Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

urmarire autoturism

p.marian

Postări Recomandate

Re: urmarire autoturism

@nessum este foarte corect ce ai spus, ba mai mult decat atat, trebuie stiut faptul ca si satelitii difera (nu numai numarul lor), in sensul ca ei comunica in benzi de frecvente diferite (si unele sunt mai "bune"decat altele, in anumite conditii...) si acestia ce formeaza constelatia iridium (sunt mai multi de 66 ce orbiteaza simultan, cei in plus avand roluri de back-up sau degrevare) sunt de joasa altitudine,la o inclinatie de 86 si ceva de grade, cu o multime de relee terestre raspandite pe suprafata terestra....

oricum, ideea asta cu satelitii (de oricare fel) nu are niciun rezultat fezabil, si nu costurile reprezinta problema...

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

avand in vedere faptul ca inca nu s-a inchis threadul voi detalia putin subiectul:

Deci posed o pensiune in zona montana (Runcu Gorj), avand in vedere posibilitatile zonei am hotarat sa investesc si in niste masini off road (poate atrag clienti) vreau sa ajung la un numar de 4 masini, am un FORD KUGA pe care-l folosesc pe strada, am achizitionat acum cateva zile un SAMURAI din 90, pana voi avea cele 4 masini trebuie sa gasesc o solutie de monitorizare a SAMURAIULUI, nu ma intereseaza decat sa stiu de unde sa-i iau daca se strica masina, neavand nici o legatura cu tipul asta de tehnica ma intereseaza ceva gen filme americane, adica sa ma uit pe calculator si sa vad pe o harta a zonei locatia masinii si eventual timpul de stationare, daca se prelungeste inseamna ca au probleme si trebuie sa-i recuperez cumva.

Nu mi-am stabilit un buget pentru asta , dar decat sa dau 500 Euro pe luna mai bine mai iau o masina si angajez un mecanic care sa insoteasca turistii.

MULTUMESC

Link spre comentariu

avand in vedere faptul ca inca nu s-a inchis threadul voi detalia putin subiectul:

Deci posed o pensiune in zona montana (Runcu Gorj), avand in vedere posibilitatile zonei am hotarat sa investesc si in niste masini off road (poate atrag clienti) vreau sa ajung la un numar de 4 masini, am un FORD KUGA pe care-l folosesc pe strada, am achizitionat acum cateva zile un SAMURAI din 90, pana voi avea cele 4 masini trebuie sa gasesc o solutie de monitorizare a SAMURAIULUI, nu ma intereseaza decat sa stiu de unde sa-i iau daca se strica masina, neavand nici o legatura cu tipul asta de tehnica ma intereseaza ceva gen filme americane, adica sa ma uit pe calculator si sa vad pe o harta a zonei locatia masinii si eventual timpul de stationare, daca se prelungeste inseamna ca au probleme si trebuie sa-i recuperez cumva.

Nu mi-am stabilit un buget pentru asta , dar decat sa dau 500 Euro pe luna mai bine mai iau o masina si angajez un mecanic care sa insoteasca turistii.

MULTUMESC

Uita-te aici, e ieftin , cred ca te poate ajuta la ce ai tu nevoie :h5

http://www.pearl.de/a-PX3498-5481.shtml?query=gps

Link spre comentariu

MULTUMESC

asta nu este o abordare buna... si ce ai sa faci cand vei avea 10 masini ? o sa angajezi 10 mecanici ? ... (imi cer scuze pt iesirea in decor) ..

revenind

1. ce suprafata vrei sa acoperi ?

2. ce fel de acoperire radio ai in zona ?

3. vrei o solutie automatizata de monitorizare permanenta sau cu influenta factor uman (s-a stricat, s-a pierdut sau mai stiu eu ce ... apasa omu' butonu' si clipeste, sexy, la tine pe ecran, ceva, ca sa fie ca-n filme...)?

Link spre comentariu

Cum vad eu situatia, din prima cuiva care a incercat sa faca asa ceva.

In cazul unei pensiuni, presupun ca ai trasee oarecum "predefinite" in zona si astfel poti estima acoperirea de care ai nevoie. Astfel eu iti recomand 2 variante:

A. balize GPS cu comunicatie GPRS, sistem care presupune:

- balizele (poti lua in calcul 150 eur / bucata maxim) - au inclusiv buton de panica

- serverul care primeste datele de la balize (solutie comerciala enervant de scumpa si care nu prea merita in cazul tau, dar daca te intereseaza discutam si improvbizam ceva)

B. Statii radio care au si localizare GPS, caz care presupune

- 1 Base station Transceiver

- X Digital Transceivers (unde X = numarul de masini)

aici pentru preturi ar fi bine sa vorbesti cu un radio amator, eu iti pot recomanda pe cineva (nea Vasile - este cel care se ocupa de comunicatie la majoritatea etapelor de campionat)

Acum pareri personale:

- solutia B poate fi dimensionata pentru ce ai tu nevoie, dar va necesita o investitie ceva mai mare, statiile nefiind cele mai ieftine.

- iti recomand sa iei si niste GPS-uri (preferabil GARMIN - parere personala) pe care sa le pui pe masini si care sa aiba track-urile salvate, ca sa vada cei dinauntru pe unde pot merge.

- vorbeste si cu pensiunile din jur, poate mai gasesti colaboratori

- din pacate nu o sa gasesti pe nimeni sa iti puna solutia pe tava si asta prin intermediul unui forum...

p.s. Noi folosim solutia A in CNOR, uneori cu succes, alteori cu mai putin succes in functie de acoperirea GSM.

GTC MotorSport - Aventura incepe cu noi !
Link spre comentariu

eu nu am pomenit de radio CB, si nici nu am vazut statii cu localizare care sa mearga in banda CB. Statiile de care vorbeam eu sunt facute de ICOM, unele dintre ele avand si capabilitati IP, mai ales base station-ul.

Dar repet cel mai bine la capitolul acesta trebuie vorbit cu un radio amator.

GTC MotorSport - Aventura incepe cu noi !
Link spre comentariu

Si eu sustin ca cea mai buna solutie in cazul tau este radioamatori + APRS.

Baga un ochi si pe la http://www.byonics.com

Dar si eu te sfatuiesc sa vorbesti cu un radioamator.

-------------------------------

Suzuki Samurai 1.3 '91 - vacante

Ford Focus 1.8 TDDI 2001 - weekend

Volkswagen Polo 1.6 - munca

Glastron V142 & Yamaha 60 4Timpi - numai pe apa!

--------------------------------

Link spre comentariu

Si eu sustin ca cea mai buna solutie in cazul tau este radioamatori + APRS.

Aceasta solutie nu merge din 2 motive:

1. Conform legislatiei in rigoare in domeniul spectrului radio, trebuie sa existe o autorizatie pt detinerea de echipament radio si pt utilizarea spectrului de frecvente. (Exceptie fac benzile libere CB/PMR)

(Ca sa folosesti APRS-ul trebuie sa ai autorizatie/indicativ de radioamator, adica in masina care o urmaresti trebuie sa fie un radioamator autorizat si ma indoiesc ca serviciile colegului se vor adresa strict radioamatorilor)

2. APRS-ul nu are acoperire in momentul de fata in Targu-Jiu.

Link spre comentariu

Multumesc pentru idei,

Pentru varianta cu radioamatori am un prieten, voi discuta cu el modalitatile, pentru varianta GPS mai sap, oricum toate sugestiile sunt binevenite :tk.

Acum ca si suprafata de acoperit este vorba de o arie cuprinsa intre urmatoarele orase mai mari Tg.Jiu ; Petrosani ; Drobeta Turnu Severin adica un fel de triunghi, zona montana este superba si exista niste drumuri de acces nu foarte dificile dar necartografiate adica forestiere.

Link spre comentariu

Aceasta solutie nu merge din 2 motive:

1. Conform legislatiei in rigoare in domeniul spectrului radio, trebuie sa existe o autorizatie pt detinerea de echipament radio si pt utilizarea spectrului de frecvente. (Exceptie fac benzile libere CB/PMR)

(Ca sa folosesti APRS-ul trebuie sa ai autorizatie/indicativ de radioamator, adica in masina care o urmaresti trebuie sa fie un radioamator autorizat si ma indoiesc ca serviciile colegului se vor adresa strict radioamatorilor)

2. APRS-ul nu are acoperire in momentul de fata in Targu-Jiu.

punctul 2 se poate rezolva instaland chiar el un digipiter, sau poate mai multe,

depinde de acoperire

pentru punctul 1, daca si-ar lua el licenta de radioamator, iar device-ul

respectiv ar fi instalat pe masina, sa emita numai acolo, cred ca legislatia

nu se supara prea tare. Pana la urma nici in baloanele care se lanseaza

in atmosfera si sunt urmarite prin aprs sper ca nu sunt radioamatori in

nacela :))

Daca totusi de doreste o solutie perfect legala, se poate trece cu emisia in

pmr, cu tot cu digipiter, iar acestea sa transmita datele catre site-ul aprs.fi

via internet.

Totusi, cred ca s-ar merge mult prea departe.

Poate totusi se baga un radioamator in discutie, sa ne inchida gura, ca deja

sutem prea multi conferentiari p-aci.

-------------------------------

Suzuki Samurai 1.3 '91 - vacante

Ford Focus 1.8 TDDI 2001 - weekend

Volkswagen Polo 1.6 - munca

Glastron V142 & Yamaha 60 4Timpi - numai pe apa!

--------------------------------

Link spre comentariu

secventa digitala primita de la pastila gps poate fi trimisa via radio catre centru. eu am spus de cb, pt ca este legala. problema lui pmarian (si in general la astfel de cazuri) este transmiterea datelor (evenimentul) nu achizitia.

respect

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare