hop_si_eu06 Postat Aprilie 9, 2012 Partajează Postat Aprilie 9, 2012 Buna seara, De cateva zile sunt fericitul proprietar al unui Jimny. Si cum se stie ca o poza face cat o mie de cuvinte o sa-l descriu mai jos cu cateva mii de cuvinte: Masina este din 2001 si are 50000 de mile. Am nevoie sa ma ajutati cu cateva detalii. 1. Imi joaca rulmentii fata si as vrea sa stiu cat este de dificila inlocuirea lor sau daca are rost sa ma apuc eu de treaba cu notiuni de baza intr-ale mecanicii. 2. Cat ulei intra in motor. 3. Cat si ce fel de ulei sa bag in CV, grup fata/spate si cutia de transfer/diferential nu stiu exact ce are :) 4. Orice sfat de genu ce nu trebuie facut sau ce trebuie facut cu si la masinile astea avand in vedere ca nu am mai avut jimny. Multumesc, Dan, Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
LorDeko Postat Aprilie 9, 2012 Partajează Postat Aprilie 9, 2012 Re: Nou posesor de jimny 1. Nu e greu sa schimbi rulmentii. Trebuie doar sa dai jos etrierul, discul, MRL-ul, siguranta la planetara. Atentie cand desfaci piulita aia de strangere. Iti trebuie o cheie speciala. Daca nu o ai merge si fara, cu putina atentie :grin:. Iti recomand sa iei de la Unix rulmenti pe ace, nu pe bile. Iti da rulmentul si simeringul. 2. La mine au intrat aprox 4.5l . Am pus 5w40. 3. In grupuri am bagat Valvoline 75w90. La grupuri e simplu. Pui ulei pana la busonul de umplere. La cutie nu am umblat. Nu a fost cazul. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
gabitzu Postat Aprilie 10, 2012 Partajează Postat Aprilie 10, 2012 Re: Nou posesor de jimny 1 Iti recomand sa iei de la Unix rulmenti pe ace, nu pe bile. Iti da rulmentul si simeringul. Ce cod au ? Mersi Jimny VVT, ex Toyota KZJ70 - "cand ma fac mare, imi iau Defender" Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
NaeToyota Postat Aprilie 10, 2012 Partajează Postat Aprilie 10, 2012 Re: Nou posesor de jimny Am eu o poza cu cutia lui: http://img687.imageshack.us/img687/5797/dscf1499p.jpg Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Kingy Postat Aprilie 10, 2012 Partajează Postat Aprilie 10, 2012 Re: Nou posesor de jimny Frumoasa masina. Sa o stapanesti sanatos. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
hop_si_eu06 Postat Aprilie 11, 2012 Autor Partajează Postat Aprilie 11, 2012 Re: Nou posesor de jimny Merci, Azi am scimbat rulmentii fata + capat bara + telescop. Dintr-o data masina nu mai sare de pe drum :dr1 In scurt timp o sa urmeze un schimb de fluide. Dar pana atunci as vrea sa stiu daca merita sa-i fac un body lift avand in vedere ca am testa-o sa zic asa si nu am dat cu pragurile pe jos ( ma gandesc ca la asta ar ajuta BL-ul ) As mai avea mare nevoie de un tutoarial despre demontarea soft top-ului si un catalog de unde pot comanda piese ca am impresia ca a fost modificat pe parcurs ( am incercat sa-l dau jos dar nu reusesc si am impresia ca e lipit de chederele laterale si ca lipsesc ceva capse care trebuiau sa tina lateralele in loc sa fie lipite si nu am vrut sa desfac lipiturile pana nu gasesc piesele ca sa-l fac functional) Dan, Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
NaeToyota Postat Aprilie 11, 2012 Partajează Postat Aprilie 11, 2012 Re: Nou posesor de jimny Eu unul nu iti recomand body lift. Pe viitor e bun un SL de 5cm. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Kingy Postat Aprilie 11, 2012 Partajează Postat Aprilie 11, 2012 Re: Nou posesor de jimny Suspension liftul (de 5cm) se poate face fara nicio modificare la furtunele de frana, directie sau altceva? Doar arcuri mai inalte si amortizoare asemenea? Ma bate gandul si pe mine sa fac o mica crestere a "garzii la sol" (de fapt a ridicarii doar a caroseriei ca puntile tot acolo raman). Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
unde Postat Aprilie 12, 2012 Partajează Postat Aprilie 12, 2012 Re: Nou posesor de jimny Din cite stiu eu, SL de 2" vine si cu 3 furtune de frina. Nici eu nu recomand BL. Caroseria e destul de fragila si in timp se vor vedea urmele. Suzuki Jimny 1.3i 2004 "There is nothing wrong with the planet... people are f*cked" - George Carlin Saving the planet Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
LorDeko Postat Aprilie 12, 2012 Partajează Postat Aprilie 12, 2012 Re: Nou posesor de jimny Suspension liftul (de 5cm) se poate face fara nicio modificare la furtunele de frana, directie sau altceva? Doar arcuri mai inalte si amortizoare asemenea? Ma bate gandul si pe mine sa fac o mica crestere a "garzii la sol" (de fapt a ridicarii doar a caroseriei ca puntile tot acolo raman). Nu, nu trebuie nici o modificare. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Kingy Postat Aprilie 12, 2012 Partajează Postat Aprilie 12, 2012 Re: Nou posesor de jimny In cazul asta e foarte interesant. Nu face nimeni la noi inaltatoare pentru arcuri din polipropilena si eventual inaltatoare si pentru amortizoarele stock? Asta mi se pare cea mai la indemana varianta de a creste putin capacitatea de trecere a caroseriei fara a modifica nimic altceva si fara a afecta tinuta de drum a masinii in regim onroad. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
cos Postat Aprilie 12, 2012 Partajează Postat Aprilie 12, 2012 Re: Nou posesor de jimny Bineinteles ca face 'cineva' si in tirgul asta de linga girla ....dar de fiecare data mi-a iesit mai scump decit daca l-as fi cumparat de pe forum ... ma refer la distantierele pentru arcuri . Pentru amortizoare e mai simplu si accesibil , metale inca se gasesc ... ... sa fim corecti pana la capat ! Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
VAXXi Postat Aprilie 13, 2012 Partajează Postat Aprilie 13, 2012 Re: Nou posesor de jimny Sincer, nu cred ca rezolvi nimic "lungind" arcurile cu distantiere si amortizoarele cu urechi in privinta caroseriei, mai repede decupezi bara fata si e mai util. Tocmai am facut eu asta, cu distantiere de 25mm pe fata SuperPro (ca mi se lasase botul masinii) si urechi suplimentare de la Big Jimny; s-a inaltat un pic caroseria, dar limitarea garzii la sol tot din inaltimea anvelopelor ramane. Suzuki Jimny 1.3 DOHC JLX 2007 = ProComp +2", body +1", flanşe, amortizor OME, scut, snorkel, BFG A/T 215/75R15, CB, StP, folie, xenon. Daewoo Espero 1.8 CD SOHC 1995 = aşteaptă anul 2027. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
hop_si_eu06 Postat Aprilie 13, 2012 Autor Partajează Postat Aprilie 13, 2012 Re: Nou posesor de jimny Salutare, Am uitat sa precizez ca masina mea are deja un SL de 4cm ( atat am masurat eu ) care include distantier la arc si la telescop dar pe tija in partea de sus a telescopului. Ce mi-a placut a fost faptul ca mi-am comandat telescop standard ( Monroe ) si a fost foarte simplu si intuitiv sa schimb distantierul care practic se infileteaza pe filetul tijei telescopului. Eu am intrebat de BL deoarece am vazut multe filmari pe youtube unde masina loveste cu burta la trecerea peste un varf de panta si loveste si cu pragurile laterale car sar sau se rup. Asa ca m-am m-am gandit ca daca ii ridic caroseria va lovi doar cu sasiul ( caroseria fiind mai sus ) si nu mai pun pragurile in pericol. Mai ales ca am vazut pe forum ca se vinde un kit de BL de 5 cm cu 350 ron. In rest pot sa zic ca masina este destul de inalta pentru ce am nevoie si pe pe unde merg eu si pana acuma nu am dat pe jos cu ea. Dan, Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
LorDeko Postat Aprilie 13, 2012 Partajează Postat Aprilie 13, 2012 Re: Nou posesor de jimny Una e sa vezi pe youtube, una e sa patesti pe pielea ta. Eu unul nu-i vad rostul unui BL. E bine sa ai centrul de greutate cat mai jos. Trebuiesc alte furtunle de frana mai lungi, distantier la directie.... nu mai stiu sigur daca atinge levierul de la reductor cand schimbi.... Un BL de 8cm e bun doar cand ajungi sa-i pui simex pe 31", original. Eu merg de vreo 2ani pe SL +5cm si nu am ramas niciodata in vf de panta sau sa-i sparg pragurile :). Am plasticele in stare buna :) Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
bandesz Postat Aprilie 24, 2012 Partajează Postat Aprilie 24, 2012 Re: Nou posesor de jimny salut nu recomand BL,o sa-ti raman numai 8 puncte de sprijin intre sasiu si caroserie care e prea putin,daca nu faci altfel,plus trebuie sa modifici suportul barii fata si spate,o parte vine prinsa pe caroserie celalalt pe sasiu. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Kingy Postat Aprilie 24, 2012 Partajează Postat Aprilie 24, 2012 Re: Nou posesor de jimny Exact varianta descrisa de Lord am adoptat-o si eu. Si foarte bine subliniata chestia cu centrul de greutate. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate