Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Vitara Der Panzer

Jimmy

Postări Recomandate

Salut!

Daca ma primiti ma bag si eu in vorba cu Vitara mea :grin:

Masinuta este '93, 1.6 8v carburatie, soft top (acum are un hardtop ca sunt in proces de reparat soft top-ul) si mai are geamuri electrice, BFG-uri All Terrain T/A si fara bancheta spate.

Ca prime impresii sunt super multumit! Sunt uimit de cat de bine s-a pastrat masina atatia ani (sunt al doilea proprietar), de cum se descurca in 4x4 si de cat de bine ma simt in ea.

Motorul este in mintile lui, fara batai la tacheti, ambreiaj obosit sau alte boli de batranete. Singura problema este ca mi se pare prea puturos. Eu sunt obisnuit cu o Octavia 1.9 tdi cu ceva modificari la motor si imi e cam dor de cuplul de diesel...dar nu imi vine sa ma mai dau jos din Vitara!:dr2 De aici mi-a si venit ideea sa fac un engine swap cu un 1.9 TDI. Pe la noi s-a facut asa ceva? Din cate am cautat se poate face cu 1.9 TDI cod AAZ, care erau pe Golfurile 3, deoarece motorul era longitudinal. Daca as putea sa fac transformarea asta ar fi masina perfecta pentru mine. Help!:grin::grin:

Alte planuri, ca toata lumea: scuturi, suspension lift 5cm, body lift 3cm, un bullbar, proiectoare si un set de BFG Mud Terrain.

30042012526.thumb.jpg.b47d5257cce218343bb7c14ff5a91396.jpg

P4300289.thumb.jpg.e75bba7422074b5d0965465d1be4bbfd.jpg

22042012513.thumb.jpg.a923c9fcdbff71e5b0589c32c6968407.jpg

The object of war is not to die for your country, but to make the other bastard die for his.

G-ral. Patton

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: Vitara Der Panzer

nu rezista caroseria la un motor de 1.9 diesel,diferentialul fata,tampoane de cutie /reductor se duc foarte repede......

suzuki vitara 1.6

yo5PKM

0763630114

Link spre comentariu

Exista si Vitara diesel dar nu sunt prea reusite. Daca vrei ceva putere in plus poti sa-ti pui un motor cu 16 V. Trebuie sa iei masina asa cum este ea. Nu poti compara o masina de off-road cu una de strada.

Daihatsu Feroza, adio pietre la rinichi.
Link spre comentariu

Salut

vezi ca sunt vitare de 1,9 td iar daca vrei sa pui pe ata motor diesel trebe sa schimbi si cutia de viteze

Cei ce simpt a offroad-ului chemare pe asfalt sunt vesnic pierduti
Link spre comentariu

Mersi de link, scuze ca nu am cautat suficient!

Iau masina asa cum e, normal! Nu ma gandeam decat ca un motor diesel ar fi avut mai mult cuplu si asta in offroad ar fi fost clar un avantaj, dar daca e asa cum zicea ioaneugen pe thread-ul respectic, sunt descurajat. Ma gandeam ca este o modificare mai obisnuita...dar vad ca e mai obisnuita pe Samurai decat pe Vitara. Eu totusi ma mai documentez.

Nu am nici o problema cu motorul de 1.6, chiar imi place, trage foarte bine, consumul e unul normal pentru ce are de lucru si sincer chiar sunt mai linistit la cap de cand am mai scapat de vibratiile de diesel :sm

Editat de Jimmy

The object of war is not to die for your country, but to make the other bastard die for his.

G-ral. Patton

Link spre comentariu

Mai e ceva pana acolo, acum ma tot documentez cum e cu rapoartele intre punti si de reductor... :grin:

Ma sfortez sa termin cu inscrierea si plata taxei si am un mare mister. As vrea sa stiu inainte sa ma duc la RAR daca masina este non-euro sau euro 1, si nu gasesc nimic concret din ce am cautat si pe aici si prin alte parti. In hartiile cu care a venit din Olanda nu scrie nimic de asta, doar ca este inmatriculata ca si vehicul comercial (nu are bancheta spate) si asa am o reducere la taxa. Dar oricum, e diferenta mai mult decat dubla la taxa de la non-euro la euro 1, de la 600 la 1400 de euro. Masina e inmatriculata prima data in decembrie 1993...

G-ral. Patton

Link spre comentariu

Mai e ceva pana acolo, acum ma tot documentez cum e cu rapoartele intre punti si de reductor... :grin:

Ma sfortez sa termin cu inscrierea si plata taxei si am un mare mister. As vrea sa stiu inainte sa ma duc la RAR daca masina este non-euro sau euro 1, si nu gasesc nimic concret din ce am cautat si pe aici si prin alte parti. In hartiile cu care a venit din Olanda nu scrie nimic de asta, doar ca este inmatriculata ca si vehicul comercial (nu are bancheta spate) si asa am o reducere la taxa. Dar oricum, e diferenta mai mult decat dubla la taxa de la non-euro la euro 1, de la 600 la 1400 de euro. Masina e inmatriculata prima data in decembrie 1993...

Nu mai cauta. RAR-ul nostru este de felul sau plin de surprize. Chiar daca e in actele nemtesti trecut : euro 1, RAR-ul nostru il poate 'vedea': non euro.

Dar eu cred ca din '93 este euro 1.

Succes!

Link spre comentariu

Sper din tot buzunarul ca asa e! Din diferenta de 800 de euro pot sa pun multe din chestiile pe care le vreau pe masina...

O sa mai scot un rand de numere rosii si o sa aflu...

G-ral. Patton

Link spre comentariu

Buna ziua.V-as ruga daca se poate sa ne tineti la curent cu operatiile pentru inmatriculare pentru ca si eu sint posesorul unei Vitare 1.6; 8v; carburator din 1992 , provenienta Spania si ma intereseaza la ce norma Euro incadreaza cei de la RAR masina dumneavoastra. A mea in actele spaniole este trecuta ca vehicul mixt si are banchetele din spate dar daca e nevoie se pot scoate daca asta inseamna o reducere a taxei de inmatriculare.Va multumesc si va doresc sa o stapiniti sanatos si sa aveti parte de cit mai multe bucurii impreuna.

NU AI DRUM... INVENTEAZA-L. DRUMUL ESTI TU!
Link spre comentariu

Cu placere va tin la curent pentru ca si eu am tot cautat si n-am gasit nimic pe tema asta! Numai sa strang banii pentru taxa:bleah

Intre timp am mai scos o serie de numere rosii, care imi expira pe 7 iunie (sper sa am banii pana atunci) si am restaurat prelata care avea toate bucatile de plastic transparent rupte si ingalbenite. Am gasit undeva pe langa doraly, sub podul de pe centura un magazin de prelate de tir si dupa 15 minute de milogeala mi-au dat ultima bucata care o mai aveau :grin:

Montajul, dupa ce mi-am batut capul cateva zile, s-a facut la cizmarul din cartier, care mi le-a cusut pe prelata intr-un mare stil :ap

In seara asta sper sa montez prelata si sa-i fac poze:grin:

14052012594.thumb.jpg.1c73c5cb67df7b8d9b8b601a69d9436e.jpg

14052012591.thumb.jpg.2d167df656c434acd6d6742f4a2c78af.jpg

14052012592.thumb.jpg.16132404cfa260d920440de0026b8a13.jpg

G-ral. Patton

Link spre comentariu

• 4 săptămâni mai târziu...

Ba da, este mai mica daca e autoutilitara! Daca e Euro 1 taxa este 636 de euro, daca e non-euro e 1431. Problema e ca n-am nici o certitudine daca e non-euro sau euro 1...Stie cineva :pr1? E fabricatie '93, pe carburator.

G-ral. Patton

Link spre comentariu

Doamne ce bine ar fi :pr1

Asa mi-a iesit la calculatorul de taxa auto de pe un site de vanzari masini...

De ceva timp am pus prelata si i-am montat si bullbar-ul de care sunt foarte multumit :grin:

Zilele astea urmeaza sa pun si 2 proiectoare, mi-am luat un set de Wesem.

Sunt tot cu numere rosii, asta e ultima serie de numere pe care pot sa le mai scot...

13062012665.jpg.cb2869a9698a9298391cc60a883acd1a.jpg

13062012666.jpg.e449644238b4726f4da18393831a6e0c.jpg

13062012667.jpg.7e8929fb977e9f33536f540ba8f13d59.jpg

G-ral. Patton

Link spre comentariu

salut tuturor, am un prieten care tocmai a achizitionat o vitara si daca nu e cu suparare si poti sa imi spui, unde reconditionezi soft top-ul, si de unde ai luat hard top-ul, si eventual o modalitate de contact cu cei care ma pot ajuta. mersi frumos.

mitsubishi pajero SWB/ opel vectra.
Link spre comentariu

Salut!

Hardtop-ul a venit montat pe masina si soft top-ul l-am cumparat de la cel care mi-a vandut masina. Plasticul transparent pentru ''fereastrele'' prelatei l-am cumparat de la un magazin de prelate de tir de pe centura Bucurestiului, langa engross-ul Doraly si apoi am dat prelata unui cizmar care a cusut-o si lipit-o de nota 10, dar a zis ca nu mai face asa ceva in viata lui :grin:

G-ral. Patton

Link spre comentariu

Si-a mai facut cineva pe la noi suport de canistra? Vroiam sa stiu cam cat chin implica inainte sa ma apuc...

IMG_1633.thumb.jpg.80ec49428c2afff673b8c1eb53c25352.jpg

Editat de Jimmy

G-ral. Patton

Link spre comentariu

Multumesc, bara HD custom mi-a cam scapat din vedere!

G-ral. Patton

Link spre comentariu

• 2 săptămâni mai târziu...
  • 2 săptămâni mai târziu...

Incerc toate caile sa mai tai din taxa, avand in vedere ca este ''autoutilitara'' in actele de Olanda. Nu am timp si nici bani sa stau sa dau statul in judecata, sa ma umplu si de draci prin tribunale. Pe 27 am programare la RAR, sper sa fie totul ok. Intre timp i-am mai pus instalatie GPL si bancheta spate.

G-ral. Patton

Link spre comentariu

Incerc toate caile sa mai tai din taxa, avand in vedere ca este ''autoutilitara'' in actele de Olanda. Nu am timp si nici bani sa stau sa dau statul in judecata, sa ma umplu si de draci prin tribunale. Pe 27 am programare la RAR, sper sa fie totul ok. Intre timp i-am mai pus instalatie GPL si bancheta spate.

Nu te duce la RAR cu bancheta montata pe spate daca in acte este autoutilitara si vrei sa ramana asa. Eu m-am dus cu un WV Sharan care in acte avea sapte locuri si mie imi lipsea un scaun (aveam doar sase). Ma punea sa platesc vre-o 800 de lei pentru omologare cu sase locuri. Evita pe cat poti diferentele dintre acte si realitate! Mult succes!

Experienta este singura in stare sa ne ofere informatie reala despre viata! (Mircea Eliade)
Link spre comentariu

Multumesc de pont!

Chestia este ca in talon are trecut in dreptul locurilor pe scaun ''-'', si ma gandeam ca nu au ce sa-mi zica...cu toate ca e destul de greu de crezut...

G-ral. Patton

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare