Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Punte fata y60, intrebari/sfaturi.

wolfman

Postări Recomandate

Salut

O punte de fata de y60 cu volan pe dreapta se poate monta pe o masina cu volanul la locul lui (stanga)?

Ce modicicari ar trebui facute?

E suficient doar schimbarea butucului de pe dreapta cu unul cu suport pentru bara de directie?

Stie cineva distanta dintre tendoane?

Multumesc.

"Majoritatea oamenilor se tem atat de mult sa piarda ceva

incat toata viata au grija sa nu aiba ce sa piarda."

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: Punte fata y60, intrebari/sfaturi.

O sa trebuiasca sa muti si suportul barii panhard, ca trebuie pus si asta in "oglinda". Trebuie montat paralel cu bara de directie (cea de la caseta la punte) altfel iese o istorie dubioasa in materie de comportament rutier :hl

Distanta intre tendoane nu mi se pare asa esentiala, ca suportii pe sasiu pot fi facuti cum vrei... nu trebuie sa stea fix sub lonjeron, poti fi si mai spre exterior, etc.. Doar sa fie bine facuti si cu intarituri pe sasiu in zona respectiva.

Editat de tudop
Link spre comentariu

Multumesc Tudor. Suportii clar pot fi sudati sub sasiu sau in lateralul sau, dar nici prea departe ca sunt forte destul de mari acolo. Ideea e ca nu as vrea sa modific suportii de pe punte. Aceste punti as vrea sa le montez pe un 244. Stii vreun nebun (chiar si mie mi se pare o nebunie) care a facut asta? Ma refer la punti de Patrol, ca de T.V. am mai vazut la Vetu si la Rudy.

Oare sensul de rotatie al cardanelor o fi la fel? Nu cumva sa merg cu 5 viteze inapoi si cu una inainte

Editat de wolfman

Link spre comentariu

Nu cunosc sensurile de rotatie a cardanelor pentru comparatie (... spatele de patrol are pinionul pe partea soferului , fata la fel ... deci cardanele se invirt antiorar ...) , dar eu am facut o nebunie asemanatoare - punti de patrol Y61 sub un sasiu total diferit , initial cu suspensie pe foi .

Daca pastrezi tendoanele de origine ( si recomand asta , te scuteste de multa munca si rezultatul poate fi peste necesitati , deci sistemul initial e arhisuficient si suporta multe posibilitati de combinatii arc/amortizor ) n-ar trebui sa ai probleme deosebite .

Masor distanta intre tendoane si o comunic . Imbatrinesc si uit , dar parca e 1020...

Revin la micul dejun cu date exacte ...

Daca cumva e un impediment distanta intre tendoane , poate fi modificata relativ usor . De asemenea si pivotul panhard .

Bara de directie poate fi montata individual sau cuplata pe bara de conexiune ( care poate fi mutata in fata cu ajutorul unei portfuzete de stinga pereche cu una de dreapta ) .

Orice problema de spatiu sub masina o rezolva eficient o ridicare ( calculata ) din suspensie ( cu avantajele si dezavantajele de rigoare ) .

Editat de cos

... sa fim corecti pana la capat !

Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul !

Link spre comentariu

Nu-i dimineata ...dar poti lua oricind micul dejun ...Pofta buna , oricare dejun ar fi el .

Tendoanele au aprox 875 intre centre , cota de 1020 este la talerele de arc , intre centre .

Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul !

Link spre comentariu

MULTUMESC

Nu credeam sa se tavaleasca cineva pe sub masina ca sa-mi dea dimensiunile. Daca o sa ajung maine la garaj o sa masor si eu sasiul si distanta intre talere, dar din cate imi aduc aminte, cred ca vin la fix.

Link spre comentariu

Nu tre' sa-mi multumesti deloc , nu m-am tavalit , ca e inalta iapa de trece pe sub ea capra .

Link spre comentariu

Am trecut azi pe la garaj si am facut masuratori pe sub utilaj. Nu vin la fix, vin la marele fix si tendoanele si arcurile. Acum ramane sa gasesc doua punti de Patrol complete, ieftine si bune :grin:

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare