cristeaandm Postat Martie 7, 2012 Partajează Postat Martie 7, 2012 (editat) As dor cateva pareri argumentate cu privire la aceste tractorase japoneze. Sunt in cautarea unuia si nu prea stiu la ce sa ma uit. Sunt detalii cum ar fi 2x4, 4x4, variaza de la 10 la 25 CP, numar de viteze. Mentionez ca il voi folosi in gradina, a mea si a catorva prieteni, si de ce nu si la necunoscuti ca nu e rusine. Deci, la ce sa ma uit, ce sa aleg, voi ce folositi?(daca aveti) O poza orientativa ar fi: S-auzim de bine Editat Martie 7, 2012 de cristeaandm :cl 4x4 fun for all :h5 RR Classic 1986 - 200Tdi www.lroc.ro Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
albinaru Postat Martie 9, 2012 Partajează Postat Martie 9, 2012 Re: Pareri tractorase japoneze Sunt foarte bune.Ca si marca Kubota este regele, urmeaza Yanmar si Mitsubishi.Usor de intretinut, motoare cu nerv, robuste, extrem de fiabile, consum 2l/ora.Mici, se strecoara si se catara in cele mai nebanuite locuri, pot fi transportate cu un buz mic sau o remorcuta. Dezavantaj major : sunt foarte usoare deci nu poti urca rampe tragand greutati mari (2t), au sa sape pana la osii. Fericirea este simpla ... depinde cat de simplu poti sa fi! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Mojocojo Postat Martie 9, 2012 Partajează Postat Martie 9, 2012 Re: Pareri tractorase japoneze Foarte bune Kubota,au cele mă reusite motoare.si eu lucrez in domeniul agricol si am lucrat cu Kubota dar mult mai mare,iar consumul e sub 2 litri la ora depinde cum îl exploatezi.la iesire din ploiesti spre Buzău pe dreapta era un parc plin ...daca ai alta sursa sa ne anunti. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
cristeaandm Postat Martie 10, 2012 Autor Partajează Postat Martie 10, 2012 Re: Pareri tractorase japoneze Alte surse mai sunt parcul de la Brasov(duotrac) si mai e un parc spe giurgiu. Acum ca l-ai folosit, Kubota sa iau 2x4 sau 4x4, 16 Cp sau mai mult? aici nu stiu cum sta treaba si voiam sa ma lamuresc. S-auzim de bine :cl 4x4 fun for all :h5 RR Classic 1986 - 200Tdi www.lroc.ro Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
albinaru Postat Martie 10, 2012 Partajează Postat Martie 10, 2012 Re: Pareri tractorase japoneze Eu am avut Yanmar,l-am adus de dincolo, in buz.Era 4x4. Am construit cu el o casa pe varful unui deal.Mi-am carat toate materialele cu el.In afara de consumabile "apa, paie si bataie". Recomand oricui.Cel care mi l-a vandut mi-a spus ca Kubota este ceva mai bun. Fericirea este simpla ... depinde cat de simplu poti sa fi! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
pitonul Postat Martie 10, 2012 Partajează Postat Martie 10, 2012 Re: Pareri tractorase japoneze As dor cateva pareri argumentate cu privire la aceste tractorase japoneze. Sunt in cautarea unuia si nu prea stiu la ce sa ma uit. Sunt detalii cum ar fi 2x4, 4x4, variaza de la 10 la 25 CP, numar de viteze. Mentionez ca il voi folosi in gradina, a mea si a catorva prieteni, si de ce nu si la necunoscuti ca nu e rusine. Deci, la ce sa ma uit, ce sa aleg, voi ce folositi?(daca aveti) O poza orientativa ar fi: [ATTACH=CONFIG]133130[/ATTACH] S-auzim de bine Ia in calcul cata gradina ai si ce cultivi . Daca ai o suprafata mai mare,il poti folosi in gradina in functie de cultura si de stadiul dezvoltarii acesteia. Personal, la 5000mp, motocultorul imi este mult mai util.Sa nu mai spun, ca nelocuind permanent acolo si cine avea grije de casa il folosea pe post de taxi, transport materiale, etc.La arat sa nu te gandesti. L-am dat unui amic din Gemenea (zona pomicola Voinesti) care il foloseste in livada si este folosit mult mai bine decat la o gradina. Rubicon 2.8 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
albinaru Postat Martie 10, 2012 Partajează Postat Martie 10, 2012 Re: Pareri tractorase japoneze Sunt proiectate pentru lucru in orezarie adica sa fie foarte usoare, sa nu se scufunde in noroi, si sa lucreze un sol afanat. Sa nu-ti inchipui ca o sa-l pui sa traga trei brazde o data si mai ales intr-o zona bolovanoasa. Pentru patria noastra cea mai potrivita utilizare este in horticultura.Nu te gandi sa ari cu el jde mii de ha de porumb. Fericirea este simpla ... depinde cat de simplu poti sa fi! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
cristeaandm Postat Martie 16, 2012 Autor Partajează Postat Martie 16, 2012 Re: Pareri tractorase japoneze De arat am inteles ca se foloseste o singura trupita, asta mi-e clar. Multumesc de sfaturi dar tot nu am inteles daca sa fie 2x4 sau 4x4. Conteaza in teren asa de mult, ca la pret e o diferenta de vre-o mie de euro. S-auzim de bine :cl 4x4 fun for all :h5 RR Classic 1986 - 200Tdi www.lroc.ro Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
pitonul Postat Martie 16, 2012 Partajează Postat Martie 16, 2012 Re: Pareri tractorase japoneze De arat am inteles ca se foloseste o singura trupita, asta mi-e clar. Multumesc de sfaturi dar tot nu am inteles daca sa fie 2x4 sau 4x4. Conteaza in teren asa de mult, ca la pret e o diferenta de vre-o mie de euro. S-auzim de bine Hai ca-mi iau eu in carca raspunsurile. La ses , la gradina, nu folosesti acest tractor decat ptr. balegar si daca ai o freza adecvata.Transporti orice cu el,apa, pietre, nisip, lemne, nu conteaza tractiunea. Ai livada. Lucrurile se schimba. Ai de stropit.Aici este exploatarea maxima a tractorului.l Ai de carat balegar in alte conditii de cat cele de la gradina. Ai de dus recolta, ai o remorca incarcata la extrem. Toate aceste aspecte sunt rezolvate cu o caruta trasa de un cal. !. Nu ne-ai spus ce suprafata vrei sa lucrezi 2.Mare lucru nu faci cu un tractor, indiferent de tractiune ,la o gradina. Ramane placerea de a-l conduce. Rubicon 2.8 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
albinaru Postat Martie 17, 2012 Partajează Postat Martie 17, 2012 Re: Pareri tractorase japoneze Merita 4x4, nici nu te gandi la 4x2.Ti-am mai spus au un dezavantaj major prin faptul ca sunt foarte usoare , daca sunt 4x4 mai reduce din acest dezavantaj.Nu ne-ai spus ce ai de gand sa faci cu el... Fericirea este simpla ... depinde cat de simplu poti sa fi! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
cristeaandm Postat Martie 18, 2012 Autor Partajează Postat Martie 18, 2012 Re: Pareri tractorase japoneze Ca si suprafete multiplu de 2000 de metri. Ca si sarcini aratul cu o trupita, si folosirea frezei, caratul cu remorca. Nu am livada. E vorba de ses nu dealuri sau alte chestii. S-auzim de bine :cl 4x4 fun for all :h5 RR Classic 1986 - 200Tdi www.lroc.ro Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
mariusradovici Postat Martie 18, 2012 Partajează Postat Martie 18, 2012 Re: Pareri tractorase japoneze totusi ia un U65o cu fata (4x4) ai pisese ieftine,mecanica usoara,fiabil si o sa isi scoata el banii ca cine stie ce agricultor devii..parerea mea care are MF. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
albinaru Postat Martie 18, 2012 Partajează Postat Martie 18, 2012 Re: Pareri tractorase japoneze Se preteaza un japonez, sfatul meu de preferat 4x4. Fericirea este simpla ... depinde cat de simplu poti sa fi! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
pitonul Postat Martie 18, 2012 Partajează Postat Martie 18, 2012 Re: Pareri tractorase japoneze Ca si suprafete multiplu de 2000 de metri. Ca si sarcini aratul cu o trupita, si folosirea frezei, caratul cu remorca. Nu am livada. E vorba de ses nu dealuri sau alte chestii. S-auzim de bine Daca vrei sa faci gradinarie, nu culturi de orz, orez, ovaz, grau, etc.iti iei un motocultor cu toate accesoriile. Plug, prasitoere, remorca si roti de care vrei. Motor Honda de 5,5.Suficient. In gradina presupun ca ai culturi diverse, cartofi, rosii, ardei, vinete, gogosari,varza, morcovi, castraveti, si un solar. Ce le faci cu tractorul ? Nu ai ce sa faci cu tractorul intr-o gradina. Sapa, cazmaua, sapaliga si grebla sunt Dumnezeiesti. Incearca si nu vei fii dezamagit. Rubicon 2.8 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
albinaru Postat Martie 18, 2012 Partajează Postat Martie 18, 2012 (editat) Re: Pareri tractorase japoneze Japonezele sunt concepute pt horticultura, se pot atasa toate uneltele necesare.Rotile se demonteaza foarte usor si pot fi reglate pentru orice distanta intre randuri. De obicei se livreaza cu o freza de sol. In ses se mai intampla sa si ploua si, cand ploua, o lingurita de apa face o galeata de noroi. Un 4x4 cu blocare diferential spate (standard la japoneze) te va aranja mai bine ,unde mai pui ca se si asorteaza cu Suzuki din avatar. Editat Martie 18, 2012 de albinaru Fericirea este simpla ... depinde cat de simplu poti sa fi! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
pitonul Postat Martie 18, 2012 Partajează Postat Martie 18, 2012 Re: Pareri tractorase japoneze Japonezele sunt concepute pt horticultura, se pot atasa toate uneltele necesare.Rotile se demonteaza foarte usor si pot fi reglate pentru orice distanta intre randuri. De obicei se livreaza cu o freza de sol. In ses se mai intampla sa si ploua si, cand ploua, o lingurita de apa face o galeata de noroi. Un 4x4 cu blocare diferential spate (standard la japoneze) te va aranja mai bine ,unde mai pui ca se si asorteaza cu Suzuki din avatar. Termenul de horticultura este atotcuprinzator. La rosii cum reglezi rotile si ce iei intre randuri la fasole ? P.S. Doi discuta si al treilea se amuza ! Rubicon 2.8 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
albinaru Postat Martie 18, 2012 Partajează Postat Martie 18, 2012 Re: Pareri tractorase japoneze Nu vobeam la caterica, in caz ca asa ti s-a parut. Am avut un astfel de tractor si l-am folosit si la gradina de langa casa. In Ungaria sunt foarte populare si se folosesc intensiv la zarzavaturi. D e alfel si la noi, sunt cerute in special in sudul tarii unde oamenii le folosesc la gradinarit. Asa vad eu lucrurile, nu stiu de ce te ofensezi. Fericirea este simpla ... depinde cat de simplu poti sa fi! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
u2_2 Postat Martie 18, 2012 Partajează Postat Martie 18, 2012 Re: Pareri tractorase japoneze motocultor am eu, nu poti ara decat soluri usoare, afanate. in rest freza, prasila si cultivator merge ok. plug de musuroit merge la cartofi. la motocultor poti atasa remorca pentru carat. am gradina mica, vreo 800 mp, nu ai ce face cu un tractor in ea. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
pitonul Postat Martie 18, 2012 Partajează Postat Martie 18, 2012 Re: Pareri tractorase japoneze Nu vobeam la caterica, in caz ca asa ti s-a parut. Am avut un astfel de tractor si l-am folosit si la gradina de langa casa. In Ungaria sunt foarte populare si se folosesc intensiv la zarzavaturi. D e alfel si la noi, sunt cerute in special in sudul tarii unde oamenii le folosesc la gradinarit. Asa vad eu lucrurile, nu stiu de ce te ofensezi. Cred, ca la mine te refereai cu caterinca. Nu cunosc termenul, dar poate ne explici cum foloseai CONCRET tractorul in gradina de langa casa , ce legume cultivai si cum foloseai tractorul la intretinerea lor. Daca ai si ceva poze, ar fi minunat ! Rubicon 2.8 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
cristeaandm Postat Martie 18, 2012 Autor Partajează Postat Martie 18, 2012 Re: Pareri tractorase japoneze Aveam in calcul si un motocultor dar mi se parea cam slabut ca si forta. S-auzim de bine :cl 4x4 fun for all :h5 RR Classic 1986 - 200Tdi www.lroc.ro Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
pitonul Postat Martie 18, 2012 Partajează Postat Martie 18, 2012 Re: Pareri tractorase japoneze Aveam in calcul si un motocultor dar mi se parea cam slabut ca si forta. S-auzim de bine Ce dragut esti ! Dezvoltam subiectul, dar ce fel de gradina vrei sa dezvolti ? Rubicon 2.8 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
cristeaandm Postat Martie 22, 2012 Autor Partajează Postat Martie 22, 2012 Re: Pareri tractorase japoneze Eu personal vreo 2000 dar il cumpar impreuna cu un prieten si as vrea sa il privim ca pe o afacere si sa mearga si pe la altii prin curti si gradini pentru a face un ban. S-auzim de bine :cl 4x4 fun for all :h5 RR Classic 1986 - 200Tdi www.lroc.ro Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
albinaru Postat Martie 23, 2012 Partajează Postat Martie 23, 2012 Re: Pareri tractorase japoneze Chiar ca ai nevoie de un tractor ! Fericirea este simpla ... depinde cat de simplu poti sa fi! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
bogdan_g Postat Aprilie 3, 2012 Partajează Postat Aprilie 3, 2012 Re: Pareri tractorase japoneze @ cristeaandm Chiar ca ai nevoie de un tractor ! ... dar il sustin integral pe 'pitonul' si revin cu intrebarea pusa mai devreme ... : ce anume treaba sa faca respectivul tractor, care este evident mult mai puternic decat motocultorul ordinar de 5.5 cp, in gradinile respective ? Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
cristeaandm Postat Aprilie 4, 2012 Autor Partajează Postat Aprilie 4, 2012 Re: Pareri tractorase japoneze Sa are , sa frezeze aratura sau pamantul nearat, sa traga remorca, sa imprastie ingrasaminte, erbicidare, sa atasam cositoare.... si altele pe terenurile altora contra cost. S-auzim de bine :cl 4x4 fun for all :h5 RR Classic 1986 - 200Tdi www.lroc.ro Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate