rommy20005 Postat Februarie 29, 2012 Partajează Postat Februarie 29, 2012 (editat) Re: Navara - nu este indicat cardiacilor! Am gasit pe youtube unu care se vede.... http://www.youtube.com/watch?v=uRLl86nyPts Editat Februarie 29, 2012 de rommy20005 zic si io......... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Yonutz Postat Februarie 29, 2012 Partajează Postat Februarie 29, 2012 Re: Navara - nu este indicat cardiacilor! Un test Ncap cu un Nissan Navara ... la 64km/h cu un obstacol static. [video=youtube;ueSG-OON_So] Scenariul un film prezentat... impact frontal ...aceeasi masina cred ca avea un 100-120km/h (oricum peste viteza de deplasare a camionului care se deplasa pe banda 1 ...sa zicem in limitator cu 90km/h) cu un bolid de minim 44to (asta in cazul in care avea o incarcatura normala) care se deplasa din sens opus cu o viteza de 90km/h (in conditiile in care limitatorul era activat - in Ru ...pe autoband le scot si merg cu autotrenurile cu maximum adica 120km/h) ... Personal cred ca dintr-un impact frontal pe un autoband cu un autotren incarcat sansele sa te puna intreg in sicriu ...sunt cam nule! consiliere - diagnoza - evaluare - recovery Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Heavy D. Postat Februarie 29, 2012 Partajează Postat Februarie 29, 2012 (editat) Re: Navara - nu este indicat cardiacilor ! Buna seara ! "Camionul care se deplasa pe banda I" este o dubă mixtă cum sunt atatea și pe la noi, pe baza unui Transit, Trafic, Crafter, etc. Si care nu au limitator... Oricum, nu părea ca o arde peste sută, spre deosebire de Navara. Camionul in cauza (model american, care nu au limitator in mod uzual), daca e gol, bate catre 16-17 tone, că era cu semiremorcă inchisă sau ceva container. Daca era cu prelată ar fi fost pe la 15-16 tone, tot gol. Cu incărcatură de 25 de tone, obtii un total maxim, nu minim, de circa 40 - 42 de tone. Care 42 de tone, cand rulează cu 90 - 120km/h, in nici un caz nu se sinchisesc dacă se pocnesc de alte 2.5 tone in mișcare și ele. Zic eu, care fac meseria celui de pe camion. Rezultatul s-a vazut, si poate invățăm ceva din toată treaba... Cat despre testele NCAP, pentru că știu deja ce trosneli urmează să se intample, producătorii iși construiesc mașinile exact pe baza caietului de sarcini cunoscut, și, in funcție de cum și-au făcut inginerii treaba, rezultatul testului are mai multe sau mai puține stele. Deci, irelevant in situația din film, pe care n-a prevazut-o nimeni... Stima, Dragos Editat Februarie 29, 2012 de Heavy D. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
razvanutza Postat Februarie 29, 2012 Partajează Postat Februarie 29, 2012 Re: Navara - nu este indicat cardiacilor! Intre doua vehicule de masa diferita, intotdeauna cel cu masa mare are avantaj. 5 stele la 1,5 tone nu fac fata la 5 stele de 2,5 tone: http://www.youtube.com/watch?v=GpL7DmNSzrU Iar in cazul in care raportul de greutate e 1 la 10 efectul e dramatic: [video=youtube;GPpLsQBIa-s] Am fost in :lr cu :old ca :dr1. A fost :ih Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
evgheny Postat Februarie 29, 2012 Partajează Postat Februarie 29, 2012 Re: Navara - nu este indicat cardiacilor! Buna seara Banuiesc ca este un topic de pareri dupa ce am citit. Lasand la o parte diferentele de gabarit care cred ca stim majoritatea ce inseamna, eu nu inteleg de ce sau ce nevoie avea in momentul depasirii sa treaca peste axul drumului in conditiile in care tocmai se efectuase o depasire inaintea lui si dubita nu parea sa aibe un parcurs dezordonat care sa-l fi determinat sa-si ia distanta in depasire. Sunt sigur ca nu mai poate sa ne lamureasca ce a avut de gand... Club 4x4 Bucuresti http://www.club4x4bucuresti.ro Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Yonutz Postat Februarie 29, 2012 Partajează Postat Februarie 29, 2012 Re: Navara - nu este indicat cardiacilor! Dragose ...fa stop pe imagine in momentul impactului ... eu cred ca este un model european ... capul tractor undeva la 8-9to si semiremorca tip jumbo (gat de lebada) carosata cantareste goala cam 10 to. Daca avea incarcatura care zici rezulta ceva mai mult ...dar ma rog ...cred ca daca ar fi fost gol impactul ar fi fost asemanator...Spun asta din punctul de vedere al unuia care are de a face cu autotrenurile rutiere de vreo 15 ani ... Am pus filmele cu testele Ncap ...ca si comparatie desi fara doar si poate nu exista nici una ... Motivele accidentului: -neatentie(?) poate -putin teribilism (?) poate -neadaptarea vitezei la conditiile de trafic (100%) Pe de alta parte ... e nepotrivit sa judeci mortii ... ca este evident ca din asta ocupantul/ocupantii masinii de teren nu au iesit cu viata... Ce trebuie sa invatam din asta: 1.Trebuie sa fim cat mai decenti la volan uitand de "potenta" masinii 2.Trebuie sa ne ferim atat pe noi cat si pe colegii de trafic 3.Sa avem credinta ca niciodata in viata asta nici noi si nici cei dragi noua nu vom fi actorii, chiar si din intamplare, fara a avea vreo vina, a unui asemenea film macabru. consiliere - diagnoza - evaluare - recovery Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
soimu Postat Februarie 29, 2012 Partajează Postat Februarie 29, 2012 Re: Navara - nu este indicat cardiacilor! cand a fost zapada proaspata, pe un drum ingust (mai ales ingustat de troiene) am maers cu 50 km la ora cu o navara din 2006, 4x4 am muscat putin din troianul de pe dreapta instantaneu am intrat aroximativ un metru in dreapta cu 5 lopeti de zapada pe parbriz (senzorul de ploaie a declansat imediat si stergatoarele) si am redresat greu dupa aproximativ 30 metrii in care eu tineam stanga maxim si ea mergea sanie in dreapta, cu o "ratare" FIX LA MUSTATA a unui stalp de beton de pe margine imi vine rau sa ma gandesc ce faceam eu in locul bietului sofer..dar va zic, nu ai nici o sansa...decat noroc sa nu treaca nimeni pe contrasens, ca de controlat nu poti asa...dintrodata avand inertie si o traiectorie imprimata deja ...plus aderenta superscazuta forumistul ce se pricepe la toate, in orice topic intervine si baga niste axiome iar cand nu are argumente trece la atacuri la persoana, amenintari, "chemari la interval", jigniri gratuite. Noa, asta e "cocalarul de forum" . Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
pitonul Postat Februarie 29, 2012 Partajează Postat Februarie 29, 2012 Re: Navara - nu este indicat cardiacilor! Soferul nisanului era pus pe fapte mari si mai mult ca sigur dadea flashuri masinii dn fata. Inainte de a lovi dubita, se vede cum masina din fata se repliaza fortat , iar impactul cu camionul este sa zicem lateral, dar un taras lateral cu oarece viteza Rubicon 2.8 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
mac01 Postat Februarie 29, 2012 Partajează Postat Februarie 29, 2012 Re: Navara - nu este indicat cardiacilor! m-am uitat cu fiimea la videoclip si dupa vizionare ce credeti ca m-a intrebat? "masina facuta praf a fost din sticla?" nici ei nu i-a venit sa creada cum se poate "sparge" o masina. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
soimu Postat Martie 1, 2012 Partajează Postat Martie 1, 2012 Re: Navara - nu este indicat cardiacilor! m-am uitat cu fiimea la videoclip si dupa vizionare ce credeti ca m-a intrebat? "masina facuta praf a fost din sticla?" nici ei nu i-a venit sa creada cum se poate "sparge" o masina. posibil sa fie si datorita frigului forumistul ce se pricepe la toate, in orice topic intervine si baga niste axiome iar cand nu are argumente trece la atacuri la persoana, amenintari, "chemari la interval", jigniri gratuite. Noa, asta e "cocalarul de forum" . Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
misca Postat Martie 6, 2012 Partajează Postat Martie 6, 2012 Re: Navara - nu este indicat cardiacilor! NB1. La rusi nu exista limitatoare de viteza la camioane. NB2. Imi cer scuze daca e prea horror pentru unii, da poate o sa puna pe cineva pe ganduri inainte sa faca manevre bruste in fata camioanelor (am vazut multi idioti care se baga in fata camioanelor si apoi franeaza sau fac manevre bruste, crezand ca un camion poate fi oprit ca o trotineta) Kia sportage prins intre 2 camioane: http://rusdtp.ru/6268-mezhdu-molotom-i-nakovalney.html O dubita ruseasca Gazeli vs 2 camioane (oprise sa faca stanga si camionul din spate a impins-o pe contrasens in celalalt camion): http://rusdtp.ru/6229-mezhdu-zhernovami.html Ca si curiozitate, in acest accident au scapat toti cei 3 din dubita dezintegrata, cu rani "lejere" in comparatie cu starea masinii. Adevarati Terminatori, daca scapi din asa ceva. Si cea mai hard intamplare, tot cu un Freightliner: http://www.lifenews.ru/news/65741 Ce a ramas pe sosea nu e vopsea... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
bogthebat Postat Martie 8, 2012 Partajează Postat Martie 8, 2012 Re: Navara - nu este indicat cardiacilor! Oricum, dupa cum se vede din imaginile de mai jos, nici camionului nu i-a fost bine. In fata lui parca a mai ramas sasiul cu o punte din navara.......[video=youtube;XSyB_hDKS-g]http://www.youtube.com/watch?v=XSyB_hDKS-g&feature=related "Do nothing, be nothing, say nothing ...and you will avoid criticism" Disco 2, TD5 HSE, 02 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
workaholic_ro Postat Martie 9, 2012 Partajează Postat Martie 9, 2012 (editat) Re: Navara - nu este indicat cardiacilor! Daca e sa facem scenarii, nu exista un motiv sa se apuce sa derapeze din senin, Navara e in depasire, a trecut deja peste doua fasii de zapada fara sa pateasca nimic, drumul e drept si oarecum constant acoperit, nu avem panta... Trebuie sa cautam un motiv. Se pare ca soferul camionului din dreapta vede ca e depasit si i se umfla muschii. Accelereaza, lucru frecvent pe soselele din Rusia si, din pacate, si de la noi. "Navara" se enerveaza, ii da blana si rupe aderenta. Se apuca de dansat si nu poate redresa. Tirul il vede din timp, poate anticipa traiectoria, dar din reflex incearca sa il evite pe partea gresita; nu i se poate imputa oricum nimic. Restul se vede, dar imprastierea bucatilor e atat de mare ca aproape ca as crede ca e fake. E normal ca masina sa fie botita rau si instantaneu, dar nu gasesc cauza pentru care sa zboare niste elemente de caroserie imbinate prin sudura. Am vazut in filme masini cu bomba inauntru, explozii, si nu s-au imprastiat asa. Si alea erau sigur reale, e prea scump sa faci simulare fotorealistica in cinema, cand ai destule epave de aruncat in aer cu materiale de cativa dolari kilu'. Editat Martie 9, 2012 de workaholic_ro Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
nissan4x4 Postat Martie 9, 2012 Partajează Postat Martie 9, 2012 Re: Navara - nu este indicat cardiacilor! oare cate stele NCAP avea? ........... acum a ramas fara nici una ing. Luigi PIRSU www.nissan4x4.ro service si tunning NISSAN Facebook PAGE: NISSAN4x4 SERVICE Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
albinaru Postat Martie 9, 2012 Partajează Postat Martie 9, 2012 Re: Navara - nu este indicat cardiacilor! Ceva nu se leaga....Dar vorba unui prieten care lucreaza la SMURD "Accidentul (ca fenomen) nu are nici o logica". Fericirea este simpla ... depinde cat de simplu poti sa fi! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Astral Postat Martie 9, 2012 Partajează Postat Martie 9, 2012 Re: Navara - nu este indicat cardiacilor! ..............dar imprastierea bucatilor e atat de mare ca aproape ca as crede ca e fake. E normal ca masina sa fie botita rau si instantaneu, dar nu gasesc cauza pentru care sa zboare niste elemente de caroserie imbinate prin sudura. Am vazut in filme masini cu bomba inauntru, explozii, si nu s-au imprastiat asa. Si alea erau sigur reale, e prea scump sa faci simulare fotorealistica in cinema, cand ai destule epave de aruncat in aer cu materiale de cativa dolari kilu'. Da` tu n-ai auzit ca "viata bate filmul".....? Cum si in raportul asasinatului lui JFK, glontul X a avut o traiectorie care sfida toate legile fizicii..... Daca ai fi vazut/analizat cu ochii tai ramasitele acelei masini, poate te-as mai fi crezut in cele spuse mai sus....... REGULAMENT FORUM CLUB 4X4 Rescue 4x4 & MyTrip Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Optimus Postat Martie 10, 2012 Partajează Postat Martie 10, 2012 Re: Navara - nu este indicat cardiacilor! ...Am vazut in filme ... pai asta e problema oamenilor, ca se uita prea mult la filme... si eu am vazut in filme ca trag multi cu pistolul mitraliera de la 50m la foc automat si nu-l nimeresc pe "baiatul din filme", cu toate ca eu i-as face gaura in ureche de-si poate pune cercel apoi, doar cu antrenamentul din armata de acum 20 de ani, fara sa fiu militar profesionist. revenind la secventa de comentat, posibil ca Navara sa fi fost pe 4x2, si soferul sigur nu prea stia cu volanul, dar era foarte increzator in reclamele vazute la televizor cu masina lui. iar camionul pe de prima banda chiar a mers regulamentar, cel putin ca traiectorie, ca viteza nu avem de unde sa stim cat aveau fiecare. oricum, Dumnezeu sa-i ierte, si sa ne fereasca de astfel de evenimente! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
albinaru Postat Martie 10, 2012 Partajează Postat Martie 10, 2012 Re: Navara - nu este indicat cardiacilor! Navara nu avea cum sa mearga la viteza aia 4x4 .Calculu este simplu: "spatele" usor impingea o" fata" grea, in momentul cand fata a intalnit doua suprafete cu rezistenta diferita s-a rotit automat, mai ales ajutata de spatele usor ca un fulg. Fericirea este simpla ... depinde cat de simplu poti sa fi! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
workaholic_ro Postat Martie 10, 2012 Partajează Postat Martie 10, 2012 Re: Navara - nu este indicat cardiacilor! Navara nu avea cum sa mearga la viteza aia 4x4 .Calculu este simplu: "spatele" usor impingea o" fata" grea, in momentul cand fata a intalnit doua suprafete cu rezistenta diferita s-a rotit automat, mai ales ajutata de spatele usor ca un fulg. Repet: s-a incadrat in depasire, ca nu mergea pe banda a doua de la Moscova la Vladivostok. Asta inseamna ca a trecut peste doua fasii de zapada, schimband directia, fara a se sinchisi. In momentul cand rupe aderenta si intra in derapaj merge drept si nu trece peste nimic. Cu doua sau cu patru orice. Nu te apuci de dansat cand mergi drept nici pe gheata sticla, decat daca te proptesti intr-una din pedale (ambreiajul nu se pune). Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
albinaru Postat Martie 10, 2012 Partajează Postat Martie 10, 2012 Re: Navara - nu este indicat cardiacilor! Picioru' ast din dreapta multa potca face. Fericirea este simpla ... depinde cat de simplu poti sa fi! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
dany_mjc Postat Martie 10, 2012 Partajează Postat Martie 10, 2012 Re: Navara - nu este indicat cardiacilor! Parere mea ca si conducator a unei Navara daca era 4x4 si cand intra pe zapada accelera nu se inmpla nimic ...singura greseala a fost lipsa de experienta a conducatorului iar impactul vizual care im avem vazand felul in care se destrama masina este dat de acoperisul de bena care este din fibra ... nu putem sti noi ce a fost acolo si are sunt cauzele ...ce pute invatat ca daca avem madini mari nu insemna ca sunte invincibili si trebue sa fim precauti Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate