ovidiu_raducanu Postat Mai 14, 2012 Partajează Postat Mai 14, 2012 S-a rupt planetara spate stanga as vrea sa stiu cate modele sunt eu am xj din 1998 cu motor 2.5 tdi vm si pe grup scrie doar 'dana'.-iar in torpedoul masini scrie ca are si lsd pe o eticheta, dar care nu cred ca functiona ca nu am simtit niciodata ca m-a ajutat. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Astral Postat Mai 14, 2012 Partajează Postat Mai 14, 2012 (editat) Re: Planetara spate rupta Modelul diferentialului il poti identifica conform schitelor de mai jos : http://coloradok5.com/axleguide.shtml http://www.nationwideparts.com/differentials.htm Editat Mai 14, 2012 de Astral REGULAMENT FORUM CLUB 4X4 Rescue 4x4 & MyTrip Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Heavy D. Postat Mai 14, 2012 Partajează Postat Mai 14, 2012 (editat) Re: Planetara spate rupta Buna seara ! La anii aia, estimez ca ai varianta cu C-Clip, adica cea mai putin dezirabila. Si ar trebui sa aiba 27 de caneluri. Iar daca te-a tentat vreodata sa treci la un blocant serios, poate acum e momentul. Aftermarket exista planetare chromoly si pe 27, si pe 30 de caneluri, iar alegerea ultimei variante implica si schimbarea pinioanelor planetare. Stima, Dragos Editat Mai 14, 2012 de Heavy D. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
hdragos Postat Mai 15, 2012 Partajează Postat Mai 15, 2012 Re: Planetara spate rupta Identifica tipul de punte dar daca ai LSD cu siguranta este dana35 pt ca din cate stiu chrysler8,25 nu au LSD. pe dana35 cu siguranta sunt cele cu C-clip. difera si daca ai ABS sau nu,pretul este intre 150-200euro depinde de magazin si marca. Sunt modest din fire,toti au gipane,eu am doar JEEP Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Heavy D. Postat Mai 15, 2012 Partajează Postat Mai 15, 2012 Re: Planetara spate rupta Buna ziua ! Pana prin 1989 - 1990, Dana 35 nu are planetare cu C-Clip. Masina mea, ca idee. In general, regula este ca daca ai ABS, de ob icei ai si planetare cu C-Clip. Dar abateri au mai fost, ca americanii nu-s prea constanti in reguli. Stima, Dragos Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
alin-jeep Postat Mai 15, 2012 Partajează Postat Mai 15, 2012 Re: Planetara spate rupta Identifica tipul de punte dar daca ai LSD cu siguranta este dana35 pt ca din cate stiu chrysler8,25 nu au LSD. pe dana35 cu siguranta sunt cele cu C-clip. difera si daca ai ABS sau nu,pretul este intre 150-200euro depinde de magazin si marca. Eu am 2 Chrysler 8.25 , una are LSD si la cealalta cred ca nu este functional . ALIN Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
daniel_hnatec Postat Mai 15, 2012 Partajează Postat Mai 15, 2012 Re: Planetara spate rupta La al meu YJ din 1989 s-a rupt tot planetara pe partea dreapta. Este varianta simpla, fara C-Clips, cu 27 caneluri, fara LSD. Cel mai probabil ai C-Clips, oricum trebuie sa demontezi capacul diferentialului sa o poti scoate, astfel o poti identifica mai bine. Spor. P.S.: planetara stanga este mai solicitata decat cea dreapta? Nu lua viata in serios, oricum nu scapi viu din ea!!! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
TOYO L Postat Mai 15, 2012 Partajează Postat Mai 15, 2012 Re: Planetara spate rupta se face referire la o masina din 1998, nu pana in 1990 LJ 7O Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
ssrli Postat Mai 15, 2012 Partajează Postat Mai 15, 2012 Re: Planetara spate rupta Din cate stiu eu, toate VM-urile au dupa ele D35, cu C-clip, (cred ca toate cu LSD) si raportul e 3.73 '02 WG CRD - EGR delete '94 MX5 NA8 - Low, fast and stupid. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
ovidiu_raducanu Postat Mai 16, 2012 Autor Partajează Postat Mai 16, 2012 (editat) Re: Planetara spate rupta masina nu are abs. Astazi am sa desfac sa vad ce am acolo, ideea este ca planetara fiind rupta mi-a iesit roata afara cu totul,ceea ce inclin sa cred ca are un element de siguranta in grup. Editat Mai 16, 2012 de ovidiu_raducanu Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
ssrli Postat Mai 16, 2012 Partajează Postat Mai 16, 2012 Re: Planetara spate rupta Elementul de siguranta e C-clip-ul de care tot vorbim. Este o siguranta in forma de C care intra in canalul din planetara, se poate vedea aici: http://industryfigure.com/berkeley/Jeep/wrenching/dana35cclip3.jpg In ce conditii ai reusit sa rupi planetara ? '02 WG CRD - EGR delete '94 MX5 NA8 - Low, fast and stupid. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
4L Limited Postat Mai 16, 2012 Partajează Postat Mai 16, 2012 Re: Planetara spate rupta Intreb si eu sa stiu pe viitor: - cum sta C clip-ul asigurat acolo ? Nissan Patrol Y61 3.0 auto *gamedog* "A journey of a thousand miles begins with a broken fan belt and a flat tire." :dr2 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Heavy D. Postat Mai 16, 2012 Partajează Postat Mai 16, 2012 Re: Planetara spate rupta Buna seara ! In pinioanele planetare exista o degajare de forma si dimensiunile mizeriei aleia de C-Clip. Ca sa dai planetara de-asta afara la varianta fara LSD, pasii sunt urmatorii: - jos roata in cauza. - jos uleiul si capacul diferentialului. - jos surubul care tine in pozitie axul satelitilor. - jos axul satelitilor si satelitii. Oricum vor cadea in carrier, deci atentie. - se impinge planetara cu pricina catre interiorul grupului. - se scoate C-Clip-ul, daca nu cumva cade singur. - se scoate planetara catre exterior. Ca sa pui o planetara de-asta inapoi la locul ei, se procedeaza astfel: - se introduce noua planetara. - se monteaza pinionul planetar aferent ei. - se monteaza C-Clip-ul, preferabil unul nou. - se impinge planetara catre exterior, astfel ajungand C-Clip-ul in pozitia corecta. - se monteaza satelitii si axul lor. - se monteaza surubul de fixare al axului satelitilor. - se monteaza capacul differentialului. Vezi garnituri, silicon destept, etc. - se completaza cu uleiul corect pana da afara pe la buson. Daca este LSD acolo, tii cont de el, ca nu e complexa treaba. Dar de preferat se arunca afara, se schimba carrierul si se monteaza un blocant care sa-si merite numele. Si se pun rulmenti noi la carrier, binenteles... Stima, Dragos Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
ovidiu_raducanu Postat Mai 17, 2012 Autor Partajează Postat Mai 17, 2012 (editat) Re: Planetara spate rupta Uite ce s-a intamplat. Se pare ca acolo la urechea grupului este multa rugina si atunci cand eu am fortat-o un pic "teava, axa" (trompa) in care sta planetara s-a deplasat si...buf Editat Mai 17, 2012 de Heavy D. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Heavy D. Postat Mai 17, 2012 Partajează Postat Mai 17, 2012 Re: Planetara spate rupta Buna seara ! In afara de faptul ca in primul tau post din acest topic ai anuntat ca planetara stanga este cea rupta, iar in poza postata eu vad trompa din dreapta, deci care e de fapt treaba, mai am o intrebare: Ai rupt cumva trompa din dreapta acolo unde intra ea in carcasa diferentialului ? Ca asa inteleg din cele descrise, plus poza in cauza... Stima, Dragos Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
ovidiu_raducanu Postat Mai 18, 2012 Autor Partajează Postat Mai 18, 2012 Re: Planetara spate rupta Buna seara ! In afara de faptul ca in primul tau post din acest topic ai anuntat ca planetara stanga este cea rupta, iar in poza postata eu vad trompa din dreapta, deci care e de fapt treaba, mai am o intrebare: Ai rupt cumva trompa din dreapta acolo unde intra ea in carcasa diferentialului ? Ca asa inteleg din cele descrise, plus poza in cauza... Stima, Dragos Scuze , totul s-a intamplat pe dreapta Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Heavy D. Postat Mai 18, 2012 Partajează Postat Mai 18, 2012 Re: Planetara spate rupta Bună ziua ! Deci, până la urmă ai plesnit și trompa de pe dreapta la intrarea în carcasa diferențialului, sau nu ? Că daca da, ar însemna că puntea este cumva strâmbă, și nici altă planetară nouă nu va rezista prea mult timp. Asta în cazul în care vei reuși s-o montezi, vreau să zic... Stimă, Dragoș Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
ovidiu_raducanu Postat Mai 18, 2012 Autor Partajează Postat Mai 18, 2012 Re: Planetara spate rupta bună ziua ! Deci, până la urmă ai plesnit și trompa de pe dreapta la intrarea în carcasa diferențialului, sau nu ? Că daca da, ar însemna că puntea este cumva strâmbă, și nici altă planetară nouă nu va rezista prea mult timp. Asta în cazul în care vei reuși s-o montezi, vreau să zic... Stimă, dragoș da sa dus trompa , da fapt inclin sa cred ca din aceasta cauza s-a dus planetara. Solutia .............cred alta punte Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Heavy D. Postat Mai 18, 2012 Partajează Postat Mai 18, 2012 Re: Planetara spate rupta Buna ziua ! In principiu, dupa ce scoti totul din ea se poate incerca indreptarea ei, cu sanse de reusita. Problema este sa obtii o aliniere perfecta, ca sa nu lucreze planetarele tensionate si fara sarcina pe ele. Trompa s-a rupt poate mai degraba ca atunci cand a plesnit planetara si a iesit cu tot cu roata, s-a lungit parghia pe care s-a sprijinit masina pe acea parte, toata forta ramanand pe trompa oarecum, si ceva a trebuit sa cedeze. Oricum, nu mai conteaza. Daca te apuci de cautat punte, cauta una din 1990 sau mai inainte, ca sa fie fara C-Clip. Si daca n-a avut niciodata LSD, si mai bine, eviti potentiale cheltuieli ulterioare pe un carrier non-LSD, daca vei dori sa montezi blocant. Stima, Dragos Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate