shark Postat Martie 4, 2012 Partajează Postat Martie 4, 2012 Scuze ca intreb aici la diverse, dar nu stiu unde ar fi mai potrivit: Cum as putea sa schimb tema coloristica a forumului? In momentul de fate este cu scris alb pe fond negru si este cumplit de obositoar. Nu pot citi mai mult de cateva minute ca vad numai stelute colorate. Imi trebuie ceva pe fond luminos. Cum se face asta? Multumesc. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Astral Postat Martie 4, 2012 Partajează Postat Martie 4, 2012 Re: Cum schimb tema coloristica la forum? Nu se poate........ REGULAMENT FORUM CLUB 4X4 Rescue 4x4 & MyTrip Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
shark Postat Martie 4, 2012 Autor Partajează Postat Martie 4, 2012 Re: Cum schimb tema coloristica la forum? Nu se poate........ Pe bune? Exista "ceva" in ziua de azi la configuratia unui forum care sa nu se poata face? Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Astral Postat Martie 4, 2012 Partajează Postat Martie 4, 2012 Re: Cum schimb tema coloristica la forum? Daca se putea, ai fi gasit optiunea respectiva in stanga sus, in "Panoul utilizatorului"........ REGULAMENT FORUM CLUB 4X4 Rescue 4x4 & MyTrip Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Max Postat Martie 5, 2012 Partajează Postat Martie 5, 2012 (editat) Re: Cum schimb tema coloristica la forum? Tema actuala a forumului nu este una standard ci este una custom-izata total dupa necesitatile noastre. Folosirea altei teme ar duce la niste lucrari de modificare foarte importante si costisitoare de design, aranjare, traducere etc... care nu se justifica. Orice modificare, pana si afisarea unui banner nou, ar duce la lucrari duble. Tema aceasta inchisa a fost aleasa datorita faptului ca sunt multi useri care isi petrec mult timp pe forum in special seara. O tema foarte luminoasa este obositoare pentru acestia. Editat Martie 5, 2012 de Max Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
mac01 Postat Martie 5, 2012 Partajează Postat Martie 5, 2012 Re: Cum schimb tema coloristica la forum? este fr buna tema forumului. mie mi s-a parut geniala de cand am gasit forumul! chiar mi se pare odihnitoare. albul acela puternic este la fel ca zapada pe drum cand conduci, adica foarte obositor! :bravo celui care a gandit-o! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Kibitz Postat Martie 5, 2012 Partajează Postat Martie 5, 2012 (editat) Re: Cum schimb tema coloristica la forum? Salut, Tema la forum se poate modifica dar trebuie cateva cunostinte de html, javascript si css :grin:. Mai sunt necesare: browser Firefox plus extensia Greasemonkey. Ar fi necesara si extensia Firebug pentru a lucra mai usor (dar dupa ce tema a fost modificata aceasta extensie nu mai este necesara). [Tutorial Greasemonkey aici.] Pasii sunt urmatorii: 0) Se instaleaza Firefox si cele doua extensii si se activeaza. 1) Se incarca in Firefox pagina sitului a carui interfata se doreste modificata (forum.club4x4.ro). 2) Folosind Greasemonkey se creaza un nou script utilizator (new_user_script.jpg) cu valorile indicate in atasament. 3. Folosind Firebug se detecteaza elementul din pagina care se doreste a fi modificat. De exemplu culoarea de fundal a intregii pagini => elementul/tag-ul body. 4. Se scrie cod javascript in fisierul script pt. greasemonkey a.i. sa modifice culoarea de fundal a elementului body. Pentru a va fi mai usor atasez si script-ul creat de mine pe care il puteti modifica dupa cum doriti (dezarhivati fisierul zip atasat si copiati tot codul in fisierul script pentru greasemonkey). El contine deja cateva functii care o sa va ajute f. mult in a obtine un anumit element al paginii dupa id-ul lui sau stilul css atasat. Nota: Toate aceste modificari sunt valabile atat timp cat dezvoltatorii sitului nu modifica id-urile elementelor din pagina si numele elementelor css. Dar ideea este ca daca chiar doriti sa schimbati infatisarea sitului se poate. Succes, Sorinclub4x4_forum.user.zip Editat Martie 5, 2012 de Kibitz aka v1tara aka Sorin (__\≡≡≡$≡≡≡/__) Vitara 1.6 16v [__]\≡≡≡\≡Ө≡/≡≡≡/__] Patrol Y61 2.8 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Astral Postat Martie 5, 2012 Partajează Postat Martie 5, 2012 Re: Cum schimb tema coloristica la forum? Eu cand i-am raspuns lui @Shark ca "nu se poate", m-am referit la faptul ca acest lucru nu este optional pentru nici un user, iar in rest este cum a zis Max : schimbarea skin-ului, chiar dupa metoda descrisa de tine, atrage o gramada de alte resetari, rearanjari in pagina, etc. REGULAMENT FORUM CLUB 4X4 Rescue 4x4 & MyTrip Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Kibitz Postat Martie 5, 2012 Partajează Postat Martie 5, 2012 Re: Cum schimb tema coloristica la forum? Salut, @Astral, sper sa nu ma inteleaga nimeni gresit. Am spus ca daca chiar se doreste se poate, dar intr-adevar, se poate sa isi modifice fiecare pentru el (pe barba / cu muschii si timpul lui). Stiu cat de greu este sa modifici un template la un site/forum dpdv al administrarii, d'apai sa mai dai si utilizatorilor posibilitatea sa aleaga intre 4-5 alte teme e si mai greu (fundal de imagini de reclama, clulori la texte editate de utilizatori in post-uri, etc.) In schimb, daca persoana respectiva chiar nu poate utiliza interfata curenta si este dispus sa incerce sa si-o modifice, poate face asta.:old Daca chiar ii trebuie si nu se descurca, pot sa (il) si ajut. Sorin. aka v1tara aka Sorin (__\≡≡≡$≡≡≡/__) Vitara 1.6 16v [__]\≡≡≡\≡Ө≡/≡≡≡/__] Patrol Y61 2.8 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Astral Postat Martie 5, 2012 Partajează Postat Martie 5, 2012 Re: Cum schimb tema coloristica la forum? Poate ar fi bine sa ne spui si daca ai lucrat sau daca lucrezi in mod curent pe vBulletin (nu pe pHBB ! )si daca ai mai facut astfel de modificari, setari...... REGULAMENT FORUM CLUB 4X4 Rescue 4x4 & MyTrip Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Max Postat Martie 5, 2012 Partajează Postat Martie 5, 2012 Re: Cum schimb tema coloristica la forum? Vreau sa intreb ceva. Cunosti platforma Vbulletin? Nu am cunostinte atat de adanci in domeniu dar totusi, are legatura Browserul Firefox cu tema forumului care e pe platforma Vbulletin? Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Caphonne Postat Martie 5, 2012 Partajează Postat Martie 5, 2012 Re: Cum schimb tema coloristica la forum? Colegilor cu probleme le recomand ochelari de pc cum am si eu.Sincer stau cam toata ziua pe forumul asta si pe altele plus mail de la munca etc si nu ma deranjeaza.Deci lasati forumul asa cum este daca e veniti cu alte idei mai bune.O zi buna. Dacia Duster 4x4 Daihatsu Feroza ''Facocerul gurmand'' 1.6 16V. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Kibitz Postat Martie 5, 2012 Partajează Postat Martie 5, 2012 (editat) Re: Cum schimb tema coloristica la forum? Salut, @Astral, @Max: GreaseMonkey (GrM) este un plugin pentru firefox. In momentul in care o pagina este incarcata GrM verifica daca exista definit vreun script facut de utilizator pentru pagina respectiva. Daca exista, atunci, GrM executa scriptul (scris in limbaj javascript). Cu alte cuvinte este ca si cum, as putea, pentru orice pagina web sa imi definesc scripturi proprii care sa se incarce si sa se execute automat dupa ce pagina a fost afisata in browser. Deci, efectul este doar local, in browserul in care este instalat GrM si nu afecteaza in nici un fel situl (logic). Schimbarea aspectului unei pagini este doar un exemplu de utilizare al GrM; se poate folosi pentru a autmonatiza, extrage informatii din pagina, a modifica continutul paginii (e.g. sa se deschida toate link-urile in pagina noua, sa creeze link-uri din orice text care incepe cu wvvw., sa stearga automat toate obiectele flash, sau sa redimensioneze imagini, etc). Stiu ca despre teme pentru forumul acesta s-a mai discutat si stiu ca concluzia a fost ca este greu sa se creeeze mai multe dintre care se se aleaga sau - si mai greu - sa se dea posibilitatea utilizatorilor sa isi defineasca propriile teme. Solutia pe care am propus-o este o solutie de compromis pentru ca modificarea paginilor se face bazat pe id-uri de elemente si pe nume de stiluri css cre pot fi oricand modificate sau - char mai rau - daca web-designerul doreste se pot genera cu nume dinamic/aleator. Mie imi place tema curenta :wink:. Sorin Editat Martie 5, 2012 de Kibitz aka v1tara aka Sorin (__\≡≡≡$≡≡≡/__) Vitara 1.6 16v [__]\≡≡≡\≡Ө≡/≡≡≡/__] Patrol Y61 2.8 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Astral Postat Martie 5, 2012 Partajează Postat Martie 5, 2012 Re: Cum schimb tema coloristica la forum? Si eu si Max, te-am intrebat acelasi lucru : ai lucrat/lucrezi in mod curent cu vBulletin ? REGULAMENT FORUM CLUB 4X4 Rescue 4x4 & MyTrip Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Max Postat Martie 5, 2012 Partajează Postat Martie 5, 2012 Re: Cum schimb tema coloristica la forum? Salut, @Astral, @Max: GreaseMonkey (GrM) este un plugin pentru firefox. In momentul in care o pagina este incarcata GrM verifica daca exista definit vreun script facut de utilizator pentru pagina respectiva. Daca exista, atunci, GrM executa scriptul (scris in limbaj javascript). Cu alte cuvinte este ca si cum, as putea, pentru orice pagina web sa imi definesc scripturi proprii care sa se incarce si sa se execute automat dupa ce pagina a fost afisata in browser. Deci, efectul este doar local, in browserul in care este instalat GrM si nu afecteaza in nici un fel situl (logic). Schimbarea aspectului unei pagini este doar un exemplu de utilizare al GrM; se poate folosi pentru a autmonatiza, extrage informatii din pagina, a modifica continutul paginii (e.g. sa se deschida toate link-urile in pagina noua, sa creeze link-uri din orice text care incepe cu wvvw., sa stearga automat toate obiectele flash, sau sa redimensioneze imagini, etc). Stiu ca despre teme pentru forumul acesta s-a mai discutat si stiu ca concluzia a fost ca este greu sa se creeeze mai multe dintre care se se aleaga sau - si mai greu - sa se dea posibilitatea utilizatorilor sa isi defineasca propriile teme. Solutia pe care am propus-o este o solutie de compromis pentru ca modificarea paginilor se face bazat pe id-uri de elemente si pe nume de stiluri css cre pot fi oricand modificate sau - char mai rau - daca web-designerul doreste se pot genera cu nume dinamic/aleator. Mie imi place tema curenta :wink:. Sorin Din cate inteleg eu, aceasta solutie tine de fiecare utilizator in parte. Adica ei isi instaleaza scriptul de care zici mai sus nu il instalez eu in platforma forumului. E corect ce spun? Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Kibitz Postat Martie 5, 2012 Partajează Postat Martie 5, 2012 Re: Cum schimb tema coloristica la forum? Salut, @Astral: Am aruncat o privire asupra vBulletin acum ceva timp cand s-a mai discutat pe tema asta. Nu am administrat un astfel de forum dar sunt in stare sa modific template-uri (am utilizat si alte CMS). Vedeti si raspunsul meu de aici. Alte interventii pe tema l-am avut aici si aici. @Max: Ai perfecta dreptate. Fiecare isi poate instala script-ul respectiv. Nu trebuie pus pe platforma forumului; poate fi solosit pt. orice sit. Sorin. aka v1tara aka Sorin (__\≡≡≡$≡≡≡/__) Vitara 1.6 16v [__]\≡≡≡\≡Ө≡/≡≡≡/__] Patrol Y61 2.8 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
plummer Postat Noiembrie 4, 2012 Partajează Postat Noiembrie 4, 2012 Re: Cum schimb tema coloristica la forum? Salutare, si eu am cautat o modalitate de a schimba coloristica paginii intrucat la texte foarte lungi deja ma oboseste foarte tare albul pe negru. Solutia mea neconventionala este sa selectez tot textul si imi va aparea alb pe fundal albastru, ceea ce pe mine ma ajuta foarte mult si mi se pare mai relaxant. La posturi scurte est ok asa cum este. Sper sa fie de ajutor si altora :h5 ~ Silence is a gift ~ ~ Learn to value its essence ~ Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
4L Limited Postat Noiembrie 4, 2012 Partajează Postat Noiembrie 4, 2012 Re: Cum schimb tema coloristica la forum? Salutare, si eu am cautat o modalitate de a schimba coloristica paginii intrucat la texte foarte lungi deja ma oboseste foarte tare albul pe negru. Solutia mea neconventionala este sa selectez tot textul si imi va aparea alb pe fundal albastru, ceea ce pe mine ma ajuta foarte mult si mi se pare mai relaxant. La posturi scurte est ok asa cum este. Sper sa fie de ajutor si altora :h5 Alb pe negru pare destul de ok ptr ochi insa posturile lungi sunt obositoare dar cele scrise fara majuscula la inceput de propozitie si fara aliniat. Daca scri totul ingramadit normal ca este obositor de citit!!!!! Nissan Patrol Y61 3.0 auto *gamedog* "A journey of a thousand miles begins with a broken fan belt and a flat tire." :dr2 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
sommelier Postat Noiembrie 4, 2012 Partajează Postat Noiembrie 4, 2012 Re: Cum schimb tema coloristica la forum? Toate sistemele de operare moderne au o sectiune de "accesibility" in control panel unde se pot face setari de modul cum sunt afisate culorile pe ecran. La Apple sistemul de operare are o setare care se cheama "invert colors". Aveti exemple mai jos de "inainte si dupa". Daca Jeep Rubicon este eroul atunci G Wagen este legenda! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate