura minutioasa [daca nu ai grija se rupe rezistenta] si periculoasa [te poti frige, taia ] ! Am stricat 3 din 6 resitente desfacute ! Apoi se demonteaza geamul de oglinda de pe vitara. Eu am inceput cu oglinda din dreapta, am zis ca sigur voi face ceva greseli sau macar sa folosesc experienta de la prima oglinda la cea de a doua,cand am venit ultima oara cu vitara pe vreme rea oglinda de la sofer se incarca de gheata mai tare... Tot cu feonul se incalzeste si se incearca sa se desfaca sticla de pe rama de plastic fara sa se rupa nici una din ele. Le-am desfacut pe ambele fara mar avarii...Au putut fi folosite in toatalitate ! La prima oglinda am lipit rezistenta de geam cu solutie de lipit parbrizul, alegere gresita pentru ca este un strat cam gros prin care se pierde caldura....nu va recomand...plus ca nu mai pot desface in veci ...cred.. La prima oglinda am folosit o rezistenta de la o oglinda de astra h, care este mai lunga si am fost nevoit sa o indoi....[daca o decupam intrerupeam si circuitul] La a doua oglinda am folosit o rezistenta de la o oglinda de opel insignia s-a integrat perfect , era chiar un pic mai ingusta si care avea un lipici propriu sa zic asa...aceasta da un randament mult mai bun. Pe aceasta am lipit-o mai superficial , in ideea sa o mai pot desface sau sa nu existe pierderi de caldura... Instalatia este simpla : se pune un intrerupator, eu am comandat unul original de dezaburire la un dezmembrator de pe forum si urmeaza sa cuplez si luneta hardopului si oglinzile pe acelasi buton. Momentan instalatia este in probe si folosesc un stecher la bricheta masinii. Atasat pun cateva poze ! Pentru cei interesati de detalii, astept intrebari ! Respect pt. munca si rabdare. Nu vreau sa-ti stric nici elanul si nici topicul, insa merita munca? Folia de cumparat nu e f. scumpa si pt. cei citva € nu merita sa te tai sau frigi + ca e si autoadeziva. http://www.pollin.de/shop/dt/NjE1OTQxOTk-/KFZ_und_Zweirad/Elektrik/Flaechen_Heizfolie.html?utm_source=google-shopping&utm_medium=online&utm_content=html&utm_campaign=googleshop_automatic Editat Septembrie 18, 2013 de Astral MERITA, NU "se merita" ! http://forum.club4x4.ro/showthread.php?50746-Dictionar&p=613631&viewfull=1#post613631 Unde-i un PATROL, acolo-i un drum... http://www.youtube.com/watch?v=zkXzSVPkucQ Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
u2_2 Postat Februarie 27, 2012 Partajează Postat Februarie 27, 2012 Re: 2 proiecte : oglinzi incalzite si scaune incalzite pe masinile care nu au asa ceva in dotare ! Vio, nu toti avem acces la magazinele germane... eu de ex. am cautat si nu am gasit sa-mi livreze decat pe ebay in uk, si in nici un caz nu era 4 euro... oricum, daca nu mi-ar fi iesit cu nichelina le-as fi cumparat p-alea ca tare rau e pe ceata sau cu oglinzile inghetate. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Patrolator Postat Februarie 27, 2012 Partajează Postat Februarie 27, 2012 Re: 2 proiecte : oglinzi incalzite si scaune incalzite pe masinile care nu au asa ceva in dotare ! Vio, nu toti avem acces la magazinele germane... eu de ex. am cautat si nu am gasit sa-mi livreze decat pe ebay in uk, si in nici un caz nu era 4 euro... oricum, daca nu mi-ar fi iesit cu nichelina le-as fi cumparat p-alea ca tare rau e pe ceata sau cu oglinzile inghetate. Precis ca se gaseste si in RO la magazine de piese electronice. Se importa doar totul, daca nu cumva se si fabrica in RO (de ex. la LEONI RO, care face cablajele pt. majoritatea masinilor EU). Probabil insa ca e nevoie de un pic "stress" pina afli unde. http://www.leoni.com/index.php?140&L=1 Unde-i un PATROL, acolo-i un drum... http://www.youtube.com/watch?v=zkXzSVPkucQ Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
u2_2 Postat Februarie 27, 2012 Partajează Postat Februarie 27, 2012 Re: 2 proiecte : oglinzi incalzite si scaune incalzite pe masinile care nu au asa ceva in dotare ! :tk ei, de-acuma stim. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Yonutz Postat Februarie 27, 2012 Partajează Postat Februarie 27, 2012 Re: 2 proiecte : oglinzi incalzite si scaune incalzite pe masinile care nu au asa ceva in dotare ! O modalitate simpla de a face o oglinda incalzita: doua fire cu un bec de 55w in spatele oglinzii ... :grin: consiliere - diagnoza - evaluare - recovery Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
bogthebat Postat Februarie 27, 2012 Partajează Postat Februarie 27, 2012 Re: 2 proiecte : oglinzi incalzite si scaune incalzite pe masinile care nu au asa ceva in dotare ! Respect pt. munca si rabdare. Nu vreau sa-ti stric nici elanul si nici topicul, insa se merita munca? Folia de cumparat nu e f. scumpa si pt. cei citva € nu merita sa te tai sau frigi + ca e si autoadeziva. http://www.pollin.de/shop/dt/NjE1OTQxOTk-/KFZ_und_Zweirad/Elektrik/Flaechen_Heizfolie.html?utm_source=google-shopping&utm_medium=online&utm_content=html&utm_campaign=googleshop_automatic Bun asa, dar pentru incalzire in scaune? E foarte buna abordarea lui @saw. Singura problema cu scaunele este ca unele rezistente sunt lipite de burete... "Do nothing, be nothing, say nothing ...and you will avoid criticism" Disco 2, TD5 HSE, 02 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
saw Postat Februarie 27, 2012 Autor Partajează Postat Februarie 27, 2012 Re: 2 proiecte : oglinzi incalzite si scaune incalzite pe masinile care nu au asa ceva in dotare ! Ce am gasit eu , au fost lipite doar la capetele celor doua margini , pe mijlocul spatarului si sezutului nu au fost lipite deloc...probabil fiind modele mai noi [2011] nu se mai pune asa mult lipici ! Eu nu le-am lipit deloc doar la cele doua fasii laterale am pus un pic de scoci ca sa le tina intinse pana am intinsa tapiteria scaunului... Apropo de cumparat rezistente noi : - pentru oglinzi am gasit de la 50 lei in sus + transport care probabil ar fi dublat pretul - pentru scaune setul de incalzire este 80 euro La acestea se adauga manopera adica, inca 30-40 de euro pentru fiecare operatiune. Mie unul imi plac ideile simple si prefer sa lucrez singur ... :clVitara 16B:cl Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
u2_2 Postat Februarie 27, 2012 Partajează Postat Februarie 27, 2012 Re: 2 proiecte : oglinzi incalzite si scaune incalzite pe masinile care nu au asa ceva in dotare ! O modalitate simpla de a face o oglinda incalzita: doua fire cu un bec de 55w in spatele oglinzii ... :grin: da, teoria cu becul vopsit in negru. doar daca ai loc unde sa-l pui, la mine nici poveste... iar eu cred ca 55w este cam mult. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
u2_2 Postat Februarie 27, 2012 Partajează Postat Februarie 27, 2012 Re: 2 proiecte : oglinzi incalzite si scaune incalzite pe masinile care nu au asa ceva in dotare ! - pentru scaune setul de incalzire este 80 euro se gasesc huse cu incalzire, eu am luat cu 40 de lei bucata. Se poate folosi rezistenta. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
saw Postat Februarie 27, 2012 Autor Partajează Postat Februarie 27, 2012 Re: 2 proiecte : oglinzi incalzite si scaune incalzite pe masinile care nu au asa ceva in dotare ! uite asa se aduna cateva idei bune si utile pentru cei care vor sa-si incalzeasca ....utilajele ! Multumim pentru idei ! :clVitara 16B:cl Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Alin Postat Februarie 27, 2012 Partajează Postat Februarie 27, 2012 Re: 2 proiecte : oglinzi incalzite si scaune incalzite pe masinile care nu au asa ceva in dotare ! 2 fire si cu bec am avut eu,nu e treaba prea buna (se incalzesc repede oglinzile dar se arde becul destul de des).Acum am folie , se incalzeste repede , bine , nu se arde , sunt foarte multumit.Am achizitionat folia de AICI Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
saw Postat Februarie 28, 2012 Autor Partajează Postat Februarie 28, 2012 Re: 2 proiecte : oglinzi incalzite si scaune incalzite pe masinile care nu au asa ceva in dotare ! da...nu sunt foarte scumpe dar cu transport costul ajunge lejer la 50 de lei....ce am incercat eu sa fac...este o varianta mai ieftina, aproape gratis ! Multumim de pont ! :clVitara 16B:cl Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Heavy D. Postat Februarie 28, 2012 Partajează Postat Februarie 28, 2012 (editat) Re: 2 proiecte : oglinzi incalzite si scaune incalzite pe masinile care nu au asa ceva in dotare ! Buna seara ! Treaba cu oglinzile am facut-o acum vreo sapte-opt ani, pe vechiul meu Ford Taunus, cu folie cu rezistenta electrica cumparata de la Conrad/Germania. De gasit aici: http://www.germanelectronics.ro/conrad.php?name=Products&pid=189163 Buton cu martor, releu, fire, putina munca, cu rezultat beton. Cu cea din link-ul lui Patrolator aia 47/60mm nu faci nimic, e prea mica. Kit-uri pentru incalzire in scaune exista de cumparat, complet cu butoane (cu trei pozitii, doua nivele de incalzire) si relee. Trebuie sa dai jos scaunele, apoi tapiteria de pe ele, sezut si spatar, introdus asa-zisa folie textila cu rezistenta, apoi pozate firele, gasit loc elegant pentru butoane, etc. Am facut-o pe mai multe tipuri de masini, pe vremea cand din asta imi castigam traiul. Si se poate si la bancheta din spate, daca se doreste asta. Tot cu kituri de scaune fata, tot separat stanga si dreapta. Stima, Dragos Editat Februarie 28, 2012 de Heavy D. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Alin Postat Februarie 28, 2012 Partajează Postat Februarie 28, 2012 Re: 2 proiecte : oglinzi incalzite si scaune incalzite pe masinile care nu au asa ceva in dotare ! da...nu sunt foarte scumpe dar cu transport costul ajunge lejer la 50 de lei....ce am incercat eu sa fac...este o varianta mai ieftina, aproape gratis ! Multumim de pont ! Ieftin , aproape gratis am facut si eu cu becul in oglinzi , dar dupa cum am spus becul se ardea destul de repede.NU exista ieftin (aproape gratis ) si bun.Dumneavoastra puteti face orice cu timpul si banii dumneavoastra dar o sa ajungeti la concluzia ca mai mult ati cheltuit facand tot felul de experimente.Va urez succes. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
e13 Postat Martie 1, 2012 Partajează Postat Martie 1, 2012 Re: 2 proiecte : oglinzi incalzite si scaune incalzite pe masinile care nu au asa ceva in dotare ! Pentru incalzire scaune am folosit un set de rezistente de Logan. Le-am gasit pe un forum Dacia. Au fost noi si au deja a doua iarna de functionare zi de zi. Am dat 100 lei si erau disponibile si cu instalatie electrica completa la 130 lei. Eu am folosit instalatia originala (vw) inlocuind doar rezitentele. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
yamaha Postat Mai 26, 2012 Partajează Postat Mai 26, 2012 Re: 2 proiecte : oglinzi incalzite si scaune incalzite pe masinile care nu au asa ceva in dotare ! Pentru degivrare oglinzi, uita-te si aici http://www.germanelectronics.ro/conrad.php?name=Products&pid=532878 Jeep Wrangler YJ 1995 2,5 L - 4 " lift Toyota Land Cruiser D4D 2007 0726375667 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Kingy Postat Mai 26, 2012 Partajează Postat Mai 26, 2012 Re: 2 proiecte : oglinzi incalzite si scaune incalzite pe masinile care nu au asa ceva in dotare ! Apropos de scaune incalzite. Mi-am pus singur pe Jimny kit de incalzire pentru scaunele din fata. A fost mai simplu decat ma asteptam. Kit-ul l-am luat de pe be-loud.ro si e compus din rezistentele respective, intrerupatoare cu doua trepte de putere pentru fiecare scaun in parte si un releu. Vin la marele fix. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
alexei Postat Mai 28, 2012 Partajează Postat Mai 28, 2012 Re: 2 proiecte : oglinzi incalzite si scaune incalzite pe masinile care nu au asa ceva in dotare ! salutare tuturor! Stiu ca la masinile care au oglinzile incalzite, acestea se activeaza odata cu apasarea butonului pentru dezaburire luneta. Imi puteti spune mai in detaliu daca le-ati legat si voi la fel, sau ati pus intrerupatoare separate? Multumesc! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
alexei Postat Mai 28, 2012 Partajează Postat Mai 28, 2012 Re: 2 proiecte : oglinzi incalzite si scaune incalzite pe masinile care nu au asa ceva in dotare ! Apropos de scaune incalzite. Mi-am pus singur pe Jimny kit de incalzire pentru scaunele din fata. A fost mai simplu decat ma asteptam. Kit-ul l-am luat de pe be-loud.ro si e compus din rezistentele respective, intrerupatoare cu doua trepte de putere pentru fiecare scaun in parte si un releu. Vin la marele fix. este vorba despre acest kit? : /Kit_incalzire_scaune_WAECO_Magic_heat_MSH-50/ Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Kingy Postat Mai 28, 2012 Partajează Postat Mai 28, 2012 Re: 2 proiecte : oglinzi incalzite si scaune incalzite pe masinile care nu au asa ceva in dotare ! Da Alexei. Daca ai intrebari despre kit, nu ezita. Pana sa-l instalez si eu am avut mai multe nelamuriri despre el si din pacate nu a fost nimeni in masura sa ma lamureasca (la vanzatori ma refer). Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
alexei Postat Mai 29, 2012 Partajează Postat Mai 29, 2012 Re: 2 proiecte : oglinzi incalzite si scaune incalzite pe masinile care nu au asa ceva in dotare ! @kingy : kitul este pentru 2 scaune? Asa pare, din descriere, dar vreau sa fiu sigur. eu as avea 2 aplicatii pt acest kit. Una la o masina cu tapiterie din piele, la bancheta din spate, si alta la o masina cu tapiterie din stofa, la scaunele din fata. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate