Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

apa in habitaclu stalp parbriz sofer

bogdanstanescu

Postări Recomandate

salut

de la ploile astea m am trezit cu o balta langa stalpul sofer de la parbriz, mocheta baltea exact langa masca neagra de langa ambreiaj

s a mai intalnit cineva cu asa ceva?

unde trebuie sa ma uit? este o gaura de drenaj astupata?

merci

Mitsubishi ASX; Discovery II & Kia Sportage
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: apa in habitaclu stalp parbriz sofer

verifica chestia asta ca poate sa se prelinga de aici http://www.landroverclubvi.com/uploads/2/3/9/8/2398536/water_ingress_to_headliner.pdf sau vezi sub grilajul ala de aerisire din fata ca acolo sunt gauri de scurgere care se mai pot infunda si apa intra pe langa chederul de jos al parbrizului

NU RASPUND USERILOR CU PROFIL INCOMPLET LA MASINA(model, an, motor, transmisie), NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL

Discovery Td5 ES , "00. manual, ECU tunat, intercooler marit...merge de rupe 🙂

Link spre comentariu

verifica chestia asta ca poate sa se prelinga de aici http://www.landroverclubvi.com/uploads/2/3/9/8/2398536/water_ingress_to_headliner.pdf sau vezi sub grilajul ala de aerisire din fata ca acolo sunt gauri de scurgere care se mai pot infunda si apa intra pe langa chederul de jos al parbrizului

merci!

verfic

Link spre comentariu

• 4 luni mai târziu...

am schimbat chederul si parbrizul

tot intra

am stropit cu apa si am observat ca intra pe langa rama geamului, intre ea si cheder, si intra bine..

un tinichigiu mi a explicat ca la ramele astea subtiri in timp se deformeaza si nu mai calca corespunzator chederul

a tras de rama spre masina dar din pacate tot nu etanseaza suficent, mai bine dar nu suficent

am observat ca incepe si la usa din dreapta sa faca la fel

Link spre comentariu

silicon cat incape

NU RASPUND USERILOR CU PROFIL INCOMPLET LA MASINA(model, an, motor, transmisie), NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL

Link spre comentariu

in bresele pe unde intra apa, intre cheder si tablarie...

vezi aici http://www.ehow.com/how_7163475_repair-windshield-leak.html procedura e aceeasi indiferent pe unde intra apa trebuie astupate nisele cu silicon, asta e

Link spre comentariu

in bresele pe unde intra apa, intre cheder si tablarie...

vezi aici http://www.ehow.com/how_7163475_repair-windshield-leak.html procedura e aceeasi indiferent pe unde intra apa trebuie astupate nisele cu silicon, asta e

cred ca nu m am facut inteles

intra apa intre chederul fixat pe masina(chederul usii) si rama metalica a geamului de la usa

Link spre comentariu

da, am inteles eu gresit ca ai vorbit de parbriz apoi ai sarit direct la rama geamului si cheder, nu am fost destul de atent si nici tu nu ai fost destul de clar... nu-i bai... acum e clar, in mod normal niste chedere noi ar trebui sa etanseze, am mai vazut si ca se introduce tub subtire de cauciuc in cheder sa'l umfle putin si sa'l intareasca dar nu mai gasesc linkul

Editat de sierrafery

Link spre comentariu

Eu zic sa te uiti din nou la parbriz.....eu cand l-am schimbat acuma vreo 6-7 ani de 3 ori mi lau pus pe masina..........

SI dupa recerea timpului apare aceasi problema cu ornamentele .Eu am Discovery I si in timp apa isi face loc printre ornamentele de la parpiz si stalp dupa cre se infiltreaza inauntru..

Mastic , silicon orice exact ca in schita pusa de colugul mai sus.

astupat toate chederele parbrizului .

Eu nu zic ca ai luft la rama usi.Poti sa mai potrivesti sau ajustezi rama din cle 2 suruburi de pe usa....sau shimbi chederul....Dar eu tot nu cred ca d e lcheder vina inauntru . asta numai de la prabriz si apoi pe peretele cu staklppul A .....Mai ai apoi prin compartimentul motor la intrarea firelor in bord prin panoul de foc., pe la panoul de la servofrana ......starge toate suruburilee alea si apoi verifica...

Bafta.

Editat de RETI

Land Rover Discovery I

Mercury Sable

LR serie III

Link spre comentariu

• 5 luni mai târziu...

in concluzie

am fost la un amic tinichigiu, s a invcartit pe langa ea, a indoit putin rama geamului si a mai reglat din balamale si gata

a spus ca este o problema frecventa la masinile cu rama asa subtire, in timp se deformeaza si nu mai calca cum trebuie garnitura

acum nu mai intra apa

Link spre comentariu

Salutare! Vorbesti de rama de la parbriz? Te intreb ca si eu am aceeasi problema la Mazda. Diferenta este ca eu am parbrizul lipit, nu are cheder. Mie mi-a ramas ca singura varianta sa dau aripa fata jos sa ma uit daca pe unde se scurge apa de la parbriz, jos acolo, nu are vreo gaura astupata. Altceva... nu stiu ce as mai putea sa-i fac.

MAZDA B2500 4x4 '01 aka Milogea
Link spre comentariu

Salutare! Vorbesti de rama de la parbriz? Te intreb ca si eu am aceeasi problema la Mazda. Diferenta este ca eu am parbrizul lipit, nu are cheder. Mie mi-a ramas ca singura varianta sa dau aripa fata jos sa ma uit daca pe unde se scurge apa de la parbriz, jos acolo, nu are vreo gaura astupata. Altceva... nu stiu ce as mai putea sa-i fac.

nu, era vorba de rama de geam de la usa sofer care la LR D2 este un profil in U

Link spre comentariu

• 1 an mai târziu...
  • 9 luni mai târziu...

Salutare!

redeschid acesta discutie deoarece am descoperit de curand ca imi intra apa in masina,gaseam mereu dupa o ploaie mai lunga apa in partea stanga a podelei soferului,si sus pe plafon in stanga sus linga stalp si se intindea zona uda in stanga si drapta stalpului adica spre parbriz si spre usa din stanga.Initial am desfacut ornamentul stalpului din afara masinii si streasina aceea mica din coltul de sus si am constat ca masticul de acolo pus de fabrica sa etanseze era vechi copt si crapat si intra apa pe acolo.L-am izolat din nou cu un silicon special cu rasina bituminoasa fiindca aceasta rezista in timp la temperaturi inalte si ramane oarecum ca un asfalt moale.Mi-am zis ca am rezolvat problema.Am asteptat prima ploaie mai serioasa si...surpriza am avut iar apa in aceleasi locuri, mai putin in locul in care am izolat deci au ramas locurile ude plafonul linga stalp inspre parbriz.Atunci am gandit ca este de la trapa,pote este infundata scurgerea.Am luat o sticla cu apa,am deschis trapa si pe deasupra masinii am turnat apa in coltul trapei dispre stalp.Mi-am dat sema ca apa care ar trebui sa ajunga, prin tubul ce dreneaza trapa, sub masina de fapt intra in masina pe la marginea plafonului.In concluzie am demontat plafonul si am gasit rupt tubul de plastic ce face parte din sistemul de drenaj al trapei si in care intra furtunul ce evacueaza apa.Deci toata apa de la ploaie in loc sa fie drenata in afara masinii intra si curgea pe plafon dupa care isi continua drumul pe langa stalpul masinii si ajungea pe podea.Am lipit tubul de plastic la locul de unde s-a rupt dupa care am bagat furtunul in el la loc si la sfarsit am pus de jur imprejur silicon care se foloseste la lipit parbrize.

Link spre comentariu

Salutare!

redeschid acesta discutie deoarece am descoperit de curand ca imi intra apa in masina,gaseam mereu dupa o ploaie mai lunga apa in partea stanga a podelei soferului,si sus pe plafon in stanga sus linga stalp si se intindea zona uda in stanga si drapta stalpului adica spre parbriz si spre usa din stanga.Initial am desfacut ornamentul stalpului din afara masinii si streasina aceea mica din coltul de sus si am constat ca masticul de acolo pus de fabrica sa etanseze era vechi copt si crapat si intra apa pe acolo.L-am izolat din nou cu un silicon special cu rasina bituminoasa fiindca aceasta rezista in timp la temperaturi inalte si ramane oarecum ca un asfalt moale.Mi-am zis ca am rezolvat problema.Am asteptat prima ploaie mai serioasa si...surpriza am avut iar apa in aceleasi locuri, mai putin in locul in care am izolat deci au ramas locurile ude plafonul linga stalp inspre parbriz.Atunci am gandit ca este de la trapa,pote este infundata scurgerea.Am luat o sticla cu apa,am deschis trapa si pe deasupra masinii am turnat apa in coltul trapei dispre stalp.Mi-am dat sema ca apa care ar trebui sa ajunga, prin tubul ce dreneaza trapa, sub masina de fapt intra in masina pe la marginea plafonului.In concluzie am demontat plafonul si am gasit rupt tubul de plastic ce face parte din sistemul de drenaj al trapei si in care intra furtunul ce evacueaza apa.Deci toata apa de la ploaie in loc sa fie drenata in afara masinii intra si curgea pe plafon dupa care isi continua drumul pe langa stalpul masinii si ajungea pe podea.Am lipit tubul de plastic la locul de unde s-a rupt dupa care am bagat furtunul in el la loc si la sfarsit am pus de jur imprejur silicon care se foloseste la lipit parbrize.

salutare ! sa rezolvat sau nu problema ? este de retinut pe viitor simptoma!!.numai bine!

SANTANA ANIBAL
Link spre comentariu

salutare ! sa rezolvat sau nu problema ? este de retinut pe viitor simptoma!!.numai bine!

Da bineinteles am rezolvat problema,am turnat apa pe sus cu trapa deschisa in coltul cu pricina si apa a ajuns fix sub masina unde "ii este locul" :bx

Link spre comentariu

Salutare!

Salutare, cat de greu e sa dai tot plafonul jos? ... sau mai bine spus cat timp ti-a luat? cred ca si eu am o problema asemanatoare si as vrea sa stiu daca rezerv o zi de week-end pentru treaba asta sau daca o pot face intr-o dupa-amiaza de la 4 jumate incolo...

LR Discovery 2, an 2000, manual, Td5, HDC, ACE, SLS, TC, etc...
Link spre comentariu

Salutare, cat de greu e sa dai tot plafonul jos? ... sau mai bine spus cat timp ti-a luat? cred ca si eu am o problema asemanatoare si as vrea sa stiu daca rezerv o zi de week-end pentru treaba asta sau daca o pot face intr-o dupa-amiaza de la 4 jumate incolo...

Salutare!

Plafonul nu este foarte greu de dat jos si mai ales ca nu trebuie sa-l dai jos pe tot.Mie mi-a luat cam 4 ore toata reparatia deoarece a trebuit sa astept cam o ora jumate sa se usuce siliconul,pe el scria o ora dar ca sa fiu mai sigur am asteptat o ora si cam jumate, timp in care mi-am facut curat luna in masina.

Revenind la plafon,desfaci chederul de la usa,desfaci manerele de sus fata spate pe partea pe care lucrezi,desfaci chederul de la trapa,desfaci toate suruburile de la parasolare stanga dreapta si dai jos parasolarele ca sa-ti dea voie sa il apleci in jos pl si tragi plafonul usor pe langa oglinda retrovizoare( pozitionezi oglinda retrovizoare astfel incat sa-ti fie cat mai usor,trebuie sa indoi usor plafonul in dreptul ei si merge fara probleme).Dupa ce ai parcurs toate etapele o sa ai vizibilitate si loc sa poti sa observi daca este problema de acolo si eventual sa repari defectul.

Dupa ce ai demontat si ai vizibilitate acolo la tavita de la trapa,daca nu e vizibil,(la mine atarna furtunul pe plafon deci era evidenta problema),sa torni apa pe deasupra masinii in coltul cu pricina al trapei si sa vezi ce se intampla.

Poti sa torni apa si inainte sa te apuci de toata treaba,eu initial am crezut ca furtunul de drenaj este infundat si am testat turnand apa si dupa ce am turnat ca nebunul cam jumatate de litru m-am uitat sub masina sa vad daca a ajuns apa acolo prin furtunul de drenaj al trapei,dar apa intrase toata in masina se prelingea usor pe nevazute pe cantul chederului usii si direct pe mocheta de pe podea ajungea,asa mi-am dat seama ca problema este acolo si m-am apucat de demontat.Deci trebuie sa torni putina apa ca, daca ai aceeasi problema cum am avut-o eu, o sa trebuiasca sa scoti pe linga apa de la ploi si apa turnata de tine.Eu am un aspirator cu care pot si spala covoare si cu ala am tras suficient de bine apa de acolo, dupa care am demontat ornamentul de plastic de la prag, ornamentul lateral stanga jos de langa pedale, am ridicat mocheta si am bagat sub ea o sticla de 2l cu aer in ea.Am lasat masina cu usa deschisa atunci cand nu o foloseam ca sa se usuce(stau la curte) si acum este uscata perfect.Am turnat apa iarasi dupa ce am terminat lucrarea si au mai trecut doua ploi zdravene de atunci si totul este uscat.

Sper sa gasesti usor problema si sa o rezolvi la fel de usor.Succese!!

Link spre comentariu

Multumesc @Mosor

La mine nu e asa de grav, adica apa nu ajunge inca pe jos. Eu in locasul de la parasolar am indesat o bucata de tifon care absoarbe bine si nu mai ajunge sa se umezeasca zona din jurul parasolarului. Sper ca si la mine sa fie ceva minor, altfel ma gandeam ca trebuie sa scot toata trapa, sa curat bine tabla, eventual sa o tratez/vopsesc etc, apoi sa reetansez trapa si sa schimb furtunele de drenaj. Apoi as vrea sa lipesc pe partea metalica a plafonului, o patura izolanta de genul celei care se lipeste pe tubulaturile de ventilatie. Este groasa cam de 6mm, pe o parte are adeziv iar pe cealalta foita de aluminiu, la mijloc este burete. Stiu ca e mai buna folia aia de 3-4 mm cu chestia aia gen smoala (de la STP sau alte firma) dar avand in vedere ca o montez pe plafon unde nu balteste apa (sper eu), eu zic ca e ok. Plus ca e mai ieftina, se lipeste bine etansaza termic destul de ok. Iar ultima faza a restaurarii plafonului este sa schimb panza aia de culoare crem care se dezlipeste tot timpul (si la toata lumea).

In concluzie,eu am sa desfac plafonul cand o sa am ceva bani ca sa pot rezolva toate fazele de mai sus.

Link spre comentariu

Multumesc @Mosor

La mine nu e asa de grav, adica apa nu ajunge inca pe jos. Eu in locasul de la parasolar am indesat o bucata de tifon care absoarbe bine si nu mai ajunge sa se umezeasca zona din jurul parasolarului. Sper ca si la mine sa fie ceva minor, altfel ma gandeam ca trebuie sa scot toata trapa, sa curat bine tabla, eventual sa o tratez/vopsesc etc, apoi sa reetansez trapa si sa schimb furtunele de drenaj. Apoi as vrea sa lipesc pe partea metalica a plafonului, o patura izolanta de genul celei care se lipeste pe tubulaturile de ventilatie. Este groasa cam de 6mm, pe o parte are adeziv iar pe cealalta foita de aluminiu, la mijloc este burete. Stiu ca e mai buna folia aia de 3-4 mm cu chestia aia gen smoala (de la STP sau alte firma) dar avand in vedere ca o montez pe plafon unde nu balteste apa (sper eu), eu zic ca e ok. Plus ca e mai ieftina, se lipeste bine etansaza termic destul de ok. Iar ultima faza a restaurarii plafonului este sa schimb panza aia de culoare crem care se dezlipeste tot timpul (si la toata lumea).

In concluzie,eu am sa desfac plafonul cand o sa am ceva bani ca sa pot rezolva toate fazele de mai sus.

Dupa parerea mea singurul mod de a vedea pe unde iti intra apa, este sa desfaci plafonul , sa torni usor apa si sa vezi pe unde apare apa.In functie de asta vei sti cum si unde sa actionezi.

Daca spui ca nu ajunge apa jos pe podea asta inseamna ca,ori este infundat furtunul de drenaj insa este destul de gros astfel incat sa se infunde,ori este fisurat stutul de plastic care apartine tavitei trapei si care intra in furtunul de drenaj.Ar mai putea sa fie de la chederul de sus de la parbriz in cazul in care parbrizul a fost schimbat vreodata si nu a fost lipit bine cel nou pus,dar dupa parerea mea este de la trapa.Este tempratura mare sus pe plafon vara si tot ce este acolo se coace efectiv(eu m-am ars in timp ce lucram la trapa atingandu-ma de tabla de pe plafon si afara erau 22 grade iti dai seama ce se intampla la 37-38 grade si masina sa stea in soare ore in sir si ani la rand).

Link spre comentariu

Dupa parerea mea singurul mod de a vedea pe unde iti intra apa, este sa desfaci plafonul , sa torni usor apa si sa vezi pe unde apare apa.In functie de asta vei sti cum si unde sa actionezi.

Daca spui ca nu ajunge apa jos pe podea asta inseamna ca,ori este infundat furtunul de drenaj insa este destul de gros astfel incat sa se infunde,ori este fisurat stutul de plastic care apartine tavitei trapei si care intra in furtunul de drenaj.Ar mai putea sa fie de la chederul de sus de la parbriz in cazul in care parbrizul a fost schimbat vreodata si nu a fost lipit bine cel nou pus,dar dupa parerea mea este de la trapa.Este tempratura mare sus pe plafon vara si tot ce este acolo se coace efectiv(eu m-am ars in timp ce lucram la trapa atingandu-ma de tabla de pe plafon si afara erau 22 grade iti dai seama ce se intampla la 37-38 grade si masina sa stea in soare ore in sir si ani la rand).

Si inca ceva , m-am gandit ca daca ai avea probleme de etanseitate la trapa intre ea si tabla de la plafon, ar trebui sa iti apara apa si de jur imprejurul trapei ceea ce din cate imi spui tu nu se intampla.Iar daca ar fi de la parbriz ar trebui sa ai apa linga parbriz nu la parasolar.Apa la parasolor vine pe la suruburile de prindere a parasolarului fiindca in rest plafonul este facut pe partea cu tabla din ceva fibra de sticla si este impermeabil insa apa se prelinge pe al si unde gaseste ceva loc se infiltreaza.

Stii cum e treaba acolo cu furtunul ala de drenaj? Este cam de rahat facuta treaba de catre englezoi fiindca daca din greseala fiind mai inalt sau din alte motive dai cu capul sau lovesti plafonul in dreptul trapei poti sa crapi sau chiar sa rupi stutzul ala ce vine din tavita de drenaj a trapei.Daca desfaci o sa-ti dai seama.Pentru demontat plafonul nu-ti trebuie decat surubelnita nimic altceva.

Link spre comentariu

Multumesc @Mosor pt informatii. Cred ca am sa imi fac curaj intr-un week-end si sa dau plafonul jos. Am sa vad atunci care e treaba, vazand si facand. Multumesc, o seara buna.

Link spre comentariu

este un TSB pe tema asta

water_ingress_to_headliner (1).pdf

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare