Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

amortizoare

crysst

Postări Recomandate

am vazut ieri pe un canal sport o cursa de viteza cu masini de teren. Pot sa spun ca am fost impresionat ce amortizoare aveau.....practic sareau pe damburi la 1m inaltime...iar cand aterizau se lipeau de drum....nici macar 1 cm nu se ridicau de la sol. Pe fata am vazut ca aveau bascule....toate...nu stiu ce aveau pe spate.

Ce amortizoare trebuiesc puse pe un patrol din 86 (foi de arc) sau cate amortizoare trebuiesc puse pentru a se ajunge aproape de performantele alea? Se poate face modificare pentru a pune inca un rand de amortizoare?

Nissan Patrol 3.3 SD

Audi A4 1.9 TDI

Mitu L200 2.5 DI-D

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: amortizoare

Amortizoarele = ultima problema: schimba puntile tale frumoase si fixe cu basculici pe toate partile, schimba rapoartele cu ceva gen 3,5 , arunca sasiul , reductorul si astmaticu' de 2,8 , pui o cusca din aliaj de titan, o imbraci vag cu ceva fibra, un motor de 5-6 litri pe kerosen + nitro si am ajuns si la amortizoare asta daca mai vrei !

Patrol GR 94, in continua evolutie
Link spre comentariu

nu cred ca m-am facut inteles......nu vreau sa sara masina.......chiar deloc....eu va zic ca masinile alea sareau in sus iar cand aterizau nu topaiau......ci se lipeau de drum........parerea mea e ca amortzoarele aveau un rol important in asta....nu inteleg de ce as schimba puntile cu bascule, cu ce m-ar ajuta un raport 3,5, motorul este de 3.3 si nu e deloc asmatic.....poate nu ai inteles....nu vreau viteza putere etc, vreau sa nu mai topaie pe drum denivelat atunci cand merg cu viteza......

Nissan Patrol 3.3 SD

Audi A4 1.9 TDI

Mitu L200 2.5 DI-D

Link spre comentariu

ti-a spus cineva mai devreme....ca sa nu mai sara la viteza prin gropi....trebuie sa schimbi puntile....arcurile cu foi...si alte maruntisuri :grin: .....asa ca fa si tu ca mine....mergi mai incet.....si nu mai sare :grin: :grin: :grin:

Link spre comentariu

Iti trebuie o suspensie profi pe coilovre,mai trebuie sa gasesti pe cineva care sa stie sa-ti faca modificarile si sa si vrea sa se bage........e mult mai complicat decat ai crede tu.

Gabi Nicolae a muncit 3 ani la masina aia (Patrolul Y60) pana a reusit sa-i faca suspensia sa lucreze ok.

Eu am vazut cum mege masina aia in cursa si e ok.

Daca vrei masina de raid vezi ca e un Pajero preparat la vanzari auto,ala merita toti banii si sari cu el ..........spatele sa te tina :grin:

Offroad Racing Romania-THE ORIGINAL since 2006

KAMIKAZE TEAM

Link spre comentariu

e faassssssssssssss, nu au fost 3 ani, si crede-ma ca stiu ce vorbesc, masina s-a facut la mine in service. Taiat, tinichigerie, vopsitorie, confectionat tendoane fata/spate , deplasare punte spate........a durat cam 4 luni de zile. Problema a fost ca dansul nu a achizitonat kitul complet , era scump, si a trebuit sa sa-si produca singur la freza-strungarie o groaza de piese, piesulici etc pt a completa kitul. A fost o mare chinuiala. A doua problema a fost ca a improvizat serios o groaza de arcuri pana a ajuns la tarajul corect, adica a tot confectionat la arcuri la Pascani, mai groase, mai subtiri, mai tari, mai moi ........ etc. Pana la urma a ... nimerit. Am si acu podul plin de arcuri "de sacrificiu". Oricum are meritul ca a fost primul care a avut curajul sa faca asta. Daca lucrarea nu iesea .........puteai sa arunci masina!!!!!!!!!!

ing. Luigi PIRSU

www.nissan4x4.ro

service si tunning NISSAN

Facebook PAGE: NISSAN4x4 SERVICE

Link spre comentariu

Masinile alea au suspensii complete, de la Fox Racingshocks , King shocks, sau Skyjacker , si sant usoare cea ce le permite sa faca fitze cu suspensiiile astea, telescoapele , arcurile sau Airshock-urile (cum am eu pe buggy)sant special create pentru masini de teren usoare de pana la 1000 kg ca: rockcrawler sandbuggy etc .Asta nu inseamna ca acesti producatori nu au telescoape pentru masini normale cu care se poate tuna o masina de teren normala, doar ca acestea nu transforma un jeep intr-un buggy sau light truck zburator.Singura masina de serie modificata pe care am vazut suspensii de acest gen e Samuraiul. Eu am studiat foarte mult problema suspensiei perfecte pentru offroad cand mi-am construit buggy-ul meu si am ajuns la concluzia ca Airshock-ul e cel mai bun: are cursa lunga de 14 coli e super rezistenta, setabil in orice configuratie iti place( inaltime , tarie, amortizare) reparabil etc. Si credeti-ma sare buggy-ul cum sar acele masini si nu se ridica de pe sol si nu dau cu fundul de scaun nici eu! Sant cativa dintre voi care au vazut aparatul meu in actiune dar inca nimeni nu a mers cu ea sa simta acel feeling cu care treci cu o viteza incredibila peste obstacole fara sa pierzi aderenta!

Eu am acuma un samurai pe care vrea sa-l transform cu Airshock-uri care cred ca o sa fie suuuperr! Am vazut la cateva concursuri care e primul dusman al rularii off the road : suspensiile rigide cu curse de 10 -15 cm sau un pic mai mari,pe niste masini de 2 tone la care se ridica cel putin o roata la cel mai mic obstacol, deci pierde din aderenta , sa nu vorbesc despre ruperile de arcuri. Eu zic ca viitorul e in masini usoare cu suspensii extrem de flexibile.

Concluzie: ca sa ai o masina care sa faca un pic ca acele light truck uri suspensia tre sa aiba cursa cat mai lunga , arcurile sa fie progresive (se pun doua arcuri una peste alta , unul e mai subtire) sau sa fie airshock(care e progresiv) totul sa fie setat in raport cu greutatea masinii , cu greutatea puntii (cealalta masa in miscare care trebuie amortizata) si tipul de teren pe care vrei sa rulezi.

aici puteti sa va uitati daca vreti:http://racingshocks.org/

http://www.foxracingshox.com/fox_offroad/offroad_index.htm

"Faca-se voia ta si sa vina imparatia mea"
Link spre comentariu

• 3 săptămâni mai târziu...

test suspensie

DA DE ASTA VORBEAM.........ce amortizoare au frate astia de se lipesc de podea? Banuiesc ca se pot monta si pe nisanu de care va ziceam (probabil cu o caruta de bani)

Nissan Patrol 3.3 SD

Audi A4 1.9 TDI

Mitu L200 2.5 DI-D

Link spre comentariu

am vazut ieri pe un canal sport o cursa de viteza cu masini de teren. Pot sa spun ca am fost impresionat ce amortizoare aveau.....practic sareau pe damburi la 1m inaltime...iar cand aterizau se lipeau de drum....nici macar 1 cm nu se ridicau de la sol. Pe fata am vazut ca aveau bascule....toate...nu stiu ce aveau pe spate.

Ce amortizoare trebuiesc puse pe un patrol din 86 (foi de arc) sau cate amortizoare trebuiesc puse pentru a se ajunge aproape de performantele alea? Se poate face modificare pentru a pune inca un rand de amortizoare?

Ce intreaba omul... si ce raspunsuri ii oferiti voi...

Poti obtine o reducere a oscilatiilor suspensiei, schimband arcurile originale, cu arcuri cu o constanta de elasticitate mai mare; adica mai moi decat cele care sunt acum pe masina si cu cursa mai mare pentru suspensie - solutie care necesita montarea unei bare stabilizatoare sau, in cazul in care exista una, inlocuirea ei, cu alta mai robusta, optional cu sistem de decuplare pentru deplasarea in teren greu - si/sau inlocuind amortizoarele, cu unele mai puternice; adica cu un volum mai mare, capabile sa preia o cantitate mai mare de energie. Se poate recurge si la solutia cu 2 amortizoare pe roata, fara prea mari probleme si cu rezultate destul de bune, cu conditia de a monta amortizoarele in plane de lucru diferite; bineinteles, recomandarea inlocuirii amortizoarelor cu unele mai mari, ramane valabila. Nu e obligatoriu ca amortizoarele sa fie identice la aceeasi roata; se pot folosi perechi diferite.

Ce ai vazut tu, sunt masini folosite in cursele "Baja 1000". Acolo terenul nu este foarte accidentat, iar viteza de deplasare este esentiala; motiv pentru care suspensiile acelor masini au cursa utila de peste 1 m, folosind atat axe cu suspensie independenta - fata/spate - cat si axe cu suspensie dependenta; adica axe rigide (in nici-un caz "fixe", asa cum mentiona cineva intr-un post anterior) - spate. Viteza nu inseamna nimic daca nu ai controlul stabilitatii si al contactului cu solul - orice desprindere a rotii de sol, inseamna pierderea puterii de tractiune si reducerea vitezei de deplasare. Prin acele suspensii se incearca mentinerea rotilor in contact cu solul cat mai mult timp posibil.

:ce :3 :ce

"Să faci 13 ani de temniţă pentru un popor de idioţi... D-asta numai eu am fost în stare..." - Petre Ţuţea

Link spre comentariu

Da sunt amortizoare profi, ce vrei tu e foarte scump, dar nu imposibil .

Numai cu amortizoare ,fara alte modificari mai castigi putina calitate.

Sa stii ca la greutatea care o are masina poti sa faci ce vrei ca tot o sa sara .

Nu e vorba de greutate! Un vehicul mai greu are o amplitudine a oscilatiei, mai lina, comparativ cu un vehicul usor, folosind aceeasi constanta de elasticitate a arcurilor; cu alte cuvinte, un vehicul greu e mai confortabil pe drum accidentat, decat un vehicul usor.

Aici e vorba de arcuri: arcuri tari - suspensie dura, cu amplitudine mica; arcuri moi - suspensie lina, cu amplitudine mare. :idea:

"Să faci 13 ani de temniţă pentru un popor de idioţi... D-asta numai eu am fost în stare..." - Petre Ţuţea

Link spre comentariu

MagnuM, multumesc pentru explicatie.....deja incep sa ma gandesc la varianta cu 2 amortizoare pe roata.

Wellcome!

Pentru un vehicul de serie, e solutia cea mai accesibila - tehnic si financiar - care ofera un compromis acceptabil.

Iti recomand schimbarea amortizoarelor originale, cu unele mai mari ca volum - cantitate mai mare de ulei/gaz.

Link spre comentariu

• 4 săptămâni mai târziu...

salut.

sar si eu in discutie pentru ca am nevoie de ceva info.

nissan4x4, tu ziceai de cineva care a facut arcuri la Pascani. poti sa dai ceva detalii? cred ca in curand o sa am nevoie de arcuri.

mi-am pus kit calmini de suspensie si imi taseaza coloana pe drumurile patriei... inca nu stiu exact ce e mai daunator: arcurile/amortizoarele/bucsile...

bottom line este ca s-ar putea sa trebuiasca sa inlocuiesc arcurile pe spate cu unele mai moi, sau sa tai o spira, doua si sa le lungesc la dim. pe care o are acum. asta daca nu rezolv nimic din amortizoare...

Suzuki Vitara

sa sara noroiuuu'

Link spre comentariu

test suspensie http://www.youtube.com/watch?v=akpbrCdF ... re=related

DA DE ASTA VORBEAM.........ce amortizoare au frate astia de se lipesc de podea? Banuiesc ca se pot monta si pe nisanu de care va ziceam (probabil cu o caruta de bani)

alea par sa fie airshox-uri. doar amortizor, fara arc...

Suzuki Vitara

sa sara noroiuuu'

Link spre comentariu

Iti recomand schimbarea amortizoarelor originale, cu unele mai mari ca volum - cantitate mai mare de ulei/gaz.

ce as putea monta pe fata la pajero?....(bucsa jos si stift sus)....

Link spre comentariu

• 3 luni mai târziu...

Da sunt amortizoare profi, ce vrei tu e foarte scump, dar nu imposibil .

Numai cu amortizoare ,fara alte modificari mai castigi putina calitate.

Sa stii ca la greutatea care o are masina poti sa faci ce vrei ca tot o sa sara .

Nu e vorba de greutate! Un vehicul mai greu are o amplitudine a oscilatiei, mai lina, comparativ cu un vehicul usor, folosind aceeasi constanta de elasticitate a arcurilor; cu alte cuvinte, un vehicul greu e mai confortabil pe drum accidentat, decat un vehicul usor.

Aici e vorba de arcuri: arcuri tari - suspensie dura, cu amplitudine mica; arcuri moi - suspensie lina, cu amplitudine mare. :idea:

cred ca aici mai e ceva ce merita mentionat:

cu cat raportu dintre greutatea ne-amortizata (unsprung weight), adica ce e SUB suspensie, si greutatea a ceea ce e DEASUPRA suspensiei (sasiu, motor, caroserie, shofer) e mai mare, cu atat mai neconfortabila tinuta de drum. pentru ca ce e sub suspensie primeste socurile direct si le transmite prin articulatiile ne-amortizate (prinderea tendoanelor, prinderea basculelor). e adevarat ca le transmite in principiu pe alea in plan orizontal, ptr ca pe alea in plan vertical le transmite amortizoarelor, deci nu le simti...

just my 2 cents :)

ps: si eu caut o solutie moale si eficienta ptr vitara...

buggymaker, ai pm :grin:

Suzuki Vitara

sa sara noroiuuu'

Link spre comentariu

Airshockuri la lucru, importanta lor: sant usoare, compacte, foarteflexibile deci rotile sant pe sol in aproape orice situatie,etc.

Si tot cu ele poti face si asa:

Si asa:

http://www.youtube.com/watch?v=U7-cHLyb ... re=related

"Faca-se voia ta si sa vina imparatia mea"
Link spre comentariu

• 1 lună mai târziu...
  • 1 lună mai târziu...

Airshockuri la lucru, importanta lor: sant usoare, compacte, foarteflexibile deci rotile sant pe sol in aproape orice situatie,etc.

asta e Ozn sa mor de nu .vireaza spatele motor de motocicleta .........imi dau o slp sa imi revin :grin:

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare