CS14RED Postat Mai 1, 2012 Partajează Postat Mai 1, 2012 (editat) Salut...am si eu o problema cu geamul fata dreapta .... de coborat merge coborat dar nu mai urca... din cate ma gandesc cred ca e motorasul... are cineva idee cat costa merge si de la altceva sau trebuie un anumit tip , care a mai avut probleme de genu sau e altceva .... sau poate are cineva de vanzare... freelanderu e in 2 usi ! va multumesc ! Editat Mai 1, 2012 de DKW Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
teddybear Postat Mai 1, 2012 Partajează Postat Mai 1, 2012 (editat) Re: Problema ridicare geam fata dreapta Salut...am si eu o problema cu geamul fata dreapta .... de coborat merge coborat dar nu mai urca... din cate ma gandesc cred ca e motorasul... are cnv idee cat costa merge si de la altceva sau trb un anumit tip , care a mai avut probleme de genu sau e altceva .... sau poate are cnv de vanzare... freelanderu e in 2 usi ! va multumesc ! Nu e neaparat motorasul, poate fi cablul sau chiar comutatorul (butonul de comanda). Pana nu desfaci panoul usii sa vezi exact ce este acolo, n-ai de unde sa stii. LE: incearca sa nu mai scrii cu prescurtari, risti sa te trezesti ca iti sunt sterse posturile! Editat Mai 1, 2012 de teddybear It's not a "Jeep thing" it's the real thing ....LAND ROVER ! Land Rover Owners Club Romania Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
dram Postat Mai 1, 2012 Partajează Postat Mai 1, 2012 Re: Problema ridicare geam fata dreapta salut,in primul rind ferifica butonul,fa schimb cu cel din stinga,daca butonul din dreapta iti coboara si ridica geamul din stinga ferifici motorasul. desfaci fata de portiera,cobori geamul la jumatate,scoti mufa de la motoras si te conectezi cu 2 fire la el :unul la + aldoilea masa,peurma schimbi polaritatia. asa afli de unde e buba. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
CS14RED Postat Mai 1, 2012 Autor Partajează Postat Mai 1, 2012 Re: Problema ridicare geam fata dreapta Nu e neaparat motorasul, poate fi cablul sau chiar comutatorul (butonul de comanda). Pana nu desfaci panoul usii sa vezi exact ce este acolo, n-ai de unde sa stii. LE: incearca sa nu mai scrii cu prescurtari, risti sa te trezesti ca iti sunt sterse posturile! Ok scuze pentru prescurtari , am desfacut fata de la usa macaraua pe care e cablu e jos de tot eu am ridicat geamu manual si am bagat niste pene sa stea geamul sus dar nu am cum sa ridic ca a ramas jos cablu problema e ca la apasarea butonului in sus spre ridicare nu se aude nici un zgomot nimic si in jos degeaba mai dau ca a ramas macaraua jos dar daca era dusa macaraua cu cablu ma gandesc ca sar fi auzit zgomot cand dai sa se ridice geamul Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
DKW Postat Mai 1, 2012 Partajează Postat Mai 1, 2012 (editat) Re: Problema ridicare geam fata dreapta Cel mai bine ar fi sa scoti macaraua din portiera si s-o verifici. Daca a ramas cablul jos, probabil ca a sarit de pe tamburul de actionare si s-a incurcat. Editat Mai 1, 2012 de DKW Reading the Owners Manual doesn't hurt. NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL Td4 ESX CommandShift MY02 3Dr (M.O.D.) KV6 CommandShift MY01 3Dr (Măgaru') SD4 S CommandShift MY11 5Dr (Sarah) KV6 XEI CommandShift MY01 5Dr (Phoenix) Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
CS14RED Postat Mai 2, 2012 Autor Partajează Postat Mai 2, 2012 Re: Problema ridicare geam fata dreapta Multumesc , am rezolvat era butonul de vina am pus alt buton si merge acu trebuie sa imi caut un buton de dreapta , multumesc inca odata ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
romulus Postat August 17, 2012 Partajează Postat August 17, 2012 Re: Problema ridicare geam fata dreapta Salutare! Printre miile de probleme de pe acest minunat forum, as dori sa aduc in discutie si problemele mele in legatura cu geamurile electrice. De curand am reparat geamurile din spate care nu mai functionau, folosind un kit de reparatie constand in cablu, rola, ghidaj cablu si inca niste chestii din plastic cu resort, pe care nu stiu cum sa le numesc. Operatiunea este oarecum usoara pentru cineva caruia-i place sa mestereasca la propria masina. Mai grea m-i s-a parut scoaterea si introducerea la loc a motorasului decat schimbarea cablului, dar sa nu mai lungim vorba. Daca tot am facut aceasta operatiune, am verificat cu mare atentie toate firele ce se afla acolo si parea in ordine. Toate bune, geamurile merg ca si unse, dar doar din panoul de comanda de langa frana de mana. De la butonul din panoul portierei nu merge nici unul , nici celalalt. Cum nu ma prea pricep la electrica auto, nu stiu care ar fi problema, oricum este ceva legat de ambele geamuri din moment ce nici unul nu actioneaza din portiera. Cealalta problema este legata de luneta. In momentul cand actionez butonul de coborare, geamul coboara pana la capat, fara a avea posibilitatea de a-l opri intr-un punct anume. Daca geamul este in coborare si actionez butonul de urcare, geamul urca dar daca nu tin apasat pana urca definitiv, in momentul cand eliberez butonul de urcare geamul coboara la loc pana la capat. Ar putea fi releul de comanda sau ce altceva? Multumesc si sa aveti drumuri bune! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
teddybear Postat August 17, 2012 Partajează Postat August 17, 2012 Re: Problema ridicare geam fata dreapta Salut! In ce priveste geamurile din usi, verifica (schimba daca e cazul) butoanele de comanda din usi. Cu privire la luneta, e posibil sa nu-si fi facut corect "calibrarea". Vezi pe aici ca este un topic in care este explicata in amanunt procedura. Daca il gasesc, revin cu link. It's not a "Jeep thing" it's the real thing ....LAND ROVER ! Land Rover Owners Club Romania Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
DKW Postat August 17, 2012 Partajează Postat August 17, 2012 (editat) Re: Problema ridicare geam fata dreapta De la butonul din panoul portierei nu merge nici unul , nici celalalt. Cum nu ma prea pricep la electrica auto, nu stiu care ar fi problema, oricum este ceva legat de ambele geamuri din moment ce nici unul nu actioneaza din portiera. Geamurile de la portierele din spate au un buton de siguranta pe consola butoanelor de la geamuri. Verifica sa nu fie dezactivate butoanele de pe portiere din butonul respectiv. Editat August 18, 2012 de DKW Reading the Owners Manual doesn't hurt. NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL Td4 ESX CommandShift MY02 3Dr (M.O.D.) KV6 CommandShift MY01 3Dr (Măgaru') SD4 S CommandShift MY11 5Dr (Sarah) KV6 XEI CommandShift MY01 5Dr (Phoenix) Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
christi Postat August 18, 2012 Partajează Postat August 18, 2012 (editat) Re: Problema ridicare geam fata dreapta Salutare! De curand am reparat geamurile din spate care nu mai functionau, folosind un kit de reparatie constand in cablu, rola, ghidaj cablu si inca niste chestii din plastic cu resort, pe care nu stiu cum sa le numesc. am facut acelasi lucru in 2010 la toate cele 4 usi. kituri de pe ebay la 20lire/bucata. pe fata unde deschizi mai des geamurile..au crapat anul trecut (sarit/rupt firele/plasticele si incurrcat prin rola). pe spate..au crapat anul asta cand m-a pus naiba sa deschid geamurile ca era cald in masina. firele alea din kituri nu se pupa perfect cu cadrul de metal. cred ca-s mai largi nitel. am cumparat pana la urma 2 macarale noi si la alea e tata firul intins beton. arcurile alea sunt comprimate 100%. ori din ce tin eu minte cand am schimbat cablurile...arcurile nu erau chiar asa de stranse. si eu ziceam ca "merge stas" dupa schimbare....pana au crapat iar :D acum imi pare rau ca am dat banii degeaba pe kiturile alea. mai bine luam 2 macarale noi cu ei. in schimb, cel mai jenant e chederul ala la geamurile usilor. se aduna pamant si cand deschizi geamul se zgarie grupa mare. o exista vreun fix la porcaria asta? Editat August 18, 2012 de christi Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
romulus Postat August 18, 2012 Partajează Postat August 18, 2012 Re: Problema ridicare geam fata dreapta Ok. multumesc mult pentru raspunsurile voastre, voi vedea eu cum am s-o scot la capat pana la urma. Treaba asta cu blocarea sistemului de coborare a geamurilor spate din butoanele usilor imi adice aminte de un Range Rover cu care am mers mai de mult si care avea acele butoane dezafectate de catre proprietar dintr-un buton anume , pentru a-si impiedica copiii sa coboare geamurile. Cat despre kitul de reparatie, l-am cumparat de aici: http://www.okzam.co.uk/16-landrover si vreu sa spun ca s-a potrivit de minune. M-am chinuit un pic sa comprim acele arcuri, iar cat despe sufa metalica, s-a potrivit perfect la lungime. Eu unul, ca sa reusesc operetiunea, am comprimat arcurile la maxim legandu-le cu ata rezistenta de nylon, iar dupa ce am terminat le-am eliberat. Sa auzim de bine si sa aveti doar drumuri bune! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate