bogdan_g Postat Aprilie 4, 2012 Partajează Postat Aprilie 4, 2012 (editat) Re: Pareri tractorase japoneze hmm... complicata poveste ...nu poate face nimic bine din ce vrei tu, decat, poate, pe suprafete foarte mici, fara cai de acces si sincer nu vad cine ar plati (proprietarii) pentru asta, insa nu e treaba mea. accesoriile de care vorbesti pentru lucrari le ai ? sau le gasesti usor ? unul mai mare ... chiar romanesc, rezolva altfel problemele astea. la noi, e bun la vie si ... la munte, intr-o gospodarie sanatoasa, unde ... nu prea exista gradini ... in loc de bou sau cal, desi ...animalele sunt mai frumoase. din toate punctele de vedere, motocultorul este o investitie mai buna, insa, tractorasul este o jucarie tare faina. respect, bogdan <later edit> si mai nou am vazut ca se poarta gazonul prin gradinile oamenilor Editat Aprilie 4, 2012 de bogdan_g Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
albinaru Postat Aprilie 4, 2012 Partajează Postat Aprilie 4, 2012 (editat) Re: Pareri tractorase japoneze Mda, "lumea" munceste, "oamenii" savureaza! In privinta accesoriilor trebuie sa va spun ca se gasesc tot felul de bijuterii:freze, cositoare rotative, cultivatoare , etc. Insa, pentru tractorasele mici preturile sunt mai ridicate, n-am inteles care este politica, de fapt ,eu n-am inteles comertul niciodata. Pentru tractoarele mari, preturile sunt mai rezonabile ,in sensul ca gasesti la second. Editat Aprilie 4, 2012 de albinaru Fericirea este simpla ... depinde cat de simplu poti sa fi! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
pitonul Postat Aprilie 4, 2012 Partajează Postat Aprilie 4, 2012 Re: Pareri tractorase japoneze Sa are , sa frezeze aratura sau pamantul nearat, sa traga remorca, sa imprastie ingrasaminte, erbicidare, sa atasam cositoare.... si altele pe terenurile altora contra cost. S-auzim de bine Ce vrei sa cultivi in gradina ? Rubicon 2.8 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
pitonul Postat Aprilie 4, 2012 Partajează Postat Aprilie 4, 2012 (editat) Re: Pareri tractorase japoneze Mda, "lumea" munceste, "oamenii" savureaza! In privinta accesoriilor trebuie sa va spun ca se gasesc tot felul de bijuterii:freze, cositoare rotative, cultivatoare , etc. Insa, pentru tractorasele mici preturile sunt mai ridicate, n-am inteles care este politica, de fapt ,eu n-am inteles comertul niciodata. Pentru tractoarele mari, preturile sunt mai rezonabile ,in sensul ca gasesti la second. M-ai acuzat ca fac caterinca. Departe de mine acest gand si probabil ai confundat termenul de horticultura. Vino cu exemple concrete cum poate fi folosit un tractor in gradina de zarzavaturi , atat in Ungaria cat si in sudul tarii. Utilajul trebuie folosit pe toata durata de dezvoltare a plantelor, mai ales. Iti dau un exemplu : cultivam dovleci de placinta. Semanat manual. Prasit de 2-3 ori cu motocultorul dupa care pauze cu mecanizarea. Vrejurile s-au dezvoltat si nu mai puteai folosi agrgate mecanice. Sapa era singura unealta acceptata. Suprafata era de peste 4000 mp. Pe acceasi suprafata aveam rosii, vinete, castraveti, ardei, gogosari, varza, ce se cultiva in orice gradina. Dupa plantarea rasadurilor cum vezi mecanizarea ? Accentul se pune pe irigare. Editat Aprilie 4, 2012 de Astral Rubicon 2.8 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Mojocojo Postat Ianuarie 7, 2013 Partajează Postat Ianuarie 7, 2013 Re: Pareri tractorase japoneze deci s-a concretizat cu ceva toata discutia asta sau a ramas la nivelul de discutie?! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
albinaru Postat Ianuarie 7, 2013 Partajează Postat Ianuarie 7, 2013 Re: Pareri tractorase japoneze Tee bagi? Intrarea este "for free"! Fericirea este simpla ... depinde cat de simplu poti sa fi! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
cristeaandm Postat Ianuarie 8, 2013 Autor Partajează Postat Ianuarie 8, 2013 Re: Pareri tractorase japoneze Pentru mine nu s-a concretizat, mai trebuie financiar o concretizare. Multe se trmina la nivelul de discutie, si e bine inainte decat dupa, asa invatam de la altii. S-auzim de bine :cl 4x4 fun for all :h5 RR Classic 1986 - 200Tdi www.lroc.ro Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
luckgil Postat Septembrie 29, 2013 Partajează Postat Septembrie 29, 2013 Re: Pareri tractorase japoneze Hai sa revigorez eu aceasta discutie putin. Am pe la zona de deal Campulung Muscel si mai sus niste pamant pe care se practica pomicultura. Deci problema e asa bucati de pamant de cate 2000-3000 mp pe care se taie copacii batrani si se scot radacinile. Aici tractorul sau de fapt bulda-excavatorul face treaba de scos de radacini. Pe urma terenul care este si in panta pe alocuri si care nu a fost arat de anu multi trebuie arat, frezat/discuit si apoi pus copaci noi. Pe urma la acesti copaci in urmatorii va trebuii sa se lucreze la ei de la alte araturi intre randuri la stropit si aa mai departe. Eu ma gandeam la un tractor cu ceva 4x4 si dar nu stiu ce putere ar fi buna ca sa poate sa are, discuiasca si frezat. Un incarcator frontal ar fi iarasi defolos. Va rog care stie sfatuiti-ma ca sa imi fac si eu o parere si sa vad cam in ce ma bag. Cu respect, Lucian Suzuki Vitara '92 1.6 8V metaltop putin gadilata, Aprilia Pegaso '97 plus inca ceva utilaje de sosea Jeep Cherokee 2001 4.0 automatic + GPL sevential putin gadilata Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Mojocojo Postat Septembrie 30, 2013 Partajează Postat Septembrie 30, 2013 Re: Pareri tractorase japoneze Salutare, Inainte de toate hai sa lamurim ceva: Pomicultura este știința care se ocupă cu studiul biologiei și tehnologiei speciilor pomicole, în vederea realizării unor producții mari de fructe, relativ constante de la un an la altul, de calitate superioară și profitabile în același timp. "Pomicultura" este ramura agriculturii care se ocupa cu cresterea pomilor.(deci de acum copac=pom) Defrisarea plantatiilor pomicole se poate face cu buldoexcavatorul ori cu o freza de tocat (500 CP) care toaca pomul cu tot cu radacini pana la o adancime de 60 cm ori cu o masina de scos radacini (dupa ce pomul a fost taiat pana la baza pamantului). Pentru plantare trebuie facute mai multe lucrari de afanare a solului (scarificare adanca in dublu sens,aratura adanca,frezat sau discui) pentru ca radacinile noii plante sa se dezvolte cat mai usor. Plantarea se poate face atat manual (groapa la cazma) sau mai modern cu motoforeza,mecanizat cu masina de plantat si mai nou au aparut masini de plantat care pot planta pomi pana la un diametru de 30 cm . Ingrijirea pomilor se face mecanizat si acuma depinde de sol,de expozitie de panta.Depinde si de suprafata pomicola ca sa poti face o configuratie tractorului si apoi utilajelor aferente acestuia. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
luckgil Postat Septembrie 30, 2013 Partajează Postat Septembrie 30, 2013 Re: Pareri tractorase japoneze Salutare, Inainte de toate hai sa lamurim ceva: Pomicultura este știința care se ocupă cu studiul biologiei și tehnologiei speciilor pomicole, în vederea realizării unor producții mari de fructe, relativ constante de la un an la altul, de calitate superioară și profitabile în același timp. "Pomicultura" este ramura agriculturii care se ocupa cu cresterea pomilor.(deci de acum copac=pom) Defrisarea plantatiilor pomicole se poate face cu buldoexcavatorul ori cu o freza de tocat (500 CP) care toaca pomul cu tot cu radacini pana la o adancime de 60 cm ori cu o masina de scos radacini (dupa ce pomul a fost taiat pana la baza pamantului). Pentru plantare trebuie facute mai multe lucrari de afanare a solului (scarificare adanca in dublu sens,aratura adanca,frezat sau discui) pentru ca radacinile noii plante sa se dezvolte cat mai usor. Plantarea se poate face atat manual (groapa la cazma) sau mai modern cu motoforeza,mecanizat cu masina de plantat si mai nou au aparut masini de plantat care pot planta pomi pana la un diametru de 30 cm . Ingrijirea pomilor se face mecanizat si acuma depinde de sol,de expozitie de panta.Depinde si de suprafata pomicola ca sa poti face o configuratie tractorului si apoi utilajelor aferente acestuia. Multumesc pentru raspuns dar ma interesa nu o definitie a pomiculturii sau o repetare a ce am spus eu mai sus cu buldo-excavatorul, ci un raspuns in legatura cu tractorul care daca l-as achizitiona m-ar ajuta la intretinerea plantatiei. Cu respect, Lucian Suzuki Vitara '92 1.6 8V metaltop putin gadilata, Aprilia Pegaso '97 plus inca ceva utilaje de sosea Jeep Cherokee 2001 4.0 automatic + GPL sevential putin gadilata Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
RZV Postat Septembrie 30, 2013 Partajează Postat Septembrie 30, 2013 Re: Pareri tractorase japoneze Din pacate este clar ca un tractoras cu cai sa-i numeri pe degetele de la miini si picioare :grin: cum sunt cele din topic nu te ajuta. Ara cu o brazda....nu adinc si nu randament pt ce-ti trebuie tie.de scos radacini, chiar daca are chitul frontal-rar-si scump- nu te ajuta din cauza greutatii reduse..... Ai mei au linga Bucuresti ~ 4ha de gradina,vie,livada pruni. Am studiat problema si tractorasele din titlu sunt asa, niste jucarii gen ATV care mai si fac ceva treaba.Dar randamentul este scazut -ma refer la tractorasele japoneze,daca ati citit topicul de la inceput-pentru ca utilajele au fost concepute usore si de preferinta 4x4 pentru orezarii-sa tragi brazde si chestii in teren umed-ud ,fara sa scufunzi un tractor mare in el.....deci ramin niste scule de gradina gen ATV care pot sa traga o brazda, sau sa care o remorca sau sa duca o freza mica....si atit .inutile in ce-ti trebuie tie. Si daca ai niste ha de livada si merita investitia atunci un tractor nou de 60-80 cai este idealul...din pacate, ca bani te demoralizeaza....si un sh inseamna sa fii si mecanic si sa cauti fix marca care iti poate furniza piese si service...adica foarte mult de cautat. Sau alternativa din comunitate, cu un tractor de minim 30 ani, care merge pina..... merge. Si gata.Daca-ti place ideea si accepti o epava pentru unii si ceva folositor pentru altii inventivi-am experimentat de curind linga Sighisoara unde mai avem niste teren,si livada si......altele. Dacă de întelepţi o povaţă este apreciată, de proşti e ca o jignire considerată. Dream It, Do It, Live It.... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
fulgeras Postat Septembrie 30, 2013 Partajează Postat Septembrie 30, 2013 Re: Pareri tractorase japoneze Multumesc pentru raspuns dar ma interesa nu o definitie a pomiculturii sau o repetare a ce am spus eu mai sus cu buldo-excavatorul, ci un raspuns in legatura cu tractorul care daca l-as achizitiona m-ar ajuta la intretinerea plantatiei. Cu respect, Lucian Salut! Uite si eu am avut ocazia sa lucrez si lucraz in agicultura....pe langa ovinele care le avem in ograda, mai ai nevoie de grau, cucurz, baloti,arat, discuit si alte celea...pot sa iti scump pe prorpia experienta ca utilajele romanescti sunt foarte usor de intretinut, dar daca le exploatez mult ttrebuie sa puii mana pe la ele sa le repar atunci cand se strica....In privinta incarcatorului frontal il foloseam la incarcat balegar in remorca, care il imprastiam pe suprafata arabila, si la baloti, si aicea am avut un tractor romanesc cu incarcator frontal, el era destul de bun doar ca era firav la partea din fata, si aicea ma refer la fuzete, daca luai un pic mai mult in cupa era gatta, poc fuzeta, pana am trecut la ceva mai "strong" la un Lamborghini de vreo 100 de caluti, si cu toate ca evident consuma mai mult dar si treaba o face mai bine si cel mai important nu se mai strica asa usor, si daca ai ceva cunostinte de mecanica sunt aceleasi pincipi ca si latractoarele romanesti, nu difera prea mult, adica eu l-am rupt in doua si am schimbat ambreiajul, doarr trebuie unde nu stii sa te documentez de pe internetul asta, care este o sursa de informatie foarte vasta....acuma depinde si la ce vrei sa il folosesti tu, eu ti-am zis la ce il foloseam, si isi c-am arata limitele....si ca sa pui un plug si o freza dupa un tracot, iti trebuie de vreo 60-70 de cai acolo...numa ca depinde si ce suprafata ai, eu de exemplu aram o saptamna intreaga de dimineata pana seara, si era vorba de ha intregii...si mai conteaza si ce plug,freza vrei sa pui, sunt si alea pe marimi...la o suprafata de 3000-4000 de mp nu prea are rost sa puii utilaje mari al lucru pentru ca ele nu isi amotizeaza investitia, adica trebuie sa ai de lucru cu ele sa poti sa le intretii.... Christian Dan :grin: Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Mojocojo Postat Septembrie 30, 2013 Partajează Postat Septembrie 30, 2013 Re: Pareri tractorase japoneze Multumesc pentru raspuns dar ma interesa nu o definitie a pomiculturii sau o repetare a ce am spus eu mai sus cu buldo-excavatorul, ci un raspuns in legatura cu tractorul care daca l-as achizitiona m-ar ajuta la intretinerea plantatiei. Cu respect, Lucian Poti sa imi spui cam ce suprafata vrei sa lucrezi ca sa pot sa iti configurez tractorul? Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Mojocojo Postat Septembrie 30, 2013 Partajează Postat Septembrie 30, 2013 Re: Pareri tractorase japoneze Din pacate este clar ca un tractoras cu cai sa-i numeri pe degetele de la miini si picioare :grin: cum sunt cele din topic nu te ajuta. Ara cu o brazda....nu adinc si nu randament pt ce-ti trebuie tie.de scos radacini, chiar daca are chitul frontal-rar-si scump- nu te ajuta din cauza greutatii reduse..... Ai mei au linga Bucuresti ~ 4ha de gradina,vie,livada pruni. Am studiat problema si tractorasele din titlu sunt asa, niste jucarii gen ATV care mai si fac ceva treaba.Dar randamentul este scazut -ma refer la tractorasele japoneze,daca ati citit topicul de la inceput-pentru ca utilajele au fost concepute usore si de preferinta 4x4 pentru orezarii-sa tragi brazde si chestii in teren umed-ud ,fara sa scufunzi un tractor mare in el.....deci ramin niste scule de gradina gen ATV care pot sa traga o brazda, sau sa care o remorca sau sa duca o freza mica....si atit .inutile in ce-ti trebuie tie. Si daca ai niste ha de livada si merita investitia atunci un tractor nou de 60-80 cai este idealul...din pacate, ca bani te demoralizeaza....si un sh inseamna sa fii si mecanic si sa cauti fix marca care iti poate furniza piese si service...adica foarte mult de cautat. Sau alternativa din comunitate, cu un tractor de minim 30 ani, care merge pina..... merge. Si gata.Daca-ti place ideea si accepti o epava pentru unii si ceva folositor pentru altii inventivi-am experimentat de curind linga Sighisoara unde mai avem niste teren,si livada si......altele. Imi pare rau ca asociezi tractorul japonez cu atv-ul!Inseamna ca nu ai lucrat cu adevarat in agricultura!Eu vorbesc din propria experienta adica am tractor japonez Hinomoto 20 CP si atv Kawa Brutforce 750 si nu se compara.Tractorul este facut pentru agricultura, si sunt putine atv-uri speciale pt agricultura si crede-ma ca am sfaramat un grup la atv ca dau cu cultivatorul prin vie. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
luckgil Postat Septembrie 30, 2013 Partajează Postat Septembrie 30, 2013 Re: Pareri tractorase japoneze Poti sa imi spui cam ce suprafata vrei sa lucrezi ca sa pot sa iti configurez tractorul? Sunt 4 bucati de livada cate 3000-4000 mp fiecare. Din 2 sau scos deja copacii si radacinile sa pus gard. Acum astept rezultatele de la institut privind calitatea pamantului sa vad ce se preteaza. Dar in orice fraza despre lucru in livada aparea cuvantul TRACTOR deci trebuie luat tractor. Ideea este ca orice lucrare a terenului pe la deal acolo costa cam de 3-4 ori mai scump decat la campie fara cheltuieli evidente mai mari. Numai ca asa e pretul acolo si in fata acestui fapt ma simt nevoit sa mi le fac singur decat sa le platesc lor pentru atatea lucrari bani multi cu care ar putea acoperi o mare parte din pretul tractorului. Suzuki Vitara '92 1.6 8V metaltop putin gadilata, Aprilia Pegaso '97 plus inca ceva utilaje de sosea Jeep Cherokee 2001 4.0 automatic + GPL sevential putin gadilata Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Mojocojo Postat Septembrie 30, 2013 Partajează Postat Septembrie 30, 2013 Re: Pareri tractorase japoneze La suprafata asta iti recomand un japonez 20-22 CP maxim ca sa poti sa pui un plug cu 2 brazde sa poti pune o pompa de stropit la vreo 300 litri,si poti sa tragi si o remorca de 1,5 - 2 tone depinde de panta.Tractorul costa undeva pe la 4500 de eur cu tot cu freza de sol,iar pompa una noua vreo (1500 eur) sau second dar mai rar gasesti asa mici (500 de eur) iar un plug cu 2 trupite unde la 450 eur nou. Daca vrei mai multe informatii poti sa ma suni:072000979 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
RZV Postat Septembrie 30, 2013 Partajează Postat Septembrie 30, 2013 Re: Pareri tractorase japoneze Imi pare rau ca asociezi tractorul japonez cu atv-ul!Inseamna ca nu ai lucrat cu adevarat in agricultura!Eu vorbesc din propria experienta adica am tractor japonez Hinomoto 20 CP si atv Kawa Brutforce 750 si nu se compara.Tractorul este facut pentru agricultura, si sunt putine atv-uri speciale pt agricultura si crede-ma ca am sfaramat un grup la atv ca dau cu cultivatorul prin vie. Prietene, am vazut si experimentat un pic situatia.Pentru mine, aratul inseamna minim 3 brazde-cazul saracului.si sa fac asta in 3 saptamini cu un tractoras de 15 cai inseamana agricultura proasta .La curte si gradina la fel,l-am asociat cu ce-l foloseam si la ce-mi era util.o jucarie.un ATV. 3000 m de livada - un atomizor este suficient Nu te mai grabi sa fii cel mai bun,pune mina de gindeste.Fapul ca tie iti face trebuinta nu-i acelasi lucru si la mine. Si nu-mi spune ca scoti radacini cu el din pamint ca-l maninc. am tras cu o bruta -un ford din 60 toamna cu 4x4 si troliu de padure de niste radacini de m-am saturat.nu cu un japonez de 20 cai.trase din pamint,sapat un pic pe linga,nu sa le tarasti dupa tine. Ca face treaba la stropit,la carat diverse si alte activitati, ok,dar strict.Si am specificat ca daca faci agricultura ai nevoie de unul mai mare,din pacate. Ara tu 10ha cu tractorul tau de 20 cai.....sincer. Spor la toata lumea. Dacă de întelepţi o povaţă este apreciată, de proşti e ca o jignire considerată. Dream It, Do It, Live It.... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Mojocojo Postat Septembrie 30, 2013 Partajează Postat Septembrie 30, 2013 Re: Pareri tractorase japoneze Prietene, am vazut si experimentat un pic situatia.Pentru mine, aratul inseamna minim 3 brazde-cazul saracului.si sa fac asta in 3 saptamini cu un tractoras de 15 cai inseamana agricultura proasta .La curte si gradina la fel,l-am asociat cu ce-l foloseam si la ce-mi era util.o jucarie.un ATV. 3000 m de livada - un atomizor este suficient Nu te mai grabi sa fii cel mai bun,pune mina de gindeste.Fapul ca tie iti face trebuinta nu-i acelasi lucru si la mine. Si nu-mi spune ca scoti radacini cu el din pamint ca-l maninc. am tras cu o bruta -un ford din 60 toamna cu 4x4 si troliu de padure de niste radacini de m-am saturat.nu cu un japonez de 20 cai.trase din pamint,sapat un pic pe linga,nu sa le tarasti dupa tine. Ca face treaba la stropit,la carat diverse si alte activitati, ok,dar strict.Si am specificat ca daca faci agricultura ai nevoie de unul mai mare,din pacate. Ara tu 10ha cu tractorul tau de 20 cai.....sincer. Spor la toata lumea. Eu ma refeream la intretinere 20-24 cp sunt suficienti....cat despre scos radacini vorbim despre utilaje de peste 200 de cai + masina de scos radacini,nici o sansa cu japonezul.Daca vrei 3 brazde sunt si japoneze care le fac fata dar binenteles bugetul urca undeva la 7000 de eur,dar la o suprafata de 3000 de metri nu renteaza....fiecare cu parerea lui.. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
RZV Postat Septembrie 30, 2013 Partajează Postat Septembrie 30, 2013 Re: Pareri tractorase japoneze Hai sa revigorez eu aceasta discutie putin. Am pe la zona de deal Campulung Muscel si mai sus niste pamant pe care se practica pomicultura. Deci problema e asa bucati de pamant de cate 2000-3000 mp pe care se taie copacii batrani si se scot radacinile. Aici tractorul sau de fapt bulda-excavatorul face treaba de scos de radacini. Pe urma terenul care este si in panta pe alocuri si care nu a fost arat de anu multi trebuie arat, frezat/discuit si apoi pus copaci noi. Pe urma la acesti copaci in urmatorii va trebuii sa se lucreze la ei de la alte araturi intre randuri la stropit si aa mai departe. Eu ma gandeam la un tractor cu ceva 4x4 si dar nu stiu ce putere ar fi buna ca sa poate sa are, discuiasca si frezat. Un incarcator frontal ar fi iarasi defolos. Va rog care stie sfatuiti-ma ca sa imi fac si eu o parere si sa vad cam in ce ma bag. Cu respect, Lucian Uite ce intreba omul si unde am ajuns noi pt ca stim mai bine ca altii.... Sa aveti spor cu totii Dacă de întelepţi o povaţă este apreciată, de proşti e ca o jignire considerată. Dream It, Do It, Live It.... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
fulgeras Postat Septembrie 30, 2013 Partajează Postat Septembrie 30, 2013 Re: Pareri tractorase japoneze Sunt 4 bucati de livada cate 3000-4000 mp fiecare. Din 2 sau scos deja copacii si radacinile sa pus gard. Acum astept rezultatele de la institut privind calitatea pamantului sa vad ce se preteaza. Dar in orice fraza despre lucru in livada aparea cuvantul TRACTOR deci trebuie luat tractor. Ideea este ca orice lucrare a terenului pe la deal acolo costa cam de 3-4 ori mai scump decat la campie fara cheltuieli evidente mai mari. Numai ca asa e pretul acolo si in fata acestui fapt ma simt nevoit sa mi le fac singur decat sa le platesc lor pentru atatea lucrari bani multi cu care ar putea acoperi o mare parte din pretul tractorului. La suprafata asta nu ai ce face cu un japonez, eu unul zic ca iesi prin el...defapt nu te poti folosi de el ca este mic ca si construcite, apoi sa nu mai vorbim de scos la radacini ca nu are nici o treaba cu astea...depinde ce buget ai pentru un tractor, sunt multe tractoare gen Lamborghini, John Deere,Fendt, ca sunt mai vechi,nu conteaza, dar care isi fac treaba cu brio...cel putin asta este parerea mea spusa din proprie experinta...ca sa vrei sa pui un plug cat de cat la el cu 3,4,5 brazde iti trebuie un tractor de minim 70 de cai....automat il poti folosi si la alte munci, daca vrei poti sa mergi si pe la altii sa iti mai amotizez investita, daca poti sa iti iei unul si cu incarcator frontal esti rege, cel putin mi se par cele mai practice tractoare cele cu incarcator frontal, il poti folosi si la agricultura si arat, cules, cu remorc dupa el, la lemne orice....ca ideea asta ii tractorul... Christian Dan :grin: Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
albinaru Postat Octombrie 10, 2013 Partajează Postat Octombrie 10, 2013 Re: Pareri tractorase japoneze Pentru ce vrei tu @rzv, trebuie putere nu gluma. Tractoarele japoneze care ajung la noi sunt cele din orezarii care sunt foarte usoare. Tu ai nevoie de un tractor greu pentru intretinerea unei livezi, orienteaza-te pe ceva de la gen 445 in sus. Fericirea este simpla ... depinde cat de simplu poti sa fi! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
RZV Postat Octombrie 11, 2013 Partajează Postat Octombrie 11, 2013 Re: Pareri tractorase japoneze Pentru ce vrei tu @rzv, trebuie putere nu gluma. Tractoarele japoneze care ajung la noi sunt cele din orezarii care sunt foarte usoare. Tu ai nevoie de un tractor greu pentru intretinerea unei livezi, orienteaza-te pe ceva de la gen 445 in sus. Eu nu vreau, am tot ce-mi trebuie.:grin: Vezi la pagina 4-mai sus, cine cerea detalii @luckgil eu doar sustineam fix ce spui si tu,trecind deja fix prin aceleasi dileme de-a lungul timpului. 1 Dacă de întelepţi o povaţă este apreciată, de proşti e ca o jignire considerată. Dream It, Do It, Live It.... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
RZV Postat Iunie 29, 2015 Partajează Postat Iunie 29, 2015 Re: Pareri tractorase japoneze Preturi si locatii pt tractorase? La Ploiesti dezastru, peste 4000 E unul ok..... La Giurgiu nu mai sunt disponibile...... Alte idei? Sau preturi? Dacă de întelepţi o povaţă este apreciată, de proşti e ca o jignire considerată. Dream It, Do It, Live It.... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
savagex Postat Iunie 30, 2015 Partajează Postat Iunie 30, 2015 Re: Pareri tractorase japoneze Pana la urma ce cauti? Ceva mic? Subaru justy 1,3 4x4 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
RZV Postat Iunie 30, 2015 Partajează Postat Iunie 30, 2015 Re: Pareri tractorase japoneze Te rog sa citesti TOT topicul, fara suparare. Acum caut exact ce am intrebat, scris si despre ce era vorba in topic conform titlului. Un tractoras japonez,mic si usor. Preferabil 4x4 dar nu obligatoriu. 15-25 CP sa vina cu freza. Binenteles in stare cat mai buna si nu la 4000E.... Cautam de fapt locatii cu vanzatori-importatori si preturi omenesti. Dacă de întelepţi o povaţă este apreciată, de proşti e ca o jignire considerată. Dream It, Do It, Live It.... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate