Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Cutie de viteze de aro de ARO cu 5 trepte pt M461

Aro 10

Postări Recomandate

Salutare tuturor!

As vrea sa montez pe un M461, cu motor de BV,, o cutie de viteze cu 5 trepte de ARO. Acum oscilez intre una demontata de pe un motor de PEUGEOT si una autohtona.

Imi puteti spune daca exista vre-o diferenta intre modelele acestea? daca "da' care ar fi ? si ce adaptare trebuie facuta pentru a se monta pe motorul de BRASOV?!

Deasemenea as vrea sa stiu daca cineva din Dumneavoastra a incercat sa mai monteze o cutie cu 5 trepte pe M461 si cum este?

Multumesc anticipat pentru raspunsurile voastre!

ARO 10

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: Cutie de viteze de aro de ARO cu 5 trepte pt M461

Pot pot sa iti zic ca eu pe motorul de brasov care il voi pune pe aroul meu, este motor de brasov si cutie in 5 trepte facuta la noi aicea in Romania dar nu stiu unde exact...am cautat pe net si cica sunt Eaton asa le zice la cutile astea de viteze, si la aro seria 24, stiu ca trebuie mutata traversa mai in spate deoarece cardanul din spate atinge in ea...a montat un vecin de al meu un motor andoria si cutie cu cu 5 trepte si la el nu a trebuit modificata traversa pentrul motorul este mai mic in lungime si nu a necesitat mutarea ei mai in spate...cat despre fiabilitate nu stiu ce sa iti zic nu stiu cum sunt si eu am sa o incerc, dar din auzite am auzit ca sunt bunicele...a si era sa uit, cardanul spate trebuie scurtat si cel de pe fata lungit cu aproximativ 10 cm si la fel cel de pe spate scurtat tot cu vreo 10 cm....c-am atata stiu si eu....

Christian Dan :grin:
Link spre comentariu

cele in 5 viteze au viteza I a in spate? (cum au in cutiile de viteze normale viteza a 2 )?

forumistul ce se pricepe la toate, in orice topic intervine si baga niste axiome iar cand nu are argumente trece la atacuri la persoana, amenintari, "chemari la interval", jigniri gratuite. Noa, asta e "cocalarul de forum" .
Link spre comentariu

Sa o luam gospodareste.

Motorizarile Peugeot au fost echipate cu cutii de viteza straine.

Motorizarile romanesti si Andoria au fost echipate cu cutii romanesti. Nu se pupa una cu cealalta. Sigur ca, daca ai scule, timp si pricepere, pana la urma pui aproape orice cutie pe aproape orice motor, dar e de lucru.

Cutii Eaton au fost puse foarte putine si in general pe motorizari mai exotice sau comenzi mai speciale.

Sasiurile mai noi, echipate din fabrica cu cutii in 5 au traversa centrala, aia de pe unde vine levierul de la frana de mana ceva mai in spate, pentru ca cutia este un pic mai lunga. Merge pusa si pe sasiu de tip vechi, dar e un pic de chin sa o pui si sa o dai jos.

Cutiile in 5 pe care le stiu eu au treapta I in stanga-fata si treapta V in dreapta-fata.

ARO 244, an 1997, motor L25

ARO 244, an 2001, motor Toyota 2L-T, zis si "Torpilorul" - furat din Bucuresti, Sector 6, pe 29 Ianuarie 2011

Link spre comentariu

Domnilor,

In primul rand multumesc pentru informatii & sfaturi.

Pot sa va spun ca singura varianta cu care am mers, avea un motor TDX, de C-lung, cu treapta 1 in stg-fata, si marsalier-ul in drt-spate.

Din punct de vedere a fiabilitatii, ce imi recomandati???

O seara placuta!

Link spre comentariu

Avand in vedere ca motorul e D127, trebuie cutie romaneasca.

Din punct de vedere al fiabilitatii, as recomanda cutia de 4+1.

ARO 244, an 1997, motor L25

ARO 244, an 2001, motor Toyota 2L-T, zis si "Torpilorul" - furat din Bucuresti, Sector 6, pe 29 Ianuarie 2011

Link spre comentariu

• 2 săptămâni mai târziu...

Domnilor, va Multumesc inca o data pt sfaturi si va anuntul ca am achizitionat o cutie de viteze cu 5 trepte de productie autohtona.

Va trebui sa o Montez pe motorul de Brasov pe care il reconditionez acum si sa vedem ce iese!

Link spre comentariu

• 1 lună mai târziu...

Atentie la flansa reductorului pentru fata: M_ul are diferentialul fata pozitionat pe partea stanga, cutia de ARO are iesirea ( flansa ) reductorului pe partea dreapta. Axa fata de TV are dif. fata care merge cuplata cu cutia viteze de ARO, dar trebuie si pe spate axa de TV.

Succes!

Link spre comentariu

Pe spate poate sa steie de Aro M461 ca nu are nimic,rapoartele sa fie aceleasi in grupuri.

ARO M461 din '65

Daca doi oameni iti zic ca esti beat este bine sa te duci sa te culci.

Link spre comentariu

Domnilor va multumesc pentru sfaturi !

Momentan nu am reusit sa ii fac nimic.

Sper sa reusesc sa ma organizez mai bine pe viitor.

Toate cele bune!

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare