Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Ce dimensiuni de anvelope imi recomandati pentru Frontera Sport ?

vivasilache

Postări Recomandate

Salut!

Am o Frontera Sport din 1996, cumparata anul trecut. In cartea de identitate am trecute dimensiunile : 235 70 R16 si 255 65 R16.

I-am luat cauciucuri de iarna 235 70 R16, sint multumit de ele dar am mers numai prin oras.

Acum vreau sa cumpar un set de anvelope Goodrich M/T dar nu sint hotarit in privinta dimensiunilor.... Masina va fi folosita pt. offroad usor, de incepator si pentru plimbari pe coclauri..... Voi ce dimensiuni aveti pe masini ?

Cind am cumparat-o, masina era echipata cu 245 75 R16, dar am citit in codul rutier urmatoarele:

Art.100. - (1) Constituie contraventii si se sanctioneaza cu amenda prevazuta în clasa a II-a de sanctiuni urmatoarele fapte savârsite de persoane fizice:

.................

6. conducerea unui autovehicul care are montate anvelope cu alte dimensiuni sau caracteristici decât cele prevazute în certificatul de înmatriculare sau înregistrare ori sunt uzate peste limita admisa;

Voua v-a verificat cineva vreodata dimensiunea anvelopelor ? In talonul nou nu sint trecute dimensiunile...

Pot sa merg fara griji cu 245 75 R16 ? Credeti ca pot aparea probleme de natura mecanica ?

Multumesc pentru raspunsuri.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: Ce dimensiuni de anvelope imi recomandati pentru Frontera Sport ?

Probleme de natura mecanica nu vor aparea atata timp cat toate 4 anvelopele au dimensiuni identice.

Poti pune mai multe dimensiuni pe jantele de 16 dar depinde la ce vrei sa folosesti masina...

ex: ARO 244 3.1D & Opel Frontera 2.3TDI :cort
Link spre comentariu

Eu pe a mea ar trebui sa am 255.75 r15. Are cineva idee de unde pot cumpara si eu niste anvelope SH pentru acaretul meu, pe o marime macar asemanatoare? La anvelope se verifica la ITP, in rest nu mi-a verificat nimeni nimic, de cand am carnet.

Opel Frontera Sport 2.0i
Link spre comentariu

• 2 săptămâni mai târziu...

Am si eu o intrebare, pe un frontera sport ar intra un 305/70/R16 sau un 33x12.5 R16 (desi nu am vazut decat 33x12.5 R15 pe net) fara modificari? Nu am ridicat-o si nici nu as ridica-o ca si asa se cam apleaca la curbe.

De fapt as mai intreba un pic:grin: E vreo sansa sa gasesc asa ceva la un pret care sa nu fie cat 10 salarii minime pe econoimie pt 4 bucati? Sau resapate? Trebuie sa fie un loc de unde se pot cumpara mai ieftin. Sau nu? Eu sa fiu sincer as pune si cu profil agricol (ca de tractor) numai sa fie mari si late (chiar daca vor face un zgomot infernal pe sosea din cauza profilului).

Ei, da: si daca nu se poate pune baloane asa mari, care e marimea cea mai pe care ati pus-o fara modificari? Sau ce modificari au trebuit la ce ati pus?

Link spre comentariu

Cu siguranta nu poti baga 33x12.50... maxim cred ca e 265/75 R16... dar si astea a-ar putea sa atinga la flexari maxime... poate 265/70 R16 sa fie la limita. Acum nu bag mana in foc, vorbesc din " amintiri". :grin:

Link spre comentariu

Pina la urma am cumparat BFG 235 70 R16 MT KM2 de care sint multumit. Am fost acum citeva zile pe noroaie si mi-a placut...desi am pierdut aderenta de vreo citeva ori la coborire, dar masina se redresa repede.

Link spre comentariu

Cristian84, cam cat loc mai ai intre cauciuc si coltul de la bara fata? si caucuic - aparatoarea de noroi fata? La roata din spate mi se pare ca este mult loc, in fata imi fac probleme daca pun prea mare (in special la curbe ca asa drept par sa intre).

Eu acuma am niste 235/70R16 roase bine si am masurat fata de spoiler fata 7.5 cm daca sunt paralele si cam 6 cm daca le rasucesc asa cam jumatate din cursa. Fata de aparatoare dadea cam la fel. Din ce am masurat eu la cauciucuri am impresia ca am pierdut prin uzura la rulare cam 1cm din cauciuc/profil/crampoane (adica total 2cm mai putin diametru). In plus nu stiu daca sunt mai mari un pic cauciucurile cand le iei de noi? sau resapate cred, ca de noi nu am bani?

:tk

Editat de CME
Link spre comentariu

Pe astfalt sunt destul de zgomotoase , mai ales cand virezi , e groaznic .

Sa nu mai zic cat sufera masina +uzura cauciucuri , ma gandesc sa mai cumpar un set de JANTE cu gume de oras .

100_3089.thumb.jpg.b7e015ca2b3237387b06c7875700d520.jpg

Editat de Astral
Link spre comentariu

• 1 lună mai târziu...

eu tot nu am inteles de unde se pot lua cauciucuri din astea...sh ma refer

Salut. Poti incepe de aici:

http://forum.club4x4.ro/forumdisplay.php?558-Vanzari-anvelope-si-jante-4x4

Si eu am un set SH de vinzare, dar astept sa fac 20 de posturi ca sa pot publica anuntul ... :grin:

Editat de vivasilache
Link spre comentariu

merci de link vivasilache

pana sa dai anuntul imi poti spune te rog ce dimensiune au cauciucurile (sunt alea de iarna 235/70/R16 de care scriai la inceputul topicului?) si ce marca si uzura au m-ar interesa.

zi buna

Link spre comentariu

merci de link vivasilache

pana sa dai anuntul imi poti spune te rog ce dimensiune au cauciucurile (sunt alea de iarna 235/70/R16 de care scriai la inceputul topicului?) si ce marca si uzura au m-ar interesa.

zi buna

Iti trimit un mesaj privat, ca sa nu zica adminii ca incurc rubrica.

Link spre comentariu

• 5 luni mai târziu...

Cam mari pentru 2.0i... parerea mea...

Gandeste-te si la consum si la demaraj, nu doar la " marime"... originale is 235/70 R16 ( pana la 265 75 R16 e diferenta mare).

Editat de Andrei_vl
Link spre comentariu

• 1 lună mai târziu...

Ma bag si eu in seama, ca fost '' Fronterist '' dimesiunea stock cu care am luat masina a fost 255/75 R16, ulterior am pus Sileverstone MT-117 Xtreme 31x10.5 R15, cele care sunt acum pe masina din poza de la avatar, si au mers perfect, nu au atins la flexari in offroad si nici nu am simtit lipsa de putere datorita marimii, mai mari nu cred sa merga fara sa atinga la flexari mari.

Masina era Frontera 2.0i / 1992 versiunea scurta, dupa mine o masina foarte reusita.

Link spre comentariu

• 1 an mai târziu...
  • Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare