Max Postat Mai 4, 2012 Partajează Postat Mai 4, 2012 (editat) Am desfacut unul din motoarele mele si am descoperit ca toata partea de sus a chiulasei este plina de o "marmelada" neagra. Precis si baia de ulei e la fel. E al doilea motor la care am gasit asa ceva. Asta trebuie sa aiba o cauza. O stie cineva? Sa fie din cauza uleiului? Sa fie din cauza gazelor de carter mari? Sa fie din cauza epuratorului de gaze care precis e infundat (dupa cum arata capacul) Motorul e diesel clasic simplu cu axul cu came in bloc. Editat Mai 4, 2012 de Astral Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
gestme Postat Mai 4, 2012 Partajează Postat Mai 4, 2012 Re: "Marmelada" la greu in capacul chiuloasei Am desfacut unul din motoarele mele si am descoperit ca toata partea de sus a chiloasei este plina de o "marmelada" neagra. Precis si baia de ulei e la fel. E al doilea motor la care am gasit asa ceva. Asta trebuie sa aiba o cauza. O stie cineva? Sa fie din cauza uleiului? Sa fie din cauza gazelor de carter mari? Sa fie din cauza epuratorului de gaze care precis e infundat (dupa cum arata capacul) Motorul e diesel clasic simplu cu axul cu came in bloc. [ATTACH=CONFIG]139252[/ATTACH] [ATTACH=CONFIG]139253[/ATTACH] [ATTACH=CONFIG]139254[/ATTACH] [ATTACH=CONFIG]139255[/ATTACH] Eu am gasit asa ceva la o Dacie care am avut-o pe vremuri , dar m-am gandit ca este de la Dura Lube , bagasem un flacon cu 30.000 km inainte . "Viata e un meci la categoria grea..." Parazitii Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
wolfman Postat Mai 4, 2012 Partajează Postat Mai 4, 2012 Re: "Marmelada" la greu in capacul chiuloasei Arata chiar mai rau decat la o Dacie veche. Eu cred ca in primul rand este de la ulei. Un ulei de calitate are proprietati de curatare. Am desfacut aum vreo 5-6 ani un motor de Dacie la 90-100.000 km dar in care am folosit numai uleiuri bune si nu arata in halul asta. Depinde de fostul proprietar cat de des a schimbat uleiul si filtrele pentru ca am intalnit specimene care schimba filtrele la 2-3 schimburi de ulei "Majoritatea oamenilor se tem atat de mult sa piarda ceva incat toata viata au grija sa nu aiba ce sa piarda." Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
danciucu Postat Mai 4, 2012 Partajează Postat Mai 4, 2012 Re: "Marmelada" la greu in capacul chiuloasei Dupa parerea mea fenomenul se numeste "engine sludge" si apare cand uleiul nu este schimbat pentru o perioada luuunga timp coroborat cu pompa de apa defecta care baga lichid de racire in circuitul de ulei. Numai bine, Dan XJ '96 2.5i, WJ '00 4.7 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Max Postat Mai 4, 2012 Autor Partajează Postat Mai 4, 2012 (editat) Re: "Marmelada" la greu in capacul chiuloasei Am folosit masina asta peste 4 ani si am schimbat uleiul mai des decat era necesar. Ultima data am folosit un ulei mineral Rockoil. Nu am de unde sa stiu daca asta a accentuat problema. Sincer, au fost momente cand mai completam cu uleiuri diferite pt ca nu aveam incotro. Editat Mai 4, 2012 de Max Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Yonutz Postat Mai 4, 2012 Partajează Postat Mai 4, 2012 Re: "Marmelada" la greu in capacul chiuloasei Asta se mai numeste popular si "namol in motor" Cauze: -ulei neschimbat mult timp sau la timp -mers mult timp cu uleiul la nivel minim si sub minim -intrarea apei in ulei (aceste cauze pot fi complementare) Efecte: -pelicula de namol infunda filtrul de ulei si practic ungerea motorului devine imposibila. -uzura prematura a motorului (pe toate elementele interne se pune o pelicula rosiatica greu de indepartat) -de multe ori asta se termina cu "decesul" motorului. consiliere - diagnoza - evaluare - recovery Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
mac01 Postat Mai 4, 2012 Partajează Postat Mai 4, 2012 (editat) Re: "Marmelada" la greu in capacul chiuloasei La o dacie veche am avut asa ceva. Am spalat motorul, i-am schimbat filtrele, am pus ulei nou dar degeaba. In trei luni se forma iar acea mazga pe capacul (chiuloasei) chiulasei si pe culbutori. De trei ori am spalat motorul si tot fara nici un rezultat. Am considerat ca de vina era uzura motorului, si am vandut masina deoarece nu aveam bani la vremea aceea sa-i repar motorul. Le; Cica nu este bine sa amesteci uleiurile (o vorba din popor, nu stiu cat este de reala). Editat Mai 4, 2012 de Astral Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Max Postat Mai 4, 2012 Autor Partajează Postat Mai 4, 2012 Re: "Marmelada" la greu in capacul chiuloasei Le; Cica nu este bine sa amesteci uleiurile (o vorba din popor, nu stiu cat este de reala). Nu am avut incotro pt ca nu am gasit pe moment ulei exact ca si cel care era in motor. Am completat cu altceva dar dupa putin timp schimbam tot uleiul. Cineva spune ca daca e infundat epuratorul de gaze, se intampla sa apara mazga asta mai ales daca motorul functioneaza mult timp la temperaturi mai mici decat cea normala de lucru. Am umblat multa vreme cu vascocupla blocata adica ventilatorul de racire functiona permanet la 100%. Poata ca a contat si asta. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
nino Postat Mai 5, 2012 Partajează Postat Mai 5, 2012 (editat) Re: "Marmelada" la greu in capacul chiulasei Fenomenul se datoreaza unui ulei slab calitativ, impreuna cu uzura motorului. Din cauza uzurii, o parte din compresie ajunge in baia de ulei, temperatura gazelor depasind punctul de fierbere al uleiului, acesta se arde usor, picatura cu picatura si se face exact ca cel de la cartofii prajiti. Trebuie sa desfaci motorul si sa-l verifici temeinic. Din ce se vede si ce spui, este posibil ca un cilindru sa aibe uzura accentuata. Poate faci un test de compresie si ne spui si noua. Se poate sa fi trecut printr-o apa mare si sa nu te fi gandit pe urma sa verifici uleiul, tu stii cel mai bine ce ai facut cu masina asta. L.E. Daca epuratorul este infundat, arunca ulei pe unde poate, joja, capac, crapa semeringuri, garnituri. Editat Mai 5, 2012 de nino Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
u2_2 Postat Mai 5, 2012 Partajează Postat Mai 5, 2012 Re: "Marmelada" la greu in capacul chiulasei Acu vreo 25 de ani marmelada ta purta numele de "gome". In revista auto din acea vreme (cred ca "Autoturism"), una din cauzle formarii gomelor era amestecul de uleiuri cu proprietati diferite. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
kherim Postat Mai 5, 2012 Partajează Postat Mai 5, 2012 Re: "Marmelada" la greu in capacul chiulasei marmelada cred ca poate aparea si din cauza filtrului de aer care nu etanseaza cum trebuie ,uleiul se contamineaza cu pfaf , devine vascos si se depune pe suprafetele orizontale gen chiulasa , arcuri de supape ,etc. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
pepi3103 Postat Mai 5, 2012 Partajează Postat Mai 5, 2012 Re: "Marmelada" la greu in capacul chiulasei Este o kestie normala la un motor uzat,care merge le turatii si temperaturi joase,se redistileaza uleiul de motor datorita scaparilor de gaze foarte fierbinti in motor rece! pana la urma uleiul de motor la baza este tot hidrocarbura si componentele ei! Adica se face vaselina,mai pe scurt! Se depune(condenseaza) pe componentele care se racesc mai repede! fenomenul este de distilare a gazelor de carter incarcate in exces cu vapori de ulei! Fenomen frecvent la motoare stationare sau in marina! In offroad datorita faptului ca,motoarele nu merg in regim normal,nu au o racire normala,mai ales alea in 6 cil linie sau V8,cilindrii din spate au deficit de racire,corborat cu racirea in exces a cilindrilor din fata)! Acolo,la cilindrii din spatele masinii i buba mare! Practic fierbe uleiul si vaporii se re condenseaza in ulei sau vaselina,depinde de temperatura(si se depune in zone mai reci)! fenomen mai frecvent iarna si cand faci 20-30 Km sa iti incalzesti motorul in parametrii! daca ai filtrul de aer infundat,sau iti intra praf pe la o conducta sparta sau prin alta parte,atunci o sa ai si praf in motor(i grav)! Pajero Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate