Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

trepideaza in sarcina

florin.vn

Postări Recomandate

Daca are cineva vreo idee de la ce trepideaza freelanderul meu.Sa va expilc cum sta treaba: motorul e 1,8 benzina, cutie manuala, e din 98 varianta in 5 usi. stand pe loc oricat il turez motorul merge normal, in sarcina pe la 2500 de ture cu orice viteza as fi incepe sa se zguduie masina si in special schimbatorul , iar daca iau piciorul de pe acceleratie nu mai trepideaza absolut de loc. Cutia zic eu ca nu ar avea nimic ca nu face nici un zgomot, schimba vitezele bine, discul nu patineaza absolut deloc si trag si platforma cu ea , ambreiajul e ok -zic eu, ce problema ar mai putea fi? sa mai lovit cineva de chestia asta ca nu am gasit nici o discutie pe forum cu problema asta
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: trepideaza in sarcina

Cardanul din ce motiv a fost dat jos? Cumva probleme cu IRD-ul? Este posibil sa apara acele vibratii din cauza IRD-ului...

Reading the Owners Manual doesn't hurt.

NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL

Td4 ESX CommandShift MY02 3Dr (M.O.D.)

KV6 CommandShift MY01 3Dr (Măgaru')

SD4 S CommandShift MY11 5Dr (Sarah)

KV6 XEI CommandShift MY01 5Dr (Phoenix)

Link spre comentariu

Azi am descoperit care e problema sau cel putin asa cred eu

la planetara din dreapta la capatul dinspre cutie este un joc urias, invart capul aproximativ o cincime de tura si axul nu se misca deloc, cred ca de aici i se trage problema. Cardanul lam dat jos ca auzisem ca nu mai consuma mult, dar nu e mare diferenta, trebuie sa recunosc ca e o prostie asta cu tractiunea numai pe fata.Are cineva idee unde gasesc sa cumpar cap de planetara dinspre cutie, ca pe net am gasit doar dinspre roata.

Link spre comentariu

trag si platforma cu ea

Azi am descoperit care e problema sau cel putin asa cred eu

la planetara din dreapta la capatul dinspre cutie este un joc urias, invart capul aproximativ o cincime de tura si axul nu se misca deloc, cred ca de aici i se trage problema. Cardanul lam dat jos ca auzisem ca nu mai consuma mult, dar nu e mare diferenta, trebuie sa recunosc ca e o prostie asta cu tractiunea numai pe fata.Are cineva idee unde gasesc sa cumpar cap de planetara dinspre cutie, ca pe net am gasit doar dinspre roata.

Daca nu vrei sa-i obosesti transmisia prematur, pune-i cardanul la loc si schimba-i planetara care are probleme. Motorizarea 1.8 este usor subdimensionata, iar daca ai lasat masina doar pe 2x4, uzezi prematur tractiunea fata (implicit si IRD-ul), mai ales ca mai trage si o platforma uneori.

http://land-rover-parts-shop.ro/index.php?route=product/product&path=187_192&product_id=573

Editat de DKW

Link spre comentariu

Suta la suta o sai pun cardanul la loc dupa ce repar planetara si o sai cumpar cauciucuri noi, capul de planetara din linkul care mi lai dat este de pe partea de langa roata, mie imi trebuie celalat de langa cutie, pe ala nul gasesc pe nicaieri, as cumpara chiar planetara completa daca as gasio pe un producator convenabil la pret

Link spre comentariu

Poti comanda piesa, daca nu o au pe stoc.

Link spre comentariu

cred ca piesa pe care o cauti are codul asta http://www.lrdirect.com/TDR500230-Joint-And-Stub-Shaft-Assy/ aici e cea mai larga oferta, mai verifica co google daca asta iti trebuie...sau in microcatul online

NU RASPUND USERILOR CU PROFIL INCOMPLET LA MASINA(model, an, motor, transmisie), NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL

Discovery Td5 ES , "00. manual, ECU tunat, intercooler marit...merge de rupe 🙂

Link spre comentariu

Patit aceiasi chestie --rezolvare romaneasca rapida : schimbat capetele de planetara intre ele = uzura s-a mutat pe mers inapoi -- nu mai trepideaza la mers inainte !!!!

Cel mai bun dentist din tara,

Fac dinti si la PLANETARA !

Vitara - "91 - de rupt prin padurile patriei

Link spre comentariu

• 2 săptămâni mai târziu...

salut florin!...si eu am aceeasi problema...si a mea trepideaza in sarcina... si am si eu capul dinspre cutie de la planetara din dreapta cu joc...mecanicul meu spunea ca mi-e si suportul motor inferior slabit si asta ar putea fi cauza...tu ce ai rezolvat?....

Link spre comentariu

salut florin!...si eu am aceeasi problema...si a mea trepideaza in sarcina... si am si eu capul dinspre cutie de la planetara din dreapta cu joc...mecanicul meu spunea ca mi-e si suportul motor inferior slabit si asta ar putea fi cauza...tu ce ai rezolvat?....

La mine din cauza ca am mers cu planetara batand asa am stricat si bucsa de la tamponul inferior, dar cu niste modificari sa reparat , in schimb cu planetara nu sa rezolvat inca, astept sa imi vine de la land atelier, miau facut o oferta cu 263 de lei , termenul de livrare este pe 30 04(oferta este pentru capul de planetara dinspre cutie cu tot cu ax si burduf )

Link spre comentariu

Am facut si eu comanda tot pe land atelier...430 complecta!...nu stiu ce am face fara ei,originala e 2000 de ron...Suportul motor cum l-ai rezolvat?...Ai gasit bucsa sau l-ai bucsat interior?...

Probabil ca o sa radeti de mine, dar iam bagat o bucsa de bascula de logan, am strunjit putin interiorul - aprox 2 mm in diametru, sa potrivit de minune si cred ca o sa tina mai mult ca originalul iar daca nu tine o bucsa de logan e 10 lei.

Link spre comentariu

• 2 săptămâni mai târziu...

am putea face un topic nou cu piese compatibile...:wink: ...la cardan bucsi de dacia papuc...

La care bucsi de la cardan te referi?

Link spre comentariu

am putea face un topic nou cu piese compatibile...:wink: la bratele de pe spate bucsi de la A6...,la bara stabilizatoare bucsi de opel sau fiat...la cardan bucsi de dacia papuc...

Sau le poti cauta dupa cod. Piesele de Freelander sunt destul de accesibile la pret, inclusiv cele after market.

Link spre comentariu

• 3 luni mai târziu...

am putea face un topic nou cu piese compatibile...:wink: la bratele de pe spate bucsi de la A6...,la bara stabilizatoare bucsi de opel sau fiat...la cardan bucsi de dacia papuc...

nu gasesc nici o echivalente la bucesele de la bara stabilizatoare .codul de original este RBX000010 , are cineva un cod de alta marca care sa se potriveasca?

Link spre comentariu

nu gasesc nici o echivalente la bucesele de la bara stabilizatoare .codul de original este RBX000010 , are cineva un cod de alta marca care sa se potriveasca?

La pretul la care pot fi gasite chiar nu inteleg de ce cauti altceva... Dar, in fine, chestie de gust!

Cel mai simplu ar fi sa masori diametrul barii stabilizatoare, diametrul aproximativ al prinderilor (dimensiunile de interior si exterior ale bucsei) si latimea ei si sa mergi intr-un magazin de piese auto si sa vezi ce se potriveste. Cu siguranta vei gasi ceva sa se potriveasca. Frumusetea ar fi ca ceea ce gasesti sa fie mai scump ca cele originale.

It's not a "Jeep thing" it's the real thing ....LAND ROVER ! icona%20(200).gif

Link spre comentariu

Si iar o sa se ajunga in punctul critic despre fiabilitatea LR.:ha:

Anumite repere de pe LR chiar nu sunt scumpe, personal, la cate am schimbat pe masini, prefer piesele dedicate.

In alta ordine de idei, piesele dedicate respecta totusi specificatiile marcii, pe cand un inlocuitor s-ar putea sa nu ofere aceeasi performanta.

Editat de DKW

Link spre comentariu

• 11 luni mai târziu...

BUna seara. Si eu am aceeasi problema la un Freelander TD4 cutie manuala si anume trepideaza toata masina in sarcina la accelerari mai energice (in viteza 1a, 2a sau chiar viteza 3a). Din cate inteleg din discutiile anterioare de vina ar fi capatul planetarei dinspre cutia de viteze. Mentionez ca la mine a aparut si in perioada cat am avut tractiunea 4x4 montata, de la cca. 148K de kilometri (cand am schimbat cele x4 cauciucuri pt ca erau de diametre inegale) si pana in prezent (190K) cand functionez doar cu tractiune 2x4 (tractiune fata). Am demontat tractiunea fata pentru a proteja de uzura IRD-ul si il montez doar iarna, insa problema pare ca se manifesta mai puternic de cand merg doar cu tractiunea fata (presupun ca este solicitata mai mult fata cand tractiunea este doar 2x4).

La acest topic cateva clarificari suplimentare va rog daca se poate:

1. pot fi si alte cauze pana sa se ajunga la planetare, de ex:

1a ambreiaj defect

1b ax cardanic descentrat/rulmenti etc

1c uzura articulatii fata/bucsi etc

1d altele (tampoane motor eventual??)

In cazul meu am verificat ambreiajul si nu patineaza intrucat am tractat alta masina si a fost ok; pt axul cardanic nu este cazul deasemenea intrucat axul este demontat cu tot cu VCU; din punct de vedere articulatii am schimbat relativ recent capete de bara directie, bucsa inferioara pivot dreapta fata etc, ITP este facut in Feb si nu a gasit jocuri, planetarele au fost verificate in tunari si au fost ok, insa doar capetele dinspre roti, deci as vrea sa fiu relativ sigur ca este vorba despre capetele de planetare dinspre cutie acestea nu au fost verificate.

2. in cazul in care se identifica prin eliminarea tuturor celorlalte cauze potentiale, ca este vorba intradevar despre planetare, cum se poate verifica care planetara este defecta va rog?

3. in cazul in care trebuie inlocuit respectivul cap de planetara (capatul dinspre cutie), ce service/mecanic recomandati va rog, intrucat baietii din Ciolpani s-au reprofilat din pacate si nu mai fac service de Land Rover?

MUltumesc anticipat

Alex

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare