Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Cutie transfer Discovery I

Irod

Postări Recomandate

ma lumineaza cineva si pe mine va rog cum functioneaza cutia de transfer de la Discovery I?

Am vazut ca masina are la levierul de comanda a cutiei de transfer 5 pozitii cu tot cu N.

Pe langa asta am mai identificat 4x4H si 4x4L si mai sunt inca 2 pe stanga fata de pozitia N a schimbatorului. Alea 2 ce fac?

Nissan Terrano R20 Panzer II BFG MT

Nissan Patrol Y61 Panzer IV BFG MT

Natura si aventura

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: Cutie transfer Discovery I

ma lumineaza cineva si pe mine va rog cum functioneaza cutia de transfer de la Discovery I?

Am vazut ca masina are la levierul de comanda a cutiei de transfer 5 pozitii cu tot cu N.

Pe langa asta am mai identificat 4x4H si 4x4L si mai sunt inca 2 pe stanga fata de pozitia N a schimbatorului. Alea 2 ce fac?

Alea 2 fac acelasi lucru si in plus blocheaza diferentialul central.

Discovery 4 2010

Discovery 2 2000

Defender 90 1997

Link spre comentariu

Disco 1 e 4x4 permanent. Cele doua pozitii din stanga sunt cu diferentialul central blocat, in Hi sau Lo.

L.E. Acum am vazut ce a postat Sean70

Editat de teddybear

It's not a "Jeep thing" it's the real thing ....LAND ROVER ! icona%20(200).gif

Link spre comentariu

cele 5 pozitii ale manetei sunt asa :

x L

N

y Hi

care este diferentialul central blocat? x sau y? dupa logica mea ar trebui sa fie x

Natura si aventura

Link spre comentariu

cele 5 pozitii ale manetei sunt asa :

x L

N

y Hi

care este diferentialul central blocat? x sau y? dupa logica mea ar trebui sa fie x

In ambele (x si y) ai diferentialul central blocat, cu treapta de reductor corespunzatoare (x pt L si y pt Hi)

Sunt doua mecanisme separate.

Link spre comentariu

In ambele (x si y) ai diferentialul central blocat, cu treapta de reductor corespunzatoare (x pt L si y pt Hi)

Sunt doua mecanisme separate.

bun, deci sa inteleg ca spre deosebire de Terrano unde am permanent distribuita tractiunea 50%-50%(din cutia de transfer)in 4x4 H si 4x4 L lucru pe care eu nu il pot influenta, la Disco pot merge atat in 4x4H cat si in 4x4 L cu dif central blocat sau dif central deblocat, corect?

Daca dif central este deblocat si puntea fata este intr-un sant si ambele roti fata patineaza , rotile spate vor sta pe loc corect?

Natura si aventura

Link spre comentariu

la prima intrebare = corect

la a doua = incorect ... se invart si alea din spate dar nu cu aceasi turatie, lucreaza diferentialul central, daca il blochezi atunci cardanele se vor invarti tot timpul impreuna la aceasi turatie de parca ar fi unul singur.

REEDITAT.... acum am observat ca e vorba de D1

Editat de sierrafery

NU RASPUND USERILOR CU PROFIL INCOMPLET LA MASINA(model, an, motor, transmisie), NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL

Discovery Td5 ES , "00. manual, ECU tunat, intercooler marit...merge de rupe 🙂

Link spre comentariu

Ferry, sa nu uitam totusi ca e vorba de Disco 1 la care ABS-ul si, implicit, TC-ul au aparut mai tarziu. La un Disco 1, fara ABS, cu diferentialul central neblocat, daca rotile de pe o punte patineaza, rotile celeilalte punti vor sta pe loc. In cazul asta e necesara blocarea centralului.

Editat de sierrafery

Link spre comentariu

Ferry, sa nu uitam totusi ca e vorba de Disco 1 la care ABS-ul si, implicit, TC-ul au aparut mai tarziu. La un Disco 1, fara ABS, cu diferentialul central neblocat, daca rotile de pe o punte patineaza, rotile celeilalte punti vor sta pe loc. In cazul asta e necesara blocarea centralului.

Am observat dupa aia si am reeditat chiar inainte sa vad postarea ta...ai dreptate

NU RASPUND USERILOR CU PROFIL INCOMPLET LA MASINA(model, an, motor, transmisie), NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL

Discovery Td5 ES , "00. manual, ECU tunat, intercooler marit...merge de rupe 🙂

Link spre comentariu

revin cu inca o intrebare: on road se merge ma gandesc cu dif. central deblocat corect?

(tare diferite de nissanuri :grin: cutiile astea de Land Rover)

Natura si aventura

Link spre comentariu

In conditii normale de aderenta se merge cu centralul deschis (neblocat). Daca situatia o impune, poti bloca centralul cat ai nevoie sa treci de zona cu probleme (zapada mare de exemplu) chiar si pe sosea. Insa nu se recomada mersul cu centralul blocat mai mult decat este necesar. (De cele maimulte ori este suficienta cuplarea in Lo pentru depasirea situatilor dificile)

P.S - O intrebare: nu crezi ca ar fi mai practic sa-ti descarci un manual de utilizare Discovery? Cele mai multe din intrebarile tale isi gasesc raspunsul acolo. Cel de aici, de exemplu: http://macassemble.com/lrm/

Link spre comentariu

• 10 luni mai târziu...

Salut! Nu stiu daca am postat gresit si imi cer scuze dar nu am gasit altceva legat de cutia de transfer de la Discovery 1. Problema la mine e carcasa de la cutia de transfer care s-a spart. Cine ma poate ajuta cu o informatie de unde as putea sa cumpar o cutie de transfer mai ieftina sau o carcasa in cel mai fericit caz i-as fi tare recunoscator. Multumesc!

Link spre comentariu

Salut! Nu stiu daca am postat gresit si imi cer scuze dar nu am gasit altceva legat de cutia de transfer de la Discovery 1. Problema la mine e carcasa de la cutia de transfer care s-a spart. Cine ma poate ajuta cu o informatie de unde as putea sa cumpar o cutie de transfer mai ieftina sau o carcasa in cel mai fericit caz i-as fi tare recunoscator. Multumesc!

Suna-ma maine dupa pranz. Am la firma, dar nu este a mea, o cutie de transfer de Disco1, cu diferentialul stricat. 0742 368 479.

Cînd te-ai nascut, tu ai plîns, iar altii s-au bucurat. Traieste-ti viata astfel încît, cînd vei muri, toti sa plînga, iar tu sa zîmbesti.

Link spre comentariu

Suna-ma maine dupa pranz. Am la firma, dar nu este a mea, o cutie de transfer de Disco1, cu diferentialul stricat. 0742 368 479.

Multumesc frumos tuturor dar se pare ca am gasit ceva ok dupa parerea mea. Cutie transfer SH la Arad 300 euro. Acum sper sa fie si in regula. Multumesc mult!

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare