Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Ce stiti despre crucile cardanice Herth&Buss Jakoparts?

wolfman

Postări Recomandate

Asa cum spune si titlul, m-ar interesa fiabilitatea lor. As vrea sa pun asa ceva pe niste cardane de Aro 24. Fata de porcariile chinezesti, presupun ca sunt mult mai bune (sau or fi si aste facute in China?). A folosit cineva aceste cruci?

Crucile de Aro au diametrul 30 mm si lungimea 88 mm. Pana acum cea mai apropiata de dimensiunile astea ar fi Jakoparts J2925000 D=30 mm L=85.9 mm la vreo 70 RON. Daca stie cineva altele asemanatoare ca dimensiuni sau cataloage on-line de la diferiti producatori, va rog sa-mi spuneti. Identice am gasit DellaConcordia (Italia) dar la 200 RON x 8 bucati...face jumate din valoarea masinii.

Multumesc

"Majoritatea oamenilor se tem atat de mult sa piarda ceva

incat toata viata au grija sa nu aiba ce sa piarda."

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: Ce stiti despre crucile cardanice Herth&Buss Jakoparts?

Asa cum spune si titlul, m-ar interesa fiabilitatea lor. As vrea sa pun asa ceva pe niste cardane de Aro 24. Fata de porcariile chinezesti, presupun ca sunt mult mai bune (sau or fi si aste facute in China?). A folosit cineva aceste cruci?

Crucile de Aro au diametrul 30 mm si lungimea 88 mm. Pana acum cea mai apropiata de dimensiunile astea ar fi Jakoparts J2925000 D=30 mm L=85.9 mm la vreo 70 RON. Daca stie cineva altele asemanatoare ca dimensiuni sau cataloage on-line de la diferiti producatori, va rog sa-mi spuneti. Identice am gasit DellaConcordia (Italia) dar la 200 RON x 8 bucati...face jumate din valoarea masinii.

Multumesc

sunt curios daca sunt mai scurte nu iti va juca in dreapta stanga in port cruce fiindca segerul va fi prea afara

0747967945

kiss.zoltan@offroadmania.ro

Nebun de masini , off-road, natura, noroi, putere, aer proaspat

Link spre comentariu

M-am gandit la asta si n-au cum sa joace. Sunt mai scurte pastilele doar la partea exterioara cu 1 mm fiecare. Pe interior (unde sunt sigurantele) cele de Aro au 55 mm si cele de Mits (modelul asta de cruci se folosesc la anumite modele de Mitsubishi) au 56 mm, deci ori intra la marele fix sigurantele, ori trebuie sa mai polizez 0.5 mm din flansa sau cum se numeste suportul in care intra crucea.

Probabil ca o sa cumpar una si o sa incerc sa vad ce iese. Asta sa fie paguba, 70 de lei. Mai mult ma intereseaza calitatea lor, nu cumva sa-mi faca surprize se fiu nevoit sa ma tavalesc pe sub ea prin noroaie. Am avut una frantuzeasca la o planetara si am facut-o bucati prin niste nameti acum o luna si ceva (evident, nu aveam nici de ce sa ma leg cu troliul). Cele de URB nu se mai fabrica si sunt din ce in ce mai greu de gasit, asa ca trebuie sa ma adaptez.

untitled.jpg.1922e4466ef10aeb4cf01bb61100f6df.jpg

Cruce Aro:

D=30 mm

L=88 mm

LI=55 mm

Cruce J2925000:

D=30 mm

L=85.9 mm

LI=56 mm

Editat de wolfman

Link spre comentariu

Multumesc Yonutz. Alti producatori de cruci (bune) mai stiti? Ca poate gasesc pe site-urile lor cataloage cu dimensiuni. Eu am cautat pe Google si majoritatea rezultatelor duceau in...China.

Link spre comentariu

Pot sa-ti aduc eu Ashika (produs similar ca si calitate) aceleasi dimensiuni undeva la 50 lei. La asta e bine ca ai si gresor inclus.

Ca si branduri sunt multe ...dar majoritatea sunt pe diametre mai mici.

consiliere - diagnoza - evaluare - recovery

Link spre comentariu

Perfect. Probabil ca saptamana viitoare o sa ajung la masina si sa ma ocup putin de ea. O sa vad de ce am nevoie si o sa te sun. Multumesc.

Link spre comentariu

Pot sa-ti aduc eu Ashika (produs similar ca si calitate) aceleasi dimensiuni undeva la 50 lei. La asta e bine ca ai si gresor inclus.

Ca si branduri sunt multe ...dar majoritatea sunt pe diametre mai mici.

si zici ca-s mai bune Ashika decat Jakoparts ?

• LJ 7O

Link spre comentariu

Nu, sunt produse similare ...cam aceeasi calitate (mediocra-medie ca sa fiu mai exact)

Codul precizat de wolfman imi da o cruce fara gresor. Eu am zis ca ii pot aduce un produs similar cu gresor ...ceva mai ieftin ... :wink:

Link spre comentariu

Ptr tine cele mai bune cruci posibile ...sunt cele originale Toyota ... nu sunt o avere si merita toti banii ...mai ales la tipul ala de masina ca e supersensibila ... se strica doar daca te uiti la ea ... :ha:

Link spre comentariu

Din ce am vazut in poze J2925000 are si gresor.

Link spre comentariu

Mie programul de piese mi-o da FARA gresor ... Nu am vazut-o fizic asa ca nu te pot contrazice ...si astia cu tastatura mai fac greseli ... :wink:

Link spre comentariu

Originale de Toyota zici? Pai se potrivesc? Poate sa schimb cardanele, daca sunt asemanatoare ca dimensiuni. Cat despre sensibilitatea masinii... nu se compara cu Patrol sau Toyo dar isi face treaba destul de bine. In ultimul an (aprox 10.000 km) am schimbat rulmetii fata, doua capete de bara si am rupt o cruce si un cap de planetara, dar nu am menajat-o deloc, TALPA si VASELINA multa. Piesele schimbate nu stiu cat de calitative sau cat de vechi au fost pt ca asa am cumparat masina.

Link spre comentariu

Ptr tine cele mai bune cruci posibile ...sunt cele originale Toyota ... nu sunt o avere si merita toti banii ...mai ales la tipul ala de masina ca e supersensibila ... se strica doar daca te uiti la ea ... :ha:

bre, poate tu te uiti mai urat, eu ma incrunt la ea de un an si ceva wekend de wekend si nu am rupt nimic pana acum :ha:

• LJ 7O

Link spre comentariu

http://www.crucicardanice.ro/

aici gasiti 95% din crucile de care aveti nevoie.

catalogul online este destul de complex iar daca nu gasiti in el ce va trebuie sunat cu incredere si se va gasi o solutie pt ce aveti nevoie.

sunt cruci italiene de buna calitate.

daca sunt montate corect si primesc vaselina tin vreme buna.

eu am luat de la ei peste 50 bucati pt diferite modele si pot spune ca sunt ok.

(sunt promti cu expeditia prin curier livrand chiar si sambata)

bafta

Link spre comentariu

• 1 lună mai târziu...

Salutare,

eu am pus H&B pe o vitara atat cruci cardanice cat si capete de planetara si pot spune ca pana la momentul de fata sunt multumit. dpdv al constructiei si a materialelor din care sunt confectionate pllus finisarea pieselor mie imi lasa impresia de marca cat decat spre premium. am sevice auto si am vazute multe marci mai cu renume care nu aveau aceeasi calitate cu H&B

Link spre comentariu

• 1 lună mai târziu...

Ce stiti despre crucile Voci Koyo? Le-am pus pe Hiluxul meu de doua saptamani. Or fi chiar Japoneze sau sunt vreo facatura?

Fericirea este simpla ... depinde cat de simplu poti sa fi!
Link spre comentariu

Erau intr-o punga de plastic sigilata cu zegerele si gresorul, scria Voci Koyo peste tot.Despre Koyo am inteles ca este producator pentrut Toyota dar Voci asta da cu virgula.

Fericirea este simpla ... depinde cat de simplu poti sa fi!
Link spre comentariu

Dracu mai stie pe unde sunt produse, au mai multe fabrici inclusiv in Romania. Citez dintr-un articol de pe net: 'Producatorul de rulmenti Koyo Romania SA Alexandria a semnat cu compania japoneza Honda Motor un contract privind livrarea, incepand cu ianuarie 2002, a unor rulmenti care vor intra in componenta rotilor motoretelor.

'

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare