DavidMuller Postat Martie 4, 2012 Partajează Postat Martie 4, 2012 Dupa ce ieri am vandut Discovery-ul si ceva active vreau sa ma relaxez putin. Exista vreo firma specializata in Romania sau Germania unde se pot modifica autoutilitare sau camioane pentru a fi transformate in rulote si sa poata fi omologate? Cerintele ar fi cele clasice: toaleta, dus, pat minim 4 persoane, panouri fotovoltaice, sistem incalzire, aer conditionat, aragaz, chiuveta, frigider, sistem incalzit apa. Pana aici totul este normal dar as dorii un rezervor de apa potabila mult mai mare decat cele clasice de 150 litri, evident si unul de apa reziduala mai mare. Pentru asta nu cred ca ar fi deajuns un Mercedes Vario sau un alt autofurgon mare ci un camion, dar doresc ceva 4x4, 6x6.... dar cu un consum relativ redus. Ce ma sfatuiti sa achizitionez pentru a face modificarea? Momentan doresc sa iau camionul, apoi cand voi mai strange bani modificarile fiindca nu mi le permit pe toate o-data! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Patrolator Postat Martie 4, 2012 Partajează Postat Martie 4, 2012 Re: Autorulota dupa placul nostru! Dupa ce ieri am vandut Discovery-ul si ceva active vreau sa ma relaxez putin. Exista vreo firma specializata in Romania sau Germania unde se pot modifica autoutilitare sau camioane pentru a fi transformate in rulote si sa poata fi omologate? Cerintele ar fi cele clasice: toaleta, dus, pat minim 4 persoane, panouri fotovoltaice, sistem incalzire, aer conditionat, aragaz, chiuveta, frigider, sistem incalzit apa. Pana aici totul este normal dar as dorii un rezervor de apa potabila mult mai mare decat cele clasice de 150 litri, evident si unul de apa reziduala mai mare. Pentru asta nu cred ca ar fi deajuns un Mercedes Vario sau un alt autofurgon mare ci un camion, dar doresc ceva 4x4, 6x6.... dar cu un consum relativ redus. Ce ma sfatuiti sa achizitionez pentru a face modificarea? Momentan doresc sa iau camionul, apoi cand voi mai strange bani modificarile fiindca nu mi le permit pe toate o-data! Exista destul de multe firme care se ocupa de asa ceva. Decizia (lucrul cel mai greu) insa e la tine. Trebuie sa-ti faci un plan. Vrei ceva nou, de gata, sau second, ce sa "faca" masina, pe unde vrei sa "te dai", buget, etape de finantare, prioritati de dotare, etc. Dupa ce te-ai hotarit ce vrei, ti-as sugera sa vizitezi http://cms-5.de/blog.abenteuerallrad.de/ , cea mai mare expo de profil din Europa, unde ai ocazia sa vorbesti "live" cu ofertantii, sa vezi diferente, avantaje si dezavantaje intre produse si servicii, preturi si asa mai departe. Cam cum se prezinta "treaba" acolo, poti sa-ti faci o idee citind topicul http://forum.club4x4.ro/showthread.php?42902-Cea-mai-mare-expozitie-OFF-ROAD-din-Europa.-11-14.06.-2009.&highlight=cea+mai+mare+expozitie . Si ca sa-ti dau direct si o adresa http://www.unicat.net/ . Una din cele mai serioase firme de profil. Vezi daca asa ceva cauti... .:h5 Unde-i un PATROL, acolo-i un drum... http://www.youtube.com/watch?v=zkXzSVPkucQ Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
DavidMuller Postat Martie 4, 2012 Autor Partajează Postat Martie 4, 2012 Re: Autorulota dupa placul nostru! Multumesc mult. Stiam proiectele celor de la unicat decat ca sunt la preturi mult peste ceea ce as face in regie proprie sau cu o firma specializata. Ce camion sau utilitara credeti ca ar fi cel mai indicat sa aleg, tinand cont ca va fi folosita pentru excursii destul de dese atat in Romania cat si in afara granitelor, sa fie manevrabila dar si economica, pentru ca dupa ce aleg platforma si pretul acesteia pot sa aleg un plan economic de dezvoltare al proiectului? Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
mariusg Postat Martie 4, 2012 Partajează Postat Martie 4, 2012 Re: Autorulota dupa placul nostru! Poate ar fi necesar intai sa citesti regulamentul si sa-ti o prezentare aici http://forum.club4x4.ro/showthread.php?37712-Topic-de-prezentare-a-membrilor&p=782123#post782123 Multumesc. Land Rover Discovery 2 V8 Automatic -Thor Land Rover Discovery 2 Td5 Manual - Phoenix www.lroc.ro Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
DavidMuller Postat Martie 4, 2012 Autor Partajează Postat Martie 4, 2012 Re: Autorulota dupa placul nostru! Da, ma scuzi! M-am conformat. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Patrolator Postat Martie 4, 2012 Partajează Postat Martie 4, 2012 Re: Autorulota dupa placul nostru! Multumesc mult. Stiam proiectele celor de la unicat decat ca sunt la preturi mult peste ceea ce as face in regie proprie sau cu o firma specializata. Ce camion sau utilitara credeti ca ar fi cel mai indicat sa aleg, tinand cont ca va fi folosita pentru excursii destul de dese atat in Romania cat si in afara granitelor, sa fie manevrabila dar si economica, pentru ca dupa ce aleg platforma si pretul acesteia pot sa aleg un plan economic de dezvoltare al proiectului? Vezi, exact de aceea e bine sa vorbesti direct cu cei ce fac si/sau au asa ceva, pt. ca numai tu stii cum arata portofelul tau in interior. Oricum, din proprie experienta, iti spun, ca ieftin si bun nu exista. Am un amic cu un 6x6, care merge anual in Africa. Frankfurt-Tunis=600l motorina, In Africa e egal pt. ca motorina e aproape gratis (cheltuie doar vreo-mie-omie jumate` €, in 2-3 saptamini de mers:wink:), Tunis-Frankfurt iarasi egal, pt. ca are rezervoare suplimentare si ajunge acasa cu motorina africana. Ferri dus intors, hapi-hapi si beutura, taxe, vize, rovigniete, reparatii, suveniruri, shpagi, iarasi aproape moca (doar citeva sute). Sub linie poti zice ca-i "chilipir". Aproape o luna si nu esti in stare sa "spargi" 5000,-. Dar ARE Masina. Si aia costa..., cel putin inca un ZERO.:y Unde-i un PATROL, acolo-i un drum... http://www.youtube.com/watch?v=zkXzSVPkucQ Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
DavidMuller Postat Martie 4, 2012 Autor Partajează Postat Martie 4, 2012 Re: Autorulota dupa placul nostru! Cu ei daca iau legatura ma costa foarte mult, prefer sa modific ceva in Romania. Un Mercedes Sprinter credeti ca ar putea face fata pe drumurile forestiere din Romania, pe unde ajungeam cu Discovery 3 sa zicem? O alta nelamurire, stiti cumva Mercedes Vario ce dimensiuni are si ce consum la motorizarea 4x4? Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Patrolator Postat Martie 4, 2012 Partajează Postat Martie 4, 2012 Re: Autorulota dupa placul nostru! Cu ei daca iau legatura ma costa foarte mult, prefer sa modific ceva in Romania. Un Mercedes Sprinter credeti ca ar putea face fata pe drumurile forestiere din Romania, pe unde ajungeam cu Discovery 3 sa zicem? O alta nelamurire, stiti cumva Mercedes Vario ce dimensiuni are si ce consum la motorizarea 4x4? Daca e sa o iei de buna..., : http://www.mankei-travel.com/mankeitour/vorbereitung/fahrzeug/mercedes.htm ...personal tendez pt. inmultirea cu 2, pe foretierele romanesti, daca la folosirea termenului "forestiere" ne gindim amindoi la acelasi lucru. Si nu, cu aceasta masina nu vei putea face ce ai facut cu Discovery..., si nu vei ajunge nici macar unde ajungi cu o Dacia. Unde-i un PATROL, acolo-i un drum... http://www.youtube.com/watch?v=zkXzSVPkucQ Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
DavidMuller Postat Martie 4, 2012 Autor Partajează Postat Martie 4, 2012 Re: Autorulota dupa placul nostru! Da forestiere, meseria nu ma obliga sa ma duc prin toate noroaiele doar ca iarna sau dupa ce ploua... acele forestiere nu mai sunt chiar atat de accesibile! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
zep Postat Martie 5, 2012 Partajează Postat Martie 5, 2012 Re: Autorulota dupa placul nostru! unimog Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
tudop Postat Martie 5, 2012 Partajează Postat Martie 5, 2012 Re: Autorulota dupa placul nostru! ..., si nu vei ajunge nici macar unde ajungi cu o Dacia. Am vazut in actiune un Vario 4x4 de la Electrica pe Rarau, in miezul iernii a urcat pana langa cabana salvamontului, sa lege niste fire. Zapada era pana la genunchi, ca aia de la salvamont abia se taraiau cu un Terano, iar aia cu Vario au intors masina prin mormanele de zapada fara jena, si-au facut treaba si au plecat... la momentul ala am ramas putin uimit. Deci nu stiu ce sa zic despre Dacie :ha: ca am avut si eu de toate felurile, dar nu mergeam iarna pe munte cu ea si nici nu ii functiona blocantul ca sa ies din noroi :ha: Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
nissan4x4 Postat Martie 5, 2012 Partajează Postat Martie 5, 2012 Re: Autorulota dupa placul nostru! Dupa ce ieri am vandut Discovery-ul si ceva active vreau sa ma relaxez putin. Exista vreo firma specializata in Romania sau Germania unde se pot modifica autoutilitare sau camioane pentru a fi transformate in rulote si sa poata fi omologate? Cerintele ar fi cele clasice: toaleta, dus, pat minim 4 persoane, panouri fotovoltaice, sistem incalzire, aer conditionat, aragaz, chiuveta, frigider, sistem incalzit apa. Pana aici totul este normal dar as dorii un rezervor de apa potabila mult mai mare decat cele clasice de 150 litri, evident si unul de apa reziduala mai mare. Pentru asta nu cred ca ar fi deajuns un Mercedes Vario sau un alt autofurgon mare ci un camion, dar doresc ceva 4x4, 6x6.... dar cu un consum relativ redus. Ce ma sfatuiti sa achizitionez pentru a face modificarea? Momentan doresc sa iau camionul, apoi cand voi mai strange bani modificarile fiindca nu mi le permit pe toate o-data! asa ceva ti-ar place? E : 4x4 dif lock fata + spate izoterm rezervor de apa ciuperca electrica de ventilatie pe plafon 2 alternatoare 2 baterii invertor 220V scaune cu amortizor 2400 cc turbo-102CP In Africa am vazut o groaza de olandezi si nemti ca aveau amenajate home-mobile in modelul asta ing. Luigi PIRSU www.nissan4x4.ro service si tunning NISSAN Facebook PAGE: NISSAN4x4 SERVICE Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Unimog Postat Martie 5, 2012 Partajează Postat Martie 5, 2012 Re: Autorulota dupa placul nostru! Foarte buna idea cu VW este amenajat si in interior ? Este de vanzare sau doar ca exemplu este dat Pe de alta parte ne-am apucat ca vechiul Unimog care era de competitie il transformam in autorulota insa estimez min 2 ani pana la finalizare mai ales si din cauze $$$ care in regim ca ne facem noi va costa min 10-11.000 eur ( de acum in colo) 0747967945 kiss.zoltan@offroadmania.ro Nebun de masini , off-road, natura, noroi, putere, aer proaspat Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Patrolator Postat Martie 5, 2012 Partajează Postat Martie 5, 2012 Re: Autorulota dupa placul nostru! Aici poti vedea citeva exemple de vehicole si fotogalerii cu dotarile lor: http://www.procab.net/templ/procab_home.html Unde-i un PATROL, acolo-i un drum... http://www.youtube.com/watch?v=zkXzSVPkucQ Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
DavidMuller Postat Martie 7, 2012 Autor Partajează Postat Martie 7, 2012 Re: Autorulota dupa placul nostru! Cunosc, sunt si cele de la unicat dar au preturi enorme... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
theodor777 Postat Decembrie 16, 2012 Partajează Postat Decembrie 16, 2012 Custom camper Am gasit un sait foarte intresant,o firma care face campere din 4x4. http://www.custom-campers.de/cms/index.php?option=com_content&task=view&id=12&Itemid=26 Nu e rege ca LEU si masina ca GEU ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
albinaru Postat Decembrie 16, 2012 Partajează Postat Decembrie 16, 2012 Re: Autorulota dupa placul nostru! Eu mi-am trasformat MB-ul in Camper.Mi-am recoltat cele trebuincioase de pe alte campere/rulote. Daca vrei sa mergi pe coclauri iti trebuie remorca-cort dedicata.Sa echipezi un 4x4 nu mi se pare o idee buna pe termen lung. Fericirea este simpla ... depinde cat de simplu poti sa fi! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Astral Postat Decembrie 16, 2012 Partajează Postat Decembrie 16, 2012 Re: Autorulota dupa placul nostru! Dimpotriva, eu consider ca pentru cine are nevoie de o masina cu adevarat preparata pentru expeditii adevarate, preparatorii din link-ul de mai sus sunt exact ce trebuie ! Problema e pretul......:wink: REGULAMENT FORUM CLUB 4X4 Rescue 4x4 & MyTrip Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Teodor4x4 Postat Decembrie 17, 2012 Partajează Postat Decembrie 17, 2012 (editat) Re: Custom camper Am gasit un sait foarte intresant,o firma care face campere din 4x4. http://www.custom-campers.de/cms/index.php?option=com_content&task=view&id=12&Itemid=26 Am avut ocazia sa vad un LJ70 pregatit ca in link-ul de mai sus in Austria. Nu stiu ce motorizare avea, presupun ca 4.2 diesel (doar presupun). Arata de nota 10+ :grin:. Daca imi permiteti, cand voi putea (cat mai repede posibil), o sa incerc sa atasez cateva poze. L.E: si o poza. Editat Decembrie 18, 2012 de Teodor4x4 4x4, Way of Life ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
PSL Postat Decembrie 30, 2012 Partajează Postat Decembrie 30, 2012 Re: Autorulota dupa placul nostru! Am o cunostinta care a adus in Romania de la firma asta http://www.lelycampers.nl/ liviu.pascu@deb-sound.ro Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Astral Postat Decembrie 30, 2012 Partajează Postat Decembrie 30, 2012 Re: Custom camper Am avut ocazia sa vad un LJ70 pregatit ca in link-ul de mai sus in Austria. Nu stiu ce motorizare avea, presupun ca 4.2 diesel (doar presupun). Arata de nota 10+ :grin:. Daca imi permiteti, cand voi putea (cat mai repede posibil), o sa incerc sa atasez cateva poze. L.E: si o poza. [ATTACH=CONFIG]160955[/ATTACH] Cu mentiunea ca masina aia nu e un LJ....e fie un BJ, fie un HZJ......:h5 REGULAMENT FORUM CLUB 4X4 Rescue 4x4 & MyTrip Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Teodor4x4 Postat Decembrie 30, 2012 Partajează Postat Decembrie 30, 2012 (editat) Re: Custom camper Cu mentiunea ca masina aia nu e un LJ....e fie un BJ, fie un HZJ......:h5 Da, asa este. Tin sa cred ca este un HZJ70 pentru ca din cate am observat BJ-ul are motor 3.4 diesel si nu cred ca este cazul automobilului din poza. Editat Decembrie 30, 2012 de Teodor4x4 4x4, Way of Life ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Farfarello Postat Iulie 17, 2013 Partajează Postat Iulie 17, 2013 Re: Autorulota dupa placul nostru! Salut, e frumos ceea ce vrei tu sa faci. Sfatul meu este sa vizitezi un targ specializat din west, Albenteuer Allrad, si sa vezi cateva proiecte. Ca baza: Unimog, Toyota, VW, Mercedes G ... si le-am cam zis pe cele importante. O alta varianta: rulotele offroad, care sunt mai acceptabile ca pret, si care din punctul meu de vedere au anumite avantaje. Am o astfel de "rulota" care a ajuns in Africa de Sud in urma cu 5 ani, este fabricata la Steyr, in serie mica (3 bucati), are roti de 31 in talon si o gramada de echipamente. Personal nu as incerca sa fac asa ceva in Romania, sunt cateva companii, care isi achizitioneaza echipamentele din import si care isi bat joc de preturi. Un lucru este esential: greutatea! Si inca ceva depinde unde vrei sa ajungi cu investitia, pretul nu este deloc mic. Bogdan, Facebook: Suzuki Restore Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
RETI Postat Iulie 18, 2013 Partajează Postat Iulie 18, 2013 Re: Autorulota dupa placul nostru! Stai pe net si cauta un IVeco 4x4 ...sunt lungi ...si late, dar trebuie sa ai rabdare .Chiar daca nu le ei de noi ..... Land Rover Discovery I Mercury Sable LR serie III Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Farfarello Postat Octombrie 6, 2013 Partajează Postat Octombrie 6, 2013 Re: Autorulota dupa placul nostru! Problema nu este referitaore la compartimentarea propriuzisa, se refera la materialele cu care faci acest lucru, astfel incat greutatea sa fie minima. Bogdan, Facebook: Suzuki Restore Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate