Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Role pt cablu de troliu. Modele si montaj.

Max

Postări Recomandate

In virtutea unor situatii pe care le-am vazut de-a lungul timpului, vreau sa discutam putin de rolele pt gidajul cablului troliului.

Acestea se utilizeaza la troliile care folosesc cablu de otel.

Sunt doua variante.

Varianta clasica cu cele patru role prinse pe un suport comun:

http://fl1.shopmania.org/files/p/ro/m/131/role-ghidaj-troliu-7-000-20-000-lbs~14768131.jpg

O varianta mai noua in care exista doua suporturi laterale in care sunt fixate axele rolelor:

1161710974_DSCF2035(Medium).thumb.JPG.14e53246d62a3cb7a967367924feeaf4.JPG

1479791774_DSCF2038(Medium).thumb.JPG.ebcf077680491c5479a0ff72a930fbfc.JPG

Am observat ca multi dintre cei care isi construiesc suporti pentru troliu, nu dau foarte mare importanta suportului frontal de care vine prins sistemul de role. Folosesc tabla destul de subtire pt acest suport sau doar doua banale platbande cu o gaura.

Intradevar, atunci cad te troliezi direct spre fata, sarcinile pe aceste role nu sunt mari. Asta se schimba dramatic atunci cand ne troliem din lateral.

Sarcinile de torisune vor fi mari iar suportul rolelor se indoaie provocand diverse pagube de la saritul rolelor din suport, la ruptul cablului.

Sistemul clasic de role are avantajul faptului ca suportul de otel al rolelor ajuta la rigidizarea structurii dar oricum, sunt niste limite.

Al doilea suport prezentate de mine se bazeaza pe faptul ca placa pe care se monteaza sistemul de role este suficient de groasa si de rigida. In caz contrar, daca suportul se torsioneaza, sistemul de prindere a rolelor se rupe. Tineti cont ca acests sistem de prindere a rolelor nu se rupe numai in conditiile in care placa de troliu este slab ranforsata si se torsioneaza la troliere. Acest fapt nu tine de garantia de care beneficiaza troliul la cumparare. Acest lucru este valabil la intreaga placa de troliu. Daca aceasta se torsioneaza, suportii de prindere a troliului se pot rupe sau nu mai sunt aliniati iar troliul se va invarti foarte greu iar franarea aparuta poate distruge mecanica troliului sau motorul.

Concluzia: Nu faceti economie la construirea placii de troliu. 3-8 kg in plus nu se simt pe masina. Folositi placa serioasa de cel putin 4 mm grosime si ranforsati-o corespunzator.

Nu prindeti rolele pe un asemenea suport, deschis in partea de sus, numai daca placa are de la 5-6 mm grosime in sus.

http://www.promarkoffroad.com/media/catalog/product/cache/2/image/5e06319eda06f020e43594a9c230972d/1/3/1310_large.jpg

Suportul sistemului de role sa fie cel putin ca si acesta:

http://www.carid.com/images/miscellaneous/wst-47-3102-universal-winch-mount.jpg

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: Role pt cablu de troliu. Modele si montaj.

Eu nu folosesc pentru confectionat (montat) trolii decat tabla de 8mm si obligatoriu in spatele suportului frontal de care este prins rolele pun 2 contravantuiri triunghiulare de 50x30 mm tot de 8 mm . Pana acum la cele min 100 de trolii montate nu au reusit sa-l indoaie nimeni din troliere

Ps Eu toti suportii de troliu le confectionez individual personalizat pe fiecare masina ( mai nou montam si pe Dustere si Niva care sunt autoportante)

0747967945

kiss.zoltan@offroadmania.ro

Nebun de masini , off-road, natura, noroi, putere, aer proaspat

Link spre comentariu

Eu am prima varianta. A doua, e prima data cand o vad. La mine placa e de 6mm si restul barii de 5mm. Am tras de ea lateral cu un troliu de 13000 de a luat-o dracu si nu a patit nimic. Imi era frica sa nu pateasca ceva sasiul. Intr-o situatie de rahat (planetara fata rupta) am tras cablul pe sub masina si am tras-o in spate. La trolieri mai 'grele' ma gandesc ca primele vor ceda cele 4 suruburi care prind troliul de placa. Am tot zis ca o sa pun unele cu duritate de 12.9 si nici pana acum nu am fost in stare.

807345174_2011-10-0816_14_15.jpg.15625647ad0e796b4ef8001b99ad849e.jpg

Editat de wolfman

"Majoritatea oamenilor se tem atat de mult sa piarda ceva

incat toata viata au grija sa nu aiba ce sa piarda."

Link spre comentariu

initial si profesionistii forestieri (ca doar de la ei am copiat si noi modelul) foloseau aceasta gura de role clasica ,in timp la ei treaba a evoluat si au ajuns la alt design , nu stiu de ce e mai bun ca nu ma pricep

Skidding---Forwarding--Forest-Tractor.jpg.2c15c13aed7934c7374015cd11516a80.jpg

Link spre comentariu

Probabil sunt facute sa suporte sarcini foarte mari , departe de ce suporta un ghidaj clasic de troliu , mai mult dat fiind diametrul rolelor (care deja le pot numi scripeti ') elimina frecarea care stim ca are loc pe rolele la un ghidaj clasic .

...magaru' moare de drum lung si prostu' de grija altuia.
Link spre comentariu

Plus ca mai si pivoteaza ...

Pe mine ma chinuie faptul ca rolele sint de fapt niste tevi cu grosimea de perete insuficienta , pe bucse de plastic .... Am sifonat citeva , ma gindesc sa fac unele mai serioase , pe bucse metalice cu ceva rondele de cauciuc la centru ( antizdranganit ) .

... sa fim corecti pana la capat !

Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul !

Link spre comentariu

initial si profesionistii forestieri (ca doar de la ei am copiat si noi modelul) foloseau aceasta gura de role clasica ,in timp la ei treaba a evoluat si au ajuns la alt design , nu stiu de ce e mai bun ca nu ma pricep

Avand in vedere ca se invart in jurul propriilor axe si ca virgula cablul de troliu trece printre cele 2 role care seamana a scripete , cred eu , ca nu se mai poate strange intr-o parte (cablul) si ca datorita acestui sistem care il tine cat de cat pe mijlocul tamburului se strange uniform.

Link spre comentariu

de un pic de vreme m-a apucat sa imi fac asa ceva pt troliul de la tractor.

mai am ceva strungareli de facut si dupa aia pot sa va zic practic cum sta treaba .

Link spre comentariu

Plus ca mai si pivoteaza ...

Pe mine ma chinuie faptul ca rolele sint de fapt niste tevi cu grosimea de perete insuficienta , pe bucse de plastic .... Am sifonat citeva , ma gindesc sa fac unele mai serioase , pe bucse metalice cu ceva rondele de cauciuc la centru ( antizdranganit ) .

De ce sa nu le faci pe rulmenti daca tot te apuci de treaba?

"Majoritatea oamenilor se tem atat de mult sa piarda ceva

incat toata viata au grija sa nu aiba ce sa piarda."

Link spre comentariu

Din acelasi motiv pentru care nu le-a facut nici ( alti ) fabricanti (mai ) seriosi - nu e o solutie tehnic avantajoasa . Ca sa devina astfel trebuie sacrificat bugetul si manopera .

... sa fim corecti pana la capat !

Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul !

Link spre comentariu

Un exemplu de "asa nu"

Mercedes-400-platforma-2-4-d.jpg.498a4e41ea7fb04bc08735cd51a81353.jpg

Cu toate ca troliul este montat pe o platforma si nu apar forte verticale pe role, mi se pare o prostie sa faci asemenea improvizatie.

L.E.

Poate nu se vede chiar clar in fotografie dar rolele au fost prinse de placa de troliu prin doua puncte de sudura la baza lor, placa" de troliu neavand suport frontal pentru role.

troliu.thumb.jpg.81434e0e37c658093fc556307f1824bf.jpg

Editat de icXu
Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare