Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

urmarire autoturism

p.marian

Postări Recomandate

Imi cer scuze ca redeschid un thread inchis, dar forma este alta (desi esenta e aceeasi) vreau sa achizitionez mai multe masini off road si sa le inchiriez (4 buc) ma intereseaza daca stie cineva (din experienta nu din auzite) cam ce costuri ar necesita.

Tinand cont de cele discutate in vechiul thread as vrea sa specific urmatoarele: nu sunt masini pentru angajati, sunt pentru prieteni(clienti), nu ma intereseaza pe unde umbla ci de unde pot sa-i iau in caz de probleme tehnice.

Multumesc

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: urmarire autoturism

Sper sa nu se considere reclama, dar mi`au ramas in minte de la ultimul targ din CT. Furat.ro, se ocupa cu monitorizare GPS a autovehiculelor cu avertizare prin SMS. :h5

~ Silence is a gift ~

~ Learn to value its essence ~

Link spre comentariu

Sunt multe echipamente care fac tracking, dar cu ce transmiti datele mai departe? Daca n-ai semnal GSM (si nu ai in paduri izolate) cum trimiti coordonatele GPS?

Scump si prost am tot vazut. Ieftin si bun NU EXISTA! :grin:

Prahova 4x4

Link spre comentariu

Sunt multe echipamente care fac tracking, dar cu ce transmiti datele mai departe? Daca n-ai semnal GSM (si nu ai in paduri izolate) cum trimiti coordonatele GPS?

Prin telefon pe satelit, gen Thuraya , nu GSM.

Vad ca au si servicii de Fleet Management : http://www.thuraya.com/solutions/application/fleet-mgmt

'

Asta e acoperirea :grin:

http://www.thuraya.com/userfiles/image/coverage_map/map_rs.jpg

Editat de laur_v
Link spre comentariu

Prin telefon pe satelit, gen Thuraya , nu GSM.

Vad ca au si servicii de Fleet Management : http://www.thuraya.com/solutions/application/fleet-mgmt

'

Asta e acoperirea :grin:

http://www.thuraya.com/userfiles/image/coverage_map/map_rs.jpg

Ai Thuraya? :grin:

Tariful este prohibitiv pentru traficul de date, nu mai vb.de...voce.

Daca intri intro parcare subterana sau garaj adio semnal!

La Thyraya, Inmarsat sau Iridium regula este "Sky free"!

Antena trebuie sa stea spre sud iar utilizatorul sa fie stationar!

:old

Editat de nessum

Toyota LJ 70

Transsylvania Off Road Club

www.helpdani.eu

Link spre comentariu

nessum : Raspunsul tau e cam pe langa subiect.

N-am thuraya, dar :

Omul a precizat ca vrea sa urmareasca masini de offroad care raman impotmolite sau defecte pe undeva. Offroad nu cred ca se poate fara a fi "sky free" cum spui tu, ca doar nu faci offroad in garaj, parcare subterana sau pestera.

Oricum unde sint parcari subterane si garaje exista semnal GSM la nevoie, dar nu cred ca de asta are nevoie initiatorul topicului.

Nu cred ca lansau un serviciu de fleet management daca nu se puteau conecta usor la el. Uite aici un modul ce se instaleaza undeva prin masina, banuiesc ca are antena externa: http://www.thuraya.com/thuraya-module

Si cred ca daca masina e defecta sau impotmolita, sigur bifeaza si conditia utilizatorului stationar.

Pretul nu e problema mea, doar am indicat o solutie. Poate singura.

Link spre comentariu

Poti sa iei in calcul si un smartphone cu gps & android pe care instalezi unul din multele programe de urmarire.

De ex Cerberus :

http://youtu.be/WkJ8jeWb0V0?t=55s

sau Seekdroid si mai sunt vre-o 10 asemenea programe, unele gratuite altele la sume modice (2-5 euro)

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.lsdroid.cerberus&feature=search_result

https://play.google.com/store/apps/details?id=org.gtmedia.seekdroid&feature=search_result#?t=W251bGwsMSwxLDEsIm9yZy5nd G1lZGlhLnNlZWtkcm9pZCJd

Link spre comentariu

@laur_v Stiu si eu de Thuraya, dar daca cumperi serviciile alea de la ei, trebuie sa vinzi masinile si mai aduci si bani de acasa :grin:

Aflandu-ne in RO, cred ca trebuie gasita o solutie mai pentru buzunarele noastre. Sau poate buzunarele tale sunt fara fund :h5

Scump si prost am tot vazut. Ieftin si bun NU EXISTA! :grin:

Prahova 4x4

Link spre comentariu

Habar n-am cat costa si nici nu ma intereseaza.

Nu vad de ce te deranjeaza pe tine pretul mai tare decat pe initiatorul topicului si ce legatura au tarifele alora de la thuraya cu buzunarele mele ?!:off

Am aratat o solutie tehnica posibila, atat.

Chiar as fi curios sa vad daca exista alternativa reala la noi in tara.

Link spre comentariu

Daca ai tangenta cu radioamatorism-ul ar mai fi si solutia aprs.fi in zonele unde

nu ar fi semnal gsm dar ar fi conectivitate cu solutia radioamatorilor.

Poate un radioamator ar putea detalia necesarul de echipamente si costurile.

-------------------------------

Suzuki Samurai 1.3 '91 - vacante

Ford Focus 1.8 TDDI 2001 - weekend

Volkswagen Polo 1.6 - munca

Glastron V142 & Yamaha 60 4Timpi - numai pe apa!

--------------------------------

Link spre comentariu

Habar n-am cat costa si nici nu ma intereseaza.

Nu vad de ce te deranjeaza pe tine pretul mai tare decat pe initiatorul topicului si ce legatura au tarifele alora de la thuraya cu buzunarele mele ?!:off

Am aratat o solutie tehnica posibila, atat.

Chiar as fi curios sa vad daca exista alternativa reala la noi in tara.

Observ o agresivitate f.mare in limbajul tau la adresa mea si apoi a colegului @marse!

Iti reamintesc ca TU ai adus vb.de Thuraya iar noi ti-am raspuns la obiect!

Acum divaghezi si jignest!!!:uameni:uameni:uameni

Esti in necunostinta de cauza si faci varza topicul initiatorului!

Editat de nessum

Toyota LJ 70

www.helpdani.eu

Link spre comentariu

@laur_v de ce nu iti treci varsta in profil? Vrem sa stim cu cine ne "tragem de sireturi".

Repet ai cumva Thuraya de vorbesti? Ca altfel observ ca te cam bagi in seama cu link-uri de pe net pe care le puteam pune si noi!

Vorbesti din experienta proprie sau doar iti dai cu parea?

:uameni:uameni:uameni

Toyota LJ 70

www.helpdani.eu

Link spre comentariu

Laure, relaxeaza-te putin. Solutia propusa de tine este pusa doar ca sa discutam discutii.

Thuraya nu este o solutie fezabila pt asa ceva si nimeni nu o foloseste pt urmarit masini. Echipamentele si mai ales ABONAMENTELE sunt extrem de scumpe.

Nu cred ca e nimeni in Romania care sa foloseasca asa ceva.

Decat sa discutam ca sa ne aflam in treaba, mai bine nu.

Solutiile aplicabile sunt balizele GPS/GSM/GPRS specializate pt asa ceva dar, in cazul unor masini de teren care ajung in zone fara semnal GSM acestea nu vor fi foarte folositoare.

In zonele cu semnal GSM sunt super ok si foarte utile. Iti arata pozitia, traseul, viteza, iti poate monitoriza convorbirile din masina, poti chiar sa comanzi oprirea masinii daca e cazul.

O asemenea baliza costa in 50 si 400 de euro in functie de tip si optiuni.

Solutiile prin frecventele de radioamatori implica, echipamente speciale, autorizari speciale, antene mari etc... Nu le vad rentabile.

Link spre comentariu

1.skytag-gps.co.uk

2.traker.co.uk

3.3arc.com

4.datatag.co.uk

5.visionaregps.co.uk

6.rbs-propertymarking.co.uk.

fiecare cu avantajele si dezavantajele sale intarati si veti face singuri balante si incercari intre ele.

Bafta 1

Land Rover Discovery I

Mercury Sable

LR serie III

Link spre comentariu

multumesc, nu ma asteptam sa puneti atata suflet, voi analiza fiecare propunere, nu vreau sa mai bag bani,azi plec dupa prima masina, sper sa mearga treaba dupa ce-i pun numar o prezint, multumesc inca o data

:tk:tk:tk

Link spre comentariu

rog moderatorul sa inchida threadul,

Multumesc tuturor celor care si-au pierdut timpul pentru a posta

AM SAMURAIUUU:banana:banana:banana:banana:banana

cand il aranjez pun poze la profil

Link spre comentariu

rog moderatorul sa inchida threadul,

Multumesc tuturor celor care si-au pierdut timpul pentru a posta

AM SAMURAIUUU:banana:banana:banana:banana:banana

cand il aranjez pun poze la profil

Eu nu inteleg de ce discutiile pe acest subiect se cer inchise.

Patrolator a cerut inchiderea topicului:

http://forum.club4x4.ro/showthread.php?68926-Balize-GPRS-track-ere-logger-e-si-alte-jucarele.../page2

Apoi a deschis Unimog si s-a inchis:

http://forum.club4x4.ro/showthread.php?69982-Urmarirea-unui-autoturism

Vine p.marian, new user, cu doua postari pe acest forum. Prima deschide un topic, a doua cere inchiderea lui.

Da ce are subiectul asta de tot trebuie inchis? E periculos?

Link spre comentariu

nu Stane,,,nu-i periculos.....e aproape inutil.......s-au dat solutii aprape sf...tptal nerentabile dpdv financiar...ca si cand ptr durerea de cap...ca solutie ti se ofera un Glock de 9 mm xu munitia aferenta

Link spre comentariu

Am cerut inchiderea discutiei pe urmatoarele motive: sfaturile sunt generale si ma trimit pe diverse locuri ( pe internet) eu am cerut ceva concret vizavi de pret si acoperire nu m-as fi apucat sa cer ceva fara a verifica in prealabil, majoritatea adreselor de net le-am verificat inainte de a posta aici.

Multumesc.

Link spre comentariu

solutii sunt pentru orice problema, numai ca trebuie alese corect. vis a vis de telecomunicatii (am ceva experienta ...) si localizare, pentru problema descrisa de p.marian, singura varianta fezabila (dar si aici sunt ceva necunoscute in ecuatie) este radio, adica radio-locatie (goniometrie). asa cum cauta biologii animalele prin paduri ....

exista un buget pt proiectul asta ? ce suprafata vrei sa acoperi? curbe de nivel? cate echipamente monitorizezi ?

ps. numai ls thuraya este necesar sky-free, la iridium nu.

<later edit>

cand am spus radio m-am gandit la frecvente joase -medii (LF -MF)

Editat de bogdan_g
Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare