axxamd Postat Aprilie 23, 2012 Partajează Postat Aprilie 23, 2012 Va salut De ceva timp am ceva probleme cu stabilitatea, in sensul ca la viteza de peste 70-80 la ora devine destul de instabila ( o ia stanga-dreapata aiurea ) cand decelerez sau accelerez, in rest stand bine pe sosea. Mai mentinonez ca problema asta apare doar cand merg drept, in curbe stand bine chiar si la decelerare. De asemenea, treaba asta a aparut dupa ce am inaltat-o cu 3", amortizoare si arcuri noi, desi din ce imi dau eu seama nu prea are legatura cu asta. Daca cineva a mai patit asa ceva si poate sa-mi dea ceva sfaturi, ii multumesc anticipat http://www.front-advertising.ro tricouri 4x4 http://front-advertising.ro/personalizari/personalizari_textile Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
4L Limited Postat Aprilie 23, 2012 Partajează Postat Aprilie 23, 2012 Re: probleme stabilitate XJ 88 Salut, posibil sa ai Death wobble care se manifesta cam cum ai descris tu. Nu sunt sigur dar asa pare. Uite aici: Nissan Patrol Y61 3.0 auto *gamedog* "A journey of a thousand miles begins with a broken fan belt and a flat tire." :dr2 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
axxamd Postat Aprilie 23, 2012 Autor Partajează Postat Aprilie 23, 2012 Re: probleme stabilitate XJ 88 nu, nici chiar asa. la mine este muuuuuult mai lina trecerea stanga-dreapta si oricum, controlabila din volan http://www.front-advertising.ro tricouri 4x4 http://front-advertising.ro/personalizari/personalizari_textile Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
4L Limited Postat Aprilie 23, 2012 Partajează Postat Aprilie 23, 2012 Re: probleme stabilitate XJ 88 Atunci posibil din cauza inaltarii....sa fie ceva slabit pe dedesupt:grin: Poate intra sa raspunda un coleg care a mai patit asa ceva. Marius Nissan Patrol Y61 3.0 auto *gamedog* "A journey of a thousand miles begins with a broken fan belt and a flat tire." :dr2 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Onutu Alexandru Postat Aprilie 23, 2012 Partajează Postat Aprilie 23, 2012 Re: probleme stabilitate XJ 88 Salut , desi eu am Wrangler 91 , care difera putin la suspensie iti mai spun sa verifici sii amortizorul de directie , bucsile de la bara stabilizatoare , sii vezi dai cautare in acest forum deadhwoble ca mai gasesti destule piese care trebui verificate. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
radupeica Postat Mai 5, 2012 Partajează Postat Mai 5, 2012 Re: probleme stabilitate XJ 88 buna seara deathwoble iese din discutie pentru ca aia apare cand sunt pivotii cu probleme amortizorul de directie trebuie schimbat iar in rest cam asa: bara panhard facuta reglabila si o geometrie facuta bine cu asta s-a rezolvat problema Respecte.Radu p.s. cum arata cu flanse? nu pui si to o poza ceva? Nu te certa niciodată cu un prost, te va aduce la nivelul lui și te va bate cu experienta! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
ssrli Postat Mai 6, 2012 Partajează Postat Mai 6, 2012 Re: probleme stabilitate XJ 88 buna seara deathwoble iese din discutie pentru ca aia apare cand sunt pivotii cu probleme amortizorul de directie trebuie schimbat iar in rest cam asa: bara panhard facuta reglabila si o geometrie facuta bine cu asta s-a rezolvat problema Respecte.Radu p.s. cum arata cu flanse? nu pui si to o poza ceva? Eu am avut death wobble din cauza unor cauciucuri uzate, intarite, dar echilibrate. Imi pare rau sa te contrazic, dar death wobble are mult mai multe cauze decat pivoti uzati. Tot sistemul din fata poti sa-l compari cu un sistem oscilator, iar daca un element din sistem este dezechilibrat, se schimba amortizarea (in lipsa de un termen mai corect pentru dampening) si asa apar oscilatii. '02 WG CRD - EGR delete '94 MX5 NA8 - Low, fast and stupid. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Heavy D. Postat Mai 6, 2012 Partajează Postat Mai 6, 2012 Re: probleme stabilitate XJ 88 Bună ziua ! Death wobble apare dintr-un ansamblu de cauze, toate legate de uzuri, liftări, dezechilibrări, etc. Și nu, doar cu schimbarea amortizorului de direcție, problema "death wobble" nu va disparea. Colegul axxamd are probleme de alt gen. Mașina tinde să ocupe toată banda atunci cand se află in mers, e plimbareața rău. De obicei, treaba vine de la mai multe surse, daca mașina a fost liftată dar nu și corectate efectele secundare liftării. Aici este formula magică: 1. Panhard prelungit, ceea ce automat aduce cu sine auto-aranjarea volanului pe direcția "înainte", daca a stat corect și anterior. 2. Refăcuta geometria direcției. 3. Caster adus in limitele de toleranța OEM. Ideal ar fi să se rezolve punctul trei înainte de punctul doi, dar cum asta nu e la îndemana oricui, mai greu cu acest aspect. Dar deloc imposibil, ca să ne întelegem... Stimă, Dragoș Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
radupeica Postat Mai 6, 2012 Partajează Postat Mai 6, 2012 Re: probleme stabilitate XJ 88 Buna ziua ne incurcam in discutii si ajungem departe de ce problema,tindem sa o complicam e adevarat ca death wobble apare din mai multe motive. poate ca nu le stiu pe toate sau le-am omis. anvelopele sunt noi,arcuri si telescoape,pivoti,bucse,brate,capeti de bara fara joc deci cam tot ce tine de puntea fata,mai putin amortizorul de directie care urmeaza sa fie inlocuit. am spus ce s-a facut la masina si merge bine asta am vrut sa vedeti volanul statea ok si inainte de a modifica bara panhard si masina nu era asa plimbareata cum credeti(am facut cu ea mai mult de 1000km deci stiu ce spun) o zi buna tuturor Respecte.Radu Nu te certa niciodată cu un prost, te va aduce la nivelul lui și te va bate cu experienta! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Heavy D. Postat Mai 6, 2012 Partajează Postat Mai 6, 2012 (editat) Re: probleme stabilitate XJ 88 Buna ziua ! @radupeica: Nu ne încurcăm in discuții, și nu complicăm nimic. Din descrierea proprietarului, care bănuiesc că știe ce comportament are mașina sa, nu este vorba de Death Wobble. Nu știu precis cu ce "spate" afirmi ceea ce afirmi, că doar nu este masina ta, poate doar ca tu ai facut modificarile/inlocuirile de piese/liftarea. Dar cată vreme mașina se plimba pe drum, este departe de a "merge bine", ceea ce denotă că nu s-a facut ce trebuie, acolo unde trebuie. Poate după ce se vor face cele necesare, va fi OK. Dar pană atunci, nu. Stimă, Dragoș Editat Mai 6, 2012 de Heavy D. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
radupeica Postat Mai 6, 2012 Partajează Postat Mai 6, 2012 (editat) Buna ziua @HeavyD cele necesare s-au facut asa cum le-am enumerat mai sus nu este important a cui este masina si ce am facut sau nu la ea important este ca cu ceea ce am spus mai sus s-a rezolvat problema Respecte.Radu p.s. nu contest cunostintele d-voastra privind marca Jeep doar ca de multe ori problemele aparent complicate au o rezolvare foarte simpla. am sa ma opresc aici si daca ceva este considerat off-topic rog sa fie sters daca tot am ajuns la discutii despre masina asta spuneti-mi de unde (a-ti) ati cumparat sistemul de franare pe disc puntea spate(sau de la ce masina e adaptat),ce alte modificari pentru asta s-au facut la masina si cam ce costuri a implicat modificarea multumesc Respecte.Radu Editat Mai 6, 2012 de Heavy D. Nu te certa niciodată cu un prost, te va aduce la nivelul lui și te va bate cu experienta! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Heavy D. Postat Mai 6, 2012 Partajează Postat Mai 6, 2012 Re: probleme stabilitate XJ 88 Buna ziua ! Sa-ti spun de ce este important a cui este masina: pentru ca proprietarul m-a contactat pe alte cai ca sa-i rezolv problema. Crezi ca ajunge doar asta ? In al doilea rand, daca masina "merge bine", oare de ce s-a deschis acest topic ? Si cu ceea ce ai scris mai sus problema nu s-a rezolvat deloc. Ai schimbat doar niste piese, daca am citit bine. Probabil n-ai idee ce se intampla cu masina odata liftata cu 3", nici ce efecte colaterale liftarii apar, nici cum se combat acestea. Nici ca bratele (tirantii) ar trebui prelungite ca sa duci puntea fata acolo unde era inainte de liftare. Sau folosite altele, de lungime fixa sau variabila, dar definite pentru acest lift. Si ca, de fapt, cu cat bratele sunt mai aproape de orizontala, cu atat mai stabila este masina. Dupa ce o sa faci cele descrise anterior, adica cele cu casterul, geometria, plus treaba cu bratele, s-ar putea ca masina sa mearga ceva mai bine... Referitor la intrebarea legata de discurile de pe spate, Teraflex are kit complet pentru asta, se monteaza in patru ore, daca chiar te misti. Si arata asa: Dar se poate si altcumva, daca chiar ai chef si imaginatie. De exemplu: Cauti asta, sa vina de la aceeasi masina (nu neaparat Jeep) si sa incapa in jantele tale: Ar merge chiar discuri si etriere de față. Apoi construiesti asta: Apoi te-apuci de calcule si te ocupi sa nu-ti dea cu virgula. De retinut, inca odata: - atentie la adancimea (inaltimea) discurilor. E un fel de ET al discurilor, care, daca e ales corect, te scuteste de mult stres. - se pot alege discuri ventilate sau solide. - atentie la ET-ul jantelor. - se pot alege etrieri floating sau rigizi. Ficși, adica. - etrierii se montează cu aerisitoarele in sus (fără mișto). - vezi cum faci sa impaci furtunele cu chestiile repartitorului spate. - se mai poate manipula si supapa proporțională, daca chiar dorești. Poti folosi chiar așa ceva, cum am facut eu: Iar in final, rezultatul poate arata asa: Costuri, dupa cum te descurci. Intre 500 - 600 Euro kit-ul complet la gata, sau gratis, daca ai toate piesele si te pricepi si la sudat MIG-MAG. Sau poti cauta o punte spate de la vreun Grand ZJ care are discuri pe spate, da' nici aia nu-i gratis, plus ca poate are alte rapoarte decat ai tu nevoie... Si nu stii nici in ce stare este, rulmenti, semeringuri, etc. Stima, Dragos Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
radupeica Postat Mai 6, 2012 Partajează Postat Mai 6, 2012 (editat) Re: probleme stabilitate XJ 88 Buna ziua multumesc pentru promptitudinea raspunsului si pentru complexitatea acestuia nu vreau sa sune a polemica(a se intelege cearta)pentru ca nu-mi sta in fire dar trebuie sa va spun cate ceva astfel: -stiu discutia dv.cu Mihai in care i-ati prezentat diverse motive pentru care masina se comporta astfel si impreuna cu el am stabilit ce facem -problema s-a rezolvat in timp ce acest topic era deschis si Mihai nu a mai scris ce s-a intamplat intre timp dar toate astea nu mai au importanta iar pentru partea cu franele cand ajung in tara si ma intalnesc cu Mihai o sa vedem ce se hotaraste multumesc inca o data pentru informatii Respecte.Radu p.s. pompa centrala de la ce masina este? Editat Mai 6, 2012 de radupeica Nu te certa niciodată cu un prost, te va aduce la nivelul lui și te va bate cu experienta! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Heavy D. Postat Mai 6, 2012 Partajează Postat Mai 6, 2012 Re: probleme stabilitate XJ 88 Buna ziua ! In poza care apare servo-ul (booster-ul) si pompa centrala, voiam sa insist pe prima parte, adica pe servo. Pe Jeep s-au montat cel putin doua variante de servo, una cu simpla membrana, una cu dubla mambrana. Cea cu dubla membrana a fost montata doar dupa 1995, din cate stiu eu, si mi se pare ca acelasi lucru se aplica si la XJ, si la ZJ. Ca partea de servo vine cu alta tip de pompa centrala (MC = master cylinder) asta este partea a doua, si niplurile originale de pe conducte s-ar putea sa nu potriveasca pe noua pompa, daca te hotarasti sa faci si aceasta conversie. Cel putin la mine nu s-au potrivit, dar am rezolvat rapid chestia. Iar in eventualitatea ca te gandesti sa pastrezi pompa ta centrala si sa schimbi doar partea de servo, nu orice MC potriveste pe orice booster. In primul rand, e vorba de diametrul lor de contact, distanta dintre prezoane, precum si de lungimea tijei pistonului din MC. Iar la booster, va trebui adaptata tija de legatura cu pedala de frana. E mai simplu sa schimbi tot ansamblul booster + MC, ramanand doar de adaptat niplurile de pe conducte si tija de catre pedala. Sau, daca bugetul mai permite o "scapare", sa treci direct pe asa ceva: Stima, Dragos Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate