gabytm Postat Mai 2, 2012 Partajează Postat Mai 2, 2012 Ziua buna tuturor. Intrebare: gaurile prin care trec suruburile acelea lungi cu care se prinde bratul inferior al suspensiei fata daca sunt deteriorate, ce se poate face? Presupun ca la mine suruburile au prins joc si miscarea in loc sa fie in bucsa a fost intre ax si gaura din punte. Rezultatul: si pe stanga si pe dreapta gaurile sunt compromise. Trebuie sa schimb toata piesa aceea care este intre lonjeroanele fata din stanga pana in dreapta sau exista o alta solutie? Daca nu m-am facut inteles am sa revin cu poze. multumesc anticipat 4x4 URBAN OFFROAD Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
gabytm Postat Mai 3, 2012 Autor Partajează Postat Mai 3, 2012 Re: suspensie fata am revenit cu pozele: 4x4 URBAN OFFROAD Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
KAROLOKW Postat Mai 3, 2012 Partajează Postat Mai 3, 2012 (editat) Re: suspensie fata am revenit cu pozele: [ATTACH=CONFIG]139145[/ATTACH] [ATTACH=CONFIG]139146[/ATTACH] [ATTACH=CONFIG]139147[/ATTACH] salutare nu stiu o solutie miraculoasa vreau doar sa intreb in primul rand cum se simtea masina inainte sa desfaci si sa constati ca ai acele jocuri. iar ca sugestie daca se poate tehnic fizic nu poti schimba acele bucsi ,tevi care sunt prinse de "punte"? ma refer sa elimini partea aia ovalizata si sa pui alta la cota facuta calumea? repet nu stiu nu am intalnit aceasta situatie e doar o parere sau sugestie ca ma gandesc ca daca acea parte sau element este pur si simplu doar pentru fixare/sustinere si nu are alt rol atunci nu vad de ce nu ar putea fi schimbata zona defecta. :) din poze pare ca acea "teava" e bucsata pe "punte" adica pare a fi introdusa la presa ulterior...nu stiu ce sa zic... Editat Mai 3, 2012 de KAROLOKW Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
gabytm Postat Mai 3, 2012 Autor Partajează Postat Mai 3, 2012 (editat) Re: suspensie fata Masina nu se simtea nicicum, eu am condus-o foarte putin si m-am apucat dupa aceea si am demontat-o ca sa ii fac reparatii generale. Troncanea, dar la un telescop fata nu mai avea bucsa de cauciuc si am presupus ca de acolo se auzea(cel putin cel mai tare) Dar uite la ce m-am gandit: daca surubul acela strange tot ansamblul de bucse si saibe si cand este starns nu ar trebuie sa miste in (sa-i zicem) punte, atunci m-am gandit sa bucsez pe exterior gaurile deformate si eventual sa stabilizez bucsile metalice de punte cu sudura. Nu stiu daca asa cum ai spus se pot scoate acele tevi din punte si ma gandesc ca oricum la capete ar fi interesant ca sa aiba axul pozitia corecta. De altfel nici nu dispun de presa ca sa incerc macar operatiunea. Uite atasat o idee de bucsa ce va fi facuta la strung si pusa la fiecare capat de teava. Eu am pus poze doar dintr-o parte, dar si in partea cealalta gaurile sunt compromise. Dupa care se asmbleaza cu tot cu bratul inferior si restul si cand e totul strans ....ar cam trebui sa fie ok !?!... evident ca voi taia din tevile stricate capetele astfel incat la final sa obtin aceeasi lungime a tevii initiale Editat Mai 3, 2012 de gabytm 4x4 URBAN OFFROAD Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
KAROLOKW Postat Mai 4, 2012 Partajează Postat Mai 4, 2012 Re: suspensie fata Masina nu se simtea nicicum, eu am condus-o foarte putin si m-am apucat dupa aceea si am demontat-o ca sa ii fac reparatii generale. Troncanea, dar la un telescop fata nu mai avea bucsa de cauciuc si am presupus ca de acolo se auzea(cel putin cel mai tare) Dar uite la ce m-am gandit: daca surubul acela strange tot ansamblul de bucse si saibe si cand este starns nu ar trebuie sa miste in (sa-i zicem) punte, atunci m-am gandit sa bucsez pe exterior gaurile deformate si eventual sa stabilizez bucsile metalice de punte cu sudura. Nu stiu daca asa cum ai spus se pot scoate acele tevi din punte si ma gandesc ca oricum la capete ar fi interesant ca sa aiba axul pozitia corecta. De altfel nici nu dispun de presa ca sa incerc macar operatiunea. Uite atasat o idee de bucsa ce va fi facuta la strung si pusa la fiecare capat de teava. Eu am pus poze doar dintr-o parte, dar si in partea cealalta gaurile sunt compromise. Dupa care se asmbleaza cu tot cu bratul inferior si restul si cand e totul strans ....ar cam trebui sa fie ok !?!... [ATTACH=CONFIG]139148[/ATTACH] evident ca voi taia din tevile stricate capetele astfel incat la final sa obtin aceeasi lungime a tevii initiale interesanta ideea, parerea mea e ca poti bucsa tot ansamblul asta pe exteriorul tevii de acum exact ca in desenul tau dar sa fii atent la cat tai din teava aia existenta in asa fel incat la final sa ai exact aceeasi lungime la teava ca acum ca acele tevi plus ceva saibe stiu ca au importanta in reglarea directiei. pune daca poti si o poza a ansamblului montat asa provizoriu cu bratul inferios si surubul ala lung asa pentru a fi util si altora in cazul in care va mai intalni cineva aceasi problema. spor la treaba.:) Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
teo pes Postat Mai 5, 2012 Partajează Postat Mai 5, 2012 (editat) Re: suspensie fata dupa cum se vede acolo e parte comuna si strunjit piesa finala , daca tai si bucsezi pierzi rezistenta , (crezi ca nu ar fi facut ursul piesa detasabila?) eu ti as propune alta solutie : majorezi gaura prin frezare la diametru maxim sa scapi de uzura , dupa care bucsezi cu un material bun ce l bagi prin presare pe toata lungimea , eventual sudura in capete si ...revenire la cota de lungime , acolo ai si rasucire si forfecare ,orisice joc sau deplasare a bucselor separate in capete o sa ti afecteze ungiurile parerea mea!:h5 Editat Mai 5, 2012 de teo pes VIATA-I GREA DAR TRECE !!!:ypu Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Niva Postat Mai 5, 2012 Partajează Postat Mai 5, 2012 (editat) Re: suspensie fata Sunt bucsi de schimb in comert ce se schimba de pe jug , dar atentie ca nu se poate scoate prin bataie cu ciocan ,doar cu presa si incalzit jugul in jurul bucselor. Eu am incercat odata cu un baros de 10 kg , bineinteles ca de la bataie s-a umflat bucsa , si cind am ajus cu el la capat mi-a spart jugul . Deci recomand presa cu surub sau hidraulic , bun si un cric daca ai in ce sa te rezemi. Editat Mai 5, 2012 de Astral Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
gabytm Postat Mai 9, 2012 Autor Partajează Postat Mai 9, 2012 Re: suspensie fata Am citit opiniile si amandoua sunt demne de luat in seama, dar.. nu dispun de un atelier unde sa rectific gaurile si apoi sa bucsez si nici unde sa depresez tevile din jug. Am facut la strung piesele de care vorbeam si ma gandesc ca dupa ce le montez pe jug sa le si sudez pentru a nu avea tendinta de rasucire. Nu cred ca se vor dezaxa deoarece in partea catre fata bucsa intra pe o lungime de 17mm si are peretele de 7,5mm, iar inspre spate intra 27mm cu un perete de 8mm. (asa a avut strungarul material, ma refer la diametrul exterior). Deci posibilitatea sa se dezaxeze bucsa fata de teava originala cred ca este minima. Oricum daca o mai si sudez cred ca am scapat de problema. Atasez poze cu una din bucse (cea din fata). Cand ma apuc de taierea tevii si montarea bucsilor revin cu alte poze, pentru cine mai are necazuri de genul acesta. Multumesc frumos de raspunsuri 4x4 URBAN OFFROAD Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
teo pes Postat Mai 10, 2012 Partajează Postat Mai 10, 2012 Re: suspensie fata :ang3 chiar si unde sudezi ....e o piesa forjata sau turnata prin inductie cu pulberi!! VIATA-I GREA DAR TRECE !!!:ypu Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
gabytm Postat Mai 11, 2012 Autor Partajează Postat Mai 11, 2012 Re: suspensie fata Trebuie sa recunosc ca la acest aspect nu m-am gandit. Voi vedea ce este de facut, buscile astea au costat 40 lei cu tot cu berica de rigoare. Presupun ca daca incerc, mai mult nu pot strica (ai vazut din poze cat de uzate sunt tevile respective), mai ales ca variantele propuse oricum depasesc valoarea investita amintita mai sus si nici nu am unde sa le fac. In cel mai rau caz am stricat 40 lei si ceva timp. Oricum problema trebuie rezolvata si trebuie facuta bine. 4x4 URBAN OFFROAD Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
teo pes Postat Mai 14, 2012 Partajează Postat Mai 14, 2012 Re: suspensie fata bafta ! si spor la treaba sa vedem cum arata ! VIATA-I GREA DAR TRECE !!!:ypu Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Land Niva Luci Postat Octombrie 8, 2012 Partajează Postat Octombrie 8, 2012 Re: suspensie fata ai reusit sa termini treaba? ceva poze de la operatiune...:h5 Land Niva Luci WWOC-VALCEA X-TREME OLANESTI Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Land Niva Luci Postat Noiembrie 23, 2013 Partajează Postat Noiembrie 23, 2013 Re: suspensie fata Cum ai reusit sa scoti suruburile acelea lungi,ca vreau sa schimb si eu bucsile de la bratul inferior si ma tine in loc axul acela lung.....Am achizitionat si suruburile....dar degeaba nu le pot scoate pe cele vechi de nici o culoare,sunt blocate bine acolo.Am incercat sa-l extrag prin adaos de saibe in fata piulitei,dar am facut filetul praf,ce ma fac acum???? cum il scot afara? ,,ca vine gerul '':x Trebuie incalzit cu autogenul ca sa arda bine rugina,dar masina este suspendata in fata casei si nu se mai poate deplasa la un service.Toata demontarea a mers ca pe roate pana la 'amarul' ala de surub....Sa demontez tot jugul acela dintre lonjeroane si sa ma duc la o presa cu el,nu cred ca are rost,prea mult de munca. Land Niva Luci WWOC-VALCEA X-TREME OLANESTI Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
gabytm Postat Noiembrie 23, 2013 Autor Partajează Postat Noiembrie 23, 2013 Re: suspensie fata Da, am reusit sa termin treaba, numai ca nu am facut poze si acum nici nu am cum ca masina e in alta parte unde am lasat-o pentru iarna, ca acum ma distrez cu puntea spate. Bucsile asa cum au fost desenate si aratate au intrat presat pe tevile respective si astfel suruburile lungi acum stau corect. Nu le-am sudat pentru ca au intrat destul de tare presat, dar in cazul in care vor juca le voi suda cumva. La mine suruburile au iesit foarte usor, ele practic se roteau liber in tevi. Daca la tine sunt blocate suruburile in tevi.....e o treaba sa le deblochezi. 4x4 URBAN OFFROAD Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
teo pes Postat Noiembrie 23, 2013 Partajează Postat Noiembrie 23, 2013 Re: suspensie fata Cum ai reusit sa scoti suruburile acelea lungi,ca vreau sa schimb si eu bucsile de la bratul inferior si ma tine in loc axul acela lung.....Am achizitionat si suruburile....dar degeaba nu le pot scoate pe cele vechi de nici o culoare,sunt blocate bine acolo.Am incercat sa-l extrag prin adaos de saibe in fata piulitei,dar am facut filetul praf,ce ma fac acum???? cum il scot afara? ,,ca vine gerul '':x Trebuie incalzit cu autogenul ca sa arda bine rugina,dar masina este suspendata in fata casei si nu se mai poate deplasa la un service.Toata demontarea a mers ca pe roate pana la 'amarul' ala de surub....Sa demontez tot jugul acela dintre lonjeroane si sa ma duc la o presa cu el,nu cred ca are rost,prea mult de munca. dac nu ai autogen incearca cu un arzator de gaz ,bati roata bine cu ciocanul fara sa deformezi cat e cald dupa care apa rece, poate te gandesti la un ,,mangealac,, cu un cric hidraulic pe orizontala asezat! VIATA-I GREA DAR TRECE !!!:ypu Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Land Niva Luci Postat Decembrie 5, 2013 Partajează Postat Decembrie 5, 2013 Re: suspensie fata dac nu ai autogen incearca cu un arzator de gaz ,bati roata bine cu ciocanul fara sa deformezi cat e cald dupa care apa rece, poate te gandesti la un ,,mangealac,, cu un cric hidraulic pe orizontala asezat! treaba rezolvata,a venit un prieten cu autogenul.....10 batai de ciocan...si acum masina este functionala.multumesc! Land Niva Luci WWOC-VALCEA X-TREME OLANESTI Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate