u2_2 Postat Aprilie 14, 2012 Partajează Postat Aprilie 14, 2012 (editat) Re: Cat costa o (hidro)izolare / terosonare pt. un samurai Anul trecut mi-am terosonat si vopsit eu masina. Cap-coada, eu singur. A durat 2 luni, timp in care am lucrat aproape in fiecare zi la ea cel putin 3 ore. Ca si costuri, numai materialele, au fost aproape 4000 lei. Si asta in conditiile in care sasiul si caroseria erau intr-o stare excelenta, nu au necesitat tinichigerie deloc (galvanizate din fabricatie). E drept nu e Samurai, dar nu cred ca marca e relevanta. Editat Aprilie 14, 2012 de u2_2 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
nissan4x4 Postat Aprilie 14, 2012 Partajează Postat Aprilie 14, 2012 (editat) Re: Cat costa o (hidro)izolare / terosonare pt. un samurai 1. chestia asta e mai aproape de notiunea de restaurare a unei masini. 2. trebuie sa fii pregatit inclusiv cu operatiuni de tinichigerie usoara ( podele, fete de usi, contraaripi) cat si de tinichigerie grea. De obicei atelierele dotate cu scule (sudura TIG, MIG ) si meseriasi care sa faca asemenea lucrari, nu sunt ieftine. ATENTIE !!!! Evita sudura sau tinichigeria cu sudura autogen. In 2-3 ani o iei de la capat. 3. daca nu ai gauri , poti trage aer in piept si sa te apuci singur. Poti fi sigur ca iti vei blestema zilele de cateva ori, dar daca ai voiinta o vei termina. O asemenea lucrare e si o masura a caracterului tau, la sfarsit vei vedea cine esti. 4. Poti lua de baza de calcul cam 250 ore de munca pt o treaba bine facuta, in conditiile in care masina nu este chiar praf. 5. Sincer? eu doresc sa te apuci de unul singur sa faci treaba........ Asta e adevarata masura a hobby-ului Eu iti doresc succes si astept sa vad poze cu lucrarea dumitale. Editat Aprilie 14, 2012 de nissan4x4 ing. Luigi PIRSU www.nissan4x4.ro service si tunning NISSAN Facebook PAGE: NISSAN4x4 SERVICE Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
RaduAlex Postat Aprilie 14, 2012 Partajează Postat Aprilie 14, 2012 Re: Cat costa o (hidro)izolare / terosonare pt. un samurai ...La un sasiu singura solutie viabila e sablarea temeinica - se poate si pe interior - si zincarea - in cazul discutat mai sus zincare termica .... Cer scuze, dar in ignoranta mea, intreb si eu cum se poate face sablare pe interiorul sasiului ca eu m-am chiunuit si abia am reusit sa vizualizez ce e pe acolo cu o camera de inspetie RIDGID. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
cos Postat Aprilie 14, 2012 Partajează Postat Aprilie 14, 2012 Re: Cat costa o (hidro)izolare / terosonare pt. un samurai Se poate , depinde de dotare , nu de meserias .La sasiul de Nissan , accesul e mai usor prin capetele spate . Consuma mai mult timp , si multa munca la curatarea ulterioara , si e de mare importanta la decaparea pentru zincare . ... sa fim corecti pana la capat ! Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
sorinct Postat Aprilie 14, 2012 Partajează Postat Aprilie 14, 2012 Re: Cat costa o (hidro)izolare / terosonare pt. un samurai eu am schimbat la atelier sasiul de la o Vitara la alta ...una era inmatriculata, una nu ..ca si costuri 1000 euro cu vopsit integral dar era pt un prieten .lucrarea a durat 2 luni dar nu ne-am tinut numai de ea .Cel mai bine e sa faci singur ai vei avea alta sadisfactie la sfarsit ..sufleteasca si materiala :grin: .De vopsit la cabina in Constanta e intre 1,5 si 2 mil piesa Chevrolet Tahoe 5.7 Chevrolet Suburban 6,2 turbo diesel -,,se scurteaza,, ARO 243 2.4 Vitara 1,6 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Yonutz Postat Aprilie 14, 2012 Partajează Postat Aprilie 14, 2012 Re: Cat costa o (hidro)izolare / terosonare pt. un samurai Pregatirea si vopsirea la cabina unei piese auto pe piata e cam 100 de euro. Pregatirea si vopsirea unei masini sare lejer 1000 de euro. Vorbesc aici de pregatire cum trebuie si de vopsire cum trebuie cu materiale de calitate. Facand rabat de la calitate, atat prin ore putine de manopera la pregatit (pregatire superficiala) cat si prin folosirea unor materiale ieftine automat precum si vopsirea in curte, garaj sau prin alte locuri (nu in cabina de vopsire) pretul ar trebui sa scada. Pana sa ma lovesc de toate astea, mi se parea enorm de mult 1000 de euro pregatirea si vopsirea unei masini ca la carte. Acum insa ...nu mai e chiar asa ... Sunt cazuri cand un kg de vopsea depaste cu mult 500 lei. Iar la vopsirea unei masini iti intra mai multe kile. Asta neluand in calcul celelalte materiale necesare. Trebuie precizat ca la masinile de teren care mai intra prin padure trebuie sa fi foarte atent la calitatea si straturile de lac care le dai peste vopsea. consiliere - diagnoza - evaluare - recovery Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Kibitz Postat Aprilie 15, 2012 Autor Partajează Postat Aprilie 15, 2012 Re: Cat costa o (hidro)izolare / terosonare pt. un samurai Multumesc tuturor pentru comentarii, lamuriri si celor care ne-au dat exemple de cazuri concrete. Daca as avea la dispozitie spatiul necesar pentru realizarea lucrarii cu siguranta mi-as aranja masina singur. Dupa cum spunea si dl. Luigi asta poate sa fie o masura a hobby-ului si a caracterului (nefiind, insa, singurele masuri :wink:). Din cate se pare este sigur o masura a grosimii portofelului - iar aici nu ma laud. @cos - operatia de zincare cat mai costa? Ca la asta nici nu m-am gandit pana sa o vad aici in lista... In alta ordine de idei - se mai gasesc caroserii in stare buna pt. Samurai? Cat costa? Poate merita cumparata una si pregatita incet, in timp - din timp. Hristos a inviat! Sorin aka v1tara aka Sorin (__\≡≡≡$≡≡≡/__) Vitara 1.6 16v [__]\≡≡≡\≡Ө≡/≡≡≡/__] Patrol Y61 2.8 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
cos Postat Aprilie 15, 2012 Partajează Postat Aprilie 15, 2012 Re: Cat costa o (hidro)izolare / terosonare pt. un samurai Evaluarile au un an vechime , deci pot fi considerate destul de actualizate . In functie de situatia practica (marime , greutate initiala si finala , doua imersii in baie etc ...multe variabile ) , costul variaza , dar n-ai surprize majore . ... sa fim corecti pana la capat ! Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
kkkristi Postat Aprilie 15, 2012 Partajează Postat Aprilie 15, 2012 (editat) cred ca sunt im masura sa imi dau cu parerea.... nu ai sa gasesti pe nimeni sa faca asa ceva cum vrei tu, eu tocmai am facut operatiunile enumerate de tine la un pajero 2.... am scos caroseria de pe sasiu ( 1 saptamana de munca) curatat tot de sub punte cu flex cu perie de sarma , spacul , surubelnita lata, perie sarma manual tratat cu kelfos tratat cu protecta tratat cu ceara cera in toate gaurile posibile ale masinii.....usi, praguri, contraraipi spate in interior.... in prealabil am taiat tot ce era cu rugina si am peticit si de control am pus mastic pensulabil unde am crezut ca e necesar timp de munca ..cca 3 saptamani, home hand made , pe cati am intrebat nimeni nu a vrut, e de migaleala , tii o un elevator ocupat daca e service si pretentiile oamenilor sunt imense cand aud de asa ceva, numai de desfacut tot ce tine sasiul de caorserie si motor e suficient pt ei sa te arda la cascaval, cel mai ieftin si calitativ e sa o faci tu ( eu am facut la mine in curte , fara elevator si far ajutor din partea unui meserias, dar cu multa multa rabdare) investitia e minima 250 ron kelfos 5l 90 ron protecta 2,5l 2l ceara 70 ron 100 ron buldoexcavator sa ridice caroseria 800 ron sudura peticire ,a fost ceva mai multa rugina la mine, am schimbat aripi spate, etc http://forum.club4x4.ro/showthread.php?70523-demontare-sasiu povestea mea sa nu uit ...si 5 l teroson f1 elastic, asta incluzand punte exterioara, aripi si contraaripi spate si interior masina , restul povestilor depin de cine iti cere banii, pozele din topicul meu sunt concludente si de actualitate, tot ce ai nevoie e de timp si de rabdare la extrem Editat Aprilie 15, 2012 de f_zoltan Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Kibitz Postat Aprilie 16, 2012 Autor Partajează Postat Aprilie 16, 2012 Re: Cat costa o (hidro)izolare / terosonare pt. un samurai Dl. kkkristi, va dati seama ca am urmarit cu interes firul de discutie in care prezentati cum ati aranjat masina dvs. Este un f. bun exemplu de ce este de asteptat de la o astfel de operatie. Din fericire, samuraiul pentru care ma intereseaza aplicarea hidroizolarii sta mult mai bine la capitolul tablarie deci cu peticirea ar trebui sa ies mai iefin... :h5 Sorin aka v1tara aka Sorin (__\≡≡≡$≡≡≡/__) Vitara 1.6 16v [__]\≡≡≡\≡Ө≡/≡≡≡/__] Patrol Y61 2.8 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
ak47apache Postat Aprilie 17, 2012 Partajează Postat Aprilie 17, 2012 Re: Cat costa o (hidro)izolare / terosonare pt. un samurai multumim @kkkristi :x @V1TARA - cand o sa te apuci de munca sa ne anunti si sa deschizi un topic al masinii tale pt. a putea "fura" si noi cateceva:grin:.... multa bafta! Samurai '88 - in (vesnice) pregatiri :grin: Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
omoroka Postat Aprilie 17, 2012 Partajează Postat Aprilie 17, 2012 Re: Cat costa o (hidro)izolare / terosonare pt. un samurai Eu cred ca treaba asta, daca vrei sa o faci ca lumea, cel mai ieftin si eficient ai putea face-o combinat. Cu maxim 1000eur ai cumparat toate componentele de caroserie ale masinii expuse la rugina din care cele mai scumpe sunt aripile fata ce contin contraaripa si toate brizbrizurile din compartimentul motor (aproximativ 400EUR ambele - se gasesc si de fibra de sticla la nemti mai ieftine un pic). Apoi cu inca 1000EUR, curatarea la ce a mai ramas, vopsire si eventual o captusire interioara cu fibra de sticla. La sasiu si punti nu as insista prea mult. :h5 Va salut ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
cos Postat Aprilie 17, 2012 Partajează Postat Aprilie 17, 2012 Re: Cat costa o (hidro)izolare / terosonare pt. un samurai Deci pina acum ar face cam ...2000 de iepuroi...fara neprevazute ... Personal nu agreez deloc placarea cu fibra de sticla - daca discutam despre fibra + rasina + caroserie . Nici macar la o caroserie noua - ziua 1. ... sa fim corecti pana la capat ! Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Kibitz Postat Aprilie 17, 2012 Autor Partajează Postat Aprilie 17, 2012 Re: Cat costa o (hidro)izolare / terosonare pt. un samurai Salut, @ak47apache - masina mea este Suzuki Vitara dar ma bate gandul sa cumpar un Samurai. Am deschis topicul pentru ca as vrea ca dupa ce il cumpar sa il si aranjez - sa stiu ca nu mai am treaba cu rugina cativa ani. @omoroka - aveti un link unde se gasesc componente de caroserie din fibra de sticla? Exista oare si "hoasca" cu totul si cu totul din aur? :shock: Pardon - din fibra? Sau ar fi prea grea...? :bi? aka v1tara aka Sorin (__\≡≡≡$≡≡≡/__) Vitara 1.6 16v [__]\≡≡≡\≡Ө≡/≡≡≡/__] Patrol Y61 2.8 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
omoroka Postat Aprilie 17, 2012 Partajează Postat Aprilie 17, 2012 Re: Cat costa o (hidro)izolare / terosonare pt. un samurai Deci pina acum ar face cam ...2000 de iepuroi...fara neprevazute ... Personal nu agreez deloc placarea cu fibra de sticla - daca discutam despre fibra + rasina + caroserie . Nici macar la o caroserie noua - ziua 1. din ce motiv, s-ar crapa? Va salut ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
omoroka Postat Aprilie 17, 2012 Partajează Postat Aprilie 17, 2012 Re: Cat costa o (hidro)izolare / terosonare pt. un samurai Salut, @ak47apache - masina mea este Suzuki Vitara dar ma bate gandul sa cumpar un Samurai. Am deschis topicul pentru ca as vrea ca dupa ce il cumpar sa il si aranjez - sa stiu ca nu mai am treaba cu rugina cativa ani. @omoroka - aveti un link unde se gasesc componente de caroserie din fibra de sticla? Exista oare si "hoasca" cu totul si cu totul din aur? :shock: Pardon - din fibra? Sau ar fi prea grea...? :bi? Parerea mea, daca vrei sa-ti cumperi un samurai... dar se aplica si la alte marci, este ca nu merita sa-i aplici asa o operatiune complexa de tinichigerie. Gandeste-te ca-l vei conduce cativa ani doar... poate 2 poate 5... deci fa-i o usoara carpeala de 1000ron asa cum i-am facut eu la a mea si o sa fii multumit. Nothing last forever, nici masinile... nici noi... asa ca totul trebuie raportat la timp. :2dr Obiecte de fibra de sticla gasesti aici: http://calmini4x4.de/GFK-Kotfluegel-fuer-SJ410-413-Samurai-links-oder-rechts Erau si pe ebay.de dar vad ca au cam disparut. Intre noi fie vorba, s-a cam subtiat piata SH a samuraielor si in germania. Le-au cam cumparat pe toate romanii si rusii... fara misto. Va salut ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate