doctoru Postat Mai 6, 2012 Partajează Postat Mai 6, 2012 (editat) Sunt foarte curios de ce am luat azi un airbag in gura si am produs si niste pagube in plus... parca nu erau de ajuns cele de sapt trecuta... Saptamana trecuta, cand eram pe o urcare destul de lunga si abrupta, mi-a sarit un copac in fata si bara HD a venit peste capota care a strivit farul si l-a spart. De asemenea aripa fata stg a avut de suferit.. Acum 2 ani, cand am desfacut volanul, am scos mufa si am anulat airbagul de la volan, ca sa nu am surprize.. crezand ca e un fel de "airbag principal" si s-au anulat amandoua.. Azi, la nici o sapt de la acel incident, ma urc cu sotia in masina, ea sofer si eu pasager, pune contactul si... BUMM.. imi explodeaza airbagul.. Mi-a sarit mana in parbriz, pe care l-am spart bineinteles, am rupt parasolarul si am arsuri pe picioare.. Colac peste pupaza imi expira actele intr-o luna si trebuie sa repar masina pana atunci, mai ales parbrizul... As vrea sa stiu DE CE?? E din cauza lunii marite cu 16%, de ce a bubuit la contact si nu in mers, de ce acum si nu atunci etc?? Oare se declansa si cel de la volan daca era conectat?? E normal sa vrei sa pleci ca omul si sa-ti dea una-n gura?? Accidentul de sapt trecuta nu a fost serios, mai ales datorita barii HD care a preluat socul.. si nu cred ca a fost suficient sa gadile airbagul... sau l-a gadilat si el a ras abia acum?? :ha: Unde se afla senzorul de airbag la mk2?? E posibil sa fi fost vreun scurt? Masina a fost verificata dpdv electric sapt trecuta, e ok.. :cn Editat Mai 6, 2012 de doctoru' Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Ignis Postat Mai 6, 2012 Partajează Postat Mai 6, 2012 Re: De ce am luat azi un airbag in gura?? Mufele de airbag cand le scoti se pun in scurt ca sa nu dai din greseala vreun curent pe ele sau sa incerci sa le masori. Airbagul a sarit din cauza unei defectiuni interne, mai putin probabil sau din cauza unei tensiuni ajunse accidental pe cablaj. :cl Ignis 4x4 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
opinion Postat Mai 7, 2012 Partajează Postat Mai 7, 2012 Re: De ce am luat azi un airbag in gura?? @Ignis - cand scoti mufele de la airbag nu le pui in scurt circuit deoacere vei avea o eroare semnalizata in bord (ECU detecteaza nefunctionalitatea airbagului). E posibil sa nu te deranjeze un bec martor aprins dar nici nu cred ca vrem sa avem lumini de craciun pe bord @doctoru - 100% e/a fost o problema de instalatie electrica. Airbagul nu sare asa pur si simplu, in algoritmii implimentati sunt mai multe "sigurante". Tineti minte reclama aia cu batrana ce tranversa strada pe trecerea de pietoni si tinerii din mercedes o claxonau? Ea a lovit bara si la aia le-a sarit airbagul! In realitate asa ceva nu este posibil - intotdeauna se ia in calcul viteza masinii, deci la doc cu viteza = 0 sansele de deploy erau egale cu 0. Atunci cand masina ajunge la casare se face asa numita procedura de SCRAP, dar pentru asta iti trebuie niste scule dedicate. Concluzia este ca la tine a ajuns cumva tensiune de alimentare direct pe capsa pirotehnica a airbagului si atunci logic a facut poc. Too much of a good thing can be wonderful. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
doctoru Postat Mai 7, 2012 Autor Partajează Postat Mai 7, 2012 Re: De ce am luat azi un airbag in gura?? Acum o saptamana am sudat la loc pragul HD pe care l-am rupt in ianuarie si am scos borna. Cand am pus-o inapoi, a facut scantei si zgomot si cineva a zis ca am scurt pe undeva, chiar mai multe... A venit un nene, a masurat si a zis 0 pierderi... e normal sa faca scanteie cand pun borna pt ca am multe relee, proiectoare, invertor, muzica, troliu etc, asa ca m-am linistit. Nu ma pricep, dar sunt absolut sigur ca nu are legatura cu faptul ca am scos mufa acum 2 ani de la volan... trebuia sa sara pana acum. Am mai vb cu cineva si la fel a zis: viteza 0 este imposibil sa sara... dar eu sunt cunoscut ca exceptie. Pt mine e curiozitate mai mult, raul deja s-a produs, mana deja s-a invinetit si sunt preocupat mai mult de faptul ca a aparut o cheltuiala in plus pana pe 8 iunie cand expira actele.. dar totusi de ce? Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
opinion Postat Mai 7, 2012 Partajează Postat Mai 7, 2012 Re: De ce am luat azi un airbag in gura?? Asa cum spuneam mai sus e mai mult ca sigur un scurt undeva - in sensul ca ai ajuns cumva sa ai alimentata capsa care pusca airbagul. Faptul ca tu ai scos mufa de la cel de la sofer nu impiedica declasarea celui de la pasager, in functie de decizia algoritmului e posibil sa fie declansat doar airbagul de la pasager. Singura solutie sa declasezi un airbag (in afara conditiilor pentru care a fost conceput) e sa il alimentezi pe direct - circula un clip pe youtube cu idiotul ala care s-a pus pe un cauciuc sub care era un airbag ... Solutiile pentru iesirile in offroad sunt scoaterea sigurantei sau scoaterea mufelor. Ideea e ca daca e o problema de genul pe care ai avut-o tu se paote sa puste airbagul dupa ce recuplezi mufele/siguranta si pui contact. Multi poate nu realizeaza dar e destul de neplacut sa iti puste un airbag in fata ... noi am declansat o capsa de la o centura pretensionata dar desi toti stiam la ce sa ne asteptam, tot ne-am speriat ... o sa caut sa vad daca mai gasesc filmuletul si o sa il postez... daca nu uit :old Too much of a good thing can be wonderful. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
mac01 Postat Mai 7, 2012 Partajează Postat Mai 7, 2012 Re: De ce am luat azi un airbag in gura?? Filmuletul acela cred ca e un fals. Nu contest puterea airbag-urilor, dar nici chiar asa. Sa arunci un om 1-2 metri in sus nu este chiar asa usor. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
nea fane Postat Mai 7, 2012 Partajează Postat Mai 7, 2012 Re: De ce am luat azi un airbag in gura?? hi hi hi !!! @mac01 crede-ma ca are o forta mare ptr. scurt timp. am furat si eu unul la viteza de 25 km. la ora la o frana banala ; a fost un soc teribil !!! practic se deschide in 4 mls si nu uita ca este perforat la toata suprafata de contact cu fata (capul) ta. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
opinion Postat Mai 7, 2012 Partajează Postat Mai 7, 2012 Re: De ce am luat azi un airbag in gura?? :g nea fane Too much of a good thing can be wonderful. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
nea fane Postat Mai 7, 2012 Partajează Postat Mai 7, 2012 Re: De ce am luat azi un airbag in gura?? era sa uit (de ,e virsta:old ) in generl fabricantii dau un termen airbag-urilor. parerea mea este ca la masinile care le folosim in teren (nu terenul la care se gandesc ei ;cred ca ne-ar impusca ) sa dezactivam din mufe (fiecare in parte) tot ce tine de airbag. ps - e parerea mea . Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
nea fane Postat Mai 7, 2012 Partajează Postat Mai 7, 2012 Re: De ce am luat azi un airbag in gura?? Na ca mi-am adus aminte ; in Maroc la un raid organizatorii aveau doi mecanici care veneau la fiecare masina si dezactivau toate airbag-urile din masina. oare stiau baietii de ce ??? Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Vizitator mao Postat Mai 7, 2012 Partajează Postat Mai 7, 2012 Re: De ce am luat azi un airbag in gura?? Unui prieten i-a pushcat airbagut la un peugeot 206 in mers. Avea vreo 10 km/h in oras, asa din senin bum. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
doctoru Postat Mai 7, 2012 Autor Partajează Postat Mai 7, 2012 Re: De ce am luat azi un airbag in gura?? hi hi hi !!! @mac01 crede-ma ca are o forta mare ptr. scurt timp. am furat si eu unul la viteza de 25 km. la ora la o frana banala ; a fost un soc teribil !!! practic se deschide in 4 mls si nu uita ca este perforat la toata suprafata de contact cu fata (capul) ta. Mie imi spui... :ha::ha: Eram pasager pt ca bausem 2 beri si vroiam s-o deschid pe a 3-a, dupa ce urcam in masina... Tin minte ca am urcat in masina, cu stg tineam berea NEdesfacuta, iar in mana dreapta tineam niste chei.. Cand mi-a explodat dracovenia, forta a fost asa de mare incat mi-am dat cu doza de bere in abdomen, am strivit-o de muschii mei bine lucrati :grin: si s-a imprastiat in masina, iar cu dreapta am boxat parasolarul si parbrizul pe care l-am si facut K.O. Noroc ca aveam cheile alea in mana stransa, ca altfel dadeam cu degetele de geam si-mi rupeam vreo 2-3 falange :ha: Daca tot ati pomenit de filme sau reclame, imi aduc aminte de o faza din Final Destination 1, in care unul de la descarcerare a bagat presa aia in fiarele contorsionate si a explodat soferitei airbagul in fata, dand-o cu ceafa de o teava... In cazul meu, toata faza se aseamana izbitor cu filmele cu mafia siciliana... pun contactul si BUMM explozie :ha: pun si niste poze cu tarasenia, precum si cu accidentul de sapt trecuta; din pct meu de vedere nu e asa important incat sa provoace explozia airbagului, nici atunci si nici la o sapt dupa... http://img805.imageshack.us/img805/3825/img1339y.jpg Uploaded with ImageShack.us http://img341.imageshack.us/img341/7818/img1340iq.jpg Uploaded with ImageShack.us http://img600.imageshack.us/img600/1730/img1337hf.jpg Uploaded with ImageShack.us http://img818.imageshack.us/img818/472/img1342c.jpg Uploaded with ImageShack.us http://img690.imageshack.us/img690/1148/img1343i.jpg Uploaded with ImageShack.us Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
nea fane Postat Mai 7, 2012 Partajează Postat Mai 7, 2012 (editat) Re: De ce am luat azi un airbag in gura?? @doctoru zi mersi ca nu ai luat lovitura in fata . si ca un sfat daca nu va supar prea mult ; nu montati statii , trippuri sau alte dracovenii desupra airbag-ului de la pasager daca nu este deconectat din mufa . copilotul poate fi victima . Editat Mai 7, 2012 de nea fane Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
doctoru Postat Mai 7, 2012 Autor Partajează Postat Mai 7, 2012 (editat) Re: De ce am luat azi un airbag in gura?? Daca se intampla si la masini de strada nezdruncinate, neshocate si nelovite... atunci e clar: de vina e SuperLuna :wink: Pana la urma cauza nu e asa importanta... concluzia conteaza: Fara Airbag in teren !!! @nea fane: buna observatia !! Multumim !! Editat Mai 7, 2012 de doctoru' Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
opinion Postat Mai 7, 2012 Partajează Postat Mai 7, 2012 Re: De ce am luat azi un airbag in gura?? Doctore eu lucrez in domeniu - motoul nostru este: "Saving lives" si sunt mandru de asta - asa ca iti zic sigur ca problema ta e de natura electrice si mai exact un scurt acolo. Lovitura masinii nu are nici o legatura cu declansarea ulterioara a airbagului. Ca idee trebuie sa stiti ca senzorii care sunt montati pe masini sunt calibrati pe echiparea originala a masinii, tu cum ai schimbat bara sigur nu mai e pe acolo totul in ordine, dar subliniez in nici un caz asta nu duce la declansarea airbagului dupa zile. Un sfat pentru toti colegii, daca iesiti si aveti masini din astea de fite (:ha:) deconectati airbagurile daca nu vreti sa faceti poc in padure. Altfel faceti ca mine (d'aia mi-am luat Patrol ca nu are electronica). Asa cum zicea si nea fane totul e calculat sa tina undeva pe la 10 ani, dar nici asa nu au voie sa faca poc cand si cum vor. @Mao - a fost prietenul tau la un dealer Peugeot pentru o diagnoza sa vada ce a determinat patania? Too much of a good thing can be wonderful. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Marius C alias Turagmes Postat Mai 7, 2012 Partajează Postat Mai 7, 2012 Re: De ce am luat azi un airbag in gura?? bine ca nu am asa ceva in Mitza mea:grin: Vali....acum nu mai ai nici un stres....nu mai ai pocnitori care sa-ti sara in cap Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
mac01 Postat Mai 7, 2012 Partajează Postat Mai 7, 2012 Re: De ce am luat azi un airbag in gura?? N-am avut parte de airbag in fata niciodata! M-a ferit cel de sus. Sunt convins ca este tare neplacut. Dupa cate stiu unele modele de masini au un comutator pe partea dreapta (bord sau stalp) pentru oprirea functionarii airbag-ului pasager. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
opinion Postat Mai 7, 2012 Partajează Postat Mai 7, 2012 Re: De ce am luat azi un airbag in gura?? mac01 - buna observatie - toate ar trebui sa aiba si rolul lor e sa dezactiveze airbagul atunci cand nu exista pasager in masina - in caz de accident te scutest de un cost suplimentar Too much of a good thing can be wonderful. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
doctoru Postat Mai 7, 2012 Autor Partajează Postat Mai 7, 2012 Re: De ce am luat azi un airbag in gura?? N-am avut parte de airbag in fata niciodata! M-a ferit cel de sus. Sunt convins ca este tare neplacut. Dupa cate stiu unele modele de masini au un comutator pe partea dreapta (bord sau stalp) pentru oprirea functionarii airbag-ului pasager. ...alea mai destepte de prin 2000, pt protectia scaunului de copil cand il pui in fata. @mariuse, imi momentul asta imi doresc sa fi avut un pajero mai vechi cu 2-3 ani, cu bara din aia ca la tramvai in loc de pocnitoare :ha: @opinion: merci de info !!! Stiu si eu un prieten care acum cativa ani a primit un airbag in figura, in mers. Avea o Solenza, asa ca nu s-a mirat nimeni :ha: In schimb am ras cu totii de el, pt ca arata ca un ursuletz panda :ha::ha: Am mai ras odata de un prieten pt ca a ramas surd de o ureche si la scurt timp am facut otita si am fost surd 3 sapt... de aceea lansez a doua concluzie a serii: Sa nu razi de nimeni pt. ca roata e rotunda, sau Dumnezeu nu da cu paru' :wink: Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
nea fane Postat Mai 7, 2012 Partajează Postat Mai 7, 2012 Re: De ce am luat azi un airbag in gura?? da @mac 01 dar ce spui tu este pentru turisme de generatie mai noua (dupa anul 2000) . la ce avem noi ,adica masini din 2013 (de epoca) ar trebui sa scoatem airbag-urile cu totul, ca doamne fereste (pina te nimereste). Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
cristi69 Postat Mai 9, 2012 Partajează Postat Mai 9, 2012 Re: De ce am luat azi un airbag in gura?? In 2007 la Kalosul nevesti lovit in spate si proiectat intr-un cur de Logan,spatele varza,fata fara nici un fel de damage.Cind sa-l iau din service am observat becul de airbag aprins,baieti au pus testeru l-au stins.Dupa aproximativ o luna la acelasi blestemat de semafor oprit pe loc boom airbagurile sofer si pasager,fiind si cu ochelari de soare pe fata m-am ales cu niste vinatai de toata frumusetea.Mentionez ca la reparatie nu s-a intervenit deloc la partea fata.Acum explicatia data de cei din service a fost ca in urma contactului dintre masini unul din senzori s-ar fi declansat pe jumatate(cum dracu vine asta nu inteleg).Masina a fost reparata pe casco iar reparatia a fost pe undeva la 2000 de euro.Concluzia mea....ceasul rau pisica neagra sau voodoo. Gandirea corectã vine din experienta. Din nefericire experienta vine din gandirea gresita. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate