Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Omologare Xenon Cluj Napoca

ap3bogdan

Postări Recomandate

Re: Omologare Xenon Cluj Napoca

Pai in mod normal, daca masina nu are din fabrica xenoane, nu ai cum sa le omologhezi.

Xenoanele din fabrica vin cu functie autoleveling, spalatoare la faruri si in general lentila polielipsoidala (lupa). Sunt si mici exceptii de masini care vin din fabrica cu xenoane dar nu au lupa insa au autoleveling si spalatoare la faruri.

Eu in locul tau puneam becurile originale la loc, mergeam sa verifice aia si sa-mi inapoieze certificatul. Dupa aia puneam la loc xenoanele.

Acum ce sa zic. Faza asta cu xenoanele vine si cu o chestie perversa. Majoritatea celor cu xenoane aftermarket orbesc de-ti sar ochii din orbite. Si sa nu mai spun de cei care-si pun kit de 50w in loc de 35w.

Eu la mine am pus de 35w albe, 5000temperatura de culoare si nici nu iti dai seama ca sunt xenoane pe cand la altii care le au de 6000, se vede clar ca-s mai albastre, etc.

Editat de Kingy
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Pana la urma daca nu o sa gasesc vreo firma specializata care monteaza si omologheaza le dau jos, fac rar-ul si le pun din nou cu balasturile ascunse. Totusi mai caut zilele astea si sper sa ma ajute vreun coleg de pe forum

Land Rover Discovery 1

mail ap3bogdan@gmail.com

tel 0745855228

Link spre comentariu

Buna

Si eu stiu ca nu exista in Romania firma care sa omologheze Xenoanele.

Oricum ,cand le-ai cumparat pe cutie in mod sigur scria ca nu sunt pentru folosinta pe drumurile publice .

Si eu am avut si le-am demontat pentru ca nu as fi suportat sa-mi ,,salte '' talonul

ALIN:h5

Link spre comentariu

nu eu le-am montat. asa am adus masina din Germania cu xenoanele montate. Cand am inmatriculato nu sa luat nimeni de ele si nici la vreo inspectie tehnica. oricum maine am vb sa le dau jos ca nu prea am variante :(

Land Rover Discovery 1

mail ap3bogdan@gmail.com

tel 0745855228

Link spre comentariu

Atunci e chestie de avocat, pentru ca asa fac prietenii de la RAR, nu tin cont de ce a scris neamtul in brief, iar echipajele de pe strada nu stiu cum sa-ti mai puna bete in roate daca sunt in ziua lor de menstruatie. Sa mai zica cineva ceva de inmatricularile pe BG cand ai nostri ne trateaza ca pe infractori...

Niciodata nu esti destul de paranoic...
Link spre comentariu

Usurel colegii.

Sa fim sinceri si sa recunoastem ca cel putin 50% din cei care au xenoane aftermarket orbesc intr-un mare stil de faci accident din cauza lor...

Link spre comentariu

Buna ziua

Din cate stiu eu ...dupa noile reglementari nu mai ai voie cu kit-uri xenon decat originale!Xenon aftermarket nu omologheaza nimeni!!!

O zi buna

''invingeti-va teama ''
Link spre comentariu

In Germania orice after-market pui pe masina trebuie sa aiba certificare TUV.

Cat despre chestia cu orbitul e iarasi o discutie intreaga. In Romania pur si simplu farurile normale reglate normal nu iti prea ajung, asa ca fie pui becuri mai puternice, fie lumini suplimentare, fie "xenoane"; toate orbesc intr-o masura mai mare sau mai mica, ascultati de un motociclist care merge noaptea si pentru care e si mai neplacut, pentru ca vizierele nu sunt atat de calitative optic fata de parbrize ( irizari, halouri, etc ). E o situatie care ne duce din nou la povestea drumurilor neaose - nemarcate, cu carute, animale si alte obiecte surprinzatoare. Sunt nopti si locuri in care fara faza lunga nu vezi efectiv mare lucru. Si daca te iei dupa toate teoriile frumoase, ar trebui sa-ti inlocuiesti complet farurile - ca sa satisfaca optica, stergatoarele, etc, imposibil/nerentabil pentru aproape toate masinile mei vechi a caror proportie e covarsitoare si pe acest forum.

Link spre comentariu

Buna ziua

Din cate stiu eu ...dupa noile reglementari nu mai ai voie cu kit-uri xenon decat originale!Xenon aftermarket nu omologheaza nimeni!!!

O zi buna

Tot ce e bun e ilegal, imoral sau ingrasa, nu?

Link spre comentariu

O sa fie in curand obligatoriu sa porti prezervativ si cand nu faci sex... De-abia astept sa vad un Aro cu stergatoare de faruri si auto-leveling. Ce pacat ca nu erau masini si RAR pe vremea lui Kafka!

Link spre comentariu

In Germania orice after-market pui pe masina trebuie sa aiba certificare TUV.

Cat despre chestia cu orbitul e iarasi o discutie intreaga. In Romania pur si simplu farurile normale reglate normal nu iti prea ajung, asa ca fie pui becuri mai puternice, fie lumini suplimentare, fie "xenoane"; toate orbesc intr-o masura mai mare sau mai mica, ascultati de un motociclist care merge noaptea si pentru care e si mai neplacut, pentru ca vizierele nu sunt atat de calitative optic fata de parbrize ( irizari, halouri, etc ). E o situatie care ne duce din nou la povestea drumurilor neaose - nemarcate, cu carute, animale si alte obiecte surprinzatoare. Sunt nopti si locuri in care fara faza lunga nu vezi efectiv mare lucru. Si daca te iei dupa toate teoriile frumoase, ar trebui sa-ti inlocuiesti complet farurile - ca sa satisfaca optica, stergatoarele, etc, imposibil/nerentabil pentru aproape toate masinile mei vechi a caror proportie e covarsitoare si pe acest forum.

Deci desi urasti orbirea cand esti pe 2 roti, tot ti se pare ok sa ai xenoane si sa orbesti pe toata lumea?

Din punctul meu de vedere nu au ce cauta xenoane in faruri standard. Pune becuri ok, fa instalatia electrica ok si nu merge cu faruri terminate sau de calitate de 2 lei si va fi ok si halogenul.

Oare cum i-ar place unuia cu xenoane sa ii trantesc un proiector de 100w cu led-uri in ochi atunci cand ma orbeste ?

In cazul meu, inainte sa imi fac instalatia electrica la faruri, vroiam sa imi fac retrofit cu xenon. Proiectoare, faruri modificate etc. Dupa ce am rezolvat partea electrica nu prea imi arde de retrofit.

Editat de ssrli

'02 WG CRD - EGR delete

'94 MX5 NA8 - Low, fast and stupid.

Link spre comentariu

Cat de tampit poti sa fi, crezand ca daca te uiti ' intr o pata mare si albastra de lumina facuta pe sosea , vezi si mai bine ! ?!?!!? , mai mult aia saracii care vin din fata dobitocului cu xenon ' pus' , nu vad nimic in fata pana nu trece cretinu' fara creier , OARE FABRICA ATUNCI CAND PUNE ' XENOANE DE O ANUMITA TEMPERATURA -CULOARE ETC. E' TAMPITI ' ??!?!!? nu vreau sa supar pe nimeni dar puneti-va in sufragerie nu pe strada in ochii altora . Asta e romanu , mananca mult si prost , vrea mult si prost ca atat poa' sa gandesca .

Farurile oricare ar fii , bine reglate merg ' chiar si pe drumurile noastre , daca nu sunt destul mergeti la doctor .

@ap3bogdan - omologare nu o sa capeti pentru cele puse ' , daca te gandesti numai la tine pastreaza le , daca iti pasa si de ceilalti jos cu porcariile !

Numai bine la toata lumea

Marian

Editat de Marianw8
...magaru' moare de drum lung si prostu' de grija altuia.
Link spre comentariu

Ïnca un topic de vesnica dezbatere; RAR-ul din RO nu omologheaza nimic din comoditate si zgarcenie. Xenoanele after-market nu sunt cu nimic mai prejos decat cele OEM, exceptand pretul, v-au prostit capitalistii. Farurile nereglate te orbesc oricum, indiferent ce sursa de lumina folosesc. Stergatoarele de faruri au fost considerate necesare pentru ca unele blocuri optice de plastic mai ieftin se topeau de caldura absorbita de dispersorul murdar. Vorbim discutii si tinem partea unui stat care face ce vrea muschii lui si ne mai simtim superiori pe chestia asta.

Vorba lui Badea...

Link spre comentariu

Cotizo, esti in eroare.

In primul rand, un far care foloseste bec cu descarcare in xenon e proiectat diferit si are alte caracteristici dimensionale si geometrice decat unul care foloseste bec cu halogen sau normal. De aici apar principalele probleme.

In fiecare far exista un punct de focalizare. Intre becurile cu halogen si cele cu descarcare in xenon este o diferenta dimensionala care altereaza modul cum farul reflecta lumina.

De aici apare problema orbirii.

Cu cat un far e mai mic ca dimensiuni, cu atat e mai problematica nerespectarea acelui punct de focalizare a reflectorului, oglinzii farului.

Cu cat farul e mai mare, tolerantele sunt mai mari iar problemele montarii unui alt tip de bec sunt mai reduse sau inexistente.

In al doilea rand, farurile cu xenon au spalator din cauza faptului ca, cantitatea de lumina proiectata de far e cam de 3 ori mai mare la xenon comparativ cu halogen. Un geam, o sticla de far murdara se transforma intr-un difuzor de lumina profund aberant comparativ cu momentul cand este curat.

Din aceasta cauza farurile cu xenon trebuie sa fie cat mai curate, atlfel, un far cu xenon murdar, OEM, orbeste la fel cu un far non-oem cu xenon aftermarket, tot murdar.

Foarte multe din farurile care au xenon aftermarket pe ele sunt orbitoare si din cauza sticlei farului care este matuita, zgariata, etc si in acest mod lumina este proiectata aiurea si orbeste pe ceilalti.

Rolul autolevelingului este de a mentine fasciculul luminos in pozitie corecta fata de orizontala, indiferent de pozitia masinii alterata de incarcarea ei sau de pozitia drumului, in urcare de exemplu.

Mentine lumina farului corecta pentru ca acel far care e de 3 ori mai puternic, si orbeste de 3 ori mai puternic.

Asadar, oricat ar incerca unii sa omologheze-legalizeze aceste modificari aduse instalatiei de iluminare, este imposibil in cazul unora sa reusesti un reglaj corect care sa nu orbeasca pe ceilalti.

Plus de asta la lege scrie clar ca nu ai voie sa aduci modificari instalatiei de iluminare si semnalizare a masinii.

Deci hai sa nu o mai dam pe seama autoritatilor sau alte motive cand e clar ca principala problema e de natura tehnica.

Eu am pus la Jimny xenoane aftermaket si nu sunt probleme. Am facut deja doua drumuri lungi de noapte si nimeni, absolut nimeni nu mi-a semnalizat ca l-as orbi. Ce-i drept farurile sunt noi si dimensiunea lor mare nu a pus probleme de ordin tehnic.

Temperatura de culoare este identica cu cea a farurilor xenon OEM, inainte era 4300, acum au trecut destul de multi la 5000.

Daca vedeam ca deranjam pe ceilalti, pe onoarea mea ca le scoteam si lasam becurile halogen.

Am mers pana intr-acolo incat am facut teste pe sosea cu alti colegi sa vad daca ii orbesc sau e vreo problema. Si am avut norocul sa nu fie.

Link spre comentariu

Usurel colegii.

Sa fim sinceri si sa recunoastem ca cel putin 50% din cei care au xenoane aftermarket orbesc intr-un mare stil de faci accident din cauza lor...

RAR si Politia nu spun nimic daca vad ca in fata becului cu xenon ai dispersor de tip lupa.

Link spre comentariu

Din pacate Politia chiar nu spune nimic.

Sa mergi noaptea a devenit o provocare, de multe ori mergi pe ghicite ca esti orbit din sens contrar... fiecare isi pune becuri mai puternice, unde o sa ne oprim?

Link spre comentariu

RAR si Politia nu spun nimic daca vad ca in fata becului cu xenon ai dispersor de tip lupa.

Pai in foarte rare cazuri Politia sau RAR-ul au spus ceva despre xenoanele aftermarket.

Eu am zis ce fel e la lege.

Si un pierde din vedere un lucru. Exista faruri cu xenon din fabrica fara lupa (lentila polielipsoidala). Renault Laguna2 si mai sunt si altele, mai ales pe la americani.

Dar alea au autoleveling si spalatoare ;)

Link spre comentariu

Da, eu m-am referit la ce am discuta pe strada cu o comisie mixta RAR- Politie.

Incearca sa mearga undeva la bun simt , iar daca xenonul nu este unul orbitor il trec cu vederea. Trebuie sa nu orbeasca si sa aibe o cumloare de lumina naturala.

Personal nu sunt un fan xenon, mai ales montat ulterior fabricatiei, dar atat timp cat nu sunt deranjat pe strada nu am nimic cu ele.

Am preferat sa evit tensiunile pe aceasta tema cu autoritatile si am montat becuri mai puternice, in plus xenonul e mai schmp , iar fiabilitatea in multe cazuri lasa de dorit.

Editat de LADA17ABS
Link spre comentariu

La NIva daca nu ma insel ai farurile cu sticla dispersoare. Daca ai pus xenon, s-a terminat smecheria, rupi tot cu orbitul :grin:

Ai grija si cu becurile. De multe ori un bec mai puternic nu inseamna automat lumina mai puternica dar inseamna consum si degajare de caldura mai mare. Atentie la instalatia electrica.

Pe mine kit-ul bi-xenon H4 m-a costat la Jimny 190ron cu garantie si mi le-am montat singur. Merg impecabil si lucru imbucurator, nu orbesc deloc. Sunt cele mai "cuminti" faruri cu xenon aftermarket care le-am vazut pana acum.

Am mai pus pe alte masini la prieteni si era destul de nasol la unele iar pe un atv Suzuki Kingquad vreau sa-ti spun ca ii termina total pe cei din fata chiar si pe faza scurta. Dar in padure, era beton :banana

Nu am avut niciodata probleme cu kit-urile si le-am luat de la persoane cunoscute, care cu asta se ocupa si nu se risca sa stea toata ziua sa schimbe la ele.

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare