Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

MRL-uri - o smecherie ingenioasa si gratis

Tudor Tanase

Postări Recomandate

Am vazut o smecherie pe aici si am aplicat-o si eu.

Ati observat cum domnul AISIN a facut design-ul la MRL-uri (manual locking hubs)? Frumos, eficient, fiabil, dar si... discret. Problema e ca daca vrei sa vezi rapid daca sint cuplate sau nu, trebuie sa citesti scrisul (lock - unlock) care este... NEGRU PE NEGRU. Si nici cele AVM (vezi reclama pe stinga!) nu-s mult mai grozave din acest punct de vedere :uameni

Noaptea, in noroi sau daca nu ai chef sa te apleci devine dificil de vazut daca sint blocate sau deblocate.

Pentru cine are acces la 1ml de vopsea, si aptitudini artistice :ha: exista o modificare simpla:

P1000675.JPG.ae362af7bd08b3452c985da976312796.JPG

Cind uitam sa ne jucam incepem sa imbatrinim...
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: MRL-uri - o smecherie ingenioasa si gratis

O idee foarte buna .

Mi-a trecut si mie prin cap , dar nu neaparat pentru vremuri grele , noapte , noroi , uragan etc ( probabil ca nu voi fi prea des in aceste situatii ) ....ci pentru a observa rapid daca mi-a umblat vreun curios la roti . Am patit-o in parcare la Carefour in Focsani , la Sarmisegetusa , si in mod regulat in parcarea din fata blocului de la parintii mei , unde probabil ca masina are admiratori de diverse virste .... si cel mai recent s-a soldat cu un AVM crantanit din motive de cuplare partiala .Nasol , foarte nasol .... frustrant e putin spus ...mai ales ca s-a intimplat in teren , unde am intrat cu masina bine-merci si la plecare s-a facut muci in prima suta de metri pe acelasi drum .

Oricum e folosita ideea , nu poate fi decit catalogata ca buna de pus in practica . Daca ajuta la evitarea situatiilor de mai sus , e de bine .

Daca ar fi sa impingem ideea mai departe , o vopsea reflectorizanta ar fi o evolutie ...

Editat de cos

... sa fim corecti pana la capat !

Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul !

Link spre comentariu

Cat de curand o sa fac si eu miscarea asta cu vopsitul. Si eu sunt obsedat de faptul ca intr-o zi o sa plec cu ele cuplate partial de vreun "cacacios" care n-are ce face.

Merci de pont :h5

Bafta!

Samurai '88 - in (vesnice) pregatiri :grin:
Link spre comentariu

"cel mai ideal" ar fi gandirea si modificarea lor cu un sistem gen cheie, pe care sa o tii tot timpul in masina, adica sa nu mai pot fi cuplate de mana. cu vopseaua deschisa este mai usor de distins dar atrage si mai bine ochii jucausilor sau binevoitorilor.

un sistem din asta ar fi bun deoarece te-ar salva si de ocolul masini de fiecare data cand te sui in ea.

Editat de Astral
Link spre comentariu

...eu o iau pe ocolite jur-imprejur ca ursu' ( n-am de gind sa scriu ca o javra ...nu marchez teritorii ...) , si inspectez si altele ....dar citeodata imi mai scapa unele ... si un marcaj suplimentar chiar ajuta .

Editat de cos

... sa fim corecti pana la capat !

Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul !

Link spre comentariu

Am vazut o smecherie pe aici si am aplicat-o si eu.

Ati observat cum domnul AISIN a facut design-ul la MRL-uri (manual locking hubs)? Frumos, eficient, fiabil, dar si... discret. Problema e ca daca vrei sa vezi rapid daca sint cuplate sau nu, trebuie sa citesti scrisul (lock - unlock) care este... NEGRU PE NEGRU. Si nici cele AVM (vezi reclama pe stinga!) nu-s mult mai grozave din acest punct de vedere :uameni

Noaptea, in noroi sau daca nu ai chef sa te apleci devine dificil de vazut daca sint blocate sau deblocate.

pe criterii de look si design, exista riscul ca la treceri prin namoale , buturugi si crengi sa te trezesti cu tractiunea fata decuplata. Asta pt ca zona de actionare nu este protejata ci e f expusa.

Pana las urma ............ e un cuplaj de roata si nu vreun mare eleron sau snorkel care sa influenteze hotarator designul masinii.

PS: si mie imi plac cum arata, dar cam atat

Editat de nissan4x4

ing. Luigi PIRSU

www.nissan4x4.ro

service si tunning NISSAN

Facebook PAGE: NISSAN4x4 SERVICE

Link spre comentariu

Mda, nu design-ul e important aici ci utilitatea.

Hmmm... ma gandesc daca s-ar putea freza cumva "maneta" MRL-ului si in spatiul ramas sa se sudeze ceva de genul si sa se foloseasca o cheie personalizata:

P1000675.jpg.157a959586099e793c7777fe57683dd0.jpg

... acum sincer nu stiu daca merita munca si daca se poate realiza asa ceva fara a afecta MRL-ul. Nu stiu cat de groasa in carne este piesa, dar daca permite, se pot face niste canale direct in ea si improviza o cheie.

Eu deocamdata o sa raman la ideea lui Tudor Tanase.

Editat de Astral
Link spre comentariu

sa pierzi cheia, sau s-o uiti acasa...evident cu puntea fata decuplata....atunci sa vezi fericire cand esti prin Pizdeia pe undeva si ai nevoie de 4x4. nu vreau sa insir aci niste injuraturi noi care le-am inventat cand am facut pana, si la jentile de aluminiu am prezoane antifurt...cheia antifurt fiind acasa (in Timisoara)... iar eu cu masina undeva in intre Arad si Curtici in drum spre o matusa.

trage o dunga cu vopsea eventual, sau daca nu fa-ti si tu un obicei sa dai o tura de masina dimineata sa o "inspectezi" ... sau daca vrei tu musai cheie, gandeste-te serios sa o tii legata cu un siret la gat, ca pe vremea copilariei cand ieseam cu cheia legata in gat la joaca :grin:

"Explore.Dream.Discover."-Mark Twain

cele mai bune lucruri din viata mea: http://picasaweb.google.com/olivia.iris.stoian :n1

"my precioussssss" :jp1: http://picasaweb.google.com/stoian.l.m :bannana

Link spre comentariu

Te inteleg foarte bine... am trecut si eu prin asa ceva, poate nu chiar asa departe de domiciliu dar stiu cat de urat este sa n-ai cheia la tine:ang2

Chestia cu "datul cu ochiu' " inainte de plecare (eventual si vopsitul pt. o mai buna vizibilitate) ramane varianta de baza:grin:

Link spre comentariu

Banui ca am plecat de prea multa vreme din Romania ca nici nu m-asi fi gindit ca umbla cineva la masina! :uameni

Aici principiul e daca nu-i al tau, nu pui mina! Si pentru cei care nu inteleg, exista abtibilde ca sa priceapa :beat

36681003_(KGrHqZHJ!4E7)t)J3bBP!o1G8W!60_12.jpg.078e7a1a94de1a2e69f8f31bb0f8ab95.jpg 57322917_(KGrHqUOKjEE6dHWKSbGBOoP5qZ0ig60_12.jpg.070eefc5e4e448300cf17f97241533ec.jpg

Cind uitam sa ne jucam incepem sa imbatrinim...
Link spre comentariu

Prea tare! :g

Ce bine ar fi sa se aplice si la noi " daca nu-i al tau, nu pui mina! " :beat

...din pacate eu mi-am pus problema vopsirii MRL-urilor din punctul de vedere al temerilor legate de idiotii care umbla aiurea pe la masini si nu din punct de vedere practic raportat la usurarea folosirii lor in teren. Deh, asta e tarisoara noastra :uameni

Sticker-ele sunt bestiale :h5

Link spre comentariu

• 1 lună mai târziu...

Buna idee ! Eu tin masina mai mult in curte, dar sint momente cind e parcata pe strada si atunci ma gindesc la verificatul MRL-urilor... Poate o sa desenez si eu cite o dunga subtire de culoare deschisa.

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare