pikecelrau Postat Mai 3, 2012 Partajează Postat Mai 3, 2012 Buna ziua, De un an jumate incerc sa-mi cumpar o masina 4x4. Am testat mai multe marci, insa in ultima vreme am gasit un LR Discovery 300 Tdi din 1996 cu 300000 km. Imi place mult masina insa, as vrea sa stiu la ce sa ma astept de la ea, din toate punctelele de vedere. V-as ruga din suflet sa ma ajutati sa fac lumina si pe strada mea. Va multumesc frumos.:banana Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
teddybear Postat Mai 3, 2012 Partajează Postat Mai 3, 2012 (editat) Re: Sper sa fie masina mea! LR Discovery 300 Tdi Buna ziua, De un an jumate incerc sa-mi cumpar o masina 4x4. Am testat mai multe marci, insa in ultima vreme am gasit un LR Discovery 300 Tdi din 1996 cu 300000 km. Imi place mult masina insa, as vrea sa stiu la ce sa ma astept de la ea, din toate punctelele de vedere. V-as ruga din suflet sa ma ajutati sa fac lumina si pe strada mea. Va multumesc frumos.:banana Depinde foarte mult de ce asteptari ai tu de la o masina 4x4, in primul rand ce-ti propui sa faci cu ea. Daca dezvolti un pic subiectul, cu siguranta vei primi atat pareri pro cat si contra. Inainte de toate, citeste topicul acesta: http://forum.club4x4.ro/showthread.php?56810-In-atentia-proaspetilor-posesori-de-land-rover Dupa aceea, folosind functia de cautare a forumului, cauta dupa "Sfat achizitie Discovery 1": vei gasi cateva topicuri pe aceasta tema si vei putea sa-ti concretizezi mai bine intrebarile. http://forum.club4x4.ro/showthread.php?56883-Tutorial-functii-forum&p=790963&viewfull=1#post790963 Din punctul meu de vedere (unul foarte subiectiv), pot doar sa citez: "You have only two options: you can hate it or you can love it; but you can't stay regardless!" Iar daca te referi la o anume masina, e posibil sa fie cunoscuta aici pe forum si sa primesti mai multe amanunte despre ea. Bafta la citit si la achizitie! Editat Mai 3, 2012 de Astral It's not a "Jeep thing" it's the real thing ....LAND ROVER ! Land Rover Owners Club Romania Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
pikecelrau Postat Mai 3, 2012 Autor Partajează Postat Mai 3, 2012 Re: Sper sa fie masina mea! LR Discovery 300 Tdi Pai as vrea o masina pe care sa o folosesc la pescuit, la vanatoare, la munte, pentru a umbla pe unde vreau eu, si a nu ma mai lasa codus de altii. Am sa o folosesc in proportie de 70% pe drumuri de tara, mi-o doresc incapatoare, cat mai incapatoare, sa-mi pot lua familia si catelu la un loc fara prea multe comentarii. M-am oprit la LR Discovery 1 pentru ca mi se pare o foarte frumoasa, extrem de incapatoare iar la consum asemanatoare cu alte surate mult mai mici ca volum si frumusete. Plus ca nici pretul nu-i asa o piperat, sau asa pare la prima vedere. Cam atat stiu pentru inceput. Este vorba de un LR Discovery pe care l-am vazut pe un site de vanzari auto autohton. E o masina de culoare verde cu numar de neamt, insa locuieste in bucuresti, cel putin asa mi-a spus propietarul. E foarte bine intretinuta din ce am vazut in poze iar pe partea dreapta scrie ONE LIFE LIVE IT, si are si un stick :cl:cl:cl. Stie cineva despre ce masina e vorba? Multumesc Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
baghy Postat Mai 3, 2012 Partajează Postat Mai 3, 2012 Re: Sper sa fie masina mea! LR Discovery 300 Tdi Masina am vazut-o live dar nu stiu a cui e. Sigur o sa-ti spuna colegii sau chiar colegul care o detine. Daihatsu Feroza, adio pietre la rinichi. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Astral Postat Mai 3, 2012 Partajează Postat Mai 3, 2012 Re: Sper sa fie masina mea! LR Discovery 300 Tdi ......... Este vorba de un LR Discovery pe care l-am vazut pe un site de vanzari auto autohton. E o masina de culoare verde cu numar de Neamt, insa locuieste in bucuresti, cel putin asa mi-a spus propietarul. E foarte bine intretinuta din ce am vazut in poze iar pe partea dreapta scrie ONE LIFE LIVE IT, si are si un stick :cl:cl:cl. Stie cineva despre ce masina e vorba? Multumesc Masina am vazut-o live dar nu stiu a cui e. Sigur o sa-ti spuna colegii sau chiar colegul care o detine. Cred ca de masina lui @Danuzu e vorba : http://forum.club4x4.ro/showthread.php?67491-Land-Rover-Discovery-300-Tdi REGULAMENT FORUM CLUB 4X4 Rescue 4x4 & MyTrip Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
teddybear Postat Mai 3, 2012 Partajează Postat Mai 3, 2012 Re: Sper sa fie masina mea! LR Discovery 300 Tdi Cred ca de masina lui @Danuzu e vorba : http://forum.club4x4.ro/showthread.php?67491-Land-Rover-Discovery-300-Tdi Si eu banuiam ca de aceasta masina este vorba, pot spune ca mi-as fi dorit-o si eu. Dar... "nema putirinta..." Cu siguranta sunt colegi care pot spune mai multe despre ea. Cat despre intentiile lui @pikecelrau, as putea spune ca e masina ideala pentru asa ceva. A mea, fara sa fie atat de preparata, nu m-a dezamagit pana acum in conditii similare de utilizare. It's not a "Jeep thing" it's the real thing ....LAND ROVER ! Land Rover Owners Club Romania Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
sean70 Postat Mai 4, 2012 Partajează Postat Mai 4, 2012 Re: Sper sa fie masina mea! LR Discovery 300 Tdi Cunosc masina,am mers cu ea si pot sa spun ca merita si ultimul banut. Discovery 4 2010 Discovery 2 2000 Defender 90 1997 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
georgeprava Postat Mai 4, 2012 Partajează Postat Mai 4, 2012 Re: Sper sa fie masina mea! LR Discovery 300 Tdi Nu e treaba mea dar, voluntar sau involuntar, asta e un fel de reclama in sectiunea tehnica. You don't even think to call me "Godfather" Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Astral Postat Mai 4, 2012 Partajează Postat Mai 4, 2012 Re: Sper sa fie masina mea! LR Discovery 300 Tdi Nu e treaba mea dar, voluntar sau involuntar, asta e un fel de reclama in sectiunea tehnica. Atata timp cat ai cont pe acest forum este si treaba ta, dar iti pot spune ca fiind vorba de anuntul unui coleg de-al nostru si despre care masina este interesat un alt coleg de-al nostru, eu zic ca este ok ca acesta din urma sa primeasca niste informatii. :h5 REGULAMENT FORUM CLUB 4X4 Rescue 4x4 & MyTrip Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
teddybear Postat Mai 5, 2012 Partajează Postat Mai 5, 2012 Re: Sper sa fie masina mea! LR Discovery 300 Tdi Nu e treaba mea dar, voluntar sau involuntar, asta e un fel de reclama in sectiunea tehnica. George, nu a fost nici o intentie de reclama! Pur si simplu s-a intamplat sa cunoastem personal masina cu pricina si ne-am spus (eu si @sean70), parerea despre ea. Pai as vrea o masina pe care sa o folosesc la pescuit, la vanatoare, la munte, pentru a umbla pe unde vreau eu, si a nu ma mai lasa codus de altii. Am sa o folosesc in proportie de 70% pe drumuri de tara, mi-o doresc incapatoare, cat mai incapatoare, sa-mi pot lua familia si catelu la un loc fara prea multe comentarii. M-am oprit la LR Discovery 1 pentru ca mi se pare o foarte frumoasa, extrem de incapatoare iar la consum asemanatoare cu alte surate mult mai mici ca volum si frumusete. Plus ca nici pretul nu-i asa o piperat, sau asa pare la prima vedere. Cam atat stiu pentru inceput. Este vorba de un LR Discovery pe care l-am vazut pe un site de vanzari auto autohton. E o masina de culoare verde cu numar de neamt, insa locuieste in bucuresti, cel putin asa mi-a spus propietarul. E foarte bine intretinuta din ce am vazut in poze iar pe partea dreapta scrie ONE LIFE LIVE IT, si are si un stick :cl:cl:cl. Stie cineva despre ce masina e vorba? Multumesc Ca sa impacam pe toata lumea, cateva argumente pro si contra Discovery 1, avand in vedere scopul propus: PRO: punti rigide fata-spate costuri de intretinere si reparatie mici piese ieftine (mai ieftine decat la alte marci/modele comparabile) consum (la variantele diesel) civilizat: urban 10-11l, extra 8-9l, in off nu depaseste 25l la suta de km spatiu suficient pentru pasageri si bagaje (am mers la partide de pescuit, de 2-3 zile, 4 persoane in masina cu bagajele aferente). Daca se mai foloseste si un roofrack pot merge lejer 5 persoane. Sunt si exemplare dotate din fabrica cu 7 locuri, pe cele doua suplimentare se poate sta destul de comod. cata vreme i se da ce ii trebuie, cand ii trebuie si nu i se cer lucruri extreme, fiabilitatea e mai mult decat buna. la nevoie, poate tracta fara probleme o remorca usoara sau o rulota! cu gume adecvate, (profil si dimensiuni), rar are nevoie de troliu. usor (si relativ ieftin) de upgradat: oferta extrem de bogata de accesorii off-road si componente HD CONTRA: transmisie relativ "fragila" (in comparatie cu alte offroadere cu traditie (necesita upgrade-uri costisitoare daca se doresc roti mai mari de 32") "gurile rele" acuza (LR in general) de slaba fiabilitate e recunoscut, (chiar si de posesorii de LR), ca masina "sufera"de slaba calitate a etansarilor de la tot ce contine fluide: punti, CV, CT, baie de ulei lipsa blocantilor pe punti (are numai blocant central) 4x4 permanent: necesita un stil de condus mai "cuminte" cata vreme se ruleaza pe asfalt nu este o masina de viteza. Pentru cine vrea viteza pe asfalt si o comportare buna in off-road, e indicat sa se orienteze spre alte marci! (cu dezavantajele corespunzatoare). Cred ca am sintetizat ce se poate spune, la modul general, despre Discovery 1 (daca am uitat ceva, imi cer scuze si astept completarile necesare). As mai putea adauga un argument Pro: pretul relativ redus pentru un exemplar "in mintile lui". Iar la capitolul asta, evident, exista si un dezavantaj major: taxele si costurile mari de inmatriculare (impozit 2012=960 RON, asigurare RCA (minim) 640RON, taxa de poluare cca 3000 euro). Dar si aici exista (inca) alternative. O zi buna! It's not a "Jeep thing" it's the real thing ....LAND ROVER ! Land Rover Owners Club Romania Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Astral Postat Mai 5, 2012 Partajează Postat Mai 5, 2012 (editat) Re: Sper sa fie masina mea! LR Discovery 300 Tdi Acestea fiind zise, topicul nu-si mai are rostul pentru ca informatii detaliate si corecte despre masina respectiva se pot lua direct de la colegul Danuzu si nici n-ar fi corect fata de proprietarul masinii ca altii sa-si dea cu parerea despre masina lui ! [ATTACH=CONFIG]139337[/ATTACH] Editat Mai 5, 2012 de Astral REGULAMENT FORUM CLUB 4X4 Rescue 4x4 & MyTrip Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate